Ne erőltessük, mert abból csak vita lesz

Amit egy páros sose csináljon együtt...

Bár a közös élmények igenis sokat számítanak egy kapcsolatban, házasságban, azért vannak tevékenységek, melyeknek közös elvégzését inkább kerülnie kellene.

2011.09.23 16:55ma.hu

A boldog párok nemcsak az ágyban értik meg egymást - az sem mellékes, van-e közös érdeklődés, és fontos, hogy szeressenek részt venni a másik által kedvelt tevékenységek többségében.

Nem minden elfoglaltságot illetően kell azonban ragaszkodni ahhoz, hogy a páros mindkét tagja jelen legyen. Tisztelet a kivételnek, de bizonyos tevékenységeknél a férfi és a nő inkább zavarják egymást, minthogy egymás segítségére lennének és jobban haladnának.

- Van, aki nem bírja, ha a ház tisztán tartásában is osztoznia kell, ez azonban abban az esetben jelent gondot, ha a páros egyik tagja maximalista, a másik azonban csak arra játszik, hogy a rendrakás és a takarítás gyorsan "le legyen tudva". Ilyenkor jobb, ha nem avatkoznak egymás dolgába.

- Nem érdemes politikai kérdésekbe, vitákba belemenni, ha tudjuk, hogy egyikünk hevesebb természet, aki azonnal robban, míg a másik béketűrőbb és hidegebb fejjel gondolkodik. Ha ilyen téma felmerül, inkább keressünk másikat!

- Nem biztos, hogy jó ötlet egymással társasjátékot vagy kártyajátékot játszani, ha a páros tagjai közül egyikük sem tud veszíteni! Butaságnak tűnik, mégis ilyesmin is képes jól összeveszni két ember. Megéri?

- A nők egy része nem szeret közösen dekorálni a párjával. Jobban kedveli, ha a férfi békén hagyja alkotás közben, vagy csak akkor segít, ha erre megkéri. Egyébként tény, hogy a nőknek általában jobb érzékük van a dekorációhoz, a lakás otthonossá tételéhez.

- Bizonyos sportokra ne kényszerítsük a másikat. Ha például szeretünk hegyet mászni vagy lovagolni, de a párunk nem, jobb, ha a kedvtelésünket magunk műveljük vagy baráti társasággal. Jobban megéri a békesség!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.