Az EP illetékes bizottsága meghallgatta Kovács Bélát

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A bizottság egyelőre nem hozott döntést arról, hogy javasolja-e az EP plenáris ülésének a mentelmi jog felfüggesztését.

DK: május 9., Európa napja legyen munkaszüneti nap!

Robert Schuman francia külügyminiszter 1950-ben ezen a napon hozta nyilvánosságra a Schuman-tervet.

Vasárnapi zárvatartás: ha aznap nem költünk, több pénzünk marad

Bár a vasárnapi zárva tartás okozhat átmeneti kilengéseket a kiskereskedelmi forgalomban, ezt az elkölthető jövedelem érdemi növekedése teljes mértékben ellensúlyozhatja

300 milliárdnyi forrás az élelmiszeripar megújítására

Ekkora összeg juthat a szektorra az elfogadásra váró Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégia alapján a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerint.

hirdetés

Orbán: eltakarítottuk a romokat, most a polgári Magyarország berendezése következik

A polgári Magyarország 25 éve megálmodott berendezését nevezte a következő három év tétjének és feladatának Orbán Viktor miniszterelnök a Veritas Történetkutató Intézet és az Országgyűlés Hivatala által szervezett szerdai emlékkonferencián, a Parlamentben

Az utazási igényekhez igazítják a FUTÁR-t

Több közterületi FUTÁR kijelzőt áthelyezett a Budapesti Közlekedési Központ azzal a céllal, hogy az ügyfeleit azonnali információkhoz juttassa valamennyi olyan járatról, ami az adott megállót érinti.

Bírák előtt, zárt tárgyaláson a magyarbánhegyesi gyilkos

Megkezdődött a magyarbánhegyesi emberölés ügyének tárgyalása szerdán a Gyulai Törvényszéken. A vád szerint a bíróság elé állított vésztői férfi egy évvel ezelőtt négy emberre lőtt rá, közülük ketten meghaltak.

Történelemérettségi második rész: az esszéfeladatok témakörei

Ezzel kell megbirkózniuk a maturálóknak: Rákosi-korszak, a 60-70-es évek és az első világháború a töriérettségi második részében.

Zombor: rendezhető az egészségügyi túlórák kifizetésének rendszere

Az illetékes államtitkár szerint meg kell változtatni azt a rendszert, amelyben az egészségügyi dolgozóknak akár fél évig is várniuk kell túlórapénzükre.

Kormányszóvivő: a nyáron feldolgozzák a konzultációs kérdőíveket

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) júliusban és augusztusban dolgozza fel a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációra beérkező válaszokat, és továbbítja a kormánynak

Történelemérettségi: íme, az első rész feladatai

A diákok a töriérettségi első részében olyan feladatokat kaptak, mint a török hódítás, az ENSZ vagy a jelenkori népességrobbanás..

TASZ: Duplájára nőtt a hepatitis C fertőzött drogfogyasztók aránya Budapesten

A TASZ birtokába került adatok szerint immár bizonyosságot nyert, hogy nem puszta riogatás a tűcserék korlátozása kapcsán járványveszélyről beszélni, hanem kegyetlen valóság.

Szabó László: az embargó ellenére odafigyelünk a jó kapcsolatra

Nem valószínű, hogy az év vége előtt feloldják az Oroszország elleni uniós embargót

A Quaestor-károsultak mától nyújthatják be kárigényüket

Mától június 5-éig kérelmezhetik a kártalanítást a Quaestor-károsultak, vagyis a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott, illetve a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények tulajdonosai.

A történelem írásbeliket tartják ma

Az érettségik harmadik napján a történelem írásbeliket tartják. A köznevelési államtitkárság tájékoztatása szerint középszinten 1 254 helyszínen 74 626 vizsgázó, emelt szinten 113 helyszínen 6 372 diák tesz érettségit ma.

Tárki: csúcson az idegenellenesek aránya

A felnőtt lakosság 46 százaléka választotta azt az idegenellenesnek tekinthető állítást, hogy az országba menedékkérő be ne tehesse a lábát.

Pintér: Az unió határain kívülre kell helyezni a migrációs probléma megoldását

"Azokat az országokat pedig, amelyek útvonalat jelentenek a migránsok számára, fel kell készíteni arra, hogy megfelelő módon tudják szűrni őket."

Deutsch szerint véget kell vetni a kifizetési elmaradásoknak

Az Európai Parlament (EP) regionális fejlesztési bizottsága kedden Brüsszelben elsöprő többséggel szavazta meg Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő előterjesztését az úgynevezett hatodik kohéziós (felzárkóztatási) jelentésről.

A nemzeti konzultáció leállítását követelik Brüsszelben

A bevándorlásról kezdeményezett nemzeti konzultáció leállítására szólítja fel a magyar kormányt kedden kiadott közleményében a munkavállalói érdekképviseletek brüsszeli ernyőszervezete, az Európai Szakszervezeti Konföderáció (ETUC).

Hazatértek a Karisz Speciális Mentő Szövetség szakemberei

Elsősorban egészségügyi feladatokat kaptak a Karisz Speciális Mentő Szövetség tagszervezeteihez tartózó szakemberek a földrengés sújtotta Nepálban.

Méltó otthona lenne a Zenetudományi Intézetnek a Batthyány-palota

Richter Pál szerint egyfajta "zenei sugárút" jöhetne így létre, hiszen nemcsak a Zeneakadémia, de a Liszt Ferenc Emlékmúzeumnak otthont adó Régi Zeneakadémia, valamint a Kodály Zoltán Emlékmúzeum és Archívum is a közelben van, ehhez jönne hozzá a Zenetudományi Intézet a maga Bartók-archívumával, 20-21. Századi Magyar Zenei Archívumával és népzenei gyűjteményével.

Normafa: Pokorni Zoltán bízik a sikeres népszavazásban

Elmondta, hogy bonyolult programról van szó, ahhoz, hogy rendezzék a Normafa ügyét, az egész hegy problémáját meg kell oldani.

Túlóráról és túlmunkáról is szó volt az egészségügyi egyeztetésen

A túlmunka és a túlórák kérdése is napirendre került azon az egészségügyi ágazati egyeztetésen, amelyet Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hívott össze kedd délelőtt.

Papcsák: fél év alatt a működőképesség határára került Zugló

A városrész korábbi vezetője szóvá tette, hogy az önkormányzat háromszor, négyszer annyit költ magára, mint más település.

Kivégzéssel fenyegették meg írásban a Jobbikot - a KNBSZ is beszállt

A Jobbikot ért fenyegetésről tájékozódott a nemzetbiztonsági bizottság, de az Iszlám Állammal szembeni magyar katonai szerepvállalásról is tárgyalt a testület.

A matematika írásbeli nem volt megoldhatatlan, de könnyű sem

Intézményi vezetők, szaktanárok nyilatkoztak a számtani megmérettetésről.

Hazatért Nepálból a Debreceni Egyetem különleges orvoscsoportja

A négytagú orvoscsoport küldetésének több mint 2 millió forintos költségeit összegyűjtött pénzéből, illetve saját zsebből finanszírozták.

Elindult a Hipersuli digitális oktatási program

A mobileszközök és a mobilinternet révén a korszerű, digitális oktatás elterjesztése a célja a Hipersuli oktatási programnak.

Helyi népszavazást kellene a Mecsekbe tervezett atomtemetőről

Néhány hónapja olyan törvénymódosítást hajtottak végre, hogy csak a tervezett atomtemető közvetlen környezetében, egy nagyon kicsi, mintegy százméteres sávon belül kell kikérni az emberek véleményét és elvégezni a környezeti hatástanulmányokat.

Orbán lenyúlja a Jobbik témáit

Hospodárské Noviny Orbánról és a halálbüntetésről.

Vasárnapi pihenőnap - vissza kell vonni a törvényt!

A Jobbik szerint megbukott a boltok vasárnapi zárva tartására vonatkozó törvény, ezért vissza kell vonni azt.

A Rippl-Rónai József utcába költözik a Raoul Wallenberg iskola

A Rippl-Rónai József utcai mellett egy Gyáli úti és egy Hernád utcai korábbi iskolaépület között vacilláltak.

Ilyen matekfeladatokat még nem láttak érettségizők

Középszintű matematikaérettségi még nem látott ilyen feladatokat, a szaktanárok szerint sem könnyű az első rész.

Szeptemberben fontos változások lesznek a szakképzésben

Letisztultabb oktatási rendszert várnak.

Új épületet akar a Néprajzi Múzeumnak L. Simon László

Új épületben kell elhelyezni a Néprajzi Múzeumot, ennek jó helyszíne lehet a Városliget - hangsúlyozta egy keddi műtárgypiaci szakmai konferencián Budapesten a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Átadták a Tűzoltó utcai gyermekklinika egynapos osztályát

A beruházás megvalósításáért két éve indított gyűjtést az Őrzők Alapítvány, a felajánlásokból 60 millió forint gyűlt össze.

Nekünk is betesz a német vasutassztrájk

A Mávinform közleménye szerint a német vasutasok munkabeszüntetése érinti a magyar nemzetközi vonatok közlekedését is.

A magyar fiatalok 85 százaléka biztos benne, hogy sikeres lesz az életében

Bár a fiatalok jelentős többsége szerint a vállalkozók a fejlődés motorjai, a többség alkalmazottként látja magát a jövőben.

Ez kemény: logikai és síkgeometriai feladatok a matematika írásbelin

Információk szerint a középszintű matematika érettségi első részében a többi között logikai feladatokat kell megoldaniuk a kedd délelőtt vizsgázó diákoknak. Kifejezetten nehéz példákról lehet szó.

Precedens lehet az állatkínzásért bíróság elé állított nő ügye

Kutyájának a nyakába belenőtt a vaslánc, az éheztetés pedig maradandó látásromlást okozott az ebnek.

Egy újszülött halála miatt emeltek vádat két szentesi orvos ellen

A szülés levezetése során a vádlottak külön-külön és együttesen is többszörösen megszegték az ikerterhességre vonatkozó orvos-szakmai szabályokat, melyek oda vezettek, hogy az élve született újszülöttek egyike egy hét elteltével elhunyt.

Büntetésül a Holokauszt Emlékközpontba kell ellátogatnia

A Holokauszt Emlékközpontban kell látogatást tennie, hogy a elkerülje a súlyosabb büntetést annak a 33 éves gyöngyösi férfinak, aki a II. világháború alatti holokauszt megtörténtét kétségbe vonó, abból gúnyt űző képet tett közzé az interneten.

Igy vágják át a boltosok a gyanútlan vásárlókat

Nem hitelesített mérlegek, a csomagolóanyagot is hozzászámolják a termékhez, kartonpapír a mérleg alatt és egyéb trükkök az elhelyezésnél: néhány szabálytalanság, amellyel a Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársai találkoztak.

Kun-Mediátor - Nyolcszáznál is több károsult, 10 milliárdos kár

Nyolcszáz-ezer károsultja van a Kun-Mediátor-ügynek, a nyomozás idején már ötszáz feljelentés érkezett, a bejelentett kár 10 milliárd forint körüli.

A matematika írásbelikkel folytatódnak a vizsgák

Ma reggel a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségik. Középszinten 1 252 helyszínen 77 236 vizsgázó, emelt szinten 84 helyszínen 3 696 diák ad számot tudásáról.

Cementgyári emlékházat épít Lábatlanon a Holcim

A Holcim Zrt., mint a Lábatlani Cementgyár utolsó működtetője emlékház építését kezdi meg a településen. Hétfőn helyezték el a 145 éves gyár múltját megőrző létesítmény alapkövét.

Havi 5500 euró fejpénz a Magyarországon elhelyezett német gyerekek után?

freedigitalphotos/adamr

Több vizsgálat indult Németországban az ARD közszolgálati televízió egyik riportja miatt, amely szerint pénzügyi visszaélések történtek Magyarországon elhelyezett német állami gondozott gyerekek révén.

A medve nem játék! Egy pedig kószál Rudabánya térségében

Barnamedve kószál vasárnap óta az Aggteleki Nemzeti Park nyugati határánál, a Lengyelországban GPS jeladóval ellátott állat a nyomkövető jelzése alapján jelenleg Rudabánya közelében tartózkodik.

Omega: szó sem volt Mihály Tamásról a felcsúti koncerten

freedigitalphotos.net/adamr

Nem felel meg a valóságnak, hogy Mihály Tamás azért nem vesz részt a június 13-i Omega Oratórium-koncerten, mert azt politikai színezetűnek tartja, és ez ellen tiltakozik.

Sokkoló-ügy: hallgattassék meg az Őrségparancsnok

Az MSZP kezdeményezi az Országgyűlési Őrség parancsnokának meghallgatását a rendészeti bizottságban, mert sajtóhírek szerint tízmillió forintért sokkolókat szereztek be.

Százéves terv lett a "hol épüljön meg az atomtemető"

freedigitalphotos.net/adamr

Több mint száz évre szól az atomerőművi hulladék elhelyezésére szolgáló program.

Igazi hungarikum: külhoni magyar tudósokat ismertek el

Biológusok, történészek, vegyészek mellett nyelvész és orvoskutató díjazottja is van 2015-ben a külhoni magyar tudósok elismerésére szolgáló Arany János-díjnak és -éremnek.

PM: ne kapjon sokkolókat az Országgyűlési Őrség!

freedigitalphotos.net/adamr

A Párbeszéd Magyarországért arra szólítja fel Kövér László házelnököt, hogy ne fegyverezze fel sokkolókkal a "magánhadseregét".

Ilyen volt az érettségi a diákok és a magyartanárok szerint

A diákok szerint kevés volt az idő a szövegértési feladatra, többségük novellát elemzett, a Magyartanárok Egyesülete érdekesnek, igényesnek, de meglehetősen nehéznek találta a feladatokat a magyar írásbelin.

A Klik több száz programot szervezett a fiatalokat érintő témákról

freedigitalphotos.net/Stoonn

Mintegy négyszáz rendezvényt tartottak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szervezésében áprilisban olyan, fiatalokat érintő témákban, mint dizájner drogok, iskolai erőszak vagy az online kommunikáció veszélyei.

Börtönbüntetést indítványozott az ügyészség a lamborghinis száguldozó ügyében

Börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyészség egy férfival szemben, aki tavaly ősszel az óránkénti 320 kilométeres sebességnél is gyorsabban száguldott egy Lamborghinivel az M7-es autópályán, majd balesetet szenvedett, és a vele utazó barátja súlyosan megsérült.

Igazságügyi együttműködési megállapodás Szerbiával

freedigitalphotos.net/adamr

A kisebbségi kérdések, az igazságszolgáltatás függetlensége és hatékonysága, valamint a közbeszerzés, az adatvédelem és a versenyjog kérdései is szerepelnek abban az együttműködési megállapodásban, amelyet hétfőn írt alá Trócsányi László magyar és Nikola Selakovic szerb igazságügy-miniszter Belgrádban.

21 településen lesznek programok az európai ifjúsági héten

Huszonegy településen kezdődnek hétfőn programok az európai ifjúsági hét keretében Magyarországon, a rendezvények középpontjában a fiatalok aktív társadalmi és munkaerő-piaci részvétele áll.

Jelentősen növelnék a Napi Gazdaság olvasóinak számát

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Jelentősen szeretnék növelni a Napi Gazdaság olvasóinak számát, ezért is csökkentették az újság árát.

Romagyilkosságok: pénteken hirdetnek másodfokon ítéletet

Várhatóan pénteken hirdet másodfokon ítéletet a romák sérelmére évekkel ezelőtt elkövetett gyilkosságsorozat ügyében a Fővárosi Ítélőtábla.

Seneca, Bodor Ádám és Tóth Árpád művei a tételek között

MTI/Balogh Zoltán

A diákok először Grendel Lajos A modern magyar irodalom története című irodalomtörténeti munkájának bevezetőjét kapták középszinten szövegértési feladatként.

Idén 140 éves a Kaposvári Tűzoltóság

Létrehozásának száznegyvenedik évfordulóját ünnepli az idén a Kaposvári Tűzoltóság, a jubileumról ma, Szent Flórián napján, a Somogy Megyei Tűzoltónapon koszorúzással, szentmisével és állománygyűléssel emlékeznek meg.

Egy idős asszony halála miatt emeltek vádat az ápolóval szemben

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Egy csongrádi otthonban gondozott idős nő 2013-as halála miatt emelt vádat egy ápolóval szemben a Csongrád Megyei Főügyészség.

Elkezdődtek az érettségik

A magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbelikkel indultak a vizsgák. Középszinten 1 174 helyszínen 77 975, emelt szinten 50 helyszínen 1 904 vizsgázó tesz érettségit. A vizsga 240 perces, a feladatok megoldásának értékelése központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Több mint 79 ezren érettségiznek idén

freedigitalphotos.net/dan

Hétfőn délben fejeződik be a magyar nyelv és irodalom tárgy vizsgája. Az Oktatási Hivatal délután adja majd ki a megoldókulcsot.

Folklórral színesítik a vasárnapi Bakony 200 teljesítménytúrát

Veszprémből rajtol vasárnap a több mint két évtizedes múltra visszatekintő Bakony 200 elnevezésű országúti kerékpáros teljesítménytúra.

Felszentelték az új szerb ortodox kápolnát Pécsett

MTI/Sóki Tamás

A két ókeresztény hittérítőről, Szent Andronikoszról és Szent Juniáról elnevezett épületet a szerb ortodox egyház első számú vezetője, Irinej pátriárka szentelte fel vasárnap.

Ötös nem, de hatos telitalálat volt a lottón, félmilliárdot ér

Az 1 darab 6 találatos szelvényre több mint 566 millió forintot fizetnek.

A belgák szerint nagy gondban van a Fidesz

freedigitalphotos/adamr

Zéró bevándorlás és halálbüntetés: nagy gondban van a Fidesz, s a szélsőjobboldal témáit teszi magáévá, így vélekedik a La Libre Belgique, Belgium második legnagyobb példányszámú francia nyelvű napilapja.

Anyáknapi körkép - politikai pro és kontra

A kormány szerint eredményes a családpolitika, az ellenzék további intézkedéseket követel.

Széll Kálmán tér - A volt Ganz-csarnok helyén tárolják majd az építőanyagokat

Fotó: BKK/Facebook

A Széll Kálmán tér felújításának kivitelezését végző konzorcium és a Millenáris Széllkapu (MSZ) Kft. megállapodása alapján a lebontott Ganz-csarnok helyén tárolják majd ideiglenesen a téren folyó munkálatokhoz szükséges építőanyagokat, gépeket és járműveket.

Quaestor-kártalanítás: május 6-a, szerdától kell kérelmezni

Május 6. és június 5. között kell majd kérelmezniük a kártalanítást a törvény alapján a Quaestor Financial Hrurira által kibocsátott, a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. vagy annak kapcsolt vállalkozása által értékesített kötvények tulajdonosainak.

Trafikfóliázás - Több helyen már leszedték a tulajdonosok

MTI/Varga György

Több trafik kirakatáról leszedték már a fóliát a tulajdonosok a kaposvári rablógyilkosság után. Az üzlettulajdonosok általában rolóval takarják el a dohánytermékeket.

Banki elszámolás - Hétvégén is dolgoztak a postán

A hosszú hétvégén is dolgoztak a posta logisztikai központjában annak érdekében, hogy hétfőtől továbbítani tudják a devizahitelesek banki leveleit.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.