Mutasd meg, hogy "nem eszed meg"

7 trükk, hogy a pasi lássa: elérhető vagy!

A férfiak gyakran nem értik a hölgyek testbeszédét. Úgy tűnik, egy kissé konkrétabbnak kell lenni, ha sikert szeretnénk náluk elérni. De hogyan?

2012.04.19 18:55ma.hu

Ha egyszer ilyen, egyszer olyan jelzést adunk, az megzavarja a férfit, a túlságosan nyílt flörtölési technikák szintén távol tarthatják, legalábbis a komoly szándékkal közeledő pasikat.

Hogyan legyünk egyértelműek, vagyis jelezzük, hogy nincs ellenünkre a közeledés, de mégis maradjunk nőiesek és épp megfelelően tartózkodóak? Így nagyobb az esélyünk arra is, hogy ne a komolytalanabb kategóriába tartozó pasi próbálkozzon velünk. Fordítsunk különös figyelmet a testbeszédünkre...

- Tűnjünk kalandvágyónak!

A férfiak szeretnek olyan nővel lófrálni, aki nem ijed meg egy kis kalandtól (jó értelemben). Nem extrém sportokra kell gondolni, de aki minden szórakoztató dolog ellen kardoskodik, kényeskedik, az nem bizonyul túl jó társaságnak. Ha viszont szívesen dartsozunk, biliárdozunk, minigolfozunk velük, máris örülni fognak.

- Ne keresztezzük a karjainkat

A testbeszéd igen fontos, ha el akarunk bűvölni egy pasit. Tehát ha vele szemben állunk vagy ülünk, ne tegyük keresztbe a karunkat, mert az elzárkózást jelez. Magabiztos, és ne görnyedt legyen a testtartásunk. Így világos lesz az üzenet: fel vagyunk készülve rá, hogy a pasi kezdeményezzen.

- Tartsunk szemkontaktust az emberekkel!

Egyike a leghatásosabb trükköknek a csábításban, ha tartjuk a szemkontaktust a férfival. Ha csak egy helyen álldogállunk is, vagy várunk valakit, érdemes az emberek szemébe nézni. Ne a padlót tanulmányozzuk! Sugározzuk azt, hogy kíváncsiak vagyunk, és szívesen ismerkedünk, barátkozunk az emberekkel.

- A pohár ne legyen mindig a szánknál

Akár tudattalanul csináljuk ezt, akár nem, a "pohár mögé bújás" igen gyakori, és inkább elutasítást éreztet, mint nyitottságot. Azt sugallja, hogy nem vagyunk kaphatóak az ismerkedésre és jobban éreznénk magunkat, ha magunkra hagynának. Üljünk vagy álljunk kényelmesen, ne markolásszuk annyira azt a poharat! (Főleg pedig ne igyunk bele állandóan, ami idegességre utal.)

- Viseljük élénk színeket!

Számos tanulmány bizonyítja, hogy a világos, élénk színek nemcsak figyelemfelkeltőek, de azt a jelet is közvetítik, hogy barátságosak és nyitottak vagyunk. A kasmír és bársony ruhadarabok még érzékibbé tesznek. Használjuk ezeket az egyszerű csábítási trükköket!

- Mosolyogjunk!

Közhelyesnek tűnik ez a tanács, de sokszor elfelejtjünk mosolyogni. Pedig ez a gesztus azt is jelzi, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és a legtöbb embert ez vonzza, a férfiakat különösen. Lehet, hogy nem sejtjük, de a pasiknak gyorsan feltűnik az idegesség, és más "célpont" után néznek. Egy őszinte és kacér mosoly viszont tökéletes kezdésnek.

- A legmegfelelőbb testhelyzet

Fontos kialakítani a megfelelő testhelyzetet beszélgetés közben. Érthető, hogy ha zavarban vagyunk, ez nem jut rögtön az eszünkbe. De higgyük el, hogy ha elzárkózó vagy különc testhelyzetet veszünk fel, várathat magára a siker. Biztosítsuk a legjobb feltételeket a kellemes beszélgetéshez.

Ha például mindenki áll, ne üljünk le, és fordítva - a legcélszerűbb "követni a tömeget". A különcködés nem a legjobb, ha ismerkedni akarunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.