A házasok már nem beszélnek szexről?

Szextitkok, amiről egymás előtt is hallgatnak a nők...

A házas nők elhallgatnak a szexről? Úgy tűnik, amíg az ember lánya szingli, vagy pasija van, sokkal nyíltabban beszél a szerelemről. Vajon a házasság után mi történik?

2011.08.10 14:40ma.hu

Míg korábban lábukat az asztalra téve, kezükben egy pohár vörösborral nevettek nagyokat és osztottak meg egymással titkokat a hölgyek, úgy látszik, amint belépnek a házasság szent kötelékébe, a helyzet megváltozik. Olykor maguk is meglepve tapasztalják ezt.

Csatlakoznak például a neten egy könyvklubhoz, ahol először csak a kötetről esik szó. Majd egyre jobban megismerik egymást a fórumozók, rájönnek, sok közös van bennünk, és előbb-utóbb a család, a gyermek-téma is szóba kerül.

Aztán egyszercsak valamelyikük bedob egy ilyen mondatot: "Nem tudom, hogy vagytok vele, lányok, de nekem többé nincs minden napos szexuális életem". Mindenki zavart, mosolygó smileykat írogat, majd többen hozzáfűzik: "nekem sem". Aztán a fórum "elhallgat".

Ekkor eszükbe jut, hogyan is volt ez annak idején. A barátnők még azt is megbeszélték, ki, mit, hol és hogyan csinált már az ágyban, és persze a szex gyakoriságának firtatása sem maradt el.

Jókedvből és humorból nem volt hiány. Most pedig igazi "háziasszonyossá" vált a csevegés. Ha ez a chatszoba szinglikkel lett volna tele, egészen máshogy alakul a dolog. Van ugyanis itt még egy sarkalatos pont.

Mielőtt házasságot kötöttek, a barátnőkkel felszabadultan, gátlások nélkül beszélgettek a szexről - ez nemcsak szórakoztató és vicces volt, de tanulni is lehetett egymás történeteiből. Pedig a házasság után is lenne mit tanulni egymástól...

A feltűnő változásnak mindenesetre több oka is lehet. Valahol érthető, hogy amikor már nem néhány pasiról, volt vagy jelenlegi fiúról van szó, hanem egy férjről, aki életünk része, hozzátartozónk, az másként kezelendő.

Már nemcsak egy vicces, szexi, zavarbaejtő sztorit mesélünk bizonyos pasikról. Arról a férfiról beszélünk, akit egy életre párunkká választottunk, aki a gyermekeink apja. Valahol természetes, hogy úgy érezzük, úgy helyes, ha nem mesélünk róla olyasmit, ami csak kettőnkre tartozik.

Az igények azonban nem változnak attól, hogy házas lesz egy nő - ugyanúgy szüksége lenne arra, hogy tanuljon a barátnőktől, hogy néha kieressze a fáradt gőzt, nevessen, viccelődjön.

A szex téma pedig kiemelten fontos, hiszen a házasság akkor tartható életben hosszútávon, ha a szexuális élettel sincs gond.

Ezért is érdemes megvitatni a dolgokat egymás között...persze csak azokkal a barátnőkkel, akikkel megvan a kölcsönös bizalom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.