Megnyílik Siófok felújított hajléktalanszállója

A rászorulókat négyágyas szobák várják, de van lehetőség párok külön szobában történő elhelyezésére is.

Deutsch a konzultáció konzultációját akarja

Az internettel kapcsolatban tervezett nemzeti konzultációnál már a kérdések összeállításáról is széles körű és alapos párbeszédet akar Deutsch Tamás.

Internetadó - A szervezők szerint győztek a tüntetők

Győzelemnek nevezték a tervezett internetadó elleni tüntetések szervezői pénteken Budapesten, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezte az új adótípusról szóló javaslat visszavonását. A tüntetők ismét a József nádor téren gyűltek össze.

November elsején hatályba lép az elszámolási törvény

A törvény alapján a bankoknak el kell számolniuk ügyfeleikkel az árfolyamrés semmissége és az egyoldalú szerződésmódosítások miatt keletkezett túlfizetéseket.

hirdetés

Zúgott a tér: "Mondjon le! Folytatjuk!"

Többezer ember töltötte meg a József nádor teret. Elkezdődött a második budapesti tüntetés.

Az NGM kezdeményezte az internetadó visszavonását

"A jogszabálytervezetről szóló vita félrecsúszott, ezért visszavontuk a javaslatot."

Ki állította meg a nyári lépfenét?

A hatóságok összehangolt, gyors fellépése megakadályozta a nyári lépfenejárvány elterjedését; az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal azon dolgozik, hogy a jövőben az esetleges fertőzési gócokról a gazdák egy központi adatbázisból közvetlenül értesülhessenek.

Internetadó: ma este 6-kor újra tüntetnek a József nádor téren

A Facebookon szervezett adóellenes megmozdulások folytatódnak: a szervezők szerint egy trükkös "konzultációval" még mindig nyitva van a lehetősége az internetadó bevezetésének.

Pénteken 5 órától többé már nem a minisztériumban dolgoznak

Százhét munkatársat küldenek el a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM) péntek, 17 órai hatállyal.

Honvédkórház: jó állapotban vannak a Budapesten kezelt ukrán katonák

Kedden három háborús sérült érkezett Magyarországra, lőtt, repeszsérülések miatt látták el őket. A következő napokban fizikoterápián, komplex utókezelésen vesznek részt a honvédkórház rehabilitációs intézetében.

Temetők nyitva tartása, közlekedés

Mindenszentek és halottak napja alkalmából sokan keresik fel a hét végén szeretteik sírját, ezért a temetők hétfőig hosszabb ideig tartanak nyitva. A temetőket érintő BKK-járatok is sűrűbben közlekednek a hétvégén.

KDNP: vasárnaponként csak a családi vállalkozások üzletei tartsanak nyitva!

A KDNP megfelelő megoldásnak tartaná a "szabad vasárnapra", ha a hét utolsó napján - néhány kivétellel - csak a családi vállalkozások üzletei lehetnének nyitva.

2018-ra digitalizálják az egész országot - mert mégiscsak jó az

Csepreghy Miklós európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár szerint a kormánynak az a célja, hogy 2018-ig az ország teljes területén legyen szélessávú internet-szolgáltatás, amire 180 milliárd forint keretösszeget különítettek el.

Új vezető a megújuló OHÜ élén

Wégner Krisztina irányítja péntektől az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséget (OHÜ), a Földművelésügyi Minisztérium (FM) háttérintézményét.

Fúrópajzzsal épül szennyvízcsatorna a Duna alatt

A metróépítéseknél is használt technológiával épül szennyvízvezeték a Duna alatt, Budafok és Csepel között; azon keresztül továbbítják majd a főváros XXII. kerületének szennyvizét a csepeli Központi Szennyvíztisztító Telepre.

Wieszt-ügy: az ügyész súlyosítást, a védelem új eljárást, felmentést kért

Az ügyész súlyosítást, a védelem új eljárást, illetve felmentést, enyhítést kért a korrupciós cselekmények miatt első fokon négy évre ítélt Wieszt János újbudai volt szocialista politikus és társai ügyében a Fővárosi Ítélőtáblán pénteken.

"Valamit kaparjatok össze, aztán majd úgyis ki fogják fizetni" - a Századvég tagad

A Századvég közleményében azt írta: minden esetben a jogszabályoknak és a szerződéses kötelezettségeknek megfelelően végzik munkájukat. Mellár Tamás mást mond...

Bejelentették a felsőoktatási intézmények kancellári kinevezéseit

Bár nyolc felsőoktatási intézmény esetében nem találtak megfelelő jelöltet a kancellári posztra, Balog Zoltán szerint az év végére minden intézményben lesz kancellár.

Elhalasztották az ítélethirdetést az OTSZ magyar állam ellen indított perében

November 17-re halasztotta a határozat kihirdetését pénteken a Fővárosi Törvényszék abban a perben, amelyet az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) és egy magánszemély indított a magyar állam és társai ellen, jogalkotással okozott kár megtérítése címén.

Fűtéstámogatásra lehet pályázni felhasznált Erzsébet-utalványokkal!

Az érvénytelenített Erzsébet-utalványokból készített, a hagyományos fűtőanyagot kiváltó brikettekre november 17-ig pályázhatnak.

Még húszmilliárd forint forrást kap a Klik

Azonnali hatállyal újabb 20 milliárd forintot biztosítanak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működésére az idei költségvetésből.

Családtámogatási akcióprogram indul

Annak útjában, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, négy olyan akadály áll, amin a kormánynak módjában áll változtatni.

Az Unió nemcsak belső piac, hanem "értékközösség is" - üzenik a németek

"Természetesen aggódunk, és ezt nyíltan szóvá teszem, amikor kapcsolatba kerülök a magyar kormány képviselőivel".

Amerikai kitiltás: van feljelentés! Napokon belül dönt az ügyészség?

A Nyomozó Főügyészségen dr. Nagy Andrea szóvivő megerősítette, hogy az ügyben megérkezett a főügyészséghez a büntetőfeljelentés.

Sírmegváltás, temetői szolgáltatások

A sírhelymegváltással nem szerezhető meg a terület tulajdonjoga, csak meghatározott időre szóló rendelkezési jog.

Meghátrálás vagy konzultáció? Egyelőre nem lesz internetadó!

"Az emberek internetadóként élik meg, nem tetszik nekik, és ésszerűtlennek tartják, ebben a formájában tehát nem lehet bevezetni."

Goodfriend az oroszoknál is kiverte a biztosítékot

"Terjedelmes nyilatkozat, szó se róla, (az ügyvivő) Magyarországot is helyre tette, Oroszországba is belerúgott, és a kisebbségi magyarok ügyét is elrendezte".

Magyarország tíz ukrán katonát fogad gyógykezelésre

A megállapodás keretében három ukrán katona kedden egészségügyi rehabilitációra Magyarországra érkezett, és még hét katona érkezése várható.

Internetadó - Tüntetés volt több vidéki nagyvárosban

A tervezett internetadó ellen tüntettek három vidéki nagyvárosban csütörtökön.

Hiánypótló mű: megjelent a Börtönügyi Lexikon

Kép: Kronosz Kiadó

Megjelent a Börtönügyi Lexikon, a Bencze Béla, a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokhelyettese által szerkesztett kiadványt csütörtökön mutatták be Pécsett.

50 millió forintnyi téli gumiabroncsot adományozott a Hankook

A Hankook Tire Magyarország Kft. abroncsadományozási programja keretében az idén mintegy 50 millió forint értékben adományozott téli gumiabroncsokat 171 közhasznú szervezetnek, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak.

Elhunyt Lázár György volt kormányfő

Forrás: Wikipédia

Kilencvenéves korában elhunyt Lázár György, Magyarország 1975 és 1987 között hivatalban lévő miniszterelnöke, a bős-nagymarosi vízlépcsőről szóló magyar-csehszlovák államközi szerződés aláírója.

Költségvetés plusz: hiányfinanszírozás és családtámogatás

A Fidesz üdvözli a kormány által benyújtott 2015-ös, "a magyar családokat támogató" költségvetési javaslatot.

Megfűszerezte a tolvajokat a bátor boltos

Fotó: freedigitalphotos.net/Paul

A rendőrök szerint kockázatos volt a hősködés, de végül bejött, mert amikor a bolti eladót két férfi támadta meg és a bevételt követelték, ő felkapta az első "fegyvert: egy csomag őrölt chilit.

Jön a Digifon!

A Digi Kft. átvette a hang- és adatátvitelre is alkalmas frekvenciák használatához és hálózatok üzemeltetéséhez szükséges rádióengedélyt, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) október 16-án aláírta a céggel a hatósági szerződést.

Szegeden meszelt a Nébih

Illusztráció: NÉBIH

Összesen több mint 17 mázsa ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szegedi piacokon tartott ellenőrzésen.

Már megint kiöltötte kék nyelvét a betegség

Bács-Kiskun megyében egy térségben, Balotaszállásnál mutatták ki a kéknyelv-betegség vírusát, itt kilenc helyen több mint tíz állatot kellett leölni.

Újabb költségvetési javaslattételek - ahová többet szánnak

Fotó: archív

Több jut jövőre a háziorvosoknak, az étkező gyermekeknek, a rendőrségnek, milliárdos nagyságrenddel nő a bíróságok, ügyészségek költségvetése.

Több mint 40 milliárd a Nemzeti Olimpiai Központra

A kormány által csütörtökön benyújtott jövő évi költségvetési javaslat szerint az állam 44,2 milliárd forinttal támogatja 2015-ben a Nemzeti Olimpiai Központ beruházását.

Közmédia: "Elérkezett az idő!"

Fotó: Facebook/MTVA

Jövőre két új csatornával bővíti kínálatát a közmédia. A Petőfi TV a 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd, míg az M4 Sport csatorna kiemelt feladatának a 16 kiemelt magyar sportág életének, továbbá nemzetközi sportesemények bemutatását, versenyeik közvetítését tekinti.

Beterjesztették - változatlan a netadó felső határa: 700/5000 forint lesz

Az internetszolgáltatásra jövőre kiterjesztendő távközlési adóra előfizetésenként vezetik be a felső határt, amely magánszemély előfizetők esetében 700 forint, nem magánszemély előfizetők esetében 5000 forint lesz, hasonlóan a telefonszolgáltatásoknál már érvényben lévő szabályokhoz.

Törvényalkotási szemelvények a mai Országgyűlésről

Fotó: archív

Többszörösére nő a Miniszterelnökség büdzséje, beszámoló a jövő évi hiányról és további béremelési intézkedésekről.

Szombaton kezdődik a hajléktalanok téli ellátása

A krízisidőszak végéig, jövő tavaszig a rászorulóknak mintegy ezerötszázzal több férőhely áll rendelkezésére.

Embermentő magyarokról tartanak konferenciát

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Megismerni és felismerni - embermentő magyarok üzenete a XXI. századnak címmel kezdődött konferencia a Tom Lantos Intézettel közös szervezésben a Külügyi és Külgazdasági Intézetben, csütörtökön Budapesten.

12 év fegyház az újszülöttjét megölő börcsi nőnek

Jogerősen 12 év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a nőt, aki tavaly júliusban a kerti vécében szülte meg, majd abba lapáttal belenyomta gyermekét a kisalföldi megyeszékhelyhez közeli Börcsön.

Az FHB Ingatlanlízing is vesztett másodfokon

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, jogerősen elutasította csütörtöki tárgyalásán az FHB Ingatlanlízing Zrt. állammal szembeni keresetét, amelyben az egyoldalú szerződésmódosítási feltételei tisztességtelenségének törvényi vélelmét kívánta megdönteni.

Másodfokon is pert vesztett a CIB Lízing

Másodfokon is pert vesztett a CIB Lízing Zrt., az eljáró Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett határozatában helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.

Internetadó - Ez a sarc lesz a végső?

freedigitalphotos.net/adamr

Nem vonják vissza az internetadót, jelentette ki Németh Szilárd rezsibiztos. Belebukhat-e a Fidesz?

Halloween: ijesztő programok a Vadasparkban

Megnyílik "a rettegés háza" is, ahol "nemszeretem" állatokkal, kígyókkal, békákkal, csótányokkal, lisztkukacokkal lehet közelebbi barátságba, akár testközelbe is kerülni.

Devizaperek: az Erste Bank felülvizsgálati kérelmet nyújt be

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Az Erste Bank Hungary Zrt. felülvizsgálati kérelmet kíván benyújtani a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú jogerős döntése ellen, amellyel az elutasította a hitelintézet magyar állam elleni devizahiteles kereseti kérelmét.

Oxigénhiány okozta a tömeges halpusztulást

A vizsgálati eredmények szerint oxigénhiány okozta szeptember végén a tömeges halpusztulást Somogyudvarhely tórendszerének egyik felében, ahol emiatt jelenleg is horgászati tilalom van érvényben.

Hét és fél, illetve kilenc év börtön az algériai késes rablóknak

freedigitalphotos.net/worradmu

2013. május 20-án éjszaka támadtak rá egy hazafelé tartó ikerpárra a Mátyás király utcában: K. Mohamed az egyik lány nyakához kést szorított, S. Ahmed a másik lányt földre rántotta és kétszer ököllel arcul ütötte. Egyikőjük válláról a táskát tépték le, másikuk kezéből a telefont csavarták ki, majd futásnak eredtek.

A magyarok jelentős része fizetősnek tartja az egészségügyet

A lakosság több mint 70 százaléka szerint a hálapénzre azért van szükség, mert nélküle rosszabb ellátást kapnak, a magyarok kétharmada fizetősnek tartja az egészségügyet, azzal, hogy ha legálisan megvásárolhatóak lennének az egészségügyi szolgáltatások, szóba sem kerülne a hálapénz.

Az illegális határátlépők jelentős része hazánkon keresztül jut el Ausztriába

freedigitalphotos.net/nuttakit

2013-ban 352 elfogott embercsempészből 71 magyar, 31 török, 29 osztrák, 23 német és 17 szerb állampolgárságú volt.

Huszonhárom településen kell időközi önkormányzati választást tartani

Ezeken a településeken a teljes választási eljárás az elejéről kezdődik, azaz új jelöltek is indulhatnak a választáson.

10 év fegyház a nevelt lányait molesztáló tatabányai férfinak

freedigitalphotos.net/worradmu

A vádlott éveken keresztül zaklatta a lányokat, akik közül az egyik az első alkalommal még a 12. életévét sem töltötte be. Folyamatosan pszichikai nyomást gyakorolt rájuk, azzal vette rá őket a hallgatásra, hogy kidobja őket az erkélyről, és úgysem hinne nekik senki.

Október végén lejárnak a tavalyi diákigazolvány-matricák

Az előző évben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig érvényesek, ezért a kedvezmények igénybevételéhez a diákoknak a hónap végéig be kell szerezniük az új matricákat.

Tizenegy településen kell megismételt önkormányzati választást tartani

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Körülbelül 250 jogorvoslat érkezett az eredményt megállapító döntések ellen, tizenegy településen kell megismételt választást tartani, és még hat települési eredmény ellen van folyamatban jogorvoslat.

Jogerősen veszített a Erste Lakáslízing

A Fővárosi Ítélőtábla szerdai tárgyalásán másodfokon, jogerősen elutasította az Erste Lakáslízing Zrt. keresetét, amelyben az egyoldalú szerződésmódosítási feltételei tisztességtelenségének törvényi vélelmét kívánta megdönteni.

Már Békés megyében is megjelent a kéknyelv-betegség

freedigitalphotos.net/dan

A Békés megyei Nagyszénás közelében, egy hobbiállattartó kisgazdaságban is kimutatták a kéknyelvfertőzést. A gócponttól számított 2 kilométer sugarú körben szerda délutánra elrendelték a légi szúnyogirtást.

A gyertyagyújtás veszélyei

A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megnő a tűzesetek száma. A balesetek leggyakoribb oka - olvasható a közleményben -, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a lángok pedig a különböző textíliákon (függönyön, asztalterítőn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire is.

Befejeződtek az őszi írásbeli érettségik

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A tanév rendjében meghatározott tíz nap alatt 122 helyszínen mintegy nyolcezer érettségiző több mint tízezer vizsgát tett. A jelentkezők ebben a vizsgaidőszakban hatféle, azaz "rendes", szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító érettségi közül választhatnak.

Jelentős kár a Fidesz-székházban

Jelentős kárt okoztak a vasárnapi erőszakos tüntetők a vandalizmusukkal a Fidesz Lendvay utcai székházában.

Állami kórházban nem lehet majd magán-egészségügyi ellátást nyújtani

A jövőben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) magánellátást nem fog finanszírozni.

Meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat a temetők

Az Új köztemetőben és a Fiumei úti sírkertben péntektől vasárnapig ingyenesen igénybe vehető mikrobuszok segítik a közlekedést.

Devizaperek: jogerős a Santander elleni ítélet is

Az érthető megfogalmazás követelményének nem felel meg az olyan megfogalmazás, ami gazdasági következményeit illetően nem egyértelmű.

Devizaperek: másodfokon is veszített az Argenta

Másodfokon is veszített az Argenta Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt. a magyar állam ellen a devizahiteles perben szerdán a Fővárosi Ítélőtábla előtt.

Ismerőse gyermekeivel fajtalankodott - jogerősen tíz évet kapott

A vádlott az eljárás során és az utolsó szó jogán szólva is tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Internetadó: nincs elegendő bizonyíték a gyorsított eljáráshoz

A bíróság rendes eljárásban tárgyalja az őrizetbe vett tüntetők ügyét

Internetadó: jegyzőkönyvvel kötnék az ebet a "liberális baloldali" karóhoz

Arra a kérdésre, hogy pártpolitikához köthetők-e az őrizetbe vett emberek, az MSZP-s elnök azt mondta: erre nincs adat.

A statisztika szerint még közelebb vagyunk a teljes foglalkoztatáshoz...

A munkanélküliek 50,2 százaléka egy éve, vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 19,5 hónap volt.

A korrupciós vád ellen tiltakozik, az amerikai kitiltásról hallgat a NAV

A NAV azt szeretné, ha a sajtó a feketegazdaság elleni fellépés eredményeiről is beszámolna (be is számol - a szerk.).

3 milliárd forintért kap tűzifát több mint 2000 önkormányzat

A támogatott önkormányzatok 36 ezer 65 mázsa barnakőszenet és 157 ezer 323 köbméter tűzifát vásárolhatnak.

Gombafertőzéseknek ellenálló búza- és kukoricafajtákat nemesítenek Szegeden

freedigitalphotos.net/adamr

Gombafertőzéseknek ellenálló búza- és kukoricafajták nemesítésén dolgoznak a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. szakemberei több kutatóintézettel és mezőgazdasági céggel együttműködve, a 740 millió forintos összköltségű projektet az unió is támogatja.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.