7 étel - ha megesszük, a szív nem rakoncátlankodik

A babot, epret és halat is megköszöni ez a fontos szerv

Bizonyos ételek fogyasztása - amelyek ráadásul még finomak is - jelentős mértékben csökkentik a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Fogyasszuk őket naponta, vegyük a szívünkre!

2012.01.10 16:55ma.hu

Néhány egészséges - és finom - étel védelemmel lát el bennünket a szívbetegségek kialakulásával szemben, nagymértékben csökkentve a problémák jelentkezését. Érdemes naponta enni belőlük, hogy bebiztosítsuk magunkat, már akár fiatal korban. De melyek ezek az ételek?

A zabpehely fogyasztása igen javasolt. Az oldható rostban gazdag étrend csökkenti a koleszterin-, és ezen belül a "rossz" koleszterin, azaz az LDL szintjét.

A lazac, ez az olajos, ízletes hal Omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely védi a szívünket.

A diófélék fogyasztása
is melegen ajánlott: együnk diót, mandulát vagy makadámia diót, amelyek telítetlen zsírokban gazdagok.

Az extra szűz olívaolaj jótékony hatásairól már hallhattunk - a benne levő, egyszeresen telítetlen zsírok csökkentik az LDL koleszterin szintet és ezzel a szívproblémák kialakulásának esélyét.

Az eper, áfonya, málna mind kiváló a gyulladáscsökkentésben, hatásuk jótékony a szív- és érrendszerre.

A babból is profitálhatunk - egy tanulmány szerint azok az emberek, akik gyakran esznek hüvelyeseket, így babot és lencsét például, legalább négy alkalommal hetente, 22 százalékkal csökkentik a szívbetegség esélyét, azokhoz képest, akik csak egyszer vagy annyiszor sem fogyasztják őket hetente.

A brokkoliból nagyon ízletes ételek készíthetők - akárcsak a spenótból és kelkáposztából: gyulladásgátlók és méregtelenítő hatásuk van, ezért érdemes bevenni őket a heti menübe!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.