4 tipp, hogy legyőzd a kéj előtti akadályokat!

Ha csak egyszer a fejedbe fészkeli magát, oda az orgazmus...

Mindenkinek vannak rosszabb időszakai, amikor nem szívesen bújik ágyba a kedvesével - vagy ha igen, nem igazán jön össze az orgazmus. A gyönyört blokkoló dolgokon márpedig muszáj túllenni! De mik azok?

2011.08.31 10:30ma.hu

Meglepő dolgok csaphatják agyon olykor a gyönyört. Visszahozni a vágyat pedig sokkal több időbe telhet, mint amennyi alatt falat emeltünk a kéj elé.

Talán butaságnak hangzik, de olykor elég egy rossz gondolatnak befészkelnie magát az agyunkba, hogy jó időre kiiktassa a szex iránti igényt. Például, ha reggel úgy néztünk bele a tükörbe, hogy:

"Mekkora a fenekem!"


Attól függetlenül, hogy mennyire becsüljük magunkat és vagyunk általában megbékélve a testünkkel, ha egyszer valami miatt befészkeli magát a fejünkbe a bizonytalanság - állandóan a nem tetsző testrészeinket vizsgálgatjuk, vagy éppenhogy rájuk sem tudunk nézni - a vágy hanyatlásnak indulhat.

Talán furcsán hangzik, de felülkerekedhetünk a gondon, ha elnyomjuk a testünkre vonatkozó negatív gondolatokat hangokkal! A saját sóhajok és nyögések valódi zajok, amelyek a figyelmet a látványról a hangokra terelik. Leljük kedvünket inkább abban, mit csinál a testünk, ahelyett, hogy azon agyalnánk, hogy néz ki.

"Könnyen kéne hogy menjen!"

Sok nőt éppen az blokkol az orgazmus elérésében, hogy úgy érzi, nyomás van rajta a férfi részéről, aki azt várja, ő is élvezzen el könnyen. És mivel a nőknél a dolgok nagy része fejben dől el, ez csak megnehezíti a gyönyör elérését.

Ha erővel akarjuk elérni az orgazmust, nem fog sikerülni. Ne koncentráljunk a "végjátékra", hanem élvezzük ki az előtte levő időt. Meg is lehet állni egy kicsit szex közben, és ha újra nekiindulunk, jóval izgatottabbak lehetünk ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a célhoz.

A napi elfoglaltságok kiszorítják

Az orgazmus igen hatékony stresszcsökkentő, mivel a szervezetben oxytocin hormon szabadul fel. Ne hagyjuk elveszni ezt a jótékony hatást azzal, hogy szex közben máshol jár az agyunk!

Gyakori, hogy az ember nem tudja ekkor sem "letenni", hogy a munka vagy egyéb fontos elfoglaltságai járjanak az eszében. Arról nem is szólva, hogy az orgazmus elérése is nehezebbé válik. Koncentráljunk inkább a testünkre!

Haragszom rád

Gyakori gond, hogy a páros tagjai összevesznek, kibékülnek, az ágyban mégsem tudjuk elfelejteni a sérelmeket. A harag, a belső feszültség, megbántódás, még ha a felszínen úgy is tűnik, megoldottuk már a problémát, igencsak hazavághatja az orgazmust.

A problémát ki kell beszélni: ezzel nemcsak lelkileg, szexuálisan is közelebb kerülünk egymáshoz. Nagyobb gondok esetén, melyekkel úgy érezzük, nem tudunk egyedül megbirkózni, terapeutát is felkereshetünk.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.