"Felpukkadt a szomszédom, mert nem randiztam vele"

Ciki: a kedvességet minden férfi félreérti?

Érdekes probléma: vannak emberek, akik nem tudják megkülönböztetni az alapvető kedvességet attól, ha valaki többet is szeretne tőlük a jó viszonynál, barátságnál. Az ilyesmiből pedig kellemetlen helyzetek származhatnak. Kivédhetjük őket?

2011.10.27 16:55ma.hu

Az érzelmi intelligencia sajnos manapság egyre több embernél "hiánycikk". Talán ez is az oka, hogy a következő szituációk könnyen előfordulnak: egy hölgy beköltözik egy új házba, ahol hamarosan megismerkedik az őt körülvevő szomszédokkal.

A férfiakkal is kedves, elbeszélget velük, de nem viszi túlzásba. Majd néhány héttel később randiajánlatot kap valamennyiüktől. Meghökkenve utasítja vissza, de "jutalma" az lesz, hogy ezt követően oda a jószomszédi viszony. A férfiak nemhogy nem köszönnek neki újabban, de valami csúnyát is mormognak a bajszuk alatt...Normális ez?

A hölgy csak az alapvető szabályokat tartotta be, kedves volt mindenkihez, de nem kacsintgatott rájuk. Egy férfinak ebből még nem kéne feltétlenül azt gondolnia, hogy odáig van érte. Alapvető - elvárható - dolog, hogy az emberek kedvesek legyenek egymással, különösen ha szomszédok. Mi lenne ugyanis a másik véglet?

Ha valakivel nem szeretne egy nő randizni, legyen vele modortalan és távolságtartó? Feltehetően akkor azért szólnák meg. Ez persze igaz a másik nemre is - vagyis, ha történetesen egy férfival játsszák ugyanezt a nők, akikhez kedves volt.

Annyi bizonyos, hogy egy normális értékrenddel rendelkező ember először kipuhatolja, valóban többről van-e szó, mint szimpátiáról. A kedvesség túlmegy-e az alapvető udvariasság határán? Ha ezzel megvolnánk, jöhet az érdeklődés és a randikérés.

Amennyiben pedig az illető kosarat kap, méltósággal tudomásul veszi, és nem viselkedik úgy, mint egy sértődött gyerek. Kígyót-békát sem zúdít a másikra, hanem megvárja a neki megfelelő ember elérkezését.

Ehhez nemcsak helyes értékrend kell, hanem némi élettapasztalat is. Sajnos nem mindig mondható el, hogy ez mindenkinek megvan...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.