Apróságokkal is jobbá tehető a frigy

Nincs gond: jönnek az 5 perces házasságmentők!

Nem keveseket aggaszt: mi történik, ha elmúlik a nagy lángolás, megköttetett a házasság, de a mindennapok elkezdenek szürkülni? Íme néhány tipp, hogy ne így legyen.

2011.09.01 19:00ma.hu

Hiú remény, és nem is szabad azt hinni, hogy egy házasságban valóban lehet mindig a topon lenni.

Ha feszültebbek, idegesebbek vagyunk, ne rejtsük azt véka alá - sokkal rosszabb, ha a párunk nem tudja, mi a baj, és esetleg magában keresi az okot. Amennyiben elmondjuk, mi nyomaszt, bánt bennünket, máris közelebb érezzük magunkat a másikhoz. De lássuk, mi van még, amellyel csupán 5 perc alatt sokat tehetünk a házasságunkért!

- Tegyünk meg olyan dolgokat, amelyet mindig a párunk csinál. Ha egyszercsak a férfi önszántából nekiáll mosogatni, vagy a nő az autót lemosni, jelzi a kedvese felé, hogy számára nem megerőltető a kedvére tenni. Ráadásul segít átérezni, hogyan érzi magát a másik az adott munka közben...

- Legyen egy-fél óra mindig a relaxálásra esténként: üljünk be a kádba, olvassunk mesét a gyermeknek. Meglepő hatása lehet annak is, ha az egyik szülő felolvas, a másik pedig csak hallgatja, együtt nevetnek a történeten. Szívmelengető pillanatok, amelyek közelebb hozzák egymáshoz a szülőket. Ráadásul egy mesét elolvasni nem telik sok időbe.

- Bontsunk fel egy üveg bort, és fogyasszunk el egy-egy pohárral esténként, miközben kibeszéljük a napi történéseket.

- Ugorjunk be egy gyors közös zuhanyzásra a fürdőbe! Talán már rég csináltunk ilyet, de meglepően pikáns véget érhet a zuhanyzás....

- Tegyünk úgy, mint a tinédzserek! Ugye milyen izgalmas volt az iskolás szerelem? Most, a szex-szel kiegészülve még izgalmasabb lehet...

- Ha rossz hangulatban érkezünk haza, próbáljuk először egyedül kiengedni a gőzt, ha lehet, és nem szeretnénk a párunkra mindent rázúdítani. Vonuljunk el egy fél órára lenyugodni, később aztán kicsit higgadtabban mesélhetünk.

- Járjunk össze másokkal! A társaság nemcsak újdonságot hoz, új közös élményeket is ad. Dícsérjük bátran a párunkat a többiek előtt - ezzel jelezzük számára, hogy becsüljük és szeretjük őt!

- Osszuk meg a párunkkal szexi álmainkat, fantáziáinkat - lehetőleg kellő részletességgel...

- Táncoljunk a zenére, amely az esküvőnkön is szólt!
- Vigyük ágyba párunknak a reggeli kávét!
-
Még ha egyszerű vacsorát készítünk is, adjuk meg a közös étkezés módját: legyen szép teríték, gyújtsunk gyertyákat. Idilli hangulatot teremt!

- Igyekezzünk kialakítani egyforma ritmust: nem jó, ha a páros egyik tagja éjjeli bagoly, a másik viszont korán fekszik. Ha sikerül kicsit jobban közelebb kerülni a másikhoz etéren, az máris kevesebb konfliktust szül.

- Ha ölelésre vágyunk, mondjuk meg!
- Mondjunk toastot, ha végre kettesben leheveredünk a kanapéra este egy pohár bor mellett. Mondjuk el, mennyire vágytunk erre az estére és milyen fontos számunkra az együttlét.

- Olvassuk el az évekkel ezelőtt írt, romantikus versét (ha van ilyen)

- Ha már jó ideje mindent tudunk a másikról, az újdonság erejével hat és újra felkelti a kíváncsiságot egy meglepő válasz vagy tett...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.