Vigyázz, ha már nem gondoskodó, és nem féltékeny

Három ordító jel, hogy a nő már nem szeret téged...

Meggyőzni egy nőt arról, hogy Te vagy számára a legmegfelelőbb ember hosszútávra, igen nehéz. Sok férfi a legnyilvánvalóbb jelét sem veszi észre annak, ha a párja már döntött. És nem az ő javára.

2011.10.17 10:00ma.hu

Míg a férfiak híresek arról, hogy "elkötelezettség-fóbiásak", a nők túlagyalni hajlamosak a dolgokat. Ha eddig azt gondoltuk, a szerelmet megtartani könnyű lesz - elég egy kis törődés, néha egy szép ajándék és drága randi - nagyot tévedtünk.

Amennyiben egyszer a nő eldönti, hogy végzett velünk, nagy valószínűséggel nem tehetünk semmit ez ellen. Nem tudjuk meggyőzni, hogy gondolja át.

A hölgyek ugyanis igen jó memóriával rendelkeznek arra vonatkozóan, milyen hibákat vétett a férfi a múltban. Ne higgyük, hogy ha valami régen volt, attól még nem emlékszik rá, és nem fogja ütőkártyaként használni.

Azt sem lehet mondani, hogy a nő nem tett már célzásokat. Legtöbb esetben tett - csak mi nem vettük, vagy nem akartuk észrevenni. És van, hogy eljön az idő, amikor aztán a képünkbe vágja, hogy utálja a szokásainkat, és nem hajlandó tovább elviselni.

Legtöbbjük csak akkor áll azonban elő ezzel, ha meggyőződött arról, hogy szerelme a férfi iránt valóban elmúlt.

Csak az a furcsa, hogy a férfiaknak sok esetben egyáltalán nem tűnik fel a veszély.

"Kulcsfontosságú szerepet játszottál az életemben..."


Tegyük fel, hogy egy nő a kedvese születésnapjára adott ajándékhoz a következő szöveget írja: "Kulcsfontosságú szerepet játszottál az életemben". Nos, igen, ez nem egyenlő azzal, hogy "Te vagy a legjobb dolog, amit történt velem". Ki játszik fontos szerepet az ember életében? A barátok? A főnök? Az exek...?

...és a férfiak egy része mégsem veszi észre, hogy igen komoly jelzés. A fent említett szülinapos férfi két héttel később teljesen kibukva hívja fel a barátját, hogy a barátnője elköltözött...Pedig nem kellett volna, hogy meglepetésként érje.

Nincs azonban szükség rá, hogy ilyen születésnapi szöveget kapjunk, a jeleket észre lehet venni, ha valaki kicsit is odafigyel. Íme három igen nyilvánvaló jele annak, hogy a hölgy már a távozását készíti elő.

- Nem hív fel

A nők szeretik felhívni a párjukat. Szeretik a figyelmet, azt, ha a férfi dicséri őket, programokat talál ki, keresi őket telefonon - utóbbi azt jelenti számukra, hogy fontosak, hogy figyelnek rájuk. A legtöbb jól működő kapcsolatban a párok naponta beszélnek telefonon, mindegy, hol vannak.

Majd egy nap a nő már nem hív fel. A férfinak fokozatosan feltűnik, hogy elmaradnak a hívások. Már nem olyan gyakoriak. Majd pedig teljesen megszűnnek. Ez sajnos annak a jele, hogy a hölgy már nem érzi szükségét a telefonálgatásnak, nem pazarol rá időt. Nem szerelmes már, és nem gondol ránk annyit.

- Már nem gondoskodó és nem is féltékeny

Szintén igen erőteljes jel, ha a nő már nem törődik igazán velünk, nem gondoskodó, és - bár természetéből adódóan általában mindig az - nem féltékeny. A hölgyek többsége féltékeny típus, hiába tagadja. Nem kíván osztozni a szerelmén senkivel, ezért mindent megtesz, hogy boldoggá tegye. Nos, a már nem szerelmes nő nem tesz ilyet. Az sem igazán érdekli már, milyen volt a napunk.

- Akarsz moziba menni?

A harmadik ordító jel. Egyre gyakrabban járunk moziba. Mint az elején - de az az izgalom, vágyakozás, sötétben csókolózás már a múlté.

A mozi, a színház sötétje inkább arra szolgál, hogy ne kelljen egymással beszélgetni. Amikor a nő azt kérdi, miért nem megyünk el moziba?, sokszor valójában azt gondolja: "Nem szeretnék veled tölteni időt, különösen nem nyilvánosan, mert úgy érzem, unalmas vagy"...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.