Mivel szüntesd meg gyorsan a puffadást?

Ha még menni akarsz ma valahova: 10 tipp a haspuffadás ellen!

Már éppen készülnél az esti buliba, amikor rádöbbensz: nem férsz bele a kedvenc farmerodba! Hogyan lehetséges ez? Nem híztál meg annyira! A puffadás viszont oka lehet...

2011.09.10 12:00ma.hu

Gyakori, és sajnos igen bosszantó tünet a haspuffadás - úgy érezzük, mintha kipukkadnánk, és látványra sem a legkellemesebb. Számos oka lehet, hogy fel vagyunk fújódva.

Íme néhány módszer, ami hatásos lehet és gyors segítséget nyújt!


- Együnk káliumban gazdag ételeket! Segít visszaállítani a folyadék-egyensúlyt a szervezetben. Ilyen a banán, sárgadinnye, mangó, spenót, paradicsom, dió, spárga.

- Kerüljük az olyan szokásokat, amelyekkel felesleges levegőt viszünk a szervezetünkbe, például a rágógumizást, a dohányzást, a szívószállal ivást, a sok beszédet evés közben.

- A tészta, a kenyér fogyasztása megtarthatja a vizet. Elalvás előtt ne fogyasszuk őket, mert könnyen puffadtnak érezhetjük magunkat miatta.

- Kerüljük a szódát és a szénsavas italok fogyasztását! Igyunk inkább buborékmentes vizet!

- Vannak, akiknek problémát okoz az édesítők használata, és nem is sejtik, hogy amiatt van gondjuk. A cukormentes édességekben és rágókban is megtalálható. Ez is fokozza a puffadást.

- Menstruáció alatt vagy előtt gyakori, hogy a puffadásérzetet a kalcium- és a magnéziumhiány okozza. A premenstruációs tüneteket is enyhíti, ha eleget fogyasztunk belőlük.

- Masszírozzuk a hasat, hogy segítsük a gázok megindulását. Körkörös mozdulatokkal tegyük! Lehet, hogy a hangok kellemetlenek lesznek, de használ!

- Együnk friss, vágott zöldséget!

- Mozogjunk, ez sem utolsó ötlet, jót tesz a gyomornak. Napi 15-20 perc aktív mozgás egyébként is javasolt mindenkinek az egészséges életért!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.