Merevedési zavar a a hanyag szájápolás miatt?

A fogak is tehetnek róla, ha nem áll fel?

Egy tanulmány szerint a merevedési zavarokkal küzdők nagy többsége ínygyulladásban is szenved - a férfiak azonban nem látják az összefüggést...

2011.07.14 13:00medipress.hu

A kutatás szerint a súlyos merevedési zavarral küszködő férfiak 81 százalékánál fedeztek fel ínygyulladást.

Ez az arány a közepesen komoly eseteknél ötből kettő volt. A merevedési zavar a férfiak tíz százalékát érinti, többségük 40 év feletti. Dr. Nigel Carter, a Brit Fogászati Szövetség elnöke szerint a férfiak nem veszik észre az összefüggést a két probléma között.

Nem könnyű összekötni az ínygyulladást, amely a fogak elvesztésének legfőbb okozója, egy ilyen tabutémával, mint a merevedési zavar. Pedig ötből négy ilyen problémával küszködő férfinak baj van a szája egészségével.”

„Régóta tudjuk, hogy az ínygyulladás rontja az általános egészségi állapotot, és olyan betegségekhez is köthető, mint a diabétesz vagy a szívproblémák. Ha beteg az íny, baktériumok kerülnek a véráramba, így nem csoda, hogy az érrendszerrel összefüggésben is pusztítást végeznek.”

„A megelőzés leghatásosabb módja a gondos otthoni szájápolás. Mossunk fogat naponta legalább kétszer, minden alkalommal minimum két percig. Használjunk fogselymet és fluoridtartalmú fogkrémet! Lehetőleg minél kevesebb cukortartalmú élelmiszert és üdítőt fogyasszunk, és keressük fel rendszeresen a fogorvost.”
– javasolja a szakember.

Mindez egy könnyen befogadható üzenet mindazoknak a férfiaknak, akik az elégtelen szexuális teljesítményük miatt idegesek, alig van önbizalmuk, és már a partnerükkel is romlik a kapcsolatuk. Ápoljuk megfelelően a szánkat, cserébe az egész életminőségünk javulni fog!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.