Neveltetés kérdése is, belemegy-e az ember

Ezért félhetnek a nők a másik rasszba tartozó pasitól

A különböző emberi rasszok közötti kapcsolat manapság teljesen elfogadott, különösen a nagyvárosokban. Egyes nők reakciója a más rasszból származó férfiakra azonban mégis különös.

2011.10.18 18:55ma.hu

Noha nem rasszisták, sok nő félelmet mutat irántuk és inkább távol tartja magát a más rasszból származó férfiaktól - mutatta ki egy tanulmány.

Vannak ismert kivételek - hiszen gondoljunk csak Heidi Klumra és Seal-re, akik évek óta szép párt alkotnak és már három közös gyermekük született. David Bowie és Iman ugyancsak jó példa.

Valójában a fekete/fehér, ázsiai/latin és az indián/fehér párok ugyanolyan gyakoriak Amerikában, mint bárhol a világon a "nemzetközi kávézókban". És nemcsak randiznak, össze is házasodnak és családot alapítanak.

2005-ben egy amerikai felmérés azt mutatta, hogy az 59 milliós lakosságból a házaspárok 7 százaléka "keverék". Manapság pedig hétből egy amerikai házasság az.

A leggyakoribb párosítás egyébként a fehér férfi és ázsiai nő. Egyre inkább úgy tűnik, a férfiak nyitnak a más etnikai csoporthoz tartozó, csinos nők irányába.

Ám mielőtt egy másik etnikai csoportba tartozó emberrel randizunk, érdemes átgondolnunk két fontos dolgot: hajlandóak vagyunk-e elfogadni a másik kultúráját, szokásait? A másik: ne becsüljük túl saját faji identitásunkat. Így az esetleges elutasítás sem fogja rasszizmus hatását kelteni.

A nők választanak

Nem titok, hogy a hölgyek számos dolgot számításba vesznek, mielőtt kikötnek egy férfi mellett. A faji hovatartozás csak egy. Számít nekik a magasság, a hang, a vallás, jövedelem, a politikai nézet, a neveltetés, a fittség és természetesen a kémiai is beletartozik - no és még ki tudja, mennyi más dolog. Adjuk azonban hozzá a nő termékenységi ciklusát is.

A Michigani állami egyetem kutatói ugyanis érdekes felfedezést tettek: rájöttek, hogy a nők nagyobb félelmet mutatnak a más rasszból származó férfival szemben, és távolságtartóbbak vele, amikor éppen ovulálnak.

A kutatók szerint ez azzal is összefüggésben lehet, hogy a történelem során mindig az volt az egy csoportban élő emberek célja, hogy támadás során megvédjék a nőket az erőszaktól, amit egy más csoportba tartozó követne el rajtuk. Talán jó néhány nőben még mindig ott van ez a reflex, tudat alatt.

Az azonban bizonyos, a neveltetés sokban hozzájárul, hogyan viszonyul egy ember a másik rasszba tartozóhoz. Akit arra tanítottak, hogy elfogadjon másokat, semmi kivetnivalót nem talál abban, ha nem vele egy fajba tartozóval barátkozik, randizik. Az ilyen nők az ovuláció idején sem mutatnak félelmet.

Ám aki úgy neveledett, hogy fél a más rasszba tartozó férfiaktól, annál a félelem az ovuláció alatt fokozottabb.

Ha tehát egy másik rasszból származó nő szimpatikus nekünk, de első körben elutasítónak látszik, próbálkozzunk egy hét múlva újra. Lehet, hogy jobban járunk...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.