Ondóallergia

Szex-allergiára szexuális együttlét

Hihetetlennek tűnik, de igaz: new yorki kutatók szerint vannak olyan nők, akik allergiásak a szexre. A kutatók szerint azonban van ellenszer: a gyakori szexuális együttlét.

2008.04.08 09:40medipress.hu

"Nagyon ritka jelenség, de előfordul"- mondja David Resnick allergológus, a New Yorki Presbiteriánus Kórház orvosa. A jelenség valójában az ondóra adott allergiás reakció, ami a szakember szerint a nőkben tipikusan az együttlét után 30 perccel alakul ki, és a hüvely illetve a nemi szerv égő, viszkető érzésével jár, de súlyosabb esetben általános tünetek (pl. légszomj) is jelentkezhetnek.

A Cincinnati Egyetem által korábban elvégzett kutatás szerint a jelenség nem is olyan ritka: a vizsgálatban részt vevő 1073 nőből 130-nál figyelték meg a jelenséget. Resnick szerint a nők nem minden esetben az ondóra érzékenyek, hanem inkább az abban megjelenő kémiai anyagokra, ami főleg a táplálkozás során kerül a férfi szervezetébe (pl. mogyoró fehérjék), de előfordult már praxisában ondó-penicillin-allergia is. Resnick megfigyelései szerint az ondó-allergiában szenvedő nőknek az esetek felében más allergiás betegsége is van.

A szindróma kezelése más ilyen betegségekhez hasonlóan a szervezet deszenzibilizálásával (az allergiát okozó anyagot alacsony koncentrációban gyakran bejuttatják a szervezetbe) történik. A kezelés pikantériája, hogy emellett heti háromszor szükség van szexuális együttlétre is- feltehetőleg a férfipartnerek nagy örömére.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.