Milyen kozmetikumokat használunk?

Magyar nők: a kéz a legfontosabb, a narancsbőr legkevésbé

A bőrápolási termékek tárházából kézkrémeket használnak a legtöbben a magyar nők közül, míg a legkevesebben a narancsbőr elleni küzdelemre fordítanak figyelmet - derült ki egy friss felmérésből.

2012.01.14 11:55ma.hu

A magyar nők között a kézkrém a legnépszerűbb kozmetikum: átlagosan havonta 20-szor használják, majdnem 60 százalékuk pedig naponta legalább egyszer.

A kézkrémet használati gyakoriságban a testápoló és a hidratáló arckrém követi, míg arctisztító tejet vagy tonikot csak a nők ötöde használ napi rendszerességgel.

"Télen bőrünk fokozott behatásoknak van kitéve: a hidegnek és a szárazságnak köszönhetően szervezetünk nehezen birkózik meg az évszakkal. A gyakori váltás a meleg belső és a hidegebb külső levegő között olyan bőrproblémákat eredményezhet, amelyek az év többi részében nem fordulnak elő. A megfelelő bőrápoló termékek használata egészségünk megőrzése mellett a jó hangulat kialakulásában is szerepet játszhat" - emeli ki az eredmények kapcsán Fülöp Enikő, a kutatást szponzoráló Farmec kozmetikumgyár magyarországi értékesítési igazgatója, aki szerint a nők többsége szerencsére ma már a saját bőrtípusához illő krémeket használja.

A heti rendszerességgel legkevesebbet használt kozmetikumok közé a ránctalanító arckrém (23%), a szemránckrém (22%), a feszesítő testápoló (16%) és a narancsbőr elleni krém (12%) tartoznak.

Végzettség szerinti különbség csupán a hidratáló arckrém esetében jellemző: az alapfokú végzettséggel rendelkező nők havonta átlagosan nyolcszor, míg a felsőfokú végzettségűek több mint kétszer ilyen gyakran használják e kozmetikumokat.

A kutatást 2012 novemberében az NRC végezte, online kérdőíves felmérés segítségével. Az eredmények a 18–49 éves lakosságra reprezentatívak nem, korcsoport, végzettség és lakóhelytípus jellemzők alapján.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.