Mit csinálnak másképp a pasik, ha diétázni kell?

Fogyjunk úgy, mint egy férfi!

Gondolkodtunk már azon, vajon a férfiak gyakran miért érik el gyorsabban a soványabb, kisportoltabb külsőt, mint a nők? Nemcsak a más anyagcsere, hanem a másmilyen taktika is segít.

2012.05.29 14:25ma.hu

Hogyan lehet sikeresebb esetenként egy férfi a fogyásban, mint egy nő? Nem mindegy, mit használunk például motivációképpen - talán a kedvenc ruhánkat, amit szeretnénk újra tökéletes alakkal viselni?

Az sem mindegy azonban, figyelembe vesszük-e személyes igényeinket a fogyásnál, személyes tulajdonságainkat. Nem mindenkinek felel meg ugyanaz a diéta és ugyanazok a szokások. A taktika sem mindegy. Mit csinálhatnak másképp a férfiak?

- Ne agyaljuk túl

A hölgyek gyakran igyekeznek megvalósítani egy összetett célt, és hajlamosak minden részletét túlanalizálni. Sokszor hatékonyabbak azonban a spontán dolgok - egy sportfoglalkozás, amit élvezünk.

Ha jól is érezzük magunkat egy tevékenység közben, sokkal élvezetesebb a fogyás. Ne azért növeljük az intenzitást, mert a diétához ez kell, hanem mert arra van igényünk. Ráadásul sok mókával jár. A túl sok túltervezett dolog nem vezet eredményre.

- Álljunk át a teljes ételekre

A férfiak általában nem vadásszák az olyan ételeket, amelyeken fel van tüntetve, hogy "diétás" és alacsony kalóriás. Koncentráljunk inkább a feldolgozatlan ételekre, amelyek tele vannak tápanyaggal és segítségükkel hosszú távon telítettnek érezzük magunkat. Ezeknek köszönhetően, bár kevesebbet eszünk, mégis jóllakottak leszünk.

- Használjuk az egónkat

A férfiak egója általában összeköti a jó megjelenést a megfelelő fizikummal, kisportoltsággal: ez az egyik legfőbb motiváció ahhoz, hogy ne hagyják abba a sportot és a fogyókúrát. Használjuk mi is ezt a motiváló erőt: egy fitt test látványa valóban vonzó, és ehhez nem kell extra izomzattal rendelkezni.

- Koncentráljunk az önfejlesztésre

A férfiak általában kevésbé aggódnak a társadalmi megítélésük miatt, mint a nők. Az állandó összehasonlítgatás negatívan befolyásolja az ember teljesítményét, bizonyos mértékig szorongáshoz is vezethet.

Különösen, ha olyan területen hasonlítjuk magunkat másokhoz, amelyen mi csődöt mondtunk. Keressünk olyan elfoglaltságot, amit élvezünk és amelyben valóban van sikerélményünk. Arra fókuszáljunk, amiből valóban előnyünk származik, és ne állandóan mások szemével nézzük magunkat.

- Kövessük nyomon teljesítményünket

Amit még érdemes ellesni a férfiaktól: a jól irányított elhatározás az áhított cél elérésére. Mindig tartsuk szem előtt, hol tartunk és mi áll még előttünk. Mikor kell jobban ráhajtani, hogy elérjük a célunkat?

Olyan ez, mint egy napló, amelyet rendszeresen vezet az ember. Mi magunk is kell hogy tudjuk, hogy állunk, a visszajelzés ugyanis nagyon fontos ahhoz, hogy továbbhaladjunk a helyes úton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.