Utolsó vásárnap a mostani vasárnap - kivéve...

MTI/Mohai Balázs

Ez az utolsó hét, amelynek vasárnapján még korlátozás nélkül tarthatnak nyitva az üzletek. A parlament tavaly december 16-án szavazta meg a vasárnapi pihenőnap bevezetését, március 15-től a hét utolsó napján nem lehet majd dolgoztatni a kereskedelemben. Kivételek vannak.

2236 milliárd forint operatív programokra

Az idén 259 milliárd forint tervezett kötelezettségvállalás mellett 2236 milliárd forint kifizetésével számol a kormány a pénteki Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatok alapján.

Plusz félóra a diákok életéből - változások az érettségi vizsga szabályaiban!

A kormány több ponton módosította az érettségi vizsga szabályait tartalmazó kormányrendeletet. Az egyik változás értelmében a következő tanévtől írásbeli érettségire érkező diákoknak fél órával a vizsga előtt meg kell jelenniük a teremben.

MVM: garantált a paksi atomerőmű biztonságos üzemeltetése

Megerősítette az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetsége (WANO), hogy az MVM Csoport a nemzetközi elvárásoknak megfelelően működik és a paksi atomerőmű biztonságos üzemeltetése garantált.

hirdetés

MSZP: a gazdasági bizottság hallgassa meg Matolcsyt, Járait és Vargát is!

freedigitalphotos/adamr

Az MSZP úgy látja, a Fidesz azzal takargatja saját felelősségét a Buda-Cash ügyben, hogy szocialista volt pénzügyminiszterek meghallgatását tervezi az Országgyűlés gazdasági bizottságában, holott szerintük az igazság csak akkor derülhet ki, ha Matolcsy György, Járai Zsigmond és Varga Mihály is megjelenik a testület előtt.

Tapolca is tét: a keményen dolgozó emberek munkahelyteremtéséé

A Fidesz szerint az április 12-i választás tétje, hogy folytathatják-e a munkahelyteremtést a térségben és lesz-e olyan parlamenti képviselője a választókerületben élőknek, aki képes javítani a keményen dolgozó emberek élethelyzetét.

Fruzsina-ügy: Svédországban lenne neki a legjobb

freedigitalphotos/Sira Anamwong

Humánus megoldásra kérte Svédországot Wilhelm Fruzsina ügyében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Margot Wallström svéd külügyminiszterrel tartott kétoldalú találkozóján pénteken Rigában.

Soron kívül kapják a nyugdíjat a DRB-számlás ügyfelek

Postai úton, soron kívül, március 16-án kapják kézhez nyugdíjukat azok, akiknek eddig a DRB bankcsoportnál vezetett számlára érkezett az ellátásuk.

Tuzson: Még mindig csontvázak esnek ki a szekrényből

freedigitalphotos/farconville

A Fidesz elvárja, hogy jelenjenek meg a gazdasági bizottság hétfői ülésén a Buda-Cash-ügyben "beidézettek".

Felmentették Hóman Bálintot

Bűncselekmény hiányában felmentette Hóman Bálint néhai kultuszminisztert a háborús bűntett vádja alól a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú, jogerős döntésében.

Deutsch: szélessávot minden magyar kollégiumba!

freedigitalphotos/ renjith krishnan

Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos szerint el kell érni és el tudják érni, hogy 2018 végére szélessávúinternet-eléréshez jusson minden magyarországi egyetemi, főiskolai oktatási épület, kollégium.

Balog Zoltán: szegénységellenes stratégiára 905,8 milliárd forint

Az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt követően jelentette be a hírt, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta az ezt lehetővé tevő Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programot.

Virtuális irányítótornyot indít a HungaroControl

freedigitalphotos/winnond

A HungaroControl elindította a helyszíntől független, repülőtéri légiforgalmi irányítást biztosító virtuális torony (Remote Tower, rTWR) megvalósítását.

Az EVO Bank perében az ítélőtábla helyben hagyta az elsőfokú ítéletet

A Fővárosi Ítélőtábla pénteken, az EVO Bank által az állam ellen, az általános szerződési feltételeinek tisztességes voltának megállapítására indított perben helyben hagyta az elsőfokú bíróság elutasító ítéletét.

Prisztás-gyilkosság: nincs ügyegyesítés az Aranykéz utcai robbantással

freedigitalphotos.net/adamr

A vádlottak meghallgatásával megkezdődött a Prisztás-gyilkosság megismételt elsőfokú eljárása pénteken a Fővárosi Törvényszéken. Ezt a törvényszék nem egyesíti az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság már folyamatban lévő ügyével, annak ellenére, hogy a Fővárosi Ítélőtábla korábban erre utasította.

Kövér: a múltat nem eltörölni akarjuk, hanem tanulni belőle

"Ma azért nyitjuk újra az Országgyűlés Múzeumát, mert mi a magyar múltat nem eltörölni akarjuk, hanem tanulni és erőt meríteni belőle."

Látott már midibuszt? Új fővárosi járművek állnak csatasorba

FB/BKK

Elkezdődhet a budapesti midibuszflotta fejlesztése: 16 új dízel jármű érkezik Budapestre 2015 végéig. A beruházás értéke 909 millió forint.

Elhalasztották a másodfokú döntést az Raiffeisen pénzintézeteinek ügyében

Március 18-ra halasztotta a határozat kihirdetését a Raiffeisen Bank Zrt. és a Raiffeisen Lízing Zrt. magyar állam ellen indított forinthitel-szerződésekkel kapcsolatos perében a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla pénteken.

Elhalasztotta a bíróság a határozat kihirdetését az Erste Bank ügyében

freedigitalphotos.net/adamr

Március 19-re halasztotta a másodfokú határozat kihirdetését az Erste Bank Hungary Zrt. magyar állam ellen indított forintalapú szerződésekkel kapcsolatos perében a Fővárosi Ítélőtábla pénteken.

Buda-Cash: az ex-pénzügyminiszterek meghallgatását javasolja a Fidesz

Mi vezetett a Buda-Cash-brókerbotrányhoz?

Tapolcai választás: újabb tizenegy jelöltet vettek nyilvántartásba

freedigitalphotos.net/adamr

Azért kell április 12-én időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

Öt hónapot csúszik a nagykanizsai javítóintézet átadása

A jelentős fizikai terhelés és az ingoványos, töltelékes talajszerkezet miatt csak speciális alapozás után kezdődhetett meg az építkezés.

Fokozottan ellenőrzik a menetjegyeket az elővárosi vonatokon

Állítólag nem a bliccelők büntetése a cél, a vasúttársaság inkább a jegyváltásra, illetve az elővételes és az online vásárlási lehetőségek használatára szeretné ösztönözni az utasokat.

Buda-Cash: bűnpártolás, hivatali hatalommal való visszaélés... - az MSZP feljelentést tesz

"Ki kell derülnie, hogy az ügyben milyen szerepe van a Fidesznek, az államigazgatási és a kormányzati szerveknek."

Csak szigorú feltételekkel - lenne - kapcsolható ki az áram!

A kikapcsolás egyebek mellett csak 60 napon túli fizetési késedelem esetén kezdeményezhető a lakossági fogyasztóknál.

Veszített a K&H Bank az állammal szemben

A banknak kellett volna bizonyítani az ászf tisztességességét, de nem járt sikerrel.

Orbán már a börtönkulcsokat keresgéli

Sürgősen körül kell nézni az összes brókercégnél, mindent ellenőrizni kell, és "ki kell takarítani ezt az istállót".

Magyar részvétel az Iszlám Állam elleni harcban - hivatalos felkérés jött

Irak északi - stabilabb részén - több kiképzőbázis jönne létre, ahol nyugati vezetéssel képeznék ki a helyi katonákat, és a magyarok feladata az lenne, hogy ezt a tevékenységet biztosítsák.

Hungária Értékpapír: már meg is van a részleges felfüggesztés

A befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el, de a felügyeleti biztos az ügyfelek érdekében zárhatja a nyitott pozíciókat.

Ismét folyamatos a vízellátás Kecskeméten

Az esti órákban ingadozott a víznyomás a város magas házainak felsőbb emeletein és a perem szolgáltatási kerületekben, ugyanitt a szolgáltatás is akadozott.

Felügyeleti biztos érkezik egy másik brókercéghez is

Ennek is felszámolás lehet a vége.

Péntektől már láthatók is a koalák a Fővárosi Állatkertben

Nur-Nuru-Bin és Vobara a belgiumi Planckendael állatkertből, illetve a Németországból, a duisburgi állatkertből érkezett Magyarországra.

Eltemették Windt Bálint rendőr őrmestert

MTI/Mihádák Zoltán

A járőr egy társával együtt közúti balesetben vesztette életét február elején a fővárosban.

A kórház megmaradásáért demonstráltak Orosházán

Az orosházi kórházért demonstráltak mintegy százan a helyi szocialisták szervezésében csütörtök délután a Békés megyei városban.

Ombudsmanhoz fordultak a korkedvezmény ügyében a volánosok

freedigitalphotos.net/dan

Az Alapvető Jogok Biztosához fordult a Balaton Volán Alkalmazotti Szakszervezete és a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége az autóbusz-gépkocsivezetők korkedvezménye ügyében.

Az ellenzék a civilekkel működne együtt a kormányváltásért

Civil fórum létrehozása és "az állam visszafoglalása" is szóba került azon a csütörtöki budapesti konferencián, amelyen ellenzéki pártvezetők az egymással és a civilekkel folytatott együttműködés erősítését nevezték a kormányváltás feltételének.

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Pénteken tartják az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját az idén a bahamai keresztény nők készítették el.

A DK az Európai Bizottsághoz fordul a titkosítás miatt

Írásbeli kérdést intéz az Európai Bizottsághoz Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselő a paksi bővítéshez kötődő információk titkosítása miatt.

Országimázs konferencia: a magyar sport és tudomány a középpontban

freedigitalphotos.net/taesmileland

"Nemzeti értékeink kedvezően hatnak a külgazdaságra, a turizmusra és jelentős a diplomáciában betöltött szerepük."

Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélték a kulcsi gyilkost

H. Csanád Jutas 2012 áprilisában megölte testvérét, nagyapját, nagyanyját és apját, valamint megsebesítette nővérét és anyját. Azt mondta, úgy érezte, a családja zavarja abban, hogy megvalósulhasson "démoni átalakulása", amely számára egy magasabb létforma lett volna.

Százezer liternyi vizet tettek ihatóvá a magyarok Albániában

freedigitalphotos.net/winnond

Magyarország egy nagyteljesítményű víztisztító berendezést, valamint egy víztisztító és zacskózó berendezést indított útnak február 19-én Albánia árvíz sújtotta területére.

Kitiltási botrány - Szigetvári: álvizsgálódás helyett Vida mondjon le!

Felszólították Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy tegyen feljelentést, álvizsgálat helyett érdemben foglalkozzon az üggyel, és kérjen nemzetközi jogsegélyt.

Inkubátorból kiesett csecsemő - külső szakértők is vizsgálódnak

A szülők azt állítják, hogy hiába érdeklődtek, a kórházban nem mondták meg nekik, mi történt, ezért feljelentést tettek.

Ádert is belerángatják a szocik a Buda-Cash-botrányba

"Tisztázza szerepét a bankcsoport létrejöttében!"

Meghirdették az idei Dargay Attila- és Fehér György-pályázatot

A sikeresen pályázó tévéfilmek befejezésének határideje 2016. szeptember vége, az animációs alkotásoké 2017. január közepe.

Elszámolás - két banknál nincs nagy mozgolódás

A Raiffeisennél és az UniCreditnél egyelőre nem tapasztaltak kiemelkedő forgalmat.

Második lett az európai megmérettetésen a tatai nagy platán

Idén már tizennégy ország vett részt a versenyben, melyhez újonnan csatlakozott Anglia, Belgium, Észtország és Spanyolország.

Kapitális félreértések terjednek az autóhitelesek sorsáról

A bankoknál 144 milliárd forintnyi devizaalapú gépjármű-hitel volt év végén, a szerződésszám pedig 109 ezerre rúgott.

Már a héten elfogadhatják a végrehajtói etikai kódexet

Egészséges egyensúlyt kell kialakítani a végrehajtást kérők és az adósok jogai és kötelezettségei között.

Két fokkal volt melegebb a telünk a sokéves átlagnál

A legenyhébb hónap a december volt, de mindhárom téli hónapban az átlagnál magasabb hőmérsékletek voltak jellemzőek. Több melegrekord is megdőlt.

Betesz a felcsúti focinak is az Orbán-Simicska háború?

2011 és 2013 között durván hatszor annyi pénz jutott nekik a társasági adóból, mint Nógrád megye összes labdarúgással foglalkozó sportegyesületének.

Erőt demonstrálhatnak majd a rendőrök - is? - Siófokon

Korábban "országos visszhangot váltott ki egy 150-200 fős, zömmel enyingi romákból álló társaság hat évvel ezelőtti, ugyancsak demonstratív célzatú felvonulása a nyáron legforgalmasabb parti korzón, a siófoki Petőfi sétányon".

Felfüggesztettre ítélték a volt belügyi helyettes államtitkárt

A Nemzeti Közlekedési Hatóság korábbi stratégiai és módszertani igazgatójával szemben még hétfőn született ítéletében 14,4 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

Tiborcz István "tisztelettel kéri" Juhász Pétert

Tiborcz István szerint Juhász Péter Együtt-alelnök valótlan tényeket közöl, továbbá azokból valótlan tartalmú következtetéseket von le, amikor azt állítja, hogy egy olyan szlovákiai cég nyert egy tavalyi magyar közbeszerzésen, amelynek több áttételen keresztül ő is tulajdonosa.

Komfortos és stresszmentes utazást szeretne a MÁV és a Volán

freedigitalphotos/FrameAngel

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a MÁV és a Volán Egyesülés a közösségi közlekedés versenyképességének fokozása érdekében.

Az MNB elemzői szerint Magyarország megérett a felminősítésre

A Magyar Nemzeti Bank elemzői, Kuti Zsolt és Ligeti Imre szerint megérett az idő, hogy a nemzetközi hitelminősítő intézetek javítsák Magyarország hitelbesorolását.

Az FM reakciója az orosz baromfistopra

freedigitalphotos/Simon Howden

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) azt közölte, hogy hivatalosan még nem értesült a tiltásról. A szerdától érvényes importtilalom a szárnyas etetésre használt takarmányokra és takarmány-kiegészítőkre, valamint a szárnyasok neveléséhez és feldolgozásához szükséges eszközökre is vonatkozik.

Lemondott Patyi Gergely IM-államtitkár

Patyi Gergely a személyét ért "megalapozatlan és méltatlan támadásokra", valamint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarával kapcsolatos változások kiemelt jelentőségére tekintettel benyújtotta lemondását.

Fruzsina ügye: keresik a leghumánusabb megoldást

Méltányosságot kér Svédországtól Szijjártó Péter az értelmi sérült, kiutasítással fenyegetett magyar lány ügyében, a külgazdasági és külügyminiszter szerint ugyanis az lenne a legemberibb megoldás, ha a lány családi körben élhetne.

Az MNB visszavonta a Buda-Cash engedélyét

A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte annak felszámolását.

Közmunkát követelt 100 roma Tiszavasváriban

freedigitalphotos/luigi diamanti

A helyi közmunkaprogramba történő bekerülést és a foglalkoztatást követelte mintegy száz roma szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban. A spontán szerveződést a rendőrség biztosította, rendőri beavatkozásra nem volt szükség.

MNB: a bankok telefonálhatnak, de...

A bankok a hivatalos értesítő kiküldése előtt elektronikusan vagy telefonon is tájékoztathatják ügyfeleiket az elszámolt összeg jóváírásáról, illetve teljesíthetik is a kifizetést, de ez nem pótolja a hivatalos értesítést, és nem rövidíti le az ügyfél panasztételi lehetőségének időtartalmát.

Kormányhatározat a rendkívüli támogatáshoz szükséges átcsoportosításról

MTI/Szigetváry Zsolt

A kormány 244,71 millió forintot csoportosít át rendkívüli támogatásként a Buda-Cash ügy miatt bajba jutott önkormányzatok megsegítésére.

Miniszterelnökség: a beruházás átláthatósága megfelel az európai normáknak

2008-ban a szocialista kormány a Déli Áramlat beruházásról szóló szerződést nem vitte be az Országgyűlésbe, a képviselők nem ismerhették meg, nem tárgyalhattak és nem dönthettek róla.

Vasárnapi vetítés: legális kis kapuk a nagy áruházakban

Illusztráció: freedigitalphotos/ma.hu

A hazai bevásárlóközpontok nagy többsége március 15-e után is fogadja a látogatókat vasárnaponként, a törvény előírásainak betartása mellett.

Menekültügyi szakértő: hosszú távú megoldás kell

A kilencvenes évektől erősödő illegális migrációra az Európai Uniónak az azonnali, tűzoltás jellegű válaszok mellett hatékony közép- és hosszú távú megoldásokat kell találnia.

Vona megbüntette Apátit

freedigitalphotos.net/adamr

A jövőben minden kétharmados jogszabályt érintő szavazásról történő távolmaradás esetén büntetésre számíthat az érintett képviselő. A norma visszamenőleg is hatályos, így Vona is perkál...

Nézőpont: nem változott érdemben a pártok támogatottsága

A januári mérés óta egyik párt teljes népességen belüli támogatottságában sem történt 2 százalékosnál nagyobb elmozdulás.

Életfogytiglanra ítélték a zárkatársát nyakon szúró férfit

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A szakértők szerint az, hogy a sértett életben maradt, kizárólag a véletlenen múlt.

Hende: fontosak a honvédségnek a nemzetközi katonai missziók

A honvédelmi miniszter szerint a nemzetközi katonai missziókban való részvétel fontos szerepet játszik a Magyar Honvédség életében.

Elutasította a Heta Asset keresetét a bíróság másodfokon

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Elutasította másodfokú, jogerős ítéletében a Heta Asset Resolution Magyarország Zrt. magyar állam ellen benyújtott keresetét a Fővárosi Ítélőtábla, amelyben a pénzintézet a tényleges deviza-alapú kölcsön- és hitelszerződései tisztességességét kívánta bizonyítani.

Rogán: a legkisebb cégeknek ne kelljen fizetniük!

freedigitalphotos.net/anankkml

"A Fidesz szeretné, ha a legkisebb bevételű cégeknek nem kellene reklámadót fizetniük, mert ez esetükben indokolatlan lenne és felesleges bürokratikus költségeket jelentene."

Rendőri erősítést kért Siófok polgármestere

A hétvégén egy siófoki szórakozóhely két biztonsági őrét hagyta helyben egy több autóval érkező társaság.

Külföldi katonai szerepvállalásokról tárgyalnak ma a képviselők

freedigitalphotos.net/cescassawin

Az Országgyűlés mai ülésén Magyarország külföldi katonai szerepvállalásairól szóló előterjesztéseket tárgyal.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Nyerj páros színházjegyet a Belvárosi Színház előadásaira

Játssz velünk és nyerj 2 db páros színház jegyet a Belvárosi Színház Bill Manhoff: "Bagoly és Cica" című nagyszerű előadására. (x)

Álljunk meg egy szóra! Basszusgitárosból szólógitárosnak állt Vágó István?!

A négy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, gyógyszer-vegyészmérnök diplomás televíziós műsorvezetőt, szerkesztőt, Vágó Istvánt (vagy, ahogy jobban ismerik: a kvíz műfajának ismert képviselőjét) a Parlament épülete előtt állítottuk meg egy szóra.

hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.