Életmentő: figyeljünk a baba rúgásaira!

Képek - Vészre figyelmeztetnek a festett pocakos kismamák!

Igazi tragédia egy kismama számára, ha a gyermeke halva születik - a borzalmat átélt édesanyák megrázó kampánnyal igyekeznek felhívni a figyelmet arra: figyeljünk a kisbaba rúgásaira!

Naptár - Vészre figyelmeztetnek a festett pocakkal pózoló kismamák! képgaléria

2012.01.16 16:55ma.hu

Kevés nagyobb tragédia van annál, mint amikor egy anya elveszíti a gyermekét, és még a karjába sem vehette - mert a csecsemő halva született.

Egy brit nő, Sophia Mason 12 társával együtt "adta hasát" egy megrázó naptár elkészítéséhez, hogy hangsúlyozzák: figyelni kell a pocakban fejlődő magzat rúgásait.

Kampányuk neve "Számold a rúgásokat", célja pedig felhívni a figyelmet a terhesség alatti jelekre, melyek a tragikus halvaszületéshez vezethetnek.

Képekért KATT a fotóra! - Fotó: Daily Mail

Sophia Mason a kislányát elveszítette, mert a méhlepény egy héttel korábban levált, minthogy szülnie kellett volna. A kampány azonban segített neki is abban, hogy a kisfia, George már probléma nélkül  megszülessen - a baba szívdobogása lassulni kezdett, ezért gyorsan, császármetszéssel segítették őt a világra.

A kisfiú szívverése is lassulni kezdett, ami ugyancsak a placenta korai leválásának jele. Mivel nem sokkal azelőtt kezdtek bele társaival a kampányba, Sophia figyelt a vészjelekre: egyszercsak nem érezte már rugdosni a babát - azonnal kórházba vitték, ahol világra segítették a gyermeket.

A tragédián átesett kismamák, akik mostanra újra babát várnak, valamennyien pózoltak Sophiához hasonlóan a figyelemfelkeltő naptárhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.