6 leggyakoribb kifogás a szex ellen

Vegyük előre a szexet, mielőtt minket sorolnak hátra...

Ha van nagyjából 10 perc szabadidőnk, az már sok mindenre elég - íme a 6 leggyakoribb ok, amivel távol tartjuk magunkat a kielégüléstől.

2011.10.05 10:15ma.hu

Az alapszabály: van elég időnk a szexre, ha rá szánjuk. Számtalan ember fogja az időhiányra a szex mellőzését, bizonyos esetekben érthetően, állandó kifogásnak azonban elég gyenge.

Van 7-13 perc szabadidőnk a délután, az este folyamán? Akkor vágjunk bele. Egy gyors menethez ez is elég lehet. Íme a hat leggyakoribb kifogás, amellyel nemcsak a szex örömeitől fosztjuk meg magunkat, de esélyes, hogy idővel a párunktól is....

- "Túl fáradt vagyok"

A szex egyből másodlagosnak számít, amint a fejünk eléri a párnát. Az energia elhagy. Nem jelent jót, ha az első dolog, ami eszünkbe jut a hálóban kettesben maradva, hogy mikor eshetünk végre az ágyba - aludni? Sokszor indokolt, ha erőnk végképp elhagyott bennünket. De ha csupán kifogás, kérdés, mi a célunk vele?

Ha azt szeretnénk, hogy estére a szexhez is megjöjjön a kedvünk, szánjuk a nap folyamán egy kis időt a fantáziálásra, és üdvözöljük egy szenvedélyes csókkal a párunkat, amikor hazaérünk. Sokkal jobban be leszünk indulva, mire az ágyig jutunk.

- "Nincs időm"

A hölgyek gyakran gondolják azt, hogy a jó szexnek spontánnak kell lennie. Ez butaság. Másrészt, ha a teendőink listáján a szex utolsó helyen szerepel, az jelent valamit. Ha szeretnénk élvezni a másik közelségét, nincs mese, be kell iktatni a napirendünkbe az ágytornát!

Nem kell órákban gondolkodni. Ne feledjük, könnyen megtörténhet, hogy ha a többi teendő mindig a szex elé van helyezve, a pasi majd keres mást, aki őt helyezi a teendői elé...

- "Nem szeretem a combomat"

Gyakran ébred úgy az ember lánya, hogy nincs megelégedve a külsejével. Nem teszi viszont jól, ha emiatt hárítja minden nap a szexet. A szeretkezés éppenséggel jó hatással van az önbecsülésre! Egy szexi fehérnemű vagy egy pár szenvedély-felkorbácsoló magassarkú is segíthet! A szex közben pedig ne arra koncentráljunk, hogy néz ki a testünk, hanem arra, hogy érezzük magunkat!

- "Kezdődik a kedvenc műsorom"

Ezt ugye nem gondoljuk komolyan? Ha mindenképp a műsor van az első helyen, essünk neki a párunknak a reklám idejében...szerencsére jó sokáig tart!

- "Fáj a fejem"

A klasszikus. Nem kevesen használják kifogásként. Természetesen sok esetben valós problémáról van szó, hiszen tudjuk, mennyien szenvednek migréntől.

Ha valóban ez a gond, mindenképp forduljunk orvoshoz segítségért. Nem keserítheti meg mindennapjainkat a makacs fejfájás. A szex ugyanakkor a fájdalmon is segíthet. Az orgazmus könnyen csökkentheti azt!

- "Nem vagyok abban a hangulatban"

Ez gyakori gond. Míg a férfiak könnyebben felizgulnak, a nőknek többre van szükségük ahhoz, hogy kedvet kapjanak a szexhez. Próbáljuk ki a következőt: feküdjünk egymás mellett, szorosan egymáshoz simulva meztelenül és csak beszélgessünk.

A meghitt közelség és a bőr egymáshoz érintése könnyen meghozza a kedvet. Vessünk be egy kis masszázst is...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.