Az internettel könnyebbé vált a félrelépés is

Hoppá: Inkább nők nyomják a szextinget

Az angol "szextingnek" hívja azt az egyre elterjedtebb elfoglaltságot, amikor valaki csábító képet küld magáról telefonon vagy e-mailen keresztül. Némileg meglepő, hogy főleg a nőkre jellemző ez a viselkedés.

2011.07.07 13:00medipress.hu

Kissé meglepő, hogy az úgynevezett szexting főként nőkre jellemző. Kutatók több mint ötezer ember szokásait vizsgálták, akik mind regisztrált tagjai voltak egy olyan honlapnak, amely házas embereknek segít partnert találni.

Úgy tapasztalták, hogy a két nem tagjai egyenlő arányban hajlamosak megcsalni a társukat.

Kétharmaduk viszonya megmaradt az online világon belül, egyharmaduk azonban a való életben is folytatta a kapcsolatot, főleg az idősebbek köréből.

A kutatók, Diane Kholos Wysocki és Cheryl Childers felhívták a figyelmet, hogy az internet térhódításával jelentősen könnyebbé vált a félrelépni szándékozók dolga.

Ma már egyre többen kezdik itt a kapcsolatot, és legtöbben nem szeretnének megállni ezen a szinten.

"Kutatásunk azt mutatja, hogy megváltozott az ismerkedés módja. Noha a közösségi oldalakat egyre többen használják társasági élet élésére, mindenki vágyik valódi kapcsolatokra, hiszen az ember társas lény." - vélik a kutatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.