Még húszmilliárd forint forrást kap a Klik

Azonnali hatállyal újabb 20 milliárd forintot biztosítanak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működésére az idei költségvetésből.

Családtámogatási akcióprogram indul

Annak útjában, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, négy olyan akadály áll, amin a kormánynak módjában áll változtatni.

Az Unió nemcsak belső piac, hanem "értékközösség is" - üzenik a németek

"Természetesen aggódunk, és ezt nyíltan szóvá teszem, amikor kapcsolatba kerülök a magyar kormány képviselőivel".

Amerikai kitiltás: van feljelentés! Napokon belül dönt az ügyészség?

A Nyomozó Főügyészségen dr. Nagy Andrea szóvivő megerősítette, hogy az ügyben megérkezett a főügyészséghez a büntetőfeljelentés.

hirdetés

Sírmegváltás, temetői szolgáltatások

A sírhelymegváltással nem szerezhető meg a terület tulajdonjoga, csak meghatározott időre szóló rendelkezési jog.

Meghátrálás vagy konzultáció? Egyelőre nem lesz internetadó!

"Az emberek internetadóként élik meg, nem tetszik nekik, és ésszerűtlennek tartják, ebben a formájában tehát nem lehet bevezetni."

Goodfriend az oroszoknál is kiverte a biztosítékot

"Terjedelmes nyilatkozat, szó se róla, (az ügyvivő) Magyarországot is helyre tette, Oroszországba is belerúgott, és a kisebbségi magyarok ügyét is elrendezte".

Magyarország tíz ukrán katonát fogad gyógykezelésre

A megállapodás keretében három ukrán katona kedden egészségügyi rehabilitációra Magyarországra érkezett, és még hét katona érkezése várható.

Internetadó - Tüntetés volt több vidéki nagyvárosban

A tervezett internetadó ellen tüntettek három vidéki nagyvárosban csütörtökön.

Hiánypótló mű: megjelent a Börtönügyi Lexikon

Kép: Kronosz Kiadó

Megjelent a Börtönügyi Lexikon, a Bencze Béla, a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokhelyettese által szerkesztett kiadványt csütörtökön mutatták be Pécsett.

50 millió forintnyi téli gumiabroncsot adományozott a Hankook

A Hankook Tire Magyarország Kft. abroncsadományozási programja keretében az idén mintegy 50 millió forint értékben adományozott téli gumiabroncsokat 171 közhasznú szervezetnek, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak.

Elhunyt Lázár György volt kormányfő

Forrás: Wikipédia

Kilencvenéves korában elhunyt Lázár György, Magyarország 1975 és 1987 között hivatalban lévő miniszterelnöke, a bős-nagymarosi vízlépcsőről szóló magyar-csehszlovák államközi szerződés aláírója.

Költségvetés plusz: hiányfinanszírozás és családtámogatás

A Fidesz üdvözli a kormány által benyújtott 2015-ös, "a magyar családokat támogató" költségvetési javaslatot.

Megfűszerezte a tolvajokat a bátor boltos

Fotó: freedigitalphotos.net/Paul

A rendőrök szerint kockázatos volt a hősködés, de végül bejött, mert amikor a bolti eladót két férfi támadta meg és a bevételt követelték, ő felkapta az első "fegyvert: egy csomag őrölt chilit.

Jön a Digifon!

A Digi Kft. átvette a hang- és adatátvitelre is alkalmas frekvenciák használatához és hálózatok üzemeltetéséhez szükséges rádióengedélyt, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) október 16-án aláírta a céggel a hatósági szerződést.

Szegeden meszelt a Nébih

Illusztráció: NÉBIH

Összesen több mint 17 mázsa ismeretlen eredetű zöldséget és gyümölcsöt foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szegedi piacokon tartott ellenőrzésen.

Már megint kiöltötte kék nyelvét a betegség

Bács-Kiskun megyében egy térségben, Balotaszállásnál mutatták ki a kéknyelv-betegség vírusát, itt kilenc helyen több mint tíz állatot kellett leölni.

Újabb költségvetési javaslattételek - ahová többet szánnak

Fotó: archív

Több jut jövőre a háziorvosoknak, az étkező gyermekeknek, a rendőrségnek, milliárdos nagyságrenddel nő a bíróságok, ügyészségek költségvetése.

Több mint 40 milliárd a Nemzeti Olimpiai Központra

A kormány által csütörtökön benyújtott jövő évi költségvetési javaslat szerint az állam 44,2 milliárd forinttal támogatja 2015-ben a Nemzeti Olimpiai Központ beruházását.

Közmédia: "Elérkezett az idő!"

Fotó: Facebook/MTVA

Jövőre két új csatornával bővíti kínálatát a közmédia. A Petőfi TV a 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd, míg az M4 Sport csatorna kiemelt feladatának a 16 kiemelt magyar sportág életének, továbbá nemzetközi sportesemények bemutatását, versenyeik közvetítését tekinti.

Beterjesztették - változatlan a netadó felső határa: 700/5000 forint lesz

Az internetszolgáltatásra jövőre kiterjesztendő távközlési adóra előfizetésenként vezetik be a felső határt, amely magánszemély előfizetők esetében 700 forint, nem magánszemély előfizetők esetében 5000 forint lesz, hasonlóan a telefonszolgáltatásoknál már érvényben lévő szabályokhoz.

Törvényalkotási szemelvények a mai Országgyűlésről

Fotó: archív

Többszörösére nő a Miniszterelnökség büdzséje, beszámoló a jövő évi hiányról és további béremelési intézkedésekről.

Szombaton kezdődik a hajléktalanok téli ellátása

A krízisidőszak végéig, jövő tavaszig a rászorulóknak mintegy ezerötszázzal több férőhely áll rendelkezésére.

Embermentő magyarokról tartanak konferenciát

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Megismerni és felismerni - embermentő magyarok üzenete a XXI. századnak címmel kezdődött konferencia a Tom Lantos Intézettel közös szervezésben a Külügyi és Külgazdasági Intézetben, csütörtökön Budapesten.

12 év fegyház az újszülöttjét megölő börcsi nőnek

Jogerősen 12 év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a nőt, aki tavaly júliusban a kerti vécében szülte meg, majd abba lapáttal belenyomta gyermekét a kisalföldi megyeszékhelyhez közeli Börcsön.

Az FHB Ingatlanlízing is vesztett másodfokon

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, jogerősen elutasította csütörtöki tárgyalásán az FHB Ingatlanlízing Zrt. állammal szembeni keresetét, amelyben az egyoldalú szerződésmódosítási feltételei tisztességtelenségének törvényi vélelmét kívánta megdönteni.

Másodfokon is pert vesztett a CIB Lízing

Másodfokon is pert vesztett a CIB Lízing Zrt., az eljáró Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett határozatában helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.

Internetadó - Ez a sarc lesz a végső?

freedigitalphotos.net/adamr

Nem vonják vissza az internetadót, jelentette ki Németh Szilárd rezsibiztos. Belebukhat-e a Fidesz?

Halloween: ijesztő programok a Vadasparkban

Megnyílik "a rettegés háza" is, ahol "nemszeretem" állatokkal, kígyókkal, békákkal, csótányokkal, lisztkukacokkal lehet közelebbi barátságba, akár testközelbe is kerülni.

Devizaperek: az Erste Bank felülvizsgálati kérelmet nyújt be

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Az Erste Bank Hungary Zrt. felülvizsgálati kérelmet kíván benyújtani a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú jogerős döntése ellen, amellyel az elutasította a hitelintézet magyar állam elleni devizahiteles kereseti kérelmét.

Oxigénhiány okozta a tömeges halpusztulást

A vizsgálati eredmények szerint oxigénhiány okozta szeptember végén a tömeges halpusztulást Somogyudvarhely tórendszerének egyik felében, ahol emiatt jelenleg is horgászati tilalom van érvényben.

Hét és fél, illetve kilenc év börtön az algériai késes rablóknak

freedigitalphotos.net/worradmu

2013. május 20-án éjszaka támadtak rá egy hazafelé tartó ikerpárra a Mátyás király utcában: K. Mohamed az egyik lány nyakához kést szorított, S. Ahmed a másik lányt földre rántotta és kétszer ököllel arcul ütötte. Egyikőjük válláról a táskát tépték le, másikuk kezéből a telefont csavarták ki, majd futásnak eredtek.

A magyarok jelentős része fizetősnek tartja az egészségügyet

A lakosság több mint 70 százaléka szerint a hálapénzre azért van szükség, mert nélküle rosszabb ellátást kapnak, a magyarok kétharmada fizetősnek tartja az egészségügyet, azzal, hogy ha legálisan megvásárolhatóak lennének az egészségügyi szolgáltatások, szóba sem kerülne a hálapénz.

Az illegális határátlépők jelentős része hazánkon keresztül jut el Ausztriába

freedigitalphotos.net/nuttakit

2013-ban 352 elfogott embercsempészből 71 magyar, 31 török, 29 osztrák, 23 német és 17 szerb állampolgárságú volt.

Huszonhárom településen kell időközi önkormányzati választást tartani

Ezeken a településeken a teljes választási eljárás az elejéről kezdődik, azaz új jelöltek is indulhatnak a választáson.

10 év fegyház a nevelt lányait molesztáló tatabányai férfinak

freedigitalphotos.net/worradmu

A vádlott éveken keresztül zaklatta a lányokat, akik közül az egyik az első alkalommal még a 12. életévét sem töltötte be. Folyamatosan pszichikai nyomást gyakorolt rájuk, azzal vette rá őket a hallgatásra, hogy kidobja őket az erkélyről, és úgysem hinne nekik senki.

Október végén lejárnak a tavalyi diákigazolvány-matricák

Az előző évben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig érvényesek, ezért a kedvezmények igénybevételéhez a diákoknak a hónap végéig be kell szerezniük az új matricákat.

Tizenegy településen kell megismételt önkormányzati választást tartani

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Körülbelül 250 jogorvoslat érkezett az eredményt megállapító döntések ellen, tizenegy településen kell megismételt választást tartani, és még hat települési eredmény ellen van folyamatban jogorvoslat.

Jogerősen veszített a Erste Lakáslízing

A Fővárosi Ítélőtábla szerdai tárgyalásán másodfokon, jogerősen elutasította az Erste Lakáslízing Zrt. keresetét, amelyben az egyoldalú szerződésmódosítási feltételei tisztességtelenségének törvényi vélelmét kívánta megdönteni.

Már Békés megyében is megjelent a kéknyelv-betegség

freedigitalphotos.net/dan

A Békés megyei Nagyszénás közelében, egy hobbiállattartó kisgazdaságban is kimutatták a kéknyelvfertőzést. A gócponttól számított 2 kilométer sugarú körben szerda délutánra elrendelték a légi szúnyogirtást.

A gyertyagyújtás veszélyei

A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megnő a tűzesetek száma. A balesetek leggyakoribb oka - olvasható a közleményben -, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a lángok pedig a különböző textíliákon (függönyön, asztalterítőn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire is.

Befejeződtek az őszi írásbeli érettségik

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A tanév rendjében meghatározott tíz nap alatt 122 helyszínen mintegy nyolcezer érettségiző több mint tízezer vizsgát tett. A jelentkezők ebben a vizsgaidőszakban hatféle, azaz "rendes", szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító érettségi közül választhatnak.

Jelentős kár a Fidesz-székházban

Jelentős kárt okoztak a vasárnapi erőszakos tüntetők a vandalizmusukkal a Fidesz Lendvay utcai székházában.

Állami kórházban nem lehet majd magán-egészségügyi ellátást nyújtani

A jövőben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) magánellátást nem fog finanszírozni.

Meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat a temetők

Az Új köztemetőben és a Fiumei úti sírkertben péntektől vasárnapig ingyenesen igénybe vehető mikrobuszok segítik a közlekedést.

Devizaperek: jogerős a Santander elleni ítélet is

Az érthető megfogalmazás követelményének nem felel meg az olyan megfogalmazás, ami gazdasági következményeit illetően nem egyértelmű.

Devizaperek: másodfokon is veszített az Argenta

Másodfokon is veszített az Argenta Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt. a magyar állam ellen a devizahiteles perben szerdán a Fővárosi Ítélőtábla előtt.

Ismerőse gyermekeivel fajtalankodott - jogerősen tíz évet kapott

A vádlott az eljárás során és az utolsó szó jogán szólva is tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Internetadó: nincs elegendő bizonyíték a gyorsított eljáráshoz

A bíróság rendes eljárásban tárgyalja az őrizetbe vett tüntetők ügyét

Internetadó: jegyzőkönyvvel kötnék az ebet a "liberális baloldali" karóhoz

Arra a kérdésre, hogy pártpolitikához köthetők-e az őrizetbe vett emberek, az MSZP-s elnök azt mondta: erre nincs adat.

A statisztika szerint még közelebb vagyunk a teljes foglalkoztatáshoz...

A munkanélküliek 50,2 százaléka egy éve, vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 19,5 hónap volt.

A korrupciós vád ellen tiltakozik, az amerikai kitiltásról hallgat a NAV

A NAV azt szeretné, ha a sajtó a feketegazdaság elleni fellépés eredményeiről is beszámolna (be is számol - a szerk.).

3 milliárd forintért kap tűzifát több mint 2000 önkormányzat

A támogatott önkormányzatok 36 ezer 65 mázsa barnakőszenet és 157 ezer 323 köbméter tűzifát vásárolhatnak.

Gombafertőzéseknek ellenálló búza- és kukoricafajtákat nemesítenek Szegeden

freedigitalphotos.net/adamr

Gombafertőzéseknek ellenálló búza- és kukoricafajták nemesítésén dolgoznak a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. szakemberei több kutatóintézettel és mezőgazdasági céggel együttműködve, a 740 millió forintos összköltségű projektet az unió is támogatja.

Kevesebbet költ fűtésre a kardiológiai intézet

Elkészült a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főépületének energetikai korszerűsítése, az intézménynek ezentúl kevesebbet kell költenie fűtésre.

Elkészült az új abdai Radnóti-szobor

Fotó: Győr Önkormányzat

Elkészült a tavaly november közepén egy eltévedt autós által ledöntött abdai Radnóti-szobor részletekig hű mása.

Csokiadó, lépésadó, Felcsút-adó? - Ismét tüntettek az internetadó ellen Budapesten

A Himnusz közös eléneklésével zárult a hatalmas tömegeket vonzó újabb internetadó elleni tüntetés.

Új kilátót adtak át a Pilisben

Fotó: Wikipédia

Tizenhét méter magas új kilátót alakítottak ki a Dunántúli-középhegység legmagasabb pontján, a Pilis-tetőn. A Boldog Özséb-kilátót kedden adták át a nagyközönségnek.

A katolikus egyház tevékenysége a zsidó emberekért

Konferencián idézték fel a katolikus egyháznak a holokauszt idején a zsidó emberekért kifejtett tevékenységét kedden Budapesten.

Szekszárdon négy szavazókörben meg kell ismételni a szavazást

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

A Pécsi Ítélőtábla megsemmisítette kedden Szekszárd négy szavazókörében az október 12-i önkormányzati választás eredményét, és a szavazás megismétléséről döntött; az ismételt szavazást november 9-ére tűzte ki.

Tüntetés az internetadó ellen - percről percre

A kormány által bevezetni tervezett internetadó ellen kezdődött újabb tüntetés Budapesten, az V. kerületi József nádor téren kedd este. A felszólalók a törvényjavaslat visszavonását követelték, majd a budai Clark Ádám térre indultak a tiltakozók.

Szenvedélybeteg-gondozó nyílt Pécsen és Kaposváron

freedigitalphotos.net/Praisaeng

Alkohol- és gyógyszerfüggők kezelésére szenvedélybeteg-gondozó nyílt Pécsen és Kaposváron, Pécsváradon pedig a rehabilitációs otthon újult meg.

Internetadó - egy embert elengedtek, a többi gyanúsítottat bíróság elé állítják

Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetésen őrizetbe vett hat ember közül egy embert szabadon engedtek, a többi gyanúsítottat viszont szerdán bíróság elé állítják.

Hat és fél évre enyhítették a szekszárdi emberkereskedő büntetését

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Az id. Petrovics Sándor által vezetett csoport 2009 és 2011 között nehéz körülmények között élő nőket vásárolt meg, és nemegyszer veréssel kényszerített prostitúcióra Szekszárd mellett, Hidaspetrén és németországi, ausztriai, svájci bordélyházakban.

Átadták a Budapest Környéki Törvényszék új ügyfélcentrumát

A Hungária körúti ügyfélcentrum megnyitásával több mint 20 millió forintos bérleti díjat is megtakarított a törvényszék.

Tizenhárom csongrádi gazdaságban mutatták ki a kéknyelv-betegség vírusát

freedigitalphotos.net/dan

Tizenhárom gazdaságban, összesen 36 jószágnál mutatták ki a kéknyelv-betegség vírusát Csongrád megyében, a leölt, illetve kényszervágott állatok esetében a gazdáknak minden alkalommal állami kártalanítás jár.

Önkormányzat 2014: minden maradt Pest megyében is

Pest megyében a bírósági fellebbezések elbírálása után sem változtak a választási eredmények.

Vesztett a Summit Pénzügyi Zrt. is másodfokon

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett jogerős határozatában helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék Summit Pénzügyi Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletét, amelyben elutasította a pénzügyi intézmény magyar állam elleni, devizahitelekkel kapcsolatos keresetét, és kötelezte, hogy fizessen meg az alperes részére 635 ezer forint másodfokú perköltséget.

Azt szeretnék, ha egyre több gyermek születne Magyarországon

Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó összes ágazat költségvetése nőhet a jövő évben.

"A kormány jól tenné, ha felismerné a válságot"

freedigitalphotos.net/adamr

Az internetadó a bírálók szerint az 1990-es évekbe rúgná vissza a magyar digitális gazdaságot.

Önkormányzat 2014: Békés megyében lezárult az összes jogorvoslati eljárás

Hat, Békés megyét érintő, az október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos jogorvoslati ügyben hozott határozatot a Szegedi Ítélőtábla. Ezzel a megyében az összes jogorvoslati eljárás lezárult.

Kábelkommunikációs szövetség: a módosított tervezet sem elfogadható

Fotó: freedigitalphotos.net/foto76

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) semmilyen formában nem tartja elfogadhatónak az internetadó bevezetését, annak módosított tervezetét is elutasítják, és felkérik a kormányt, hogy vonja vissza a javaslatot.

Szövetkeznek a magyar közösségi gazdálkodók

Együttműködésről állapodtak meg hazai termelők a közösségi mezőgazdaság további fejlődése, az oktatás, a forrásteremtés, a lobbitevékenység, a tapasztalatcsere és a fiatal illetve kezdő gazdálkodók segítése érdekében.

Másodfokon is pert veszített a Sberbank

Fotó: Facebook/Sberbank

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla elutasította a Sberbank magyar állam elleni, devizahitelekkel kapcsolatos keresetét és a pénzintézetet arra kötelezte, hogy az alperesnek fizessen meg 595 650 forint plusz áfa fellebbezési eljárási díjat.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.