Na, kik lettek a legvonzóbb pasik?

Le a borotvával! Úgy szexi?

Jelentős számú hölgyeménynek tetszik a szakáll és a bajusz, persze nem az a levesbe érő típus. Melyek a legszexisebb példányok?

2011.11.29 18:55ma.hu

Uraim, tegyük le a borotvát - igazítsunk inkább egy helyes fazont az arcunkra. Ezt tanácsolhatjuk a Northumbria egyetem tanulmánya után, mely szerint a nők nagy része bukik a szakállra és a bajuszra.

Több mint 70 nő bevonásával készült a tanulmány, melynek során 15 fotót mutattak a hölgyeknek férfi arcokról.

Colin Farrell fazonja menő - Fotó: Canadian Press

A szőrnövekedés az arcokon különböző mértékű volt. Majd megkérték a hölgyeket, hogy osztályozzák a férfiakat a következő tulajdonságok alapján: férfiasság, agresszió, attraktivitás és érettség.

Az eredmény: a nők a visszafogott szakállat viselő pasikat tartották a legattraktívabbnak, őket találták a legideálisabb romantikus partnernek.

Természetesen ne gondoljuk, hogy elkezdhetünk úgy kinézni, mint egy ősember. A legbozontosabb szakáll-típust viselő férfiakat ugyanis a nők a leginkább férfias, de a legagresszívebb kinézetűek közé sorolták. Vagyis ők kapták a legkevesebb szavazatot az attraktivitás szempontjából.

A pszichológusok szerint a leginkább vonzónak az olyan típusú szakállat viselők találtattak, mint például Colin Farrell vagy George Clooney fazonja. Erős, magabiztos, természetes külső, de nem túlságosan férfias.

Martial Vivot, New York-i szalon tulajdonos szerint a leginkább megnyerő szakáll típus ez az "árnyék" stílus, amely mindig vonzó külsőt kölcsönöz a pasinak, bármit is visel.

Előnyösen hangsúlyozza az arc éleit. "A vonal ott kezdődjön, ahol a nyak bőre találkozik az állal. Az árnyék innen indul, alatta borotváljuk le a szőrt, a fazont pedig trimmerrel igazítsuk ki" - tanácsolja a szakember.

Legyünk természetesek, amennyire lehet, sose legyen túlságosan erős a hatás. Cél a tökéletes egyensúly a durva és a sima fazon között!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.