Hülyeségnek tűnhetnek, de növelik a libidót!

Kerüljünk veszélybe, jobb lesz a szex?

Az általános dolgokról már bőven hallhattunk, sőt bele is fáradhattunk: együnk kagylót, nézzük erotikus filmet, adjunk masszázst egymásnak a jobb libidóért. Íme néhány, ezeknél meglepőbb módszer.

2011.11.04 10:15ma.hu

Még ha a fent említett, általában javasolt módszerek működnek is nálunk, néhány újdonság nem jön rosszul. Különösen, hogy a folyton emlegetett módszerekbe belefárad egy idő után az ember.

A libidó érdekes dolog, előfordul, hogy makacs, ahogyan az is, hogy érthetetlen okból nő meg. A tudósok mindenesetre említenek olyan libidó-csiholó módszereket, amelyekről nem is gondolnánk, hogy fokozzák a vágyat.

- "Kerüljünk veszélybe!"

A közös rettegést most ne egy horrorfilm megtekintésével érjük el. Kutatók szerint a romantikus sétánál nagyobb hatása van például egy közös szörfözésnek, vagy bármilyen, adrenalinfokozó sportnak, tevékenységnek. Ennek során ugyanis a férfi és a nő is vonzóbbnak találja egymást, ráadásul, hogy a másik kiállta a próbát, az még szexisebbé és vagányabbá teszi.

Tegyünk hát valami izgalmasat kettesben! Fokozódik a szívverés, az idegrendszer aktiválódik, hasonlóan ahhoz a helyzethez, mint amikor szexuális izgalomba jön az ember.

- Hörpintsünk fel egy kis vörösbort

Fogyasszunk vörösbort a romantikus vacsorához. Kutatók szerint a hölgyeknél, akik naponta megisznak egy kis bort, fokozottabb a szexuális vágy és hüvelyi szárazsággal sem kell számolniuk, azokkal szemben, akik csak nagyon ritkán vagy egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt.

Mindez a borban levő polifenolnak is köszönhető, amely egy antioxidáns típus, segít az erek tágulásában és növeli a vér áramlását, amely a szexuális izgalom kulcsa.

- A jóga is libidófokozó

Nemcsak edzi a testet és megnyugtatja a lelket a jóga - a libidót is fokozza. Testünkkel ugyanis "közelebbi kapcsolatba" kerülünk általa, jobban elfogadjuk azt, amely azt is elősegíti, hogy szexuálisan nyitottabbak legyünk.

A szexuális problémákkal küzdő nők jelentős része profitál a jógázásból - írja a Journal of Sex and Marital Therapy. Ráadásul a véráramlás tudatos növelésével az alsó testrészen az orgazmus minősége is javítható.

- Minden érintés számít

A kézfogás, a kedves megérintése sokkal jelentőségteljesebb, mint hinnénk: oxitocint szabadít fel, a hormont, mely a közelség, a meghittség, az izgalom érzéséért is felelős. Lényeg azonban a spontaneitás - ne azért szorongassuk a másik kezét, mert "ettől majd izgalomba jövünk".

- A piros szín bevadít

Viseljünk olykor-olykor piros pólót, felsőt! A Rochesteri egyetem tanulmánya szerint ez igen jó hatással van a libidóra. Ha megpillantjuk a párunkat pirosban, könnyen a megfelelő hangulatba kerülünk! A piros erőt is jelez, amely még imponálóbb a hölgyek számára.

- Szippantsuk be az illatát

Természetesen nem az edzés utáni pólóéra gondolunk. Ám a párunk zuhanyzás utáni kellemes illata igen motiváló lehet - biztosan szagolgattuk már a kedves tusfürdőjét, hiszen már annak illatára is elcsábulunk. Ahogyan a természetes illatát megérezve is - a kortizol stresszhormon szintje megemelkedik, amely az izgalmat is fokozhatja.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.