"Akkor egy jó cigi..." - és mi lesz az ágyban?

Fontos a szex? Cigivel nem megy a nyomás!

Most különösen nyomós okuk van a férfiaknak, hogy letegyék a cigit: az ugyanis komoly hatással lehet teljesítményükre az ágyban.

2011.09.16 10:25ma.hu

Ha másért nem, a lepedőakrobatika érdekében érdemes megfontolniuk a pasiknak, szeretnének-e még sokáig cigarettázni!

Kutatók szerint azok a férfiak, akik sikerrel szoktak le a dohányzásról, jelentős javulást tapasztaltak a szexuális élet terén, azokkal szemben, akik részt vettek egy programon a leszokás érdekében, de megakadtak, és újra rágyújtottak.

A tanulmány vezetője, Christopher Harte szerint a felfedezés figyelmeztetés a férfi dohányosok számára. A fiatalabb férfiak körében gyorsan terjed a dohányzás, mint szokás, úgy gondolják, hatásai később mutatkoznak csak meg. Nincs okuk aggódni még jó ideig.

Tisztában kell azonban hogy legyenek e tanulmány eredményével - ennek tudatában döntsék el, folytatják-e a cigarettázást...

Harte és kutatótársa, Cindy Meston az Austin-i Texas Egyetemről 65 férfi bevonásával végzett tanulmányt. Ennek során olyan férfiak, akik nem számoltak be impotenciáról, nyolchetes leszokó programban vettek részt, nikotin tapaszokkal csinálták végig azt.

Mielőtt azonban hozzákezdtek volna, elvitték őket megnézni egy huncut filmet. Nyomon követték, mennyire voltak izgatottak közben. Ki kellett tölteniük egy kérdőívet is általános szexuális egészségükről.

A tanulmány végére 20 férfi volt, aki legalább egy hete nem gyújtott rá, 45-en azonban még mindig dohányoztak. Akik elhagyták a cigit, nagyobb fokú szexuális izgalomról számoltak be, és arról, hogy sokkal gyorsabban izgalomba jöttek, mint azok, akik továbbra is füstöltek.

Sokkal nagyobb teljesítményről ugyan egyelőre nem volt szó, ám a kutatók szerint ez csak idő kérdése. El kell ugyanis telnie hosszabb időnek, hogy a további előnyök is megmutatkozzanak, és ez azon is múlik, milyen a férfiak kapcsolata szexuális partnerükkel.

A kutatás eredménye mindenesetre a tanulmány készítői szerint komoly érvet ad az orvosok kezébe, akik le szeretnék beszélni a dohányzásról férfi pácienseiket.

Egy korábbi tanulmány azt is kimutatta, hogy a dohányosok kétszer akkora eséllyel lettek impotensek, mint a nemdohányzók...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.