Tapasztalattal gazdagabb, menzesszel szegényebb

Miért jobb a szex 50 felett?

Szex a menopauza után? Sokan biztosan azt mondanák, ez egy lefelé ívelő szakasz, amelynek során nem is igazán kívánjuk a testi szerelmet. Nos, ez nem teljesen igaz.

2011.10.12 10:15ma.hu

Vannak hölgyek, akik 50-en felül élvezik igazán a szexet, sőt olyan gyakorisággal művelik, mint fiatalon. Valójában nincs okuk rá, hogy hanyagolják. Sőt, számos előnye van annak, ha 50 felett kap rá a dolog ízére az ember!

Nem kell például a menstruáció miatt aggódni. A gyermekek már nagy valószínűséggel kirepültek otthonról, ezért velük sem kell foglalkozni. A ház minden helyiségében nyugodtan egymásnak lehet esni.

A teherbeesés miatt ugyancsak nem kell aggodalmaskodni, amely sok nőre igencsak felszabadítóan hat. Egy hölgy a 40-es éveiben is remek szexuális életet élhet, de mellette ott az ebéd készítése (időre), a gyerekek utáni szaladgálás, a karrierrel foglalkozás, és persze még mindig becsúszhat egy terhesség.

Gondoljunk csak bele: nincs többé tampon, betét, tabletták, naptárazás, fogamzásgátlók. A gyermek nem fog éjnek évadján betoppanni a szobába, mert fél, vagy bármi gondja van.

A párosnak sokkal nagyobb szabadsága van, újra csinálhatnak programokat kettesben, többet foglalkozhatnak egymással.

Az ötvenes nők már tudják...


Nos, igen. Egy 40-50 éves hölgy már elég sokat tapasztalt ahhoz, hogy tökéletesen tisztában legyen vele, mire van szüksége az ágyban, és azt a partnere tudomására is hozza. Sok nő ilyenkor jön rá, hogy méltatlanul elhanyagolta szexuális életét, és ha most nem próbálja meg újraéleszteni, akkor soha.

Nem feltétlenül csökken a libidó a hormonok csökkenésével. Ha a vágy a probléma, egy hormonkúra segíthet. Normális, hogy a hormonális változások hatására jelentkezhet hüvely szárazság, de ezen egy síkosítóval könnyen segíthetünk.

Ötvenen felül az ember anyagilag is függetlenebb, mint fiatalon, és sok esetben jóval több mindent megengedhet magának, mint akkor.

Lehet, hogy a munkája miatt most is stresszel olykor, de remélhetőleg ebben a korban már kevésbé, mint harmincévesen. Amit szerettek volna a karrier terén, többnyire elérték már. Ne feledjük, hogy a stressz rossz hatással van a szexre, és sokszor a vágy sem jelentkezik miatta.

Egyetlen gond lehet, ami megkeserítheti az ötvenes pár szexuális életét. Ha a partnernek gondjai vannak az ágyban. A korai magömlés, az erekciós zavar, az alacsony hormonszint azonban mind kezelést igényel és szükség is van arra, hogy a férfi segítséget kérjen!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.