Túlzás vagy okos trükk a randizásban

A lista megmondja, rossz nőt választottál-e!

Sok férfi számára lehet ismerős a szituáció: először azt hiszi, szerelmes, majd amikor már ágynak döntötte a hölgyeményt, kiderül, valójában csak a vágy vezérelte. Hogy ne kövessük el a hibát?

2012.01.02 10:15ma.hu

Amikor egy férfi komolyan gondolja a kapcsolatot egy nővel, általában nem siet annyira a szexszel. Vagyis, ha főleg ez jár az eszében, érdemes elgondolkodnia azon, mit akar. Érdemes-e szédíteni pont ezt a nőt és azzal áltatni, hogy szerelmes belé, vagy egyszerűbb, ha keres egy könnyebb prédát, aki tőle sem vár sokat?

Sok pasi esik abba a hibába, hogy azt hiszi, szerelmes. Majd a szex után kiderül, hogy annyira mégsem akaródzik felhívnia a hölgyet...máris megvan a konfliktus, a sértődés, és a férfi számíthat rá, hogy ezek után elterjesztik róla: csak "arra hajt".

Ha az igazit várjuk

Nos, a fenti felállás semmiképpen sem előnyös ránk nézve, ha az Igazit keressük. A komolyan vehető nők ugyanis el fognak kerülni bennünket. Sok pasi készül úgy a randijára, hogy azt reméli, ez lesz az utolsó. Vagyis, végre azzal a nővel hozza össze a sors, akire várt.

Lehet, hogy jól is sikerül a randi, és a férfi felveszi a rózsaszín szemüveget. De sajnos nem biztos, hogy tényleg az a hölgy a Nagy Ő.

Lássuk be, mindannyian szeretünk szerelmesnek lenni. Csodás érzés, feldobja az embert, és hirtelen mindent másként látunk. Hajlamosak leszünk buta dolgokat is elkövetni. Átnézni a másik hibáin, és még azelőtt elvenni feleségül, hogy a problémák kiderülhettek volna. Abban sajnos nem lehet bízni, hogy a rózsaszín köd örökké tart.

Érdemes belegondolni a csalódások elkerülése végett, tényleg szerelemről van-e szó.

Honnan tudjuk, hogy ő az?


A legfontosabb dolog, amit tudnunk kell, ha az Igazit keressük, hogy milyenek vagyunk mi magunk. Ha jól ismerjük magunkat, azt is tudjuk, ki a legmegfelelőbb pár a számunkra és ki az, aki szóba sem jöhet.

Tegyük fel magunknak a következő kérdéseket:

1. Mi az az 5 tulajdonság a nőben, amelyek feltétlenül szükségesek, hogy valaki a mi párunk lehessen?

Legyünk őszinték magunkkal: mik az igényeink? Milyen társ mellett éreznénk jól magunkat hosszútávon? Gyengéd legyen, intelligens, szexis? Mennyire fontos számunkra a szex? Mindenkinek a listája másmilyen lehet.

2. Melyek a hosszútávú céljaink egy kapcsolatban?

Szexpartnert keresünk, vagy társat, feleséget? Egyáltalán szeretnénk házasodni? Szeretnénk gyermekeket a későbbiekben? Ezeket meghatározni nagyon fontos, mert komoly konfliktus származhat belőle, ha később derül ki, mit is szeretnénk, vagy éppenséggel mit nem!

3. Milyen tulajdonságok nem jöhetnek szóba?

Határozzuk meg, mi az, amit nem viselünk el egy társtól. Vegyünk példákat a múltban tapasztaltakból. Tudjuk, mi az, ami nem működött. Az is lényeges kérdés például, hogy vallásosak vagyunk-e vagy sem, és elvárjuk-e, hogy a kedvesünk is az legyen.

Tudjuk, hogy mit akarunk

Ha egyszer elkészült a lista, már van elképzelésünk arról, hogy mi mit szeretnénk. Így kevesebb az esélye, hogy hibásan válasszunk. Sok esetben lépnek kapcsolatba a férfiak úgy, hogy nem tudják igazán, mit akarnak, mik az igényeik. Ezért ezek a kapcsolatok legtöbbször szakítással végződnek.

Ellenőrizzük a listát

Ha tehát találkozunk egy hölggyel, és úgy érezzük, közel áll ahhoz, amire vágyunk, nézzük át a listánkat és ellenőrizzük, megvannak-e benne a kívánt tulajdonságok.

Amennyiben a "főbb összetevők" hiányoznak, akárcsak egy receptnél, a kapcsolat nem lesz működőképes.

Kerüljük el, hogy olyan nővel legyünk együtt, aki a legjobb barátunk, de a szex nem igazán tetszik vele, vagy olyannal, akivel fantasztikus a szex, de az érzelmi világa sivár és nem kapjuk meg tőle, amire vágyunk. Hiszen csak a saját időnket vesztegetjük ezekkel a kapcsolatokkal.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.