Az ölelés életmentő: megmenekült az ikerlány!

Bájos képpel: Átölelte testvérét a baba az inkubátorban - visszahozta az életbe

Az ölelés életet menthet - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint annak az ikerpárnak a története, ahol az egyik kislány megmenekült testvére ölelésében.

2011.11.18 10:25ma.hu

Csodájára jár a világ az amerikai ikerpárnak, akik inkubátorban töltötték életük első heteit. Mindkét kislány, Brielle és Kyrie is 12 héttel a kiírt időpont előtt jött a világra a Massachusettes állam-beli Westminsterben - intenzív ellátásra szorultak, és először két külön inkubátorba helyezték őket.

Kyrie szépen gyarapodni kezdett és szíve állapota is stabilizálódott. Ám Brielle nem volt ennyire jól - problémája volt a légzéssel, a szívével és egyéb gondok is adódtak nála. Az orvosok nem remélték, hogy életben marad.

Brielle és Kyrie - Fotó: awesomeworldever.blogspot.com

A rájuk vigyázó nővér mindent megpróbált, hogy segítsen a kislányon, de eredménytelennek tűnt a dolog. Végül, a kórházi szabályzatot megszegve elhatározta, hogy egy inkubátorba rakja a babákat.

Otthagyta az ikreket, hadd aludjanak - majd amikor visszatért, nem hitt a szemének: Kyrie kezecskéje ráfonódott Brielle-re, átölelte őt. A megdöbbent nővér mindenkit odahívott, hogy ezt látniuk kell.

S ahogyan Brielle közelebb került a testvéréhez, Kyrie védelmező ölelésében a kislány szívverése és légzése is stabilizálódott, nem sokkal később állapota normálisnak volt mondható!

Úgy tűnik, az ikrek egymást erősítették és tartották életben.

A hihetetlennek tűnő történetnek hatása volt: az emberek még inkább hinni kezdtek a szeretet és az ölelés erejében. Amerikában ettől kezdve a koraszülöttek ellátásának mikéntje is változásnak indult.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.