Devizahitelek - A felfüggesztéseket soron kívül intézik

Fotó: birosag.hu

Nem érkezett kereset a pénzintézetektől a devizahiteles szerződések egyoldalú szerződésmódosításainak tisztességtelensége tárgyában a Fővárosi Törvényszékre.

Siófok nem adja a balatoni kikötőket

Siófok arra törekszik, hogy meghatározó tulajdont szerezzen a Balatoni Hajózási Zrt.-ben (BH Zrt.), és a város vezetése döntött arról is, hogy megakadályoz minden, a kikötők eladására irányuló szándékot.

62 000 liter tejet zároltak hatóságilag

Eredményes volt a múlt héten zajló, és pénteken bejelentett soron kívüli ellenőrzés azoknál a nagykereskedőknél és forgalmazóknál, amelyek ultrapasztőrözött (UHT) tejet importálnak és forgalmaznak.

A Magyar Nemzet válasza Havasi Bertalannak: "agresszív, pökhendi..."

Nézzük, mi történt pontosan szombat délután Tusnádfürdőn! - kezdi a helyzetértékelést a lap.

hirdetés

OFI: szeptembertől jönnek a kísérleti tankönyvek

Szeptembertől 1500 iskolába jutnak el a készülő kísérleti tankönyvek, és mind a tankönyvek, mind a hozzájuk kapcsolódó digitális oktatási tananyagok, kiegészítő feladatok elérhetők lesznek a nemzeti oktatási portálon is.

Jobbik: a következő 10 évben nem vezetik be az eurót Magyarországon

A Jobbik a bankjegycserékből arra következtet, hogy 10 évig biztosan nem vezetik be az eurót Magyarországon.

A miniszterelnök sajtófőnökének közleménye: "kissé gyanús"

A Magyar Nemzet figyelmébe: a hazugság nem polgári erény - írja Havasi Bertalan.

Nem volt rendkívüli esemény a Magyar Nagydíj környékén

Nem történt kiemelt bűncselekmény, azaz nem törtek fel, nem loptak el autót, nem történt rablás, zsarolás, illetve kifosztás.

Magyarország "putyinizálódása"- az Európai Bizottságtól kér segítséget az Együtt-PM

Orbán most mondta ki először - nyilvánosan -, hogy "fel kívánja számolni a magyar demokráciát, és helyette egy oligarchikus államszervezet kialakítását tűzi ki célul, melynek példája a putyini Oroszország".

Békés demonstráció Izraelért? Valaki nem úgy gondolta...

A rendelkezésre álló adatok szerint 16 óra 10 perc körül a zsinagóga lépcsőjére egy ismeretlen ember ismeretlen pirotechnikai eszközt dobott.

Megvan, hány ajánlás kell a jelöltté váláshoz

Az önkormányzati választás egyfordulós, amely az ország településszerkezetéhez igazodva, településtípusonként más-más elemekből áll össze.

Állítólag javult a bíróságok hatékonysága

Uniós összehasonlításban sincs ok szégyenkezésre - mondják -, a polgári perek átlagos időtartama körülbelül három hónap, ez dobogós helyezés az EU-ban.

Újabb dizájnerdrogok a tiltólistán

freedigitalphotos.net/vitasamb2001

Négy pszichoaktív anyag került fel a dizájnerdrogok listájára a héten, így a rendőrség már ezek lefoglalása esetén is eljárhat.

Leszakad(t) az ég - több megyére másodfokú riasztást adtak ki

Már a következő órákban lehetnek olyan heves esőzések, amelyek során rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat. A Hungaroringen is.

Önkormányzati választási törvény: az EBESZ-hez és az Európai Unióhoz fordul a DK

A Fidesz "további antidemokratikus eljárásokat fogadtatott el a szavazógéppé silányított parlamenti többségével".

Kedd éjfélig ki kell írni a nemzetiségi választást

Az NVB a tervek szerint kedden kora délután ülésezik, a testület ülésének napirendjén szerepel a nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választásának kitűzése.

Biztos minden rendben van... Milliárdos megrendelést kapott Pakstól a bővítés biztos

Az LMP szerint az "atomnagykoalíció" meglétét bizonyítja, hogy az állam ciklusok óta jelentős összegeket költ az atomenergia kutatására, miközben az atommentes alternatívák vizsgálatára szinte semmi nem jut.

Röszke: se ki, se be!

A magyar és a szerbiai állampolgároknak azt ajánlják, hogy a kisebb átkelők, így Ásotthalom, Tiszasziget és Bácsalmás felé kerüljenek.

Megújult Szarvas belvárosa

Wikipedia Szarvas (település)

Megújult Szarvas belvárosa, a főteret és a hozzá kapcsolódó köztereket díszburkolattal látták el, utcabútorokat és szökőkutakat helyeztek el, épülethomlokzatokat állítottak helyre

Vicces számok az ötöslottón

Tréfás kedvében lehetett Fortuna, mikor a következő számsorozatot soroltatta ki ezen a héten:

100 éves nosztalgiavillamossal utazhatunk holnap a Dunaparton

Fotó: FB/BKK

Holnap a Közvágóhíd H és a Jászai Mari tér között a világ legszebb vonalai közé választott 2-es villamos vonalán az idén 100 éves, favázas sárga villamos közlekedik, melyről megcsodálható a budai panoráma.

A DK szerint Orbán Viktor a fasiszta államszervezést tartja példának

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Orbán Viktor miniszterelnök szombati tusványosi beszédében lényegében azt hirdette meg, hogy a szabadságra épülő demokráciával szemben "egy fasiszta, szabadságot lebontó államszervezés" a követendő példa.

Orbán: a jóléti államok ideje lejárt

MTI Fotó: Beliczay László

Provincializmus a Nyugat másolása, amin túl kell lépni, ez ugyanis "megöl bennünket".

Választások - három hét múlva postázzák az értesítőket

Három hét múlva kezdik kézbesíteni az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az októberi önkormányzati választásról szóló értesítőt.

Mennyibe kerül az októberi választás?

Freedigitalphotos cuteimage

Kiderült, mennyit szán az önkormányzati választásokra a kormány. Akarja tudni a pontos összeget? Kattintson!

Mit lehet tenni a fiatalok munkanélkülisége ellen?

Az Új Nemzedék Központ célja, hogy egy éven belül több multinacionális céggel is együttműködési megállapodást kössenek, ezzel is segítve a fiatalok álláskeresését.

Megint nem elég a pénz az önkormányzatoknak

Mintegy 20 milliárd forintos korrekcióra lesz szükség év közben.

Fapados repülőkkel a román turistákért

A fapados járatok számának sűrítése élénkíthetné a román beutazó turizmust.

A Miskolci Egyetemen félezerrel nőhet a hallgatói létszám

Wikipedia Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem az idén csaknem 1600 diplomát adott ki, és több mint 2000 hallgatót vett fel eddig a pótfelvételin kívül; 500-zal nőhet a hallgatói létszám.

Meghosszabbították a szlovák milliomosnő előzetes letartóztatását

Elutasította a védelem szabadlábra helyezési kérelmét, és a másodfokú ítéletig meghosszabbította Eva Varholíková Rezesová előzetes letartóztatását a Fővárosi Ítélőtábla.

Döntött a 3-as metró sorsáról a Fidesz

freedigitalphotos.net/samurai

A Fidesz minden olyan javaslatot támogatni fog, ha kell, a Fővárosi Közgyűlésben és akár a parlamentben is, amely a 3-as metró helyzetének rendezéséhez szükséges.

Nyolcszáztízzel többen kerültek be a Pannon Egyetemre, mint tavaly

A legnagyobb mértékben a modern filológiai és társadalomtudományi karra felvett hallgatók aránya nőtt, oda a tavalyinál 22 százalékkal többen jutottak be.

Szentmihályi Szabó nem akar nagykövet lenni

freedigitalphotos.net/adamr

Szentmihályi Szabó Péter arról tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium vezetőségét, hogy semmilyen nagyköveti posztot nem kíván betölteni.

Mintegy 74 ezren nyertek felvételt a felsőoktatásba

Az idei jelentkezők száma 106 175 volt, közülük 73 973-at vettek fel, azaz a jelentkezők 69,7 százalékát.

Az NKE több szakára legalább 400 pont kellett

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) által meghirdetett szakok közül többre is csak 400 pont feletti eredménnyel lehetett bejutni. Több mint 6200 jelentkezőből, mintegy 2100 diákot vettek fel a következő tanévtől induló képzésekre.

Még mindig vezet a Fidesz, bővült a Jobbik és az MSZP tábora

A pártok sorában továbbra is a Fidesz áll az első helyen, bár csökkent a kormánypárt támogatottsága. Az MSZP elmozdult múlt havi történelmi mélypontjáról, de így sem tudta utolérni a Jobbikot, amelynek szintén bővült a tábora.

Megtalálták az algériai gép egyik feketedobozát - nincs túlélő

A repülőgép teljesen kiégett ugyan,és darabjaira szakadt, de egyértelműen azonosítható és maradványai alig szóródtak szét.

Végstádiumban a 3-as metró?

A metrókocsik is nagyon rossz állapotban vannak; a vonalon naponta négyszázezer ember utazik, sokan csak a 3-as metróval tudnak bemenni a munkahelyükre.

Észt-magyar: a jó kapcsolathoz nem kell nagykövetség?

Átszervezi magyarországi képviseletét Észtország, és szeptember 30-ával bezárja nagykövetségét Budapesten - döntött a tallinni kormány.

Csak minden negyedik jelentkező hullott ki a felvételi rostáján

Szakképzésre 6 ezren, alapképzésre 47 ezren, osztatlan képzésre 6 ezren, mesterképzésére több mint 14 ezren nyertek felvételt.

Busz vs biciklis - Ön szerint ki volt a hibás a balesetben?

Vajon kirúgják-e azt a buszsofőrt, aki a Thököly úton elsodort egy biciklist a buszsávval közös kerékpársávon. A közösségi oldalak máris kettészakadtak.

Jövőre három szombat lehet munkanap

Három munkanap-áthelyezés szerepel a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet-tervezetben, amelyet a kormányzati portálon tettek közzé csütörtökön.

Nem zellert, hanem petrezselymet gyomláltak a megégett karú munkások

Fotó: freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Feljelentéskiegészítés keretében vizsgálja a rendőrség az égési sérüléseket szenvedő, gyomlálásra felfogadott alkalmi munkások ügyét.

A fiatalok szenvedik el a legtöbb munkahelyi jogsértést

A foglalkoztatók 58 százalékánál találtak munkaügyi jogsértéseket, tízből nyolc munkáltató nem tartja be a biztonságos munkavégzésre vonatkozó szabályokat, és a fiatalok számítanak az egyik legkiszolgáltatottabb csoportnak.

6 év alatt százmilliárd forint a 86-os főút fejlesztésére

Wikipedia 86-os főút (Magyarország)

2010 és 2016 között összesen 100 milliárd forintot fordít a magyar kormány a Szombathelyet Győrrel összekötő 86-os főút gyorsforgalmi úttá fejlesztésére.

A vártnál magasabb lesz a vagyonvédelmi szolgáltatás rezsióradíja

A szakma által várt 1700-1800 forint közötti összeg helyett 1889 forintban határozza meg a belügyminiszter a vagyonvédelmi szolgáltatás minimális rezsióradíját.

Drótot nyeletett zárkatársával

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a férfival szemben, aki egy budapesti börtönben folyamatosan fenyegette, zsarolta zárkatársát, s arra kényszerítette, hogy különféle éles tárgyakat nyeljen le.

Felsőoktatási felvételik: hamarosan meglesznek a ponthatárok

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Várhatóan ma este 20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait.

Andrássy-palota - a kormány segít a helyreállításában

A kormány segíteni kíván a múlt kedden kigyulladt Andrássy úti palota helyreállításában. A tárca kulturális örökségvédelemért felelős helyettes államtitkára két héten belül szeretne tárgyalóasztalhoz ülni a felújításban érintettekkel: a lakók, a tulajdonosok, a kerület és az illetékes hatóságok képviselőivel.

Az MSZP két héten belül lezárná az ellenzéki egyeztetéseket

Az MSZP szerint az az alapvető érdek, hogy lehetőleg mindenhol egy kihívója legyen a kormánypárti indulónak.

Pár év, és nem lesz magyar tej vagy hús a boltokban?

"A magyar mezőgazdaságot ne tekintsék játszótérnek a dilettáns politikusok!"

Soha nem látott támogatást kapott Győr

freedigitalphotos.net/ddpavumba

Egyetlen korábbi ciklusban sem ítéltek meg akkora támogatást Győrnek, mint2010 óta. Az elmúlt 4 évben csaknem 70 milliárd forintot kapott a város.

Milliárdos lakóparki átverés Debrecenben

Több mint egymilliárd forint értékben vett át pénzt lakásépítéshez egy debreceni cég több száz sértettől, a pénzt azonban nem az építkezésre, hanem saját céljaikra használták fel.

Orvvadászokat fogtak Zalában

freedigitalphotos.net/Gualberto107

Két férfit is előzetes letartóztatásba helyeztek Zalában orvvadászat, valamint lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés miatt. Az egyik férfi lakásán 150 kilogrammnyi illegális vadhúst találtak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.