Mikor kell gyanakodni?

Nem mindegy, hogy buggyan ki belőle az ex...!

Vajon a te párod is bosszús fintort vág, valahányszor szóba kerül az exed? Természetes, hogy a jelenlegi kedves nem szívesen hall a régiről, de hol a határ?

2011.08.30 10:30ma.hu

Van, aki szívesen emlegeti fel egykori párjait, lehet, nem is tudatosan: egy szituációról jut eszébe, vagy valakiről, aki emlékeztet rá. Hirtelen előjönnek az emlékek: mit tett annak idején az a pasi, mi volt jó vele és mi kevésbé.

Utóbbit persze nem kötjük a párunk orrára, de neki olykor az is elég bosszantó, ha felidézzük az exet, mint nevet. Vagy csak annyit mondunk: "XY pont ezt csinálta".

Zavarja a kedvesünket, valahányszor előkerül az ex a beszélgetésekben? Akkor is, ha az az illető már 20 éve nincs az életünkben? Mi is lehet a probléma? Hiszen nem kéne jelentőséget tulajdonítania az egésznek.

Elérkeztünk a lényeghez. Miért tulajdonít neki jelentőséget? Talán féltékeny az egykorvolt szerelemre? Nem valószínű.

Amikor exeinkről beszélünk, nem mindegy, mi is a kicsengése annak a megjegyzésnek, történetnek. Minden attól függ, milyen kontextusban szerepel az ex neve. Ha például mosolyogva megjegyezzük, hogy "XY, a pasim a középiskolából, ezt a padot egyszerűen megcsinálta volna", és ehhez hasonló kijelentések bizony frusztrálóak lehetnek!

Arról nem is szólva, ha ne adj'Isten olyasmit jegyzünk meg, hogy az ex mit csinált az ágyban, miben volt jobb, vagy akár csak viccesen is előjövünk egy Hufnágel Pisti-történettel (tudjuk, a "miért is nem hozzá mentem feleségül...?")

Ha azonban csak egy aktuális esemény miatt jönnek szóba, például a házasságuk, vagy valami velük kapcsolatos, fontos történés miatt, az nem kellene hogy bosszúságot okozzon. Sok ember marad jóban az exével, nagy ritkán váltanak levelet vagy beszélnek egymással. Ez teljesen rendben van.

Gyanakodni inkább akkor kell, ha az ex a beszélgetések során gyanúsan sokszor kerül elő, és a beszédből kiérződik - bár igyekszik burkolni azt a párunk -, hogy hiányoznak párunknak a vele töltött idők. Akkor valami valóban nem stimmel...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.