Veszélyes szex?!

Az ondó gyorsítja a daganatok elterjedését a női szervezetben

A védekezés nélküli szex akkor a legveszélyesebb, amikor még nem diagnosztizálták a méhnyakban, illetve a petefészekben már kialakulásnak indult daganatot - állítják brit szakemberek. Amennyiben a partner óvszert használ, a nők nem lennének veszélynek kitéve!

2008.07.03 12:01ideal.hu

Brit tudósok felfedeztek egy olyan kémiai anyagot, amely az ondófolyadékban megtalálható, és gyorsítja a rákos megbetegedés elterjedését, illetve súlyosbodását. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy az ondó drámai módon kihat a rákra: gyorsítja a daganatok elterjedését a női szervezetben. Mindezért az úgynevezett prosztaglandin a felelős, amely hormonként viselkedik, és nagy mennyiségben megtalálható az ondófolyadékban.

- A szexuálisan aktív nőknek ösztönözniük kellene a partnerüket arra, hogy használjanak óvszert a szex során, amellyel megelőzhető a halálos veszély, melyet a prosztaglandin válthat ki - hangzik a kutatást végző Dr. Henry Jabbour tanácsa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.