A legtermékenyebb napokban nő az izgalom

Szex és pasik: kiderült, mikor fantáziál legtöbbet a nő!

A legtermékenyebb időszakuk idején sokkal több és izgalmasabb fantáziálásról számolnak be a nők - derítette ki egy új tanulmány.

2012.03.24 14:55ma.hu

A hölgyek sokkal jobban ki vannak téve saját hormonjaik "kénye-kedvének", mint hinnék - állapította meg egy tanulmány.

A kutatók kiderítették, hogy az egyedülálló nőknek sokkal több szexuális fantáziájuk van a menstruációs ciklus legtermékenyebb szakaszában, mint a hónap összes többi napján.

A férfiakról álmodozás is sokkal gyakrabban fordul elő ezeken a napokon, és sokkal izgatottabbnak érzik magukat ennek hatására. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor különösen erőteljes az az ősi vágy, amely pártalálásra készteti őket.

Samantha Dawson tanulmányvezető és csapata a kanadai, albertai Lethbridge egyetemről arra volt kíváncsi: milyen hatással vannak a nők hormonjai a szexuális érdeklődésre.

"A szexuális fantáziákat akartam feltérképezni, mivel azokat nem korlátozza egy partner jelenléte vagy hiánya. A szexuális fantáziák gyakoriságának- valamint annak a növekedése, mennyire hozzák a nőket izgalomba ezek, a menstruációs ciklushoz köthető természetes folyamat".

A kutatók 27 heteroszexuális nőt tanulmányoztak, 18-30 éves kor között, akik nem éltek párkapcsolatban és nem szedtek fogamzásgátlót. Egy hónapon át kellett kitöltögetniük egy online naplót a fantáziáikról.

A kutatók figyelték azt a 10 napot is, amikor a nők a legtermékenyebbek, ez idő alatt vizeletmintát is vettek tőlük, mely elárulta az ovuláció pontos napját.

Amikor elemezték az eredményeket, kiderült, hogy a hölgyeknek átlagosan 0,77 fantáziájuk volt naponta. Ám az ovuláció 3 napján ez 1,3-ra növekedett, és a fantáziákban nagyobb arányban szerepeltek férfiak. A nők azokat a férfiakat preferálják, akiktől jó génekre számíthatnak" - tette hozzá Samantha Dawson.

A tanulmány mindenesetre megcáfolja a korábbiakat, melyekből az derült ki, hogy a nők átlagosan egyszer fantáziálnak hetente.

Most az is látható volt, hogy jobban koncentrálnak a szexuális fantázia érzelmi tartalmára a termékeny időszakban - sokkal inkább, mint a vizuális tartalomra, ami egyébként a férfiakra jellemzőbb.

"Úgy gondolom, hogy amikor a fogantatás lehetősége a legmagasabb, a nők olyan partnert szeretnének biztosítani maguknak, akihez érzelmileg is kötődnek, ha esetleg tényleg terhesség lenne a dologból" - mondta el Samantha Dawson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.