Van, aki azt hiszi: enélkül már nem is megy...

"A pasim csak poppersszel tud elélvezni"

Van olyan fiatal, akinek drog kell a szexhez: de mi van, ha az orgazmus fokozása érdekében minket is rá akarnak venni valamilyen szer használatára?

2011.08.15 19:00ma.hu

A szexnek önmagában is jónak kellene lennie. Vannak azonban, akik úgy érzik, még egyéb felpörgetésre is szorulnak, hogy a hatás utolérhetetlen legyen. Kérdés, vajon ha arra kérik a partnerüket, a felülmúlhatatlan érzés érdekében szedjenek ők is drogot, mit tegyen a másik?

Akadnak tinik, akik az orgazmus fokozása érdekében poppers névre hallgató partidrogot használnak. Függővé lehet-e válni, milyen negatív hatásai vannak ennek a szernek?

A poppers nevet a szleng a különféle alkyl-nitritekre használja. Nem tartják különösebben ártalmasnak, látást rontó hatása azonban már évek óta bizonyított. Hatása a nitrát-oxidnak köszönhető.

A poppers összetevői megtalálhatók a légfrissítőkben is, és ma már sajnos az inhalálásra készített fóliákat is be lehet szerezni, a drog maga könnyen elérhető.

Az alkyl-nitriteket korábban mellkasi fájdalmak kezelésére alkalmazták a szívbetegségekkel összefüggésben.

Az 1970-es évek óta azonban a klubkultúrákban is népszerű. Szexuális vágyfokozóként használják.

A fent említettek azonban csak néhányak a poppers hatásai közül. Használatára nem tudatosulhat bennünk az sem, hogy nem megfelelő az oxigénbelélegzésünk. Rendszertelenné válhat a szívritmus. Ártalmas hatásai vannak a májra és a vesére. Idegrendszeri működési zavart, károsodást szenvedhet a poppers használója, beleértve az IQ-ja csökkenését is.

A szertől való fizikai függés erőteljességét még nem mutatták ki, ám a pszichológiai függés könnyen kifejlődik, és a használója akár azt is érezheti, hogy képtelen a szexre a szer nélkül.

Ha tehát valaki arra akar rávenni bennünket, hogy a vágyfokozás érdekében magunk is társuljunk a poppers használatába, egyértelműen el kell őt utasítani. A saját egészségét is komolyan rongálja, és inkább neki is le kellene szoknia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.