Ötös nem, de hatos telitalálat volt a lottón, félmilliárdot ér

freedigitalphotos/master isolated

Az 1 darab 6 találatos szelvényre több mint 566 millió forintot fizetnek.

A belgák szerint nagy gondban van a Fidesz

Zéró bevándorlás és halálbüntetés: nagy gondban van a Fidesz, s a szélsőjobboldal témáit teszi magáévá, így vélekedik a La Libre Belgique, Belgium második legnagyobb példányszámú francia nyelvű napilapja.

Anyáknapi körkép - politikai pro és kontra

A kormány szerint eredményes a családpolitika, az ellenzék további intézkedéseket követel.

Széll Kálmán tér - A volt Ganz-csarnok helyén tárolják majd az építőanyagokat

A Széll Kálmán tér felújításának kivitelezését végző konzorcium és a Millenáris Széllkapu (MSZ) Kft. megállapodása alapján a lebontott Ganz-csarnok helyén tárolják majd ideiglenesen a téren folyó munkálatokhoz szükséges építőanyagokat, gépeket és járműveket.

hirdetés

Quaestor-kártalanítás: május 6-a, szerdától kell kérelmezni

Május 6. és június 5. között kell majd kérelmezniük a kártalanítást a törvény alapján a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott, a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy annak kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények tulajdonosainak.

Trafikfóliázás - Több helyen már leszedték a tulajdonosok

Több trafik kirakatáról leszedték már a fóliát a tulajdonosok a kaposvári rablógyilkosság után. Az üzlettulajdonosok általában rolóval takarják el a dohánytermékeket.

Banki elszámolás - Hétvégén is dolgoztak a postán

A hosszú hétvégén is dolgoztak a posta logisztikai központjában annak érdekében, hogy hétfőtől továbbítani tudják a devizahitelesek banki leveleit.

Tovább csökkenti az édesanyák terheit a kormány

Az édesanyák áldozatos munkáját, ahogy eddig minden évben, úgy a jövő évi költségvetés tervezésekor is szem előtt tartják.

Hétfőn a magyar írásbelikkel kezdődnek az érettségi vizsgák

A vizsgatárgy középszintű írásbeli vizsgája 240 percig tart. Két feladatlapot kell megoldani, a szövegértési feladatlap esetében 60 perc, a szövegalkotási feladatlap esetében pedig 180 perc áll a vizsgázók rendelkezésére.

Emmi: húsz hónapja növekszik a születések száma

A kormány a jövőben is mindent meg kíván tenni azért, hogy ez a pozitív trend folytatódjon, ne forduljon vissza.

Lejárt a devizahiteles tájékoztatók kiküldésének határideje

Az utolsó nap délután négy óráig 1 millió 604 ezer devizahiteles levelet adtak postára a pénzintézetek, az április 30-án feladott küldeményeket - a hosszú hétvége miatt - május 4-étől kézbesítik.

Bedolgozói program a az ócsai lakóparkba költözött nőknek

A Máltai Szeretetszolgálat segítségével negyven háziasszony sajátíthatja el többek között a csomagolás, a használt háztartási gépek szétszerelésének fogásait, a zöldségfeldolgozás és -válogatás előkészítésének munkafázisait.

Elindult az Air China Peking-Budapest járata

Történelmet írt az Air China, amikor a kínai nemzeti légitársaság első Airbus A 330-200 típusú gépe landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, hiszen ilyen gép eddig még nem közlekedett menetrendszerűen Peking és Budapest között.

Vidnyánszkyról írt a Spiegel

A Der Spiegel című német hírmagazin Vidnyánszky Attiláról, a Nemzeti Színház főigazgatójáról és a Madách Nemzetközi Színházi Találkozóról (MITEM) közölt írást a szombaton megjelent számában.

Az utolsó magyarok is elhagyták Jement

A Taizzban rekedt kétfős magyar családot a Rijádi Magyar Nagykövetség önálló szárazföldi akció során evakuálta, a jemeni-szaúdi határon.

Minden készen áll az érettségire

A vizsgák a magyar nyelv és irodalommal, illetve a magyarral mint idegen nyelvvel kezdődnek hétfőn.

Orbán szerint új médiára van szükség a jobboldalon

A miniszterelnök arról beszélt, hogy "tájékozódási zavar" van a jobboldalon, mert elveszítették a médiájuk egy részét, és szerinte e zavar mindaddig fennmarad, amíg nem jön létre egy új jobboldali nyilvánosság.

Vona: a Jobbik parlamenti vitanapot kezdeményez a halálbüntetésről

Tagok legyünk vagy szabadok?

Parádé földön, vizen és levegőben

Harmadszor rendezték meg Budapest belvárosában a Nagy Futam elnevezésű autó-, motorsport- és légi bemutatót, melyen ezúttal a Ferrari 2007-es Forma-1-es világbajnokát, a finn Kimi Räikkönent is láthatták száguldozni az érdeklődők.

A kormányszóvivő szerint a jogalkotónak is érdeke a trafikban dolgozók biztonsága

Az, hogy a dohánytermékeket ne lehessen látni az utcáról, és elzárva legyenek a fiatalkorúak elől, találkozzon azzal a szemponttal, hogy a bent dolgozók biztonsága is garantált legyen.

Szent József a munkások védőszentje

Szent Józsefre a XIX. századtól emlékeznek mint a munkások védőszentjére.

Ötvenedik szezonját nyitotta meg a zalakarosi gyógyfürdő

Ebben az évben 600 ezer vendégre számítanak, és ezzel már idén meghaladja a 27 milliót a fürdő fennállása óta ide látogatók száma.

A nap mondata: vagyonadót a milliárdosoknak, kétszázezres minimálbért a dolgozóknak

A milliárdos vagyonok egyszeri, 40 százalékos megadóztatását, legalább 200 ezer forintos minimálbért, nyolcórás munkáért megélhetést biztosító fizetést, a tényleges sztrájkjog visszaállítását, a vasárnapi pihenőnap megadását követelte május elsejei beszédében a Magyar Munkáspárt elnöke.

Áprilisban minden nyugdíjkassza teljesítette a 70 százalékos arányt

Mivel a fizető tagok fele vállalt éves tagdíjat, a többiek havonta utalják át, minden hónapban figyelni kell az arányt.

Május elsején elindul a strandszezon

Május elsején elindul a strandszezon: elsőként a Dagály és Palatinus Strandfürdő nyitja meg kapuit a budapesti strandok sorában.

Nem kötelezi fóliázásra a törvény a dohányboltokat

A törvény kizárólag a dohánytermékek láthatóságát korlátozása, nem pedig a nemzeti dohányboltokba történő általános belátást.

Salgótarján programot indít a szakemberhiány ellen

Felsőfokú végzettségű szakemberek Salgótarjánba költözését, illetve visszaköltözését segítené a város önkormányzata azzal, hogy jelképes összegért biztosít számukra bérlakásokat.

Meghosszabbították a honvédség szomáliai missziójának mandátumát

Jövő év végéig meghosszabbította a kormány a Magyar Honvédség szomáliai missziójának mandátumát.

Nepáli földrengés: 10 millió forinttal segít az Ökumenikus Segélyszervezet

Tízmillió forinttal járul hozzá nemzetközi segélyszervezeti közösség, az ACT Alliance nepáli segélyprogramjához az Ökumenikus Segélyszervezet a 1353-as adományvonalon gyűlő felajánlásoknak köszönhetően.

Az EP elnöke megerősítette, hogy beszélt Orbánnal

Megerősítette Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke csütörtök délután kiadott közleményében, hogy Orbán Viktor telefonon biztosította őt arról, a magyar kormánynak nem áll szándékában lépéseket tenni a halálbüntetés bevezetése érdekében.

Megkezdhetik a veszélyes anyagok elszállítását az Illatos útról

Az előzetes laboreredmények azt mutatták, hogy bizonyos folyamatok "negatív irányba mozdultak el", ezért döntöttek az azonnali elszállításról.

Ön dönt: kapjon nyugdíjat a parlamenti képviselő?

Újabb civil népszavazási kezdeményezést hitelesített az NVB.

NMHH: Kastory Edina az új média- és hírközlési biztos

Széles körű tapasztalatai vannak a polgári-vállalati jog több szegmensében, kiemelt szakterülete a hírközlés és a média, valamint a gyógyszeripar szakága.

A médiatanács megtárgyalja az Éden Hotel ügyét

Jövő heti ülésén napirendjére veszi a TV2 Éden Hotel című műsorának vizsgálatát a médiatanács, miután a produkcióban szexuális bántalmazás szerepelt.

Parlament előtt a Nemzeti Környezetvédelmi Program

A földművelésügyi miniszter benyújtotta csütörtökön a parlamentnek a 2015-től 2020-ig szóló Nemzeti Környezetvédelmi Programot.

Megjelent a nyári gyermekétkeztetés biztosítására kiírt pályázat

A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek segítség nélkül az óvodai, iskolai szünet idején sem jutnának meleg ételhez.

A jövő héten végzik az első, biológiai szúnyogirtást a Balatonnál

Még nem született meg a kormányhatározat arról, hogy ki végezheti és milyen állami hozzájárulással a balatoni szúnyogirtást, de a munka indítása nem tűr halasztást.

Zeneakadémia: menesztették Kupper András kancellárt

A döntés oka, hogy Kupper András nem tudott megfelelő kapcsolatot kialakítani a Zeneakadémia vezetésével.

A K&H Bank június 15-ig számol el ügyfeleivel

A peres eljárás felülvizsgálattal történt lezárulta csak és kizárólag az elszámoló levelek kiküldésének határidejét befolyásolja, más részletét, így az elszámolás számítási módját nem.

Értékszállítók sztrájkja: felfüggesztené a sztrájkot a szakszervezet, ha...

Április 20-án éjféltől hirdettek sztrájkot határozatlan időre, mivel nem sikerült megállapodni az idei bérekről a munkáltatóval.

Másodfokon is pert vesztett a KDB Bank

A bank vizsgált általános szerződési feltételei nem felelnek meg a szimmetria elvének.

Tizenhat pénzügyi intézmény ellen indít közérdekű keresetet az MNB

Az eljárást a fogyasztók nevében indítja el a jegybank, az érintett ügyfeleknek nem kell külön kérniük.

GMO-val szennyezett kukorica-vetőmagot találtak egy kecskeméti szállítmányban

Génmódosított organizmussal szennyezett kukorica-vetőmagot találtak, a 10 millió forint értékű készletet a Nébih zárolta és megsemmisíti.

Számvevőszék: növekvő korrupcióveszély a felsőoktatásban

A felsőoktatási intézmények jelentős része nem szabályszerűen használta fel a közpénzeket és nem tartotta be a gazdálkodására vonatkozó előírásokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által ellenőrzött, 2009 és 2013 közötti időszakban.

A hosszú hétvégén dupla zárvatartásnak örülhetünk

Az új szabályok szerint tarthatnak nyitva az üzletek az ünnepi hétvégén. Május elsején, pénteken nem, és május 3-án vasárnap szintén nem.

Nincs több sikamika a többszörös, visszaeső bűnözőknek

Egyértelműbbé válnak a büntetéskiszabás szabályai az erőszakos és többszörös visszaesők esetében, ha az Országgyűlés elfogadja a büntető jogszabályok módosításáról szóló, a kormány által jóváhagyott törvényjavaslatot.

Több ezer tonna mérgező hulladékot hagyott hátra egy budapesti cég

Azbeszttel és más mérgező anyagokkal szennyezett hulladék veszélyeztette a környezetet és a környéken lakók egészségét.

Megvan az új mantra: erős és sikeres családi vállalkozások

A sikeres Magyarországhoz erős és sikeres családi vállalkozások kellenek - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Lajosmizsén.

30 milliárdért rántják rendbe a Városligetet

Harmincmilliárd forint szerepel a 2016-es költségvetés tervezetében a Városliget projekt megvalósítására és a források a következő évekre is rendelkezésre állnak.

Új vezetők két megyei rendőrség élén

Új vezetőket nevezett ki a belügyminiszter két megyei rendőr-főkapitányság élére, mindkét főrendőr a holnapi naptól viseli új beosztását.

Ismét étrendkiegészítő-hirdetések miatt bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal 1,6 millió forint bírságot szabott ki a Dr. Fachet Egészségügyi és Szolgáltató Kft.-re (Dr. Fachet), mivel a cég a GVH megítélése szerint jogsértően reklámozta Immunforte Basic és az Immunforte C+R étrend-kiegészítő termékeit.

Rétvári: mindenkinek jár még egy esély a bűnbánatra

Az egyházi álláspont szerint az élet abszolút korlátozhatatlan, ezért a kereszténydemokraták ellenzik a halálbüntetést.

Otthon melege: április 30-tól lehet újra pályázni

Az épületenergetikai beruházásoknak köszönhetően várhatóan 20 ezer lakás újulhat meg.

Mégiscsak vitázni kellene a halálbüntetésről

Lehet hasznos a halálbüntetés különböző dimenzióiról szóló vita, politikai hiba azt elutasítani. A vita helye lehet a parlamentben és azon kívül is, vélik az elemzők.

Fővárosi nosztalgiajáratok a hosszú hétvégén

A 60-as évekbeli Ikarus busszal a belvárosból a Városligetbe tarthatnak majálisozni.

Láthatóvá tette a láthatatlant az ekáer

Az elmúlt időszakban bevezetett új ellenőrzési módoknak köszönhetően nagyobb lehetőség van megakadályozni, hogy az élelmiszer-biztonságot veszélyeztető tétel kerüljön a fogyasztók elé.

A halálbüntetés eltörlése erkölcsi tekintélyt ad Timmermans szerint

Az egyik népszerű közösségi oldalon reagált szerdán késő este a halálbüntetés napirenden tartására és a migrációról a kormány által kezdeményezett nemzeti konzultációra az Európai Bizottság első alelnöke, aki a többi között az alapjogok kérdéséért is felel.

Kezdődik a ballagás: 80 ezren búcsúznak a középiskolától

A hosszú hétvége és a közelgő május elseje miatt egyes középiskolákban már ma délután elballagnak a diákok. Az írásbeli érettségik hétfőn a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv vizsgákkal kezdődnek.

Megújult a Pannonhalmi Főapátság szociális otthona

Korszerűsítették a Pannonhalmi Főapátság Szent Adalbert Szociális Otthonát, a mintegy 120 millió forintos fejlesztéssel komfortosabbá vált az ott lakók élete és a kiszolgáló személyzet munkája.

Szijjártó: máshol is van halálbüntetés meg vita is

A külgazdasági és külügyminiszter szerint nem egyedülálló vitát folytatni a halálbüntetésről Magyarországon, erre több országban is van példa.

Egyszerűen az van, hogy a The Guardian nem szereti a magyar kormányt

Ez a fránya lap tudatosan félreértelmezi Orbán Viktor szavait.

S. Ábel öt évet kapott a gyorséttermi lövöldözésért, de sok tízmilliót vár az államtól

freedigitalphotos.net/marcolm

Előzetes fogvatartásban töltött 21 hónap miatt S. Ábel a közelmúltban sok tízmilliós kártalanítási pert indított a magyar állam ellen

Megállapodtak a honvédségi dolgozók illetményen kívüli juttatásairól

A megállapodás az illetményen kívüli juttatások tekintetében többek között kiterjed a munkába járási költségek 50 százalékos kompenzálására, az Erzsébet-utalványok rendszerére.

ET-ombudsman: a halálbüntetés ellentétes Európa értékeivel

EU

Rendkívüli aggodalmának adott hangot a magyarországi politikai közbeszédben szerinte tetten érhető "populista trend" miatt Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerdán kiadott közleményében.

OAH: európai elismerés a fukusimai baleset utáni magyarországi intézkedésekre

Elismerést kapott az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) az elmúlt három évben végzett munkájáért.

TV2: hibázott a csatorna

freedigitalphotos.net/adamr

Az Éden Hotel egyik adása kapcsán hibásnak tartják magukat, mérlegelik, lesz-e még ilyen valóságshow-juk.

Palkovics László: megmaradhat a műszaki menedzser szak, HA...

Akkor van lehetőség a műszaki menedzser alapszak megtartására, ha a munkaerőpiac igényeit jobban kielégítő szakképzettséget ad az alapképzés szintjén.

"Legfőbb ideje, hogy az EPP vezetése fellépjen Orbánnal szemben"

freedigitalphotos.net/adamr

A liberális EP-frakcióvezető Orbán Viktor támogatásának a megvonására szólítja fel az Európai Néppártot.

NFM: nem zárkózik el a kormányzat a trafiktörvény módosításától

A kormányzat kész kezdeményezni a trafiktörvény módosítását, ha bebizonyosodik, hogy a kaposvári bűncselekménynél okozati összefüggés állt fenn a lefóliázott kirakat és az elkövetés között.

Ingyen wifit egész Budapestre!

MTI/Marjai János

A Fővárosi Közgyűlés a Jobbik javaslatára arról döntött, hogy a városvezetés szeptember végéig megvizsgálja egy az egész Budapest területére kiterjedő ingyenes, vezeték nélküli internetszolgáltatás bevezetésének lehetőségét.

Csütörtöktől teljes kapacitással üzemel a Déli pályaudvar

Befejezték a felújítási, karbantartási munkákat a bevezető vágányokon, így minden elővárosi vonat a Déli pályaudvarról indul és oda érkezik.

Rogán: precízen zajlik az elszámolási folyamat, elismerés illeti a bankrendszert

freedigitalphotos/Stuart Miles

Rogán Antal szerint a pénzügyi intézmények és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is komolyan vette feladatát.

Nyolc új díszpolgári címet és új utcaneveket is adományozott a főváros

A Fővárosi Közgyűlés a díszpolgári címmel együtt bruttó egymillió forintot adományoz. Az ülésen közterületek átnevezéséről is döntöttek.

Megkezdődött az érdi ikerpárt elgázoló nő másodfokú pere

freedigitalphotos/Stuart Miles

A 65 éves nő 2012 nyarán Érden autójával elsodort egy ikerbabakocsit, és ezzel két kisgyermek halálát okozta.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.