Túl gyorsan és túl sokat akar a szerelmed?

Imád és állandóan velem lenne...de miért vagyok ideges?

Újdonsült párunk mindent megtenne értünk - lesi a kívánságunkat, ajándékot vesz, állandóan velünk szeretne lenni. Valami mégis azt súgja: ez így nem lesz jó...?

2011.07.29 10:50ma.hu

Imádjuk a párunkat. Elhalmoz mindennel, amire csak vágytunk: szeret, dédelget, érdeklődő, ajándékot vesz, virágot hoz, és biztosít, hogy mindig velünk marad...és csupán egy hónapja alkotunk egy párt.

Mindez nagyon szép, teljesen meg vagyunk hatva, hogy odáig vannak értünk - mégis, valami legbelül zavar. De vajon mi?

Amikor szinte fürdünk valakinek a szerelmében, elhalmoz a figyelmével, az kétségtelenül nagyon jó és izgalmas érzés. Ugyanakkor egy idő után teher is lehet.

Sőt, annak a jele is, hogy nem fogunk vele egykönnyen boldogulni, ha netán külön programot is szerveznénk, hiszen ő állandóan velünk akar lenni, tudni akarja, mit csinálunk, hol vagyunk.

Sajnos, sok gorombaságra is hajlamos ember ilyen: túl sokat akar túl rövid időn belül. Egy-kettő leveszi a másikat a lábáról, és a szerelem olyannyira elvakító lehet, hogy az észre sem veszi, mi történik valójában.

Vészcsengők

Gyanakodhatunk rá, hogy nem lesz minden a legnagyobb rendben, ha:

- a párunk állandóan velünk akar lenni
- arról beszél, hogy örökre együtt maradunk, noha igen kevés ideje ismerjük egymást

- nagyon féltékeny tud lenni, úgy viselkedik, mintha a tulajdona lennénk
- túl korán rávesz a szexre

- ha nincs kedvünk a dologhoz, bűntudatot kelt bennünk, félelmet ébreszt, netán még erőszakos is

- mindig tudni akarja, hol vagyunk és mit csinálunk
- állandóan üzeneteket vagy e-maileket küldözget

Amennyiben terhesnek érezzük a helyzetet, egyre inkább hisszük, hogy kellemetlenül érezzük magunkat a szituációban, illetve megszólalt már bennünk a hang, hogy ez kicsit gyors és kicsit sok, valóban lépni kell.

Hallgassunk a belső hangra, az érzéseinkre! Ha nagyon szerelmesek vagy is, álljunk meg egy kicsit, és próbáljuk meg kívülről szemlélni a helyzetet. Tiszta fejjel átgondolni, hová is vezet ez, túl a romantikán és a szenvedélyen.

A szerelmünk talán nem is igazán minket akar, hanem azt, aki szeretné, hogy legyünk, attól függetlenül, mit akarunk mi. Talán szerelmes ígéreteiért és ajándékaiért vár cserébe viszonzást.

Amennyiben van rá lehetőség, beszélni kell vele. Meg lehet kérni őt, hogy lassítsatok a tempón, és ismerjétek meg egymást jobban. Adjatok időt a dolognak, majd kiforrja magát, valóban lehet-e komolyan gondolni ezt a kapcsolatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.