Méghogy a félénk pasi nem nyerő?

Hogy bűvöld el a nőt, ha félénk vagy?

A nyomulós emberek világában egy félénk férfi úgy érezheti, nincs sok esélye kifogni egy szép, intelligens nőt - pedig ezek a nők sem kedvelik az olyan pasikat, akik mindenkire rástartolnak...

2012.05.11 16:55ma.hu

Bár sok félénk férfi gondolja azt, hogy a törtető férfiak között nem számíthat sok jóra az ismerkedés terén, nincs igaza: a nyomulósok között valóságos kincsnek számít egy visszahúzódóbb pasi, aki nem "startol rá" minden csinos hölgyre a bárban.

Neki egyébként feltehetően nem is olyan nő kell, aki mindenkinek a közeledését fogadja...

Vagyis, attól, hogy félénk, még igenis övé lehet a legcsinosabb lány a szórakozóhelyen, a házibuliban vagy bárhol. A kevésbé intenzíven közelítő férfi győztesen kerül ki - állapította meg egy új tanulmány, melyet a PLoS One szaklap közölt.

Nemcsak a madaraknál működik ugyanis, hogy a nőstények a csendes hímeket szemelik ki maguknak, hanem az embereknél is.

"Az attraktív nőkre általában sokan rámozdulnak - mondta el Tracey Steinberg randi-szakértő. - Ám ők már rosszul vannak az olyan alakoktól, akik közelítenek hozzájuk, ahogyan minden más nőhöz is a bárban."

Vagyis, ahelyett, hogy visszahúzódva figyelnénk ezeket a jeleneteket, nyugodtan adjuk magunkat: a félénk fiú-státusz igenis bejön a nőknek.

Küldjünk nonverbális jeleket: egy szórakozóhely, ahol hangos a zene, egyébként sem ideális a beszélgetéshez.

"Egy ilyen hely kifejezetten előnyös környezet lehet a félénk pasiknak - mondja Richard La Ruina randiguru. - Még csak beszélni sem kell. Nézzünk a nő szemébe, mosolyogjunk, és emeljük meg kissé az italunkat, ezzel egy biztató "helló"-t küldve felé. A távolság még több önbizalmat is adhat."

Vigyünk magunkkal barátot. Egy-két baráttal máris kényelmesebben vagyunk, el tudjuk engedni magunkat. Vagy, ha magunkhoz hívunk meg embereket, házigazdaként mindenkinek be kell mutatkoznunk, ami egy remek lehetőség. Hogy meglegyen a megfelelő férfi-nő arány, kérjünk meg mindenkit, hogy hozzon magával szingli ismerősöket.

Amennyiben már felfigyelt ránk egy nő, a beszélgetést kezdjük olyan témákkal, ami evidens: figyeljünk meg mindent, ami történik a környezetünkben, magától fog menni a beszélgetés. Tipp: használjunk a lány nevét minden alkalommal, ha valamilyen bókot mondunk. Ezzel éreztetjük, hogy csak rá koncentrálunk.

Végül érdemes hagyni, hogy a nő beszéljen. A lányok többsége szeret beszélni, a félénk férfi pedig általában jó hallgatóság. Ha érdekes kérdéseket teszünk fel (amiből kiderül, hogy figyelünk), tudni fogja, hogy nemcsak a teste érdekel bennünket...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.