Áramoljon a vér, nőjön a libidó!

Bemelegítő a szexhez: 3 afrodiziákum Valentin-napra

Mire van szükség leginkább a szerelmesek napján? Ha vágyfokozás nem is kell már, egy kis "rásegítés" sosem árt! Készüljünk 3 kiváló itallal a Valentin-estére...

2012.02.10 10:15ma.hu

Számos afrodiziákum létezik, ám közülük néhány gyakrabban ajánlott, ha vágyfokozásról, a libidó növeléséről van szó.

Figyelmet érdemel a az arginin, a kapszaicin, a gyömbér, a maca - ezeknek megvan a képességük a libidó fokozására, és ugye egyik szerelmes pár sem szeretné kihagyni a Valentin-napi szexet?

Érdemes a romantikus vacsorát egy-két izgalmas itallal felszolgálni: a hatékony afrodiziákumokkal készült smoothie-k nemcsak a vágyat fokozzák, de javítják a szexuális funkciókat is - a nedvesedést és a véráramlást.

Íme 3 a legjobbak közül.

- Dinnyés meglepetés:

Egy csészényi görögdinnye (héja maradjon rajta), 1 szál bazsalikom, 1/2 csésze kókuszvíz, 1/2 csésze jég kell hozzá.

A görögdinnye a citrullin aminosav kiváló forrása, mely átalakítja az arginint. Az arginin hozzájárul, hogy nitrogén-oxid termelődjön, ami segít növelni a vér áramlását a szexuális izgalom közepette. A nitrogén-oxid egyébként egy gáz, amely a testben termelődik és a sejtek közti kommunikációban van szerepe.

Egy tanulmány szerint ha görögdinnyelét iszunk, a szervezetben 12-ről 22 százalékosra nő az arginin szintje. A citrullin legtöbbje a dinnyehéjban található. A bazsalikom védi a szív egészségét, a kókuszvíz a legjobb természetes, alacsony kalóriás cukor- és kálium-forrás. Hidratál és magasan tartja az energiaszintet.

- Gyömbér-mangó-papaya puncs

1 evőkanál gyömbér gyökér, 1/2 csésze papaya, 1/2 csésze mangó, 1/2 csésze jég, 1/2 csészényi mandula-kókusz tej keveréke

A vegyület, ami a csípős paprikában is ott van és "hőséget" okoz, a kapszaicin - szintén emeli a nitrogén-oxid szintjét és a véráramlást a szervezetben. Gyömbér azért kell, mert tanulmányok szerint növeli a nemi hormon szintjét, és több embernél a libidót is.

A papayának és a mangónak magas az energiatartalma, C-vitaminban is gazdagok. A mandulás kókusz tej pedig kiváló kálium- és elektrolitforrás, szintén emeli az energiaszintet és a hidratációt.

- Mágikus maca

1/2 csésze ananász, 1 teáskanál maca, 1/2 csésze sovány tej, 1 evőkanál szója fehérje por, 1/2 csésze jég, 1/2 fagyasztott, hámozott banán kell hozzá.

Az Andokból származó maca gyökérről, mely a hegység lejtőin él, évezredek óta azt tartják, hogy vágyfokozó a nőknél és a férfiaknál is. Általában porformában kapható.

A szója protein por remek, természetes arginin-forrás, az ananász bromelain nevű fehérjebontó enzimmel rendelkezik, hatására a szója fehérje por is gyorsabban fejti ki hatását.

A banán kiváló kálium- és elektrolitforrás, mely segít koncentrálni, hidratáltak maradunk általa és energikusak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.