Ha a nő először a kocsid típusát kérdezi...

Veszélyes típus: így szúrd ki az aranyásó nőt!

A gazdasági válság nemcsak a munkahelyeket tizedelte meg, hanem növelte azoknak a nőknek a számát is, akik sokkal inkább pénz-, mint férfivadászok. Pontosabban kettő az egyben. Hogyan ismerjük fel őket?

2011.12.27 10:15ma.hu

A munkanélküliség növekedése, a munkakeresés miatti egyre nagyobb nyomás miatt nemcsak a pénztárcák laposabbak. Egyre több az "aranyásó" nőtípus is, aki a nehezebb körülmények között is szeretné bebiztosítva tudni magát.

Bármi történjék is, neki akkor is meglegyen a hőn áhított divattáskája és a drága fülbevalója. Ugye nem szeretnénk, ha helyettünk a nő a pénztárcánkkal kötné össze az életét? A pénzhajhász hölgyeket könnyű kiszűrni, ha az ember figyeli a jeleket.

A klasszikus aranyásók


Ők azok a típusok, akiket a legtöbb férfi felismer. Bankárokra, neves orvosokra, ügyvédekre, üzletemberekre vetik ki hálójukat. Dizájner táskákat, ékszereket, drága éttermi vacsorákat szeretnének, sőt, nyáron a yachton napozás sem maradhat el.

Ezek a nők legtöbb esetben nagyon szerény körülmények között nőttek fel és így szeretnének felkapaszkodni. Nemcsak a pénz érdekli őket, hanem a társadalmi státusz is. Mindenből a legjobbat akarják, és azt, hogy mindezt a pasi fedezze.

Az igazi aranyásó mindig nagyon jól néz ki. Modell is lehetne. Ruhái márkásak, körmei tökéletesek és a keblei mindig feszesek. A márkák említésére - legyen az az "Armani" vagy a "Porsche" , mindig izgalomba jönnek.

Valójában bárhol megtalálható, de különösen a drága helyeken és a pénzügyi negyedben. Ha a nő úgy fest, mint aki most jött a munkából, az helyes - de ha irreális időpontban is úgy néz ki, mint akit a skatulyából húztak ki, legyünk óvatosak!

Ezüstásók

Ezek a hölgyek nem a legnagyobb "vadakra" mennek, de olyasvalakit keresnek, akik a kényelmes életet biztosítja a számukra. Azt az életszínvonalat igyekeznek fenntartani, amelyet eddig is éltek, de ehhez segítségre van szükségük. Általában a felső középosztály tagjai és nem szeretnék az életszínvonalat ennél alább adni.

A párjuktól azt várják, hogy ha családot alapítanak, otthagyhassák alacsonyabb jövedelmű munkájukat és otthon maradhassanak a gyerekekkel. Jól néznek ki, de azért nem a "lány a szomszédból" típusok.

Olyan helyeken tűnnek fel, ahová szintén jól szituáltabb emberek járnak, de ezek nem a "legpuccosabb" klubok.

Bronzásók

A középosztály alsóbb rétegeibe tartoznak ezek a hölgyemények - ám azt hiszik, hogy ők ennél magasabb kategóriába valók. Nem élnek annyira magas színvonalon, de megvannak az igényeik. Szeretnek bizonyos dolgokat megengedni maguknak.

Bőrük szolibarna, a ruháik strasszokkal tele, és imádják a formákat megmutató, szűk öltözéket. Körmeik általában csinos francia manikűrrel ellátottak. A sminkkel sem szűkölködnek. Ez a típus gyakorlatilag bárhol fellelhető.

A kajaigényes

A pénzkereső hölgyek alsó kategóriája - amelytől azonban még mindig nem árt óvakodni - az a típus, aki "csak" annyit akar, hogy kifizessük a számláját, a telefonfeltöltését, az ételét.

Nem érdeklik a híres éttermek, bárok és a nagy márkák, az azonban annál inkább, hogy mindig legyen étel a tányéron és a számláit kifizesse valaki. Kétségbeesetten keresi a pénzcsinálót, hogy a terheket levegyék a válláról.

A fehérített, szőkített haj, a tépett nadrág-stílus jellemző rá. Úgy tűnhet, hogy jól él, de környezete gyorsan rájön, hogy nem erről van szó. Gyakori vendég a helyi kocsmákban vagy vendéglőkben, ahol az - elsősorban fizikai munkát végző férfiak - kinézheti őt magának.

Vagyis...

Az aranyásó nőket nem nehéz kiszúrni annak alapján, hogy kérdéseik többnyire financiális jellegűek: milyen kocsit vezetsz, milyen márkákat kedvelsz, stb. Ha nem ennyire direkt módon kérdez, akkor hátulról próbál megközelíteni: az éttermek, bárok nevét tudakolja például, ahová a férfi jár.

Az a hölgy azonban, aki valóban a pasit akarja megismerni, és nem a bankszámláját, a céljairól, álmairól is kérdez, arról, mit szeret és mit nem...!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.