A fertőzések elkerülése érdekében

Az ÁNTSZ a higiénés szabályok betartására figyelmeztet

Az árvíz- és a belvízhelyzetre való tekintettel a higiénés szabályok betartásának fontosságára hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a fertőző megbetegedések megelőzése érdekében.

2013.04.04 18:34MTI

Az ÁNTSZ az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében kifejtette: kiemelt fontosságú a rendszeres és alapos, meleg vízzel történő szappanos kézmosás, étkezés előtt pedig javasolt a speciális kézfertőtlenítés is. Hasmenéses panaszok esetén azonnal orvoshoz kell fordulni.
 
Az ár- és belvízzel veszélyeztetett területeken csak ellenőrzött, vezetékes ivóvizet javasolt fogyasztani, az ásott kutak vizét tilos ivóvízként használni - hangsúlyozták. Az ÁNTSZ kiemelte, hogy ha valaki a vízvezetékeken csőtörést vagy a környezetében vízkimaradást észlel, azonnal jelentse a vízmű üzemeltetőjének és az illetékes kormányhivatal járási népegészségügyi intézetének. 

Amíg megnyugtató választ nem kapnak, a vezetékes vizet is csak forralva használják - tették hozzá. Kitértek arra is, hogy a veszélyeztetett lakosoknak az esetleges kitelepítésre felkészülve célszerű sürgősségi csomagot összeállítaniuk. Ebben legyen egy váltás ruha, tisztálkodási szerek, állandóan szedett gyógyszerek, a csecsemőknek tápszer, ruházat, pelenka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.