Az elutasításnak borsos az ára!

Elképesztő összegeket költ a dobott nő az önbizalmára!

Meghökkentő összegeket képes elkölteni egy fiatal nő azután, hogy a barátja szakított vele - derítette ki egy új tanulmány. Az "imidzsük" helyreállítása igen borsos lehet számukra.

2011.09.29 08:25ma.hu

Azt hinnénk, az utolsó dolog, amire szüksége van egy szakításon átesett nőnek, egy nem éppen kis összegről szóló számla. Pedig éppen magának csinálja legtöbbjük ezt a meghökkentő összegű számlát - mutatta ki egy új tanulmány.

Egy átlagos friss szingli nő 500 fontot (közel 200 ezer forint) költ "imidzsének" megújítására, miután dobták. A kutatók szerint az első sokkot a boltok megostromlása követi, majd a frizura váltás, és jó néhány új ruha beszerzése - van, akinél a fél gardrób lecserélése...

Mindez azért, hogy a nő helyreállítása önbizalmát, melyen csorba esett. Az új cipők különösen lényeges szerepet játszanak, de a sorból nem hiányzik a kondibérlet, a különféle barnító krémek, a manikűr, pedikűr, új smink-készlet sem. A nők jó része így igyekszik túllenni minél előbb a bánaton.

A felmérés 2000 brit nő bevonásával készült. Simon Comins, a tanulmányt végző Superdrag munkatársa elmondta: "A szakítás még egy talpraesett nő számára is rémes érzés. Először azon kezd gondolkodni, mi történhetett, mi romlott el, ki a hibás - majd feszélyezni kezdi a saját külseje. Hajlamos azt is elhinni, hogy azzal volt a baj - pedig többnyire nem ilyesmi áll a szakítás mögött."

Az, hogy hajstílust, hajszínt változtatnak, barnább bőrt "csinálnak" maguknak, és új ruhákat szereznek be, frissítő hatással van rájuk. A tanulmányban részt vett nők fele (!) teljesen megváltoztatta a külsejét, mert a partnerével való szakítást követően nem tartotta magát szerethetőnek és kívánatosnak.

A pénzt sem sajnálták erre, úgy gondolták, minden penny megérte. A hölgyek ötöde edzett gyakrabban és költött pénzt kondibérletre. A legmegdöbbentőbb azonban az, hogy 6 százalékuk még szépészeti beavatkozást is végeztetett magán, miután a párja dobta. Tizennégy százalékuk azonnal diétázásnak vetette alá magát.

De nemcsak az új gardrób és kinézet kerül sokba. Az újbóli "szocializálódás" is. Szórakozni járás a barátokkal, kávézók, bulik, kiruccanások. Visszatérni a "piacra" ugyancsak pénzbe kerül: ha ismét randizni kezdenek, a kifogástalan külső érdekében ugyancsak újra és újra ürül a pénztárca.

"Szingliként élni sokkal drágább, mint párban
- mondja Simon Comins. - azt azonban, hogy egy nő jól nézzen ki, otthon is el lehet érni. Hiszen mire valók a hajápoló szerek, a frizura elkészítésére szolgáló bodorító-göndörítő-símító eszközök, a manikűrkészlet, a szebbnél szebb lakkok? Valószínű, hogy a szalonba járás mögött inkább az áll: ott a törődést is megkapják" - teszi hozzá a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.