Kiürítettek egy irodaházat a Kálvin téren

freedigitalphotos.net/adamr

A dolgozók már vissza is térhettek az épületbe.

A szaktárca és a Nébih nem tud a Greenpeace paprika-vizsgálatáról

A szaktárca és a Nébih nem tud a Greenpeace paprika-vizsgálatáról, amelyben több szennyezett mintát találtak marokkói és jordániai szállítmányokban.

Simicskó István: a titkosszolgálat nem jelezte a tévészékház ostromát

A titkosszolgálat nem jelezte a tévészékház ostromát, ezzel kapcsolatos információ az akkori kormányzattól nem érkezett.

A TEK helyett a Készenléti Rendőrség védi ezentúl az államfőt

Április 1-jétől, szerdától a Terrorelhárítási Központ (TEK) helyett a Készenléti Rendőrség látja el a köztársasági elnök védelmét.

hirdetés

Minden iskolában lesz szupergyors internet 2016 végére

"Az infokommunikációs szektor ugrásszerű növekedést tud generálni."

Az Uber nyitott a szabályozással kapcsolatos párbeszédre

Az Uber egy szabályozáspárti cég, nyitott az ezzel kapcsolatos párbeszédre mind a kormányzattal, mind pedig a taxitársaságokkal.

A plázákban a hosszabb nyitva tartás még nem kompenzálja a vasárnapot

A látogatók a felháborodásukat az üzletekben szóvá is teszik, a külföldieket pedig teljesen váratlanul érte a zárva tartás.

Itt van T. Csaba Orbánnak írt levele

A miniszterelnökség nyilvánosságra hozta T. Csaba Orbán Viktornak írt levelét. Elképesztő a profizmusa, előrelátása és problémamegoldó-képessége.

Utasítást kapott a NIF: álljon le az M4-essel

Leállíttatták az építkezést az M4-es autópálya kartellgyanúval érintett szakaszán.

Felavatták Antall József mellszobrát az Európai Parlament brüsszeli székházában

Felavatták kedden Antall József mellszobrát az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában, a néhai magyar miniszterelnökről elnevezett épületszárnyban.

Sulyok Tamás az Alkotmánybíróság elnökhelyettese

Az Ab-ről szóló törvény szerint az elnökhelyettes segíti az elnök munkáját, ellátja mindazokat a feladatokat, amelyekkel az elnök megbízza, továbbá az elnököt akadályoztatása esetén helyettesíti.

Kilenc pártnál tártak fel visszaélést a kampánypénzek elköltésénél

Nyolc, az országgyűlési választáson listát állító, de képviselethez végül nem jutó párt sértette meg az áfatörvényt és a számviteli törvényt a kampánypénzek elköltésénél, az Összefogás Pártnál pedig büntetőeljárás indult a számvitel rendjének megsértésének gyanúja miatt.

Orbán felmentette az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját

A kormányfő a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter javaslatára mentette fel főigazgatói tisztségéből Göbölös László dandártábornokot.

A hétvégi bajnokit azért megtartják az ETO Parkban

Ugyan a Győri ETO FC labdarúgócsapatának otthonát, az ETO Parkot lefoglalta a nyomozó hatóság, de a Kecskemét elleni bajnoki mérkőzését várhatóan megtartják szombaton.

Elfogadta a vagyonzárolási javaslatot a parlament

Törvényt módosított kedden a parlament, hogy a brókerbotrányban érintett vállalatok cégcsoportjai, valamint mások mellett vezetői, felügyelőbizottsági tagjai és egyes könyvvizsgálói vagyonukkal is felelősséget vállaljanak az okozott károkért.

Száznegyvennégy iskolában indul testmozgásra ösztönző program

Száznegyvennégy iskolában valósít meg testmozgásra és közös játékra ösztönző programokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy erősítsék a befogadás és az önkéntesség értékeit.

150 ezret kért műtétenként

Kilenc rendbeli, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vádat egy orvossal szemben a Veszprémi Járási Ügyészség. A sebész a műtétekért a legtöbb esetben 150 ezer, míg a kontrollvizsgálatokért 15 ezer forintot kért.

Másodfokon is pert vesztett a CIB Ingatlanlízing

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta a CIB Ingatlanlízing Zrt. ellen hozott elsőfokú ítéletet, így a kedden kihirdetett ítélet szerint a pénzintézet forinthiteles szerződései tisztességtelenek.

Nyárig nyomoznának a Rác fürdőnél

A büntetőeljárás határidejének meghosszabbítása folyamatban van, az ügyészi döntéssel a BRFK június 30-ig nyomozhat tovább a budai fürdő és a mellé épített hotelberuházáshoz kapcsolódó, az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. által megkötött kölcsönügyletekkel összefüggésben.

Még nem fizettek a megbírságolt kispártok

Augusztus óta csak húszmillió forintot tudtak behajtani az országgyűlési választáson megbírságolt kispártoktól.

A brókerbotrányhoz kapcsolódó vagyonzárról dönt a Ház

Az Országgyűlés ma elfogadhatja a kormánypártok azon hétfőn tárgyalt javaslatát, amely az érintett vezetők vagyonának zárolásával nyújt segítséget a brókerbotrányok károsultjainak.

A korrupció hatékonyabb felderítése érdekében módosítanák a Btk.-t

Többek között a korrupció hatékonyabb felderítését célozza az a kormány honlapján olvasható nagy terjedelmű tervezet, melyben az Igazságügyi Minisztérium számos büntető tárgyú törvény módosítását kezdeményezi.

Bizottsági igen a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló törvényjavaslatra

Ügyészi indítvány lesz szükséges a vagyonzároláshoz, és a vagyon zár alá vétele szempontjából vizsgálhatók lesznek azok a tranzakciók is, amelyek a büntetőeljárást megelőző egy évben történtek.

Közlekedési hatóság: kockázata van a hirtelen szabályváltoztatásnak

freedigitalphotos.net/James Barker

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szerint kockázatos a légiközlekedés szabályain hirtelen, "indulatból" változtatni, mert újabb biztonsági kérdéseket vethet fel egy esetleges módosítás.

Hét civil kezdeményezést utasított el az NVB

Hét "rendszerbontó" civil népszavazási kezdeményezés hitelesítését utasította el hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), ez azt jelenti, hogy egyelőre csak két kérdésben lehet népszavazást tartani.

Buda-Cash/Quaestor: csütörtökön közlik, mely állami intézmények érintettek

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Csütörtökre ígérte Orbán Viktor miniszterelnök a közvélemény tájékoztatását arról, mely állami háttérintézményeknek volt pénzügyi kapcsolata brókercégekkel.

21 új átkelő nyílik a szlovák-magyar határon

Huszonegy új határátkelő nyílik Magyarország és Szlovákia között egy ősszel induló projekt keretében.

Rogán: szigorítások a kártalanítási törvényjavaslatban

freedigitalphotos.net/cescassawin

Olyan módosító indítványt adnak be, amely világossá teszi, hogy a vagyon zár alá vétele szempontjából vizsgálhatók azok a tranzakciók is, amelyek a büntetőeljárást megelőző egy évben történtek.

Szijjártó: a KKM nem rendelkezett semmilyen törvénytelen információval

A miniszter kijelentette, hogy egy levelet sem kapott T. Csabától, a Quaestor vezérétől, akivel utoljára januárban vagy februárban találkozott, és a Duna City befektetési projektről tárgyalt akkor.

Nem hallgatták meg Szijjártót és Matolcsyt a Quaestor-ügyben

Fotó: freedigitalphotos.net/digitalart

Az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottsága levette hétfői ülésének napirendjéről Matolcsy György és Szijjártó Péter meghallgatását.

A Corvinus közreműködik a Kehi által feltárt szabálytalanságok kivizsgálásában

Az ügyek kivizsgálásában az egyetem mindenben közreműködik, elősegítve a nyomozás sikeres lebonyolítását.

Semjén Zsolt tárgyalásai Vietnamban

A találkozó során a felek érintették a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében biztosított, 100 főre emelt vietnami kvótát, a magyar kötött segélyhitelből létesítendő Vörös-folyó felszíni víztisztítómű projektet, és a szintén ebből a forrásból felépítendő Can Tho-i onkológiai kórház projektjét.

Giró-Szász: T. Csaba akkor írt levelet a kormányfőnek, amikor a jegybankot is tájékoztatta

Giró-Szász András átadta a műsorban T. Csaba Orbán Viktorhoz címzett levelét, ám annak részletes ismertetéséhez nem járult hozzá.

Halálos baleset miatt teljes útzár a Ferihegyi gyorsforgalmi úton

freedigitalphotos.net/adamr

Az első információk szerint egy ember meghalt, többen megsérültek egy balesetben a Ferihegyi gyorsforgalmi úton.

Bősze Kornél lett Bezi polgármestere

Bősze Kornél (független) lett a Győr-Moson-Sopron megyei Bezi polgármestere 137 érvényes szavazattal, miután eredményes volt a vasárnap tartott időközi polgármester-választás a településen.

Karácsony Sándor lett az úr a szatmári Urán

freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A független Karácsony Sándor nyerte a vasárnap megtartott időközi polgármester-választást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Urán.

Szünetelt a távhőszolgáltatás Pécsett

Már helyreállt.

Húsvét: nem drágul a tojás a húsvéti időszakban

freedigitalphotos.net/adamr

A tojásvásárlás húsvét előtt a duplájára nő, ami 30-60 tojás vásárlását jelent háztartásonként hetente. A húsvét előtti két hétben eléri az 50-60 milliót az eladott tojások száma.

Az Együtt nem támogatja a brókerpiac rendbetételéről szóló fideszes javaslatot

Az Együtt csak olyan javaslatot tud támogatni, amely nélkülözi a demagógiát, ezért is utasítják el Rogán Antalnak, a Fidesz képviselőcsoport vezetőjének javaslatát, és nem járulnak hozzá szavazatukkal a házszabálytól való eltéréshez szükséges négyötödös többség eléréséhez.

A forintosítással megszűnik az árfolyamgát

freedigitalphotos.net/adamr

Az elszámolás és a forintosítás az árfolyamgát rendszerbe belépett devizahitelesekre is vonatkozik. Az árfolyamgátasoknak érdemes megfontolniuk, maradnak-e a törlesztőrészlet rögzítésénél, kockáztatva, hogy a gyűjtőszámlahitel lejárta után megugorhat a havi törlesztésük, vagy inkább vállalják a magasabb törlesztőrészletet.

Roza László István lett Berente új polgármestere

A független jelöltként induló Roza László Istvánt választották meg Berente új polgármesterének a vasárnap megtartott időközi szavazáson.

Timár Gábor lett Kisbodak polgármestere

freedigitalphotos.net/adamr

Timár Gábor (független) lett a Győr-Moson-Sopron megyei Kisbodak polgármestere 117 érvényes szavazattal, miután eredményes volt a vasárnap tartott időközi polgármester-választás a településen.

Quaestor: T. Csaba előzetesben - ügyvédje fellebbezett

Előzetes letartóztatásba helyezte T. Csabát és két társát vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság, a döntést azonban a Quaestor tulajdonosának ügyvédje megfellebbezte.

Földrengés Miskolcon!

MTA CSFK GGI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium

Földrengés volt Miskolcon vasárnap kora este, károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, ugyanakkor sokan jelezték, érezték a jelenséget.

Fidesz: már a jövő héten zárolhatják a felelősök vagyonát

Már a jövő héten zárolhatják a felelősök vagyonát - reagált a Fidesz vasárnap a Quaestor-ügyben tett ellenzéki nyilatkozatokra, és "politikai cirkusz" helyett az erről szóló előterjesztés házszabálytól eltérő tárgyalásának támogatására kérte az ellenzéki pártokat.

A végtörlesztők már csak két napig igényelhetik az elszámolást

freedigitalphotos.net/adamr

Már csak két napjuk van a kedvezményesen végtörlesztő ügyfeleknek, hogy tízezer forintos díj ellenében igényeljék pénzügyi intézményüktől az elszámolást.

100 milliót is meghaladhatja a sikkasztás és a hűtlen kezelés a Corvinuson

Sikkasztás és hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség a Corvinus egyetem gazdálkodásával kapcsolatban.

A brókerbotrányban érintett vezetők vagyonzárolásáról dönthet a Ház

MTI Fotó: Sallmayer Gábor

Az Országgyűlés következő kéthetes ülésének első felében hétfőtől szerdáig ülésezik, a képviselők pedig akár már kedden elfogadhatják a kormánypártok azon javaslatát, amely segítséget nyújt a brókerbotrányban érintett társaságok vezetőinek vagyonának zárolásában.

Egészségügyi dolgozóknak ad kiképzést a TEK

A speciális anatómiai és élettani tudás mellett a résztvevők elsajátíthatják a többi között a harctéri sebesültszállítás és kimenekítés fogásait, valamint a tömeges sérülések kezelésének legkorszerűbb módszereit.

A budapestiek 97%-a ismeri a főváros közbringarendszerét

freedigitalphotos.net/adamr

A budapestiek 97 százaléka, a vidékiek 86 százaléka ismeri a tavaly ősszel elindult fővárosi közbringarendszert, a MOL Bubit.

Ismét Thürmer Gyulát választották a Munkáspárt elnökévé

A Magyar Munkáspárt kongresszusa ismét Thürmer Gyulát választotta meg a párt elnökévé.

Bővülnek a diákigazolványhoz kötődő kedvezmények

freedigitalphotos.net/dan

Folyamatosan bővül a diákigazolvánnyal kedvezményes vásárlást kínáló üzletek köre, az okostelefonokon pedig mostantól egy továbbfejlesztett kereső is segít az elfogadóhelyek megtalálásában.

Quaestor: sem a rendőrség, sem az ügyészség nem késlekedett

A megalapozott gyanú közlése után huszonnégy óra alatt harminc ingatlant, több mint harminc cég tulajdonrészét és több nagy értékű ingóságot foglalt le a rendőrség.

Négyezer fogyasztónál nincs fűtés és meleg víz Komlón

freedigitalphotos.net/dan

A problémát az okozza, hogy egy, a Majális téren kidőlt nagyméretű fa megrongálta a helyi fűtőerőmű távvezetékét. A szakemberek már dolgoznak a hiba elhárításán.

Quaestor: elhalasztották T. Csabáék tárgyalását

Vasárnapra halasztották a döntést arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezzék-e a Quaestor-ügyben őrizetbe vetteket.

Vasárnaptól nyári időszámítás: változások a közösségi közlekedésben

freedigitalphotos.net/dan

Vasárnap megkezdődik a nyári időszámítás: hajnali 2-kor 3 órára kell az órákat átállítani, emiatt változik a közösségi közlekedés menetrendje is. Az átállás érinti a MÁV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járatát is.

Börtönépítésre ajánl fel területet Bátonyterenye önkormányzata is

A döntés szerint a testület térítésmentesen ajánl fel a kisterenyei ipari parkban két, közművekkel ellátott, összesen csaknem négyhektárnyi beépítetlen területet, amely igény esetén 588 négyzetméteres önkormányzati területtel bővíthető.

Quaestor - összefoglaló

freedigitalphotos.net/adamr

Három embert őrizetbe vettek, a kormányfő szerint a kincstárban biztonságban lehetnének a közpénzek.

Gondoskodtak a kigyulladt idősotthon lakóinak elhelyezéséről

A bentlakásos intézményben a biztonsági rendszerek megfelelően működtek, de az eset körülményeit még vizsgálja a tűzoltóság.

Főügyészség: minden Buda-Cash-károsultat kártalaníthatnak

freedigitalphotos.net/FrameAngel

Mintegy 68 milliárd forint értékű vagyont sikerült biztosítani a Buda-Cash-ügyben, így remény van arra, hogy minden károsultat kártalanítani lehet.

Orbán: a brókerügy megmutatta, hogy hiányzik egy modern kincstár

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a brókerügy megmutatta, hogy hiányzik Magyarországon egy olyan modern kincstári rendszer, amely megfelelő kondíciókkal biztosítaná a közpénzek, benne az önkormányzati pénzek "parkoltatását".

Quaestor-ügy: őrizetbe vették T. Csabát

freedigitalphotos.net/worradmu

Őrizetbe vették csütörtök éjjel T. Csabát, a Quaestor tulajdonosát, és gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntette miatt.

Először ünnepeljük a Rákóczi-emléknapot

Első alkalommal rendeznek ünnepségeket a Rákóczi-emléknapon. A fővárosban a Parlament előtt, a Rákóczi szobornál idézik fel a fejedelem alakját pénteken délután.

Vádemelés a mobilposta kirablói ellen

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Felfegyverkezve, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Vas Megyei Főügyészség egy fiatalkorú férfi és társa ellen, akik márciusban a Vas megyei Karakón kiraboltak egy mozgó postát.

Olcsóbb parkolás a szombathelyi kórháznál

Kedvezményes egészségügyi díjzónát vezetnek be április elsején a szombathelyi Markusovszky Kórház és több a kórházhoz tartozó, a járóbeteg-szakellátást biztosító egészségügyi intézmény környékén.

A QuaesTour nem fogad új megrendelést, de nem jelent csődöt

freedigitalphotos.net/adamr

A Quaestor csoportot érintő híradások és események kedvezőtlen hatással voltak a QuaesTour Utazási Irodára is.

Quaestor: 3 embert előállított az NNI - T. Csaba is az előállítottak között

Jelenleg több helyszínen tartanak házkutatást a nyomozók, és a vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték.

Hazarepült Kassáról a pénteken ott landolt magyar Gripen

Shutterstock fotó

A magyar Gripen azután szállt le Kassán, hogy pilótája a műszerkijelzőn eltérést érzékelt.

Pénzbüntetésre ítéltek egy jobbikos önkormányzati képviselőt holokauszt-tagadásért

A Debreceni Járásbíróság csütörtökön első fokon 750 ezer forint pénzbírsággal sújtotta a jobbikos Ágoston Tibor debreceni önkormányzati képviselőt a nemzeti-szocialista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt. Az ítélet nem jogerős.

Kiterjesztették Sopronban a közterületen való életvitelszerű tartózkodás tiltását

freedigitalphotos.net/adamr

Áprilistól Sopronban a történelmi belváros mellett további nyolc közterületen és a köznevelési intézmények bejáratától számított százméteres körzetben sem tartózkodhatnak életvitelszerűen hajléktalanok.

Lázár: politikai mezőbe kerültek a 2006 őszi események

Lázár János a vádbeli cselekmények idején ellenzéki politikusként az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke volt.

Jól kezdett Marokkóban a golfozó Rózsa Csilla

freedigitalphotos.net/adamr

Rózsa Csilla jól kezdett a marokkói Agadirban zajló 450 ezer euró (135 millió forint) összdíjazású profi női golfversenyen.

Balog: szeptembertől átlagosan 3,5 százalékos pedagógus-béremelés várható

A miniszter kitért a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átszervezésére, amellyel reményei szerint a szervezet működése a kezdeti nehézségek után átláthatóbbá válik.

KKM: nem tudtak a Quaestor pénzügyi helyzetéről

Shutterstock fotó

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak és háttérintézményeinek semmilyen törvénytelen információi nem voltak, következésképp a KKM és háttérintézményei semmilyen információt nem tudtak eltitkolni.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Zéró tolerancia az antiszemitizmusnak

Forrás: Takács Szabolcs Ferenc

Takács Szabolcs Ferenc miniszteri biztos a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetségről és a 2015. évi magyar elnökség feladatairól - Dombi Gábor, "A Holokauszt Emlékév 2014 és folytatása" weboldal szerkesztőjének interjúja.

Álljunk meg egy szóra! Basszusgitárosból szólógitárosnak állt Vágó István?!

A négy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, gyógyszer-vegyészmérnök diplomás televíziós műsorvezetőt, szerkesztőt, Vágó Istvánt (vagy, ahogy jobban ismerik: a kvíz műfajának ismert képviselőjét) a Parlament épülete előtt állítottuk meg egy szóra.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.