Nem szégyen az

Stikában fogyóznak a férfiak

Egy friss felmérésből kiderült, a férfiak 31%-a diétázott már titokban, mert szégyellte elismerni a barátok és családtagok előtt, hogy fogyókúrázik.

2012.11.25 15:51ma.hu

A diétás termékek házhozszállítására specializálódott Diet Chef által elvégzett felmérés szerint a megkérdezett férfiak 90%-a szeretne leadni a súlyából, de háromból egy ezt nem vallaná be hozzátartozói vagy barátai előtt. A válaszadók 14 százaléka tekint úgy a fogyókúrára, mint valami olyasmire, amit csak a nők csinálnak, és 25% szégyelli annyira, hogy sosem vallaná be.

29 százalékuk tart attól, hogy hiúnak néznék, míg 18% aggódik, hogy a barátok és a rokonok megpróbálnák elcsábítani őket zsíros vagy cukros ételekkel. A válaszadó férfiak súlya átlagosan 95 kilogramm körül van és 46 százalékuk szeretne 6-12 kilót leadni, hogy elérje a tökéletes súlyát.

A férfiak több mint egyharmada vallotta be, hogy azért képtelen megszabadulni a kilóktól, mert túlságosan szeretik a csokoládét. De ugyanúgy nehezen tudnak ellenállni a zsíros vagy szénhidrátban gazdag ételeknek, és képtelenek a salátára mint emberi ételre tekinteni. 

“A modern társadalomban a férfiak is odafigyelnek a megjelenésükre” - mondta Kevin Dorren, a Diet Chef UK alapítója és főszakácsa. “Egyre nő azon férfiak száma, akik csatlakoznak hozzánk, mivel segíthetünk egészséges, mégis megfelelő mennyiségű ételt nyújtani számukra” - tette hozzá Dorren.

A séf azt is elmondta, hogy sok férfi kimondottan azért használja az ételrendelő cégek fogyókúra programjait, mert jobb lesz az egészségi állapotuk úgy, hogy közben teljes adagokat és egészséges rágcsálnivalókat fogyasztanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.