A beszéd és a tisztelet fontos a szexben

Mit gondolsz, te jó vagy az ágyban?

Lassan már minden a szexről szól - a cikkek, a média elárasztanak bennünket arról, hogyan legyünk jók az ágyban. No, de mit is jelent ez?

2011.08.08 14:50ma.hu

Sokszor már megállíthatatlannak tűnő áradat zúdul ránk szex-témában: a médiában, a lapokban azt tárgyalják, hogyan legyünk jók az ágyban, milyen az ideális szex, a legfantasztikusabb orgazmus... De mit is jelent jónak lenni az ágyban?

Többet jelent ez, mint szexisen viselkedni, kívánatosan kinézni, vagy attól tenni függővé, hány emberrel aludt már együtt és szeretkezett valaki. A jó szex ugyanis a kommunikációról és egymás tiszteletéről szól!

A lányokra sok szempontból nyomás nehezedik azt illetően, mit tegyenek és mit ne. Például ma már nem elvárás, hogy szüzek legyenek - ám azt sem kell elvárni, hogy az ágyban úgy viselkedjenek, mint egy prostituált. A fiúk pedig sokszor kellemetlenül érzik magukat amiatt, hogy mit várjanak el, és aggódnak a saját fellépésük miatt.

Nem egyszerű az arany középutat megtalálni, mi a leghelyesebb viselkedés. Az elvárásokon való "agyalás" pedig könnyen megnehezítheti a harmonikus szexet.

Gátolhatja, hogy igazán önmagunk lehessünk és önmagunkat adhassuk. Ami helyes és el is várható: mindig beszéljük meg a partnerünkkel, mi esik jól nekünk az ágyban, hiszen ez természetes és hozzájárulunk vele, hogy a szex mindkét fél számára élvezetes legyen. Anélkül, hogy nyíltságunk miatt szégyellnünk kéne magunkat.

Mit tegyünk:

- fedezzük fel egymás testét! Derítsük ki, mit szeret a másik fél, és mit nem, így mindkettőnk számára élvezetes lehet a szex

- ne feledjük, hogy ez egy adok-kapok dolog. Ne legyünk önzők az ágyban és ne csak a saját igényeinkkel foglalkozzunk. Ha a partnerünk csak azzal foglalkozik, hogy ő jól érezze magát, ideje elbeszélgetnünk vele

- adjuk önmagunkat!
- közöljük a párunkkal, hogyan érezzük magunkat szex közben. Az érzelmi kitörések sem ritkák, mindenkivel előfordul, a partnernek ezt meg kell értenie

- vállaljunk mindketten felelősséget, a védekezésről gondoskodjunk!
- azt, ami a párunkkal az ágyban történik, tartsuk meg magunknak és ne mondjuk el mindenkinek! Ez magánügy.

Mit ne tegyünk:

- ne befolyásoljuk a másikat, és erőltessünk rá valamit, ami nem esik jól neki a szexben

- ne gátoljuk meg a párunkat abban, hogy tudomásunkra hozza, mit szeretne az ágyban

- ne gondoljuk azt, hogy csak a férfiak élvezik a szexet. A nők is ugyanúgy élvezhetik

- ne hozzuk zavarba a másikat, hogy úgy érezze, nem tetszik nekünk a teste - nem jó ötlet fotózni szex közben, pucér képeket készíteni egymásról. Később nagyon megbánhatjuk ezt.

- ne ugorjunk fel a szex után, anélkül, hogy megbizonyosodtunk volna róla, a másik is jól érzi-e magát, ez ugyanis érzéketlenségre vall

Ha a szabályokat betartjuk, a kezdeti összecsiszolódás után nagy élmény lesz a szex a fiú és a lány számára is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.