Sokan használhatják ki a részeg tinit

Jobb a szex részegen?

Sokan hiszik, hogy kell néhány feles a jó szexhez - mert az ember jobban elengedi magát! Az lehetséges, de az is bizonyos, hogy nem 'funkcionál" a legjobban.

2011.11.09 10:15ma.hu

Nemcsak kamaszként, felnőttként is sokan folyamodnak az alkoholhoz, ha érzik, hogy itt az alkalom: ma este megtörténik a dolog. Ha vendégül látják a párjukat, vagy az alkalmi hölgyet/pasit, elengedhetetlen, hogy a hűtőben ne legyen valamilyen szeszes ital, lehetőleg olyasmi, ami gyorsan hat.

Tény, hogy az ellazulást sokban könnyíti az alkohol - ám ne gondoljuk, hogy a szex jobb vele! Ellenkezőleg: az ital és a kábítószerek rontják az élvezetet, és befolyásolják ítélőképességünket.

Nem kevés kamasznak van része nem kívánt szexben, csak mert nem volt abban az állapotban, hogy nemet mondjon. Nagyrészük túlságosan részeg ahhoz, hogy normálisan átlássa a helyzetet és megítélje, valóban részt akar-e venni ebben.

Hogyan hat az alkohol a testre?

Jóval lazábbnak érezzük magunkat és kevésbé gátlásosnak, ellenben magabiztosnak. Nem jelent gondot közeledni valakihez, vagy akár utalni rá, hogy szívesen lefeküdnénk vele. Már egy-két ital hatására is máshogy látjuk a dolgokat, érezhetjük úgy, hogy szívesen igent mondanánk.

Csakhogy a férfiaknál az erekciót akadályozhatja az alkoholfogyasztás, ettől ő és a lány is rosszul érzi majd magát. Ítélőképességünk és tiszta gondolkodásunk elveszik, nem veszünk komolyan fontos dolgokat - mint például azt, bízunk-e abban az emberben, akivel lefeküdni készülünk, és gondoskodtunk-e a biztonságos szexről.

Az alkohol hatására nehezebbé válik nemet mondani dolgokra a szexben, vagy akár megbeszélni, kinek mi és hogyan esne jól.

Ha túl részeg a másik...

...lehet, hogy nem mi magunk ittunk sokat, hanem a partnerünk. Legegyszerűbb nemet mondani a szexre, ha ezt látjuk. Mi a helyzet, ha szeretnénk szexelni, de inni is? Ilyen esetben lassítsunk a tempón és maradjunk valamelyest józanok. Teszteljük, hogy mennyire tudjuk helyesen megítélni a helyzeteket.

Ha sokat ittunk, csak olyannal feküdjünk le, akiben megbízunk! De még jobb, ha inkább hazavitetjük magunkat egy barátunkkal...

Ne legyünk megbocsátóak azzal az emberrel szemben, aki kihasználta, hogy részegek vagyunk, és "belevitt" a szexbe. Ez törvényellenes! Nem egyezhetünk bele a szexbe, ha:

- alvó állapotban vagyunk
- összetévesztettük az illetőt valakivel (például meg voltunk győződve a sötétben, hogy a barátunk, de kiderült, hogy a bátyja)

- öntudatlanok vagyunk, vagy
- túlságosan részegek vagyunk, vagy valamilyen kábítószer hatása alatt állunk, és nem képesek arra, hogy szabadon döntsünk a szexről.

Ha mégis megtörént velünk a nem kívánt szex, a igen nagy stresszel jár. Ki kell beszélnünk magunkból, és semmiképp se hagyjuk, hogy az illető, aki állapotunkat kihasználva vett rá a szexre, egyszerűen megússza a dolgot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.