A férfi legidegesítőbb szokásai a nő szerint

"Szexelni akar, amikor épp robbanok!"

"Miért emlékszik mindenre a férjem a sportközvetítésekkel kapcsolatban, de abból, amit tegnap mondtam neki, semmire?" Ez és ehhez hasonló gondolatok gyakran megfordulnak a nők agyában. Mi zavarja őket a leginkább?

2011.08.22 14:40ma.hu

Nos, kérdések vannak ezrével, de válaszok nem mindig akadnak. A hölgyek évtizedek óta ugyanazokkal a problémákkal szembesülnek. Tudjuk: másként működik és mást helyez előtérbe a női és a férfi agy.

Íme az a néhány (?) dolog, amit a nő annak ellenére sem tud megemészteni, hogy ezzel régóta tisztában vagyunk.

- Miért emlékszik a párjuk a sport témában a legapróbb részletekre is, ám arra, amit ő mondott nekik előző nap, semmire? Sok férfi szembesül a kedvese elbeszélése után azzal, hogy lényeges dolog nem jutott el az agyáig, még egy korábbi történetből sem...

- Miért kell a férfinak egy "irodafeleség" is? A férfiak sok esetben nem tudnak mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy el kell menniük ebédelni a közvetlen kolléganőikkel, olykor együtt is utaznak velük, munkahelyi konferenciákon kell részt venniük. Mi a helyzet a munka utáni, csoportos összeröffenésekkel? Nos, akármilyen féltékeny is egy feleség, ezekkel a helyzetekkel aligha kezdhet valamit. Csak a bizalom segíthet.

- Miért kezdi a férjük a levegőben pörgetni, rázni a gyereket, amikor éppen most evett, vagy éppen kész az alvásra?

A magyarázat érdekes. Sok férfit dob fel a gondolat, hogy végre lassan vége a napnak, és egy kis időt kettesben is tölthet a feleségével, amitől nagyon izgatott és jókedvű lesz: ezért kapja fel a csemetét, pörög vele, megtámadja egy párnával, és így tovább.

- Miért nem mondja a férfi, hogy bocsánat? Ehelyett többnyire az hangzik el, "sajnálom, hogy ideges vagy". A bocsánatkéréssel kapcsolatban sokan úgy érzik: ezzel azt ismerik be, hogy ők rosszak. És minél inkább ezt érezteti a nő, annál kevésbé van kedvük azt mondani, hogy sajnálom. Azt is nehéz megemészteniük, hogy úgy érzik, édesapjuknak, nagyapjuknak fele ennyiszer nem kellett bocsánatot kérniük semmiért. A fejlődés pedig nehéz.

- A pasik tényleg azt gondolják, hogy a nő jobban néz ki smink nélkül? A helyzet az, hogy ez így nem teljesen igaz, de tény, hogy jobban kedvelik a természetes sminket. Tehát az olyan nőt, akiről nem virít, hogy ki van festve, mert a smink elég diszkrét, de ettől még kifejezőbbé teszi az arcát.

- Miért nem veszik észre a pasik a kilógó orr-, fülszőrüket, túl bozontos szemöldöküket? Vagy csak nem akarnak tudomást venni róla?

A férfiak általában kevésbé foglalkoznak ilyesmivel, nem zavarja őket annyira, mint a nőket. Amikor "vadásznak", jobban odafigyelnek a részletekre, mint amikor már párkapcsolatban élnek - sok esetben a párjuk figyelmezteti őket, vagy segít is megszabadulni a kellemetlen szőröktől.

- Miért nem tolerálják a férfiak, ha bármi negatívumot hallanak az édesanyjukról? Mert ők voltak az első nők az életükben: gondoskodtak az etetésükről, az egészségükről, a boldogságukról. Természetesen azért látják a mamájuk hibáit is, de a párjuk negativitása nem segít. Sőt, sokszor csak ront a helyzeten, hiszen ki szereti azt hallani, ahogyan a párja szapulja a szüleit?

A mamát tehát hagyjuk békén, mindaddig, amíg valóban komolyan bele nem avatkozik a közös életünkbe. Akkor is igyekezzünk diplomatikusak maradni és nyugodtan, higgadtan megoldani a helyzetet a béke érdekében.

- Miért nem hagy békén, ha látja, hogy rossz kedvem van? Sok pasi akarja szexre rávenni a párját, amikor az csapnivaló hangulatban van.

Az ok: a szex igazi antidepresszánsként működik, és a figyelmet is eltereli, ha csak rövidebb időre is. A férfi viselkedése ilyenkor nem azt jelenti, hogy érzéketlen a problémánkkal szemben.

Folytatás következik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.