A túl sovány és túl kövér is "bukik" az ágyban

Amikor a méret kinyírja a szexet

Ezúttal nem "arról" a méretről van szó. Nagyon vékonynak vagy igencsak ducinak lenni azonban nem sok jót ígér a szexre nézve.

2011.08.22 10:30ma.hu

Zavart okozhat az ágyban a férfi számára a túlzott soványság illetve kövérség, ugyanez azonban nem teljesen igaz a nőknél - állítja egy új tanulmány.

Az 5500 dániai résztvevő bevonásával készült tanulmány meglepő és bonyolult összefüggéseket talált az életstílus és a szexuális egészség között. Példának okáért, férfiaknál és nőknél a testméret - túl vékonynak vagy elhízottnak lenni - köthető a szexuális problémák kialakulásához.

A férfiaknál ez extrém módon emeli ennek rizikóját. A nőknél kevesebb szexuális nehézség származik belőle.

A tanulmány szerint, aki nagyon vékony, annak 22-szer nagyobb az esélye, hogy valamilyen szexuális gondja lesz, így például erekciós zavara, az orgazmus elérésének képtelensége, vagy éppenséggel korai ejakulációval küzd, illetve fájdalmat érez közösülés közben - azokkal a férfiakkal szemben, akiknek teljesen átlagos a testsúlyuk.

Hasonlóképpen ez tapasztalható az erősebbik nem azon tagjainál is, akik elhízottak. 71 százalékkal nagyobb az esélyük a szexuális problémákra, mint átlagos testméretű társaiknak.

Valóban érdekes, hogy a túl alacsony testsúllyal és alacsony testtömegindexel rendelkező férfiaknak ugyanúgy problémáik lehetnek, mint a túl nagy testsúllyal és magas testtömegindexszel rendelkezőknek.

Utóbbiaknál természetesen a szívproblémák és a cukorbetegség veszélye is fennáll, amelyek szintén köthetők ahhoz, hogy valakinek gondja van a szex terén.

A nők, a súly és a szex


A túlságosan sovány nőknél a szexuális problémák jelentkezésének esélye csupán fele annyi a teljesen normális súlyú, szexuálisan aktív nőkhöz képest. Az elhízott hölgyeknek 70 százalékkal kisebb eséllyel van gondjuk az ágyban, mint az ugyancsak túlsúlyos férfiaknak.

A jelentkező szexuális problémák között a vaginaszárazság, az orgazmus elérésének képtelensége, a fájdalmas közösülés szerepel.

Egy nagy különbség is megfigyelhető a férfiak és a nők között: a szexuális problémákkal küzdő hölgyek egy idő után egyszerűen ignorálják a szexet, míg a férfiak továbbra is folytatják, különösen idősebb korban.

A tanulmány azt is kimutatta: különös, de azok a nők, akik intenzív sportolók voltak, vagy gyakori edzést folytattak, négyszer akkora eséllyel tapasztaltak vaginizmust - azaz hüvelygörcsöt, mint a magukat kevésbé megerőltető társaik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.