Csak most jött rá az anya, mitől szenved 20 éve!

"Megcsípett egy kullancs - azóta 90 évesnek érzem magam"

Húsz évvel ezelőtt egy iskolai kiránduláson csípte meg a kullancs a ma 31 esztendős édesanyát - Adelle szerint sosem volt többé olyan, mint a kirándulás előtt.

2012.01.18 16:55ma.hu

Meghökkentően megváltozott a háromgyermekes anyuka, de ezt akkor még nem tudta - a ma 31 éves, clevelandi Adelle Huckins sokáig nem értette, mi okozza problémáit.

Mindennapjait megkeserítő tünetek sorával küzdött a migréntől kezdve a komoly fáradtságon, betegeskedésen át a hallásproblémákig. Sőt, azt is észrevette, hogy a bal szeme lekonyult.

Ám csupán 2011-ben döbbent rá, mi vezetett megromlott egészségéhez. Ekkor diagnosztizálták ugyanis Lyme kórral az orvosok, egy bakteriális fertőzéssel, melyet kullancs csípése okoz. Hirtelen minden világos lett számára.

Visszaemlékezett egy 1991-es, németországi kirándulásra, melyen iskolatársaival vett részt. 11 esztendős volt ekkor, és megcsípte a lábán egy kullancs. Azon túl, hogy kiütései lettek, nemigen foglalkozott a dologgal.

Ma már tudja: ez volt az oka az éveken át tartó rossz egészségének, amelynek hatására mára nagyjából 90 évesnek érzi magát.

Adelle a családjával - Fotó: North News/Daily Mail

Adelle, aki New Marske-ban él a családjával, úgy véli: sosem volt többé ugyanolyan, mint mielőtt elment arra a kirándulásra. Nem érezte magát soha tökéletesen, mégsem tudta senki, mi baja lehet.

Számos tünete volt, de mindig más betegséghez kötötték őket. Amikor aztán olvasott a Lyme-kórról, minden összeállt a fejében...

"31 éves vagyok, de úgy érzem, a testem legalább 90"
- mondta Adelle. Éveken át próbálták bekategorizálni őt az orvosok egy betegségtípusba, de ez csak akkor sikerült, amikor ő maga olvasott az interneten a Lyme-kórról, és rádöbbent, hogy ez lehet egészségromlásának a kulcsa.

Több vizsgálat után kiderült, hogy valóban Lyme-kóros. Adelle most a férje, Rob egészségéért aggódik, ugyanis a kór szexuális érintkezés során átadható. Arra sincs garancia, hogy három gyermeke közül egyiket sem érinti a betegség.

Joshua 9-, Kaitlyn 6 éves, Dexter pedig 18 hónapos, vagyis nem lehetetlen, hogy a terhesség alatt megfertőződtek.

"Szeretnék figyelmeztetni mindenkit, hogy legyen a kullancsos területeken nagyon óvatos
- mondta el az édesanya. - Egy apró csípés az egész világunkat a feje tetejére állíthatja."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.