Néhány változtatással jelentős súlycsökkenést

6 fogyózós trükk a tökéletes bikinis testért!

Hamarosan bikiniszezon, és ez bizony sokakat tölt el aggodalommal, még akkor is, ha csupán egy kis súlyfeleslegük van. Dobjuk le a pluszkilókat 6 egyszerű trükkel!

2012.05.07 10:15ma.hu

Nem fogjuk szégyellni a testünket, ha - még mielőtt beköszönt a bikiniszezon - remek formába hozzuk magunkat. Fogyni sosem könnyű dolog, de csak akkor, ha ragaszkodunk néhány zsíros, kalóriadús ételünkhöz. Ezek nélkül ugyanis jelentős súlycsökkentést érhetünk el.

Nem koplalni kell, hanem olyan élelmiszereket enni, amelyek nem hizlalnak, sőt, megfelelően telítenek is. Alkalmazzuk az alábbi 6 trükköt a gyors és hatékony fogyás érdekében!

- Igyuk meg narancslénket reggeli előtt

Szakértők szerint egyike a legnagyobb diéta-hibáknak, ha narancslénket reggelihez fogyasztjuk. A zöldség- vagy gyümölcslét reggeli előtt 10-15 perccel érdemes elfogyasztani. Ez a titka ugyanis annak, hogy felpörgessük az anyagcserénket, és megfelelőbb legyen a reggeli emésztése is.

- Alma és dió

Fogyasszunk fehérjedús rágcsálnivalót minden 3. órában. Ezzel azt az üzenetet küldjük a szervezetnek, hogy ideje égetni a már felhalmozódott zsírtartalékokból, ahelyett, hogy "éhezés üzemmódba" kapcsolnánk. Társítsuk a diót almával vagy más hasonló gyümölccsel, ezzel az édes és a ropogtatnivaló utáni sóvárgásunkat is csökkentjük.

- Szénhidrát-stop 6 óra után

A szénhidrátokban gazdag ételek fogyasztását mellőzzük este 6 óra után. Helyette fehérjedús salátát, vagy nyers zöldségeket együnk. A burgonya, sütemény, a fehér kenyér és a csokoládé abszolút rossz választás, amely nemcsak fokozza a sóvárgást a hasonló ételek iránt, de elősegíti a stressz hormonok felszabadulását is.

- Gyümölcs saláták és magvak

Sose becsüljük alá a magvak varázslatos hatását szervezetünkre. Egy finom gyümölcssaláta, mandula, tökmag vagy napraforgómag kombinációja remek megoldás lehet az éhség csillapítására. Rajtuk keresztül Omega-3 zsírsavakkal is feltöltjük magunkat, amelyek elengedhetetlenek az anyagcsere megfelelő működéséhez.

- Főtt garnélarák

A sült rák kalóriában gazdagabb lehet, ezért alááshatja a diétánkat. Készítsük a tengeri ételeket is egészségesen, a főtt garnélarák például nagyon finom választás. Elég néhány apró változtatás is néha a hatékony fogyáshoz!

- Alacsony kalóriás szendvicsek

Fontos, hogy ha fogyni szeretnénk, a szendvicsekkel is óvatosan bánjunk. Az összetevőket mindenképp meg kell változtatnunk: a pitába vagy a teljes kiőrlésű kenyérrel készülő szendvicsbe pulyka- vagy csirkehús, zöldségek és mustár kerüljön, ezzel a technikával akár 400 kalóriát is megtakarítunk.

Együnk, de alacsony kalóriás ételeket, így fogunk egyszerűen és könnyen lefogyni!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.