A szex során még jól is jön a veríték

Az izzadás a jó szex jele?

Szeretkezés közben bizony rendesen megizzad az ember - de mi a még normális mennyiség? Egyáltalán, milyen izzadás a még elfogadott?

2011.10.11 18:55ma.hu

Nem egy férfi tapasztalja, hogy sokat verejtékezik, különösen szex közben. Felmerül bennük, vajon ez a barátnőjüket mennyire zavarja. Nagyon, de esetleg nem mer szólni miatta? Nem feltétlenül.

Különböző fajtái vannak az izzadásnak, és van, amelyik látványosabb, mint a másik. Az "ideges izzadás" például nem hagy foltot, hideg, nyirkos izzadtságról van szó, amely azonban nedves, és tapad. Millió kis pont formájában jelentkezik az állon, az orron is; a sötétebb, szétterjedő és akár a széken is foltot hagyó izzadtság különösen akkor figyelhető meg, ha meleg van.

Természetesen mindenkivel előfordul, hogy ennyire izzad: de tény, hogy nem túl szexis.

Szintén nem nevezhetnénk annak a "pufók izzadást", melyet elsősorban a petyhüdt, vastag testrészek okoznak - elhízott embereknél gyakran megfigyelhető. Esetükben a húsosabb combok összeérésekor a levegő sem áramlik megfelelően, ezért a szag kellemetlen lehet.

Amennyiben egy ideje már együtt van valaki a párjával, valószínű, hogy az izzadásának mértéke és formája nem zavarja őt. Ha ugyanis zavarná, minden bizonnyal kitalál valamit, ami miatt a kapcsolat nem folytatható... Valakinek az arcába mondani, hogy túlságosan izzad, esetleg kellemetlen a szaga, nem egyszerű dolog. Ugyanakkor kizárt, hogy maga az illető ezt ne venné észre.

A túlzott izzadásról nemigen tehet a férfi, noha manapság már léteznek beavatkozások, melyek segíthetnek a dolgon.

Az egészséges, normális mértékű, "sportoló izzadással" nincs semmi gond. Főként, ha az ember valóban gyorsabban és keményebben mozog. Minél inkább formában valaki, annál jobban hajt - az izzadás ennek megfelelő.

A szex során még jól is jön a veríték: hozzájárul, hogy a felek a bőrfelületek érintkezése során ne dörzsöljék nagyon egymást, és a mozgást, a csúszást, a fordulást is kissé megkönnyítik.

Az pedig, hogy a másikat izzadni látjuk, annak jele, hogy igencsak belejött a szexbe és élvezi azt. Ne aggódjunk miatta: ha izzadunk, valószínűleg jól csináljuk a dolgot...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.