A flört még energiát is ad - de ne tovább...

Házas vagyok, kikacsinthatok?

Még ha közben bűnösnek is érzed magad, egy ártatlan flört, egy mosoly elfogadása normális, ha házasságban él is az ember. De mikor súroljuk a hűség határát?

2011.08.24 08:29ma.hu

Ha szélesen elmosolyodsz, amikor az irodában feltűnik a helyes kifutófiú, nem kell, hogy bűnösnek érezd magad. Az, hogy tetszenek más emberek is, teljesen normális érzés.

Andrea Syrtash
amerikai tanácsadó és író úgy véli, a nők, rádöbbenvén lelkes mosolyukra, sokszor feltételezik azt, hogy "ajaj, valami nincs rendben otthon, a saját házasságomban!" Ám ez nem feltétlen van így.

Egy boldog házasságban levő ember is viszonozhatja a zöldségesnél serénykedő fiú mosolyát, és fogadhatja mosollyal a kollégái elismerő tekintetét.

Ez nemcsak megmosolyogtató, vicces, de igazán feldob és energiát is ad. Társas lények vagyunk, akik közösségben élnek, és szükségünk van rá, hogy a többi emberrel érintkezzünk.

Sőt, egy-egy apró flört jó hatással is lehet a saját párkapcsolatunkra: amikor máshonnan is megerősítést kapunk arról, hogy jól nézünk ki, kedvesek velünk a férfiak, önbizalmunk növekszik: úgy érezzük, érzékiek, szexisek vagyunk, és erre minden nőnek szüksége van.

A pozitív kisugárzást pedig a párunk is észreveszi és értékeli. Az energiát ezután fordíthatjuk saját kapcsolatunk még tartalmasabbá tételére.

Abban az esetben azonban, ha a másokkal való flört túlságosan befészkeli magát az agyunkba - lassan vággyá alakul át bennünk az érzés, vagy aggodalmat okoz, "vissza kell venni".

Fantáziálni normális dolog.
De tudunk kell, súroljuk a hűség határát, amikor a fantázia tovább megy, és cselekvési kényszer lép fel. Ez annak a jele, hogy saját párkapcsolatunk nagyobb figyelmet igényel. A rosszabb lehetőség, hogy már kihűlt...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.