Sikeres volt a Facebook-kampány

Készül a kopasz Barbie - már a haj nélküli GI Joe-ra hajtanak

Barbie valóban kopasz lesz - köszönhetően egy Facebook-kampánynak, melyet rákkal küzdő gyermekek érdekében indított el egy csoport, a Mattel cég bejelentette, elkészíti a baba kopasz változatát.

2012.04.04 12:15ma.hu

Megcsinálják a kopasz Barbie-t - adta hírül az NBC News. Az ötlet egy online kampányból származik, amely a Mattel játék-gyártó cégre kívánt nyomást gyakorolni, készítse el az ikonná vált baba kopasz változatát.

A cég közölte: limitált szériát készítenek a haj nélküli babákból, melyeket a kórházban ápolt gyermekek körében terjesztenek majd.

A hír nagy örömöt okozott a kampányt elindítók körében, ugyanakkor szorgalmazzák, hogy a kopasz Barbie-t boltokban is lehessen kapni. Hiszen a cél nemcsak az, hogy a beteg gyermekeknek kedvezzenek, hanem az is: az egészséges gyerekek is elfogadják, hogy vannak, akik mások, mert betegek, és a kezelések miatt elvesztették a hajukat.

Ilyen lenne a kopasz Barbie - Fotó: NBC

A Mattel sajtóközleményében azt írta, a speciális Barbie-t azért gondolták a kórházakban terjeszteni, mert ezeket a ezeket az egyedülálló babákat a beteg gyermekek élvezik legjobban.

"Ha súlyos beteg a gyermeked, annál nincs szörnyűbb érzés - mondta el Donny Deutsch marketingszakértő a Today Friday-nek. - Ám ha egy gyermek, aki keresztülment a gyötrő kezeléseken, meglát egy ilyen babát, azt gondolja: "hűha, én teljesen átlagos vagyok, hiszen Barbie-k is vannak ugyanilyen fizimiskával."

A Mattel döntésével kapcsolatban azt mondta, valahol érthető, hogy számukra a direkt marketing előnyös - ezért nem szeretnék boltokban is forgalmazni a babákat.

Deanna Pledge pszichológus hozzátette: a kopasz Barbie valóban hasznos lehet. "A kopasz gyerekek, kopasz emberek teljes elfogadásához ez egy igen pozitív lépés."

A kopasz Barbie elkészítését olyan anyák csoportja kezdeményezte, aki maga is átesett kemoterápiás kezelésen rákbetegsége miatt, vagy olyan gyermeke van, aki hasonló problémával küzd.

Kezdeményezésük 150 ezer lájkot kapott a Facebookon, és nem állnak meg a Barbie-nál: a Hasbro céget is meg szeretnék nyerni, a kopasz GI Joe ügyében...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.