A Facebook alkalmat ad a flörtre - a házasoknak is

Megdöbbentő! Ez lenne a válások igazi oka?

Nem valami biztató a házasságok statisztikája a mai világban: két házasságból egy megy tönkre. Nem hinnénk, hogy mi az egyik leggyakoribb oka a válásoknak.

2012.01.14 14:55ma.hu

Talán nem nagy újdonság a hír, ám mindenképp megdöbbentő tény, hogy gyakorlatilag két házasságból egy válással végződik napjainkban.

Az azonban meglepő lehet, hogy a Facebookon-on flörtölés a válás egyik leggyakoribb oka! Egyre többen és többen nevezik meg a közösségi oldalt az elválásuk okaként.

Egy brit weboldal, a divorce-online 5 ezer válás tanulmányozása alapján jutott arra a felfedezésre, hogy azok egyharmadának egyik legfőbb oka a Facebook volt.

Konkrétan, hogy a párok egyik fele olyan üzeneteket küldözgetett a másik nemhez tartozóknak, amely már nem illendő, ha az ember komoly kapcsolatban vagy házasságban él, valamint, hogy ahogy elkezdődtek a problémák egy páros tagjai között, az a Facebookon is megmutatkozott.

Csúnya dolgokat írogattak egymásnak az üzenőfalon, nem ritkán csatlakoztak a nyilvános csatához mindkét fél barátai is. Kölcsönösen lejáratták egymást, vagy egyik fél csinált hülyét a másikból mindenki szeme láttára.

Sokatmondó, hogy 2009-ben csupán a válni készülők 20 százaléka beszélt a Facebookról, mint a válás fő okáról. Való igaz, arról már több tanulmány is született, hogy a megcsalások gyakran a Facebookon kezdődnek.

Az ember nem tudja elkerülni, hogy ne lássa nap mint nap ismerőseit, akik között ott lehetnek egykori kedvesei, vagy bárki, aki alkalmas lehet arra, hogy flörtbe keveredjen vele.

Csak hajlandóság kell hozzá. Az internetes flörtöt pedig gyorsan követheti a személyes találkozás...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.