Fel lehet dobni a házasságot, csak akarni kell!

Már nevetni sincs kedved a feleségeddel...? Van megoldás!

Nem olyan nehéz felüdíteni egy házasságot. Csak tudni kell a módját, és nem szabad hagyni, hogy szép lassan ellaposodjon! Egyszerűbb, mint hinnénk.

2011.09.07 10:30ma.hu

Mert sajnos sokszor ez történik: ahogy múlik az idő, a férj és a feleség egyre kevésbé tartja fontosnak kimutatni a másik felé a törődését. A férfi elfelejti az utcán megfogni a nő kezét. A nő már nem mutat akkora érdeklődést a szex iránt. Az értelmetlen viták egyre gyakoribbá válnak.

Aztán már csak azt veszi észre az ember, hogy úgy él a párjával, mintha csupán összeszokott szobatársak lennének, mintsem szenvedélyes szeretők. De nem kell elkeseredni. Vissza lehet pörgetni az idő kerekét, át lehet élni ugyanazokat az érzéseket, amiket az elején. Csak egy kis megerőltetés kell hozzá...íme 6 ötlet.

1. Értékeljük a külsejét!

Mondjuk meg a párunknak, milyen remekül néz ki. Ha egy nőnek alacsony az önértékelése, nem tetszik neki a teste, kevésbé érzi magát szexisnek és szenvedélyesnek. Tehát dicsérjük meg! Még jobb, ha nyilvánosság előtt is megtesszük. Ezzel segítünk, hogy ismét magabiztosabb legyen és a testképével is ki legyen békülve.

2. Ne legyünk lusták!

Ha a nők a legkisebb jelét is látják az igyekezetnek, nagyra értékelik azt. A férj jól teszi, ha segíteni akar a házimunkában például - ha megkérdi, mivel járulhatna hozzá, hogy a feleségnek könnyebb legyen ellátni a napi teendőket. Nem jelenthet nagy megerőltetést olykor egy elmosogatás, vagy a gyermek játékainak az összeszedése!

3. Ne hiányozzon a puszi

Ne menjük el otthonról puszi nélkül, ne hiányozzon a nap folyamán a többszöri puszi, csók a szájra. A bőr bőrrel való érintkezése oxytocint szabadít fel, amely csökkenti a stresszt. Ha megfosztjuk a feleségünket az érintésektől, hajlamos lesz azt gondolni, amikor közeledünk, csak a szexre hajtunk, valójában már nem is szeretjük igazán.

Az oxytocin termelődéséhez elég napi néhány csók, puszi. Egy csók reggel, egy ölelés munka után, újabb csók lefekvés előtt. Az intimitás könnyen visszakerülhet a kapcsolatba!

4. A kezek szerepe

Érintsük meg a párunkat a nap folyamán többször is! Ha éppen a mosogatónál áll, hátulról öleljük meg, adjunk a nyakára egy csókot. Ha elmegy előttünk, érintsük meg a hátát, azzal a bizonyos előreengedő, "terelő" mozdulattal.

Keressünk alkalmat rá, hogy hozzáérhessünk. Éreztessük a párunkkal, hogy szerencsésnek érezzük magunkat, amiért mellettünk van! Sokkal jobban fogja értékelni önmagát.

5. A fránya házimunka

Egy átlagos nő általában 10 órával több házimunkát végez hetente, mint a férje. Nem csoda, hogy elfárad, nincs energiája a munka és a háztartás mellett semmire. És akkor még nem is olyan nőről beszéltünk, akinek gyermeke van. Ha csak egy kicsit besegítene a férfi, a nőnek nagyobb kedve lenne minden egyébhez, így a szexhez is.

6. Nevessünk, nevessünk, nevessünk!

A legjobb stresszoldó, ha a páros tagjai képesek együtt nevetni dolgokon. A butaságokon, a ballépéseken is. A humort sose hagyjuk elveszni a kapcsolatból!

Két humortalan, megkeseredett ember, aki nem képes azon sem nevetni, amin lehet, kész katasztrófa! Embereljük hát meg magunkat, és elő a régi énnel! Csak nyerhetünk vele. Egy jó házasságot...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.