Házi nyúlra nem lövünk - vagy csak óvatosan...

Titkos szex? Így randizz a tabu személlyel!

Megtetszett a barátunk exbarátnője? Netán a testvére? Vagy a főnökünk? A "tabukapcsolatok" sem tabuk ma már! Miért is ne kaphatnánk meg az esélytelennek tartott nőt vagy pasit?

2011.11.02 18:55ma.hu

Bizony, nem egyszerű feldolgozni, ha van a közelünkben egy személy, aki tetszik, mégis, a körülményei miatt félünk vele kapcsolatot kezdeni. Hogy mik a körülmények? Például: a kolléganőnk. A barátunk testvére. A közeli barátunk. A barátunk volt kedvese. Sőt! A főnöknőnk!

Abba sem árt azonban belegondolni, hogy ezekkel a személyekkel előnyös helyzetből indulunk. Ugyanis már ismerjük és kedveljük őket. Tudunk róluk dolgokat. Tisztában vagyunk vele, mi egyeztethető össze a saját tulajdonságainkkal, szokásainkkal, és mi nem.

Node hogyan közelítsük meg a "tabuszemélyt?"

- A barátunk exe

Mivel már sok jót hallottunk róla korábban, számunkra is "álomnővé" vált. "Saját felelősségünkre" nyugodtan találkozhatunk ezzel a hölggyel. De csak akkor, ha biztos, hogy a kapcsolata valóban lezárult a barátunkkal, és már mindketten megnyugodtak. Ha ugyanis nem így van, az valóban nagy bukta lehet - a barátunk önbizalma csak még jobban sérül, ha éppen a jó barát csap le az exkedvesére.

Amennyiben bizonyosak akarunk lenni abban, hogy nem bántjuk meg barátunkat, várjuk meg, amíg túllesz rajta és elkezd érdeklődni más lányok iránt.

- A barát testvére

Ez már jóval barátibb dolog. Miért is kell nekünk ez a nő? Bizonyára, mert megvannak benne a barátunk tulajdonságai, hiszen a testvére. Hasonló hozzánk, ráadásul már ismerősek vagyunk a számára. Természetes azonban, ha a barátunk óvja a testvérét, és biztos akar lenni abban, hogy a személyünkben jó társra talál.

Persze itt is benne van a pakliban, hogy a kapcsolat rosszul sül el, és a barátunk megorrol. Amit mindeképp tegyünk meg: érdeklődjünk a barátunknál, randizhatunk-e a húgával/nővérével, és mit gondol a dologról.

- A legjobb barátnőnk

Ha úgy véljük, hogy ő is többet érezhet irántunk, hajrá. Semmi sem jobb alap egy jól működő párkapcsolathoz, mint az azt megelőző barátság. A két fél szinte mindent tud egymásról, jó a viszonyuk, remekül elnevetgélnek együtt. Kettő az egyben: a legjobb barát és a gyönyörű szerető.

Azt azonban meg kell fontolni, mennyire áll készen a lány arra, hogy felvezessük neki a témát. Ha éppen most szakított valakivel, várni kell egy kicsit. Legyünk támasza a bajban. És figyeljük a jeleket, valóban van-e nála esélyünk.

Ellenkező esetben elég fura szituációba kerülhetünk. Ha azt mondjuk neki, "mindig szerettelek", azzal a barátságot egész más színben tüntetjük fel: rosszul veszi ki magát a dolog. Gyakran érzik magukat a nők "elárulva", ha kiderül, hogy a férfit szexuális szempontból is foglalkoztatták régóta. Hagyjuk, hogy a dolgok a maguk módján alakuljanak.

- A munkatárs

Mivel egy helyen dolgozunk, feltehetően hasonlóak is vagyunk, közös az érdeklődési körünk. A közös munka során jól megismerhettük már a személyt. Azaz, ez is egy jó kiindulási alap. Fontos azonban tudni: a munkahelyen összejött páros általában azt hiszi, mások nem jöttek rá a viszonyukra. Könnyebben kiszúrják azonban a dolgot a többiek, mint hinnénk.

Ha el tudjuk választani egymástól a munkát és a szerelmet, minden további nélkül működhet a dolog. A "házi nyúlra nem lövünk" persze jogos intelem - de benne van a pakliban a szakítás, és az, hogy tovább kell lépnünk, mert dekoncentrál majd minket a munkában.

- A belső ember

Lásd: a titkárnő. Fiatal, segítőkész, nagyon csinos. De veszélyes! Mindenki szereti a "folyosói pletykákat" - amiből bőven ki fog nekünk jutni, ha viszonyba keveredünk ezzel a nővel. Két lábon járó per-lehetőség, főleg, ha esetleg érdeklődést mutatunk iránta, ő viszont azt nem viszonozza. Szexuális zaklatással is vádolhat. Jobb, ha távoltartjuk magunkat tőle! Esélyesebb a kapcsolat, ha másik munkahelyen dolgozunk...

- A főnöknő

Van benne rizikó. Szintén csak "saját felelősségre" ajánlott! Remekül irányít, megmondja, mit csináljunk. Ugyanezt a hálószobában, a közös életben is el fogjuk tűrni? Mert esélyes, hogy ez a nő ott is így viselkedik.

A kapcsolat titkolózást kíván, ami izgalmas, de egy idő után igen megalázó és bosszantó. No és mi történik, ha szakítunk? Még rosszabb, ha mi dobjuk a hölgyet. Pokollá teheti az életünket - jobb, ha azon melegében más munkahely után nézünk.

- A lánytestvérünk barátnője

Biztonságos és könnyű választás. Mivel a testvérünk barátkozik vele, minden bizonnyal vannak közös dolgaink, hasonlóságaink. Jól működő kapcsolat lehet. Ellenben ha megbántjuk a lányt, akkor a testvérünk fog haragudni - és még az is lehet, hogy a két lány baráti kapcsolatát is hazavágjuk, ami megbocsáthatatlan. Nem kell feltétlenül kikérni a lánytestvérünk véleményét, mielőtt randizni kezdünk a hölggyel, de nem árt.

- Az exbarátnőnk barátnője

Lehet, már akkor kinéztük magunknak, amikor együtt voltunk az exünkkel. De lépni nem léptünk, persze. Vigyázzunk azonban: a nők kevésbé elnézőek az ilyen szituációkban, mint a pasik. 99 százalékban biztos, hogy a barátság oda.

Bízzuk magunkat a megérzéseinkre - ha viszont a nő veszi fel velünk a kapcsolatot, ő a csábító, legyen az ő gondja, hogyan beszéli ezt meg az exbarátnőnkkel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.