A legroncsabb utca is új burkolatot kap végre

Fotó: bkk.hu

Aláírták az újpesti Görgey Artúr utca teljes felújítására vonatkozó kivitelezési szerződést; az úttest mellett felújítják a 12-es és a 14-es villamos pályáját, valamint kerékpársávot is kialakítanak.

Tanácsadónak kérte fel Farkas Bertalant Szijjártó Péter

Miniszteri tanácsadónak kérte fel Farkas Bertalan magyar űrhajós űrkutatót és vadászpilótát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Emelt érettségi, középfokú nyelvvizsga - másképp nem jutsz be a felsőoktatásba

A Felsőoktatási államtitkárság szerint így módosul a felsőoktatási felvételi eljárás rendje.

Betegek biztonságos ellátása a célja a Bella-projektnek

Az uniós forrásból finanszírozott programban a betegellátás szabályozására dolgoztak ki normákat.

hirdetés

Kényszer + értékesítés: elárverezett ingatlanok tömkelege

A negyedik negyedévben 2072 lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre a pénzügyi intézmények az előző negyedévi 2775 után.

Dinamikusan fejlődik a kerékpáros közlekedés

A kormány elkötelezetten dolgozik azon, hogy a kerékpározás biztonságos, kényelmes, akadálymentes és egyre népszerűbb legyen Magyarországon.

Itt az iskolai MintaMenza - főkóstolóval hitelesítve

Czunyiné Bertalan Judit a Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjaival együtt kóstolta meg a 2015. január 1-jével életbe lépő új közétkeztetési rendelet előírásainak megfelelően elkészített menüt.

Vigyázz, kész, ADVENT - megnyílt a három legnagyobb vásár

Egyszerre nyílt meg pénteken Budapest három nagy adventi vására: péntektől az év utolsó napjáig a Városháza parkban, a Vörösmarty téren és a Szent István-bazilika előtt is várják a látogatókat többek között adventi témájú előadásokkal, korcsolyapályával, kézműves programokkal, fényfestéssel és gasztronómiai vásárral.

Fürdető- és fertőtlenítőkonténer várja a határsértőket

Az országban egyedülálló, úgynevezett egészségügyi áteresztő pontot hoztak létre a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Szegedi Határrendészeti Kirendeltségén, ahol éjjel-nappal végzik az elfogott illegális bevándorlók egészségügyi vizsgálatát és ellátását.

Emelik a gyógyszerkasszát 13 milliárd forinttal

Emellett több jut gyógyászati segédeszközre és kötszertámogatásra egy legutóbbi kormányhatározat szerint.

Megvan az AB elnökének személyére tett javaslat

Lenkovics Barnabás alkotmánybírót javasolja az Alkotmánybíróság (Ab) következő elnökének Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Köznevelési törvény: több módosítás, mint képviselő

Több ponton is módosítanák kormánypárti képviselők a héten az Országgyűlésben tárgyalni kezdett köznevelési törvényt.

Húszéves a nemzeti stroke-program

A nyolcvanas évek végén indult nemzeti stroke programnak köszönhetően az elmúlt húsz évben jelentős eredményeket értek el a stroke kezelésében, azonban vannak e téren még tennivalók.

Horváth Imréé a IV. kerületi mandátum

Megállapította a vasárnapi újpesti időközi országgyűlési képviselő-választás eredményét pénteki ülésén a fővárosi 11-es számú országgyűlési egyéni választókerület választási bizottsága (oevb): a mandátumot a Magyar Szocialista Párt jelöltje kapta.

A DK hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelenti Giró-Szász András vállalkozását

Kerék-Bárcy Szabolcs azt monda, meggyőződésük szerint az "adófizetők pénzével való előre megfontolt szándékkal elkövetett rossz gazdálkodás esete áll fenn".

Belvárosi önkormányzat: nem volt áron aluli a Dorottya utcai értékesítés

Visszautasította az V. kerületi önkormányzat, hogy áron alul értékesítette volna a Dorottya utca 8. alatti ingatlant.

Matricát kapnak a vér mellé a betegek

Vasárnaptól minden beteg, aki vérkészítményt kap, a zárójelentésén egy matricát talál, az önkéntes véradók pedig SMS-t kapnak azon a napon, amikor felhasználják az általuk adott vért.

Magyar innováció: új típusú fűtőanyag Pakson

Új üzemanyag-kazettával növelnék a Paksi Atomerőmű kapacitás-kihasználását, a paksi reaktorok számára kifejlesztett, 12 hónap helyett 15 hónapig használható fűtőelem hazai fejlesztés.

Egyedülálló hibrid műtőt kap a szívklinika

Az európai viszonylatban is egyedülálló műtő nemcsak a legmagasabb szintű ellátást biztosítja majd, hanem képzési, kutatási és innovációs lehetőséget is jelent a hazai szakembereknek.

Még mindig nincs döntés az OTP Ingatlanlízing ügyében

December 12-ére halasztotta az elsőfokú határozat kihirdetését az OTP Ingatlanlízing Zrt. devizahiteles perében a Fővárosi Törvényszék pénteken Budapesten.

A Fővárosi Ítélőtáblára továbbították a a romagyilkosságok ügyét

A negyedrendű vádlottra súlyosabb végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását kezdeményezik.

Kitiltási botrány: Goodfriendet is meghívta ülésére a külügyi bizottság

"Időszerű lenne a magyar-amerikai kapcsolatok áttekintése."

Díjazták az év legjobb szálláshelyeit

Az Év feltörekvő turisztikai települése díja Abádszalóké lett, az Év turisztikai települése címet pedig a Veszprém megyei Csesznek nyerte el.

21 okleveles gyakorló juhász állt fel az iskolapadból

Befejeződött az első egyetemi juhászkurzus Debrecenben, a tanfolyam résztvevői a három hónapos képzést követően csütörtökön adtak számot tudásukról a Debreceni Egyetemen.

Elindult a Nyilas Misi-pakk adventi kampány

A Magyar Református Szeretetszolgálat kampányának célja, hogy felhívja az egyre súlyosbodó hazai gyermekéhezésre a figyelmet. Édes vagy éhes? Nem csak egy kis különbség...

Új elnöke lehet az Alkotmánybíróságnak - még nincs konkrét név

Fotó: FB/Alkotmánybíróság - hivatalos oldal

Az Alkotmánybíróság (Ab) elnökének megválasztása is szerepel az Országgyűlés jövő heti napirendi javaslatai között. A csütörtökön közzétett tervezet szerint erről hétfőn titkos szavazással döntenek a képviselők. A dokumentumban személyi javaslat nem szerepel.

A BKK uniós forrásból telepít új jegyautomatákat

A Budapesti Közlekedési Központ 2,3 milliárd forintnyi uniós forrásból telepíthet új jegy- és bérletkiadó automatákat a főváros és az agglomeráció forgalmasabb pontjaira.

Nem kellenek az árvagyerekek Tolnán

Fotó: freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Állami gondozott gyerekek számára létesítendő lakásotthonok ellen tiltakoznak Tolnán. A város képviselő-testülete csütörtökön határozatban kérte, hogy az intézményeket ne a településen helyezzék el.

Elfogadták az elszámolási törvény összes jegybanki rendeletét

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa (PST) elfogadta az elszámolási törvény alapján megalkotásra váró összes jegybanki rendeletet, így a fogyasztókkal való elszámolás jogszabályi háttere teljessé vált.

Diákhitel: 40 éves korig lehet kérni és folyósítani

Fotó: FB/Diákhitel

A jelenlegi 35 év helyett 40 éves korig lehet kérni és folyósítani a diákhiteleket, és módosul a hitelek igénybevételére vonatkozó jogosultsági idő is, amely az eddigi 10 tanulmányi félévről 11-re nő jövő februártól.

Szeretnék, hogy a minimálbér elérje a létminimum szintjét

Reális az esély a keresetek nominális és reálértékű emelkedésére jövőre a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és munkaerő-piacért felelős államtitkára szerint.

Sok munkaadó magasról tesz a munkaügyi szabályokra

Fotó: freedigitalphotos.net/Mister GC

Munkaügyi jogsértéseket és munkavédelmi szabálytalanságokat tárt fel a foglalkoztatók többségénél a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) az év első kilenc hónapában végzett vizsgálatai során.

Mikola: a világ kormányai nem tudtak gyorsan reagálni a járványra

Az ebolajárvánnyal sújtott országokban összeomlott az egészségügyi rendszer, nehéz az adományokat eljuttatni, nincs élelmiszer, sztrájkok vannak, és ezek következtében egyéb járványos betegségek (malária, tbc) kezelése is nehezebb.

Bárándy György elhunyt

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Bárándy György 1919. szeptember 23-án született Törökszentmiklóson. A Gödöllői Premontrei Reálgimnáziumban érettségizett, jogi tanulmányait 1937-ben kezdte az egri Érseki Jogakadémián. Szigorlatait a Kolozsvári Egyetemen tette le. 1948-ban lett ügyvéd, több ismert ügyben volt védő.

Kampány a nem egészséges gyerekek örökbefogadásáért

Jelenleg nagyon sok nem teljesen egészséges, illetve fogyatékos gyerek vár örökbefogadásra, ám a családok többsége egészséges csecsemőt szeretne hazavinni.

Salgótarján marad a Nógrád megyei önkormányzat székhelye

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

A Nógrád megyei önkormányzat képviselői egyhangúlag döntöttek úgy csütörtökön, hogy nem lép hatályba az októberi alakuló ülésen elfogadott módosítás, vagyis nem Balassagyarmat lesz az önkormányzat székhelye, hanem Salgótarján marad.

Egy mórahalmi gazda meggyilkolása miatt ítéltek el erdélyi férfiakat

A két elkövető késő éjszaka a tanyához ment, kihívták az áldozatot, lesből egy feszítővassal fejbe csapták, majd együtt bántalmazták a férfit, olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette.

Török Gábor mégsem indul Veszprémben

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Saját jelöltet indít a Jobbik a veszprémi időközi országgyűlési választáson, miután Török Gábor politológus csütörtökön közölte, nem méreti meg magát.

Orbán: Európának esélye van arra, hogy újra sikeres legyen

Szavai szerint az elkövetkező öt évre megválasztott és már hivatalba lépett európai vezetéssel a kontinensnek esélye van arra, hogy visszaszerezze versenyképességét, gazdasági növekedését és helyét a világgazdaságban.

Megkezdődött az első magyar-vietnami rektori konferencia

freedigitalphotos.net/adamr

Tizenhat magyar és ötven vietnami felsőoktatási intézmény rektorának, tanárának részvételével kezdődött meg csütörtökön Hanoiban az első magyar-vietnami rektori konferencia, amelyet Áder János köztársasági elnök köszöntött a helyszínen.

Agyonverte nagynénjét

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a nyáron saját járóbotjával verte agyon egyedül élő nagynénjét Baján.

Ingyenes biztonsági eszközök időseknek

freedigitalphotos.net/dan

Ingyenesen osztogatott biztonságtechnikai eszközökkel segíti a Jász-Nagykun-Szolnok megyében élő időseket a megyei rendőr-főkapitányság. A bűnmegelőzési szakemberek emellett különböző oktatásokkal és előadásokkal is segítik a nyugdíjasok tájékozódását abban, hogy hogyan kerülhetik el az áldozattá válást.

Szijjártó: Dél-Korea segíthet a magyar autóipar növekedésében

"A két ország céljai egybevágnak, hiszen a szöuli kormány gazdaságfejlesztési terve alapján a közepes méretű koreai vállalkozások külföldi beruházásait nagy mértékben próbálják ösztönözni."

Gazdasági együttműködésről tárgyalt a magyar és a vietnami államfő

MTI/Bruzák Noémi

A kapcsolatok eredményesen fejlődtek, a két ország külkereskedelmi forgalma 60 százalékkal nőtt, több sikeres projekt indult.

Okostelefonról is intézhetők az okmányügyek

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) szerdán bemutatott egy mobilalkalmazást, amellyel okostelefonról is intézhetők okmányügyek a jövőben.

Karácsonyi gyűjtést tart pénteken és szombaton az élelmiszerbank

freedigitalphotos.net/Naito 8

Idén is megrendezi karácsonyi élelmiszer gyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: pénteken és szombaton az ország csaknem 140 településének 257 nagyáruházában fogadják a lakosság adományait.

A dolgozók alacsony bére miatt függesztették fel egy magyar cég tevékenységét

Franciaországban a minimál órabér bruttó 9,53 euró.

Az Operaház felújítását szorgalmazza a főigazgató

freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

"Az Operaház egy építészeti remekmű, amelynek romlása ellen tenni kell, és hamarosan a kormány elé kerül az Operaház mint épület felújításáról szóló tervezet, amely az előterjesztés szerint 18 milliárd forintból kivitelezhető lenne."

Emberi méltósághoz való jogot sértett a Class FM műsora

A médiatanács az emberi méltósághoz való jog megsértése miatt 500 ezer forintos bírságot szabott ki a Class FM egyik műsorára, mert abban egy egyetemi gólyatáborban történt nemi erőszakról szóló hír kapcsán a szexuális bűncselekményeket "jelentéktelen színben feltüntetve és általában véve elbagatellizálva beszélgettek" a műsorvezetők.

Csökkent a kormánypártok népszerűsége

freedigitalphotos.net/taesmileland

Novemberben csökkent a kormánypártok népszerűsége, ami minden bizonnyal a közelmúlt hazai és nemzetközi politikai konfliktusainak következménye lehet. Kisebb mértékben, de növekedtek az ellenzéki pártok táborai, viszont a legnagyobb mértékben a bizonytalanok és pártválasztásukat eltitkolók tábora nőtt meg.

Lemondott a szombathelyi jegyző

A polgármester elfogadta Gaál Róbert lemondását. A megüresedett jegyzői állásra pályázatot írnak ki.

A Jobbik nem állít jelöltet Török Gáborral szemben

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

"A Jobbik nem állít jelöltet a veszprémi időközi országgyűlési választáson, amennyiben Török Gábor megméreti magát, és szimpatizánsait a politológus támogatására fogja kérni."

Öt színház vezetésére írnak ki pályázatot

A pályázatokat véleményező szakmai bizottságba a Fővárosi Közgyűlés Hassay Zsófia és Orbán Gyöngyi képviselőket delegálta. A szakmai bizottság többi tagját 30 napon belül kérik fel.

A városigazgatási holdingba olvasztják be a BKK-t

A BKK-nak a BKV feletti egyes tulajdonosi irányítási, utasítás adási jogait megszüntetik.

Parlamenti vitanapot kezdeményeznek az iskolai szegregációról

"Az emberi erőforrások minisztere a köznevelési törvényhez 'sunyi módon betolt' egy olyan módosító indítványt, amelyik alapján miniszteri rendelettel 'bizonyos iskolákat ki lehetne venni a szegregációs törvény alól'.

Visszafizetik a fővárosi roma oktatási központra kapott 900 millió forintot

Az intézményt a VIII. kerületben, a Szentkirályi utca 7. szám alatt akarta a főváros kialakítani, erre 2014. december végéig volt lehetősége.

Elhunyt Konrád János olimpiai bajnok vízilabdázó

Konrád János tagja volt az 1964-ben, Tokióban olimpiai aranyérmes csapatnak, az 1962-es lipcsei Európa-bajnokságon szintén győzött a válogatottal.

"Tessék továbbhaladni, nincs itt semmiféle korrupció!"

A NAV nyilvánosságra hozza az azonnali vizsgálat dokumentumait. A refrén: Horváth András. A közleményt egy az egyben olvashatják.

Dől a dohány: honatyák benn, füstölgés kinn

Dohányipari változtatásokról is tárgyal a Ház.

Tartalomhoz a forma: egyetlen céget csinálnának a közmédiából

A sokszólamúság "vádja" már eddig sem nagyon illethette a milliárdokban dúskáló médiacégeket, ehhez most a megaintézményi forma társul.

Egyre több korrekt vállalkozás van

Évről évre javulnak a statisztikák a fogyasztóvédelmi panaszok és a különböző szabálysértések szempontjából országos szinten.

Tüntetés a magánnyugdíjpénztárakért

MTI/Marjai János

El a kezekkel! címmel tüntetést tartott a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó kormányzati javaslat ellen a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport kedden Budapesten.

Áder: "több ezer nagykövetünk" van Vietnamban

Ezért is van különös jelentősége, hogy 2015 elején Ho Si Minh-városban magyar főkonzulátus nyílik.

Nem lehetne szülői kérésre évismétlést engedélyezni

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Az új köznevelési rendszer működése során szerzett tapasztalatok alapján a hatékonyság fokozása és a működőképesség erősítése érdekében szükséges módosítani és pontosítani a törvény rendelkezéseit.

A Szovjetúnióba hurcolt magyarokra emlékeztek Budapesten

"Célzottan szedtek össze mindenkit, akit valamiképpen veszélyesnek ítéltek a szovjethatalom kiépítésére": a vezető politikusoktól kezdve a nemzeti ellenállás résztvevőin át a helyi közösségek vezetőiig mindenkit elhurcoltak.

Aranykéz/Fenyő - Tanúk: Boros halálfélelemben élt

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Boros József Károly, az Aranykéz utcában másfél évtizede felrobbantott vállalkozó elszámolási vitába keveredett az "olajozással" összefüggésbe hozott Energolhoz köthető emberekkel, és félt, hogy megölik - mondta el több tanú a négy halálos áldozatot követelő 1998-as merénylet büntetőperében a Fővárosi Törvényszéken kedden.

50 ezer cipősdoboz-ajándékot tervez szétosztani a Baptista Szeretetszolgálat

A szeretetszolgálat december 1. és december 19. között országszerte mintegy 200 gyűjtőponton várja a cipős dobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a partnereik segítségével még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló gyerekekhez.

Megkezdődött a tűzkárt szenvedett Andrássy úti ház védőszerkezetének építése

MTI/Lakatos Péter

Az ideiglenes tető nyolc hét alatt mintegy 100 millió forintból készül el, és az épület tetőszerkezetének végleges helyreállításáig, de legfeljebb 3 évig marad a házon.

Nyelvvizsgabotrány - Megkezdődött a kétnapos vádirat-ismertetés

A vádirat-ismertetéssel kedden megkezdődött a vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt negyvenegy ember ügyének tárgyalása első fokon az úgynevezett nyelvvizsgabotrányban a Monori Járásbíróság ügyeként a Budapest Környéki Törvényszéken.

30 csongrádi gazdaságban mutatták ki a kéknyelv-betegség vírusát

freedigitalphotos.net/dan

A megye 1483 gazdaságában 54 542 állatnál történtek klinikai vizsgálatok, és 2710 állatból vettek vérmintát. A fertőzések jelentős részére a szűrővizsgálatoknak köszönhetően derült fény.

Időközi Újpesten: az utolsó külképviseletről is megérkezett az urna

Miként áprilisban, az általános választáson, a vasárnapi időközi voksoláson is lehetőség volt arra, hogy azok a választópolgárok, akik a szavazás napján nem tartózkodnak Magyarországon, a külképviseleteken voksoljanak.

Devizahitelek - A Fidesz kiszámíthatóbb korszak eljövetelét igérgeti

Egy jobb és kiszámíthatóbb korszak kezdetének nevezte a devizahitelek lezárását a Fidesz-frakció szóvivője keddi sajtótájékoztatóján.

Több magyar katona lesz Koszovóban és Boszniában

Több magyar katonát vezényelnek Koszovóba és Bosznia-Hercegovinába, fordítottan arányosan azzal, ahogyan a magyar haderőt kivonják Afganisztánból.

Leültették Szabó Tímea független képviselőt

Egyszerűen a helyére tessékelték a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnökét, mikor a nők elleni erőszak áldozataira történő megemlékezéshez mécsest osztogatott a Parlament üléstermében.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.