Kevesebbet keresnek, de szeretik a munkájukat

A művészek a legboldogabbak?

Mindegy, hogy szobrász, festő vagy színész - a művészek lényegesen boldogabbak munkájukkal, mint a más hivatású emberek.

2012.02.18 09:59MTI

Az eredményre a Német Gazdaságkutató Intézet (DIW) jutott egy reprezentatív felmérést követően.
   
"A művészek munkájukból sokkal nagyobb hasznot hajtanak, mint a pénzből, amit azzal keresnek. Ez elsősorban amiatt van, hogy munkájukat különösen önmegvalósítónak és sokoldalúnak találják" - mondta el Lasse Steiner, a kutatás egyik szerzője.
   
A tanulmány szerint a művészek általában kevesebbet keresnek, mint mások, de számukra a jó fizetés feleannyira fontos. A túlóra sem jelent nekik problémát, hiszen ellentétben a más munkát végzőkkel, ők annál boldogabbak, minél több órát tölthetnek hetente a feladatukat végezve" - mondta el Steiner. Ennek oka egyszerűen az, hogy őket maga a tevékenység is  boldoggá teszi.
   
A szakértők egy reprezentatív felmérést értékeltek ki, amelyet huszonöt éve rendszeresen megismételnek. A megkérdezettek egy tízes skálán értékelték, mennyire elégedettek munkájukkal. A DIW-hez 28 ezer embertől érkeztek vissza a válaszok, közülük 300-an művészként keresik kenyerüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.