Ezeket ne fogadd meg a szerelmi életedben!

A 6 legrosszabb tanács, amit barátok adhatnak a pasidhoz!

A rokonok, a barátok gyakran érzik úgy, hogy életmentő tanácsaik nélkül nem kezelhetjük megfelelően a párkapcsolatunkat. Lehetnek persze jó ötleteik is; de ha kerülni akarjuk a kínos helyzeteket, az alábbi 6-ot ne fogadjuk meg!

2012.04.05 18:55ma.hu

Tartsuk szem előtt: a családtagjaink, rokonaink, barátaink nem akarnak rosszat. De előfordulhat, hogy nem látják jól a helyzetünket, nem látnak bele a kapcsolatunkba, és ezért jó tanácsaik rosszul sülhetnek el.

Sajnos, a bizonytalanság - a saját bizonytalanságunk - a párkapcsolat egyik legnagyobb ellensége: nem tudjuk megfejteni, mit érez, mit gondol a párunk. Ezért is vagyunk hajlamosak arra, hogy másokról kérjünk tanácsot, segítséget. De mit nem érdemes megfogadni?

Íme a 6 legrosszabb tanács, amit nekünk adhatnak.

1. Tettesd magad alárendeltnek, hogy növeld az egóját


Egyes emberek azt hiszik, érdemes alacsonyabb rendűnek, rosszabbnak, kevesebbnek mutatni magunkat, hogy növeljük a férfi egóját. Ez a hülye tippek leghülyébbike. A férfiak szeretik, ha intelligens egy nő, még akkor is, ha ez néha kissé félelmetesnek tűnik is: kedvelik a szellemes, okos megnyilvánulásokat. A buta nőket előbb-utóbb megunják...

2. Hazudj, hogy elkerüld a megbántását

Ne feledjük, hogy egy hosszútávú kapcsolat alapja az őszinteség és a bizalom. Ezt a a szabályt gyorsan megszegjük - és szükségtelenül -, ha valami problémás dolog jön közbe. Csináltunk valami butaságot, vagy nem merünk elmondani magunkról valamit - inkább hazudunk.

Ám ha hazugságokra építünk kapcsolatot, akkor annak előbb-utóbb meglesz a következménye. Bízzunk meg eléggé egymásban és folytassunk őszinte beszélgetéseket!

3. "Ne költözzetek össze házasság előtt!"

Ez is elég buta tanács. Sokan hiszik, hogy a házasság előtti együttélés tönkreteszi a kapcsolatot. A kérdés csak az, mit változtatna ezen a házasságkötés...? Az együttélés az együttélés, ha esküvő előtt kezdődik, ha utána.

A páros két tagja együtt lakva ismeri meg igazán egymást - ilyenkor olyasmi is kiderülhet a másikról, amit eddig nem gondoltunk, ami nem tetszik nekünk. Igen, van az együttélésben rizikó. De ha nem működik, jobb, ha a ceremónia előtt derül ki! Ugye nem gondolja senki, hogy ezen a házasságkötés segít..?

4. "A barátod sose lásson csúnyán"

Ez a tanács valójában vicces. Csúnyán valóban ne lásson, de az azt jelenti, hogy elhanyagoltan...Ugye senki sem fog reggel egy órával korábban felkelni a párja mellől, hogy puccparádéba vágja magát? Mire a kedves feltápászkodik, már teljes sminkben és tökéletes frizurával készítse a kávét? Ez nevetséges, hiszen nem talpig sminkben kell hogy szeressen és elfogadjon a partnerünk, hanem anélkül is!

5. Megváltoztatni a kedvesed

Nagyon rossz ötlet! Különböző technikákat kieszelni, hogy megváltoztasd a barátodat, olaj a tűzre. Várható, hogy neki nem fog tetszeni a dolog. Személyiségünk hatására nagyon is lehetséges, hogy magától megváltozik, hogy még jobban tetsszen nekünk.

De ez erőszakos, módszeres változatás nem ajánlott! Valószínűleg mi sem szeretnénk egy elbizonytalanodott pasit, akinek már nincs saját akarata...

6. "Mondd neki először te, hogy szereted!"

A kapcsolat kezdetén különösen nem tanácsos ezt bedobni. Egy idő után az érzelmek erősebbé válnak, mindkét fél érezni fogja, mikor jött el az idő a jelentőségteljes szavak kimondására.

Ez már egy magasabb lépcsőfokot jelent. Sokszor nincs is szükség rá, hogy kimondjuk: elég, ha teljesen biztosak vagyunk egymás érzéseiben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.