Eleged van, de észre se vetted?

5 visító jel, hogy ott kell hagynod a munkahelyed!

Ha alapból elegünk van a munkánkból, a kollégákból és/vagy a körülményekből, egy idő után muszáj váltatnunk, mert az egészségünk sínyli meg. Ám ha nincs is meg bennünk az azonnali lépés vágya, jelei bőven vannak annak, hogy ezen a munkahelyen kiégtünk.

2012.01.23 18:55ma.hu

Amikor az embernek már nyűg és kínlódás reggel felkelni egy újabb munkanaphoz, egyre több stresszt, szorongást okoz számára a dolog és úgy érzi, mielőbb le kell lépnie, az tiszta sor.

Ám vannak esetek, amikor a távozás vágya bennünk van, mégsem gondolkodunk azon, hogy felmondjunk. Ennek ellenére látványosan csökken a munkahelyhez való kötődésünk és jelentkeznek annak jelei, hogy számunkra ez a dolog valójában véget ért.

Figyeljük a legfőbb 5 figyelmeztető jelet, hogy a munkahely váltás a küszöbön áll.

1. "Mindenki jobban érzi magát máshol"

Érezzük-e úgy, hogy máshol vagyunk, miközben az asztalunknál ülünk? Mintha az időnket vesztegetnénk? Hogy vannak emberek, akik sokkal érdekesebb dolgokat csinálnak, valahol máshol? Igen, vannak is - mi is lehetnénk akár közöttük, és sokszor magunkat okolhatjuk, hogy nem vagyunk.

2. Elkalandozunk a megbeszélésen

Észrevesszük, hogy a fontos megbeszélés kellős közepén nem azon jár az eszünk, milyen építő jellegű ötlettel állhatnánk elő vagy szólhatnánk hozzá a témához, hanem a főnöknő dekoltázsát tanulmányozzuk - például. Vagy valami egészen mást, az ablakon túl.

3. A mobilunk porosodni kezd

Több, mint egy alkalommal otthonfelejtjük a mobilunkat, nem ellenőrizzük, keresett-e valaki. Szemmel láthatóan nem is igazán érdekel, keresnek-e.

4. Az interneten lógunk


Túl sokszor csekkoljuk a személyes postaládánkat, facebookozunk vagy egyéb közösségi oldalakat használunk. Ezek egyértelműen az unalom és az érdeklődés elvesztésének jelei.

5. Már nem ijeszt meg, mint mond a főnök

Amikor a munkahelyre kerültünk, már a látványától is összerezzentünk. Ám ahogy teltek az évek, egyre kevésbé izgatott fel a dolog. A főnök hangulata és véleménye mára jelentéktelenné vált, nem ijedünk meg tőle és nem is igazán bosszant fel.

Nos, ezek mind visító jelek. Ha van rá módunk, váltsunk. Unatkozás helyett inkább turbózzuk fel önéletrajzunkat és nézzünk szét, tájékozódjunk!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.