Kitüntették Kertész Imrét és Rubik Ernőt

MTI/Kovács Attila

Rubik Ernő feltalálót és Kertész Imre írót a Magyar Szent István Renddel tüntette ki Áder János köztársasági elnök augusztus 20-án, az állami ünnepen a legfőbb közjogi méltóságok jelenlétében a Sándor-palotában.

MSZP: a mai állam nem demokratikus

Az MSZP elnöke szerint a jelenlegi állam nem demokratikus, hanem az önkény, az államkapitalizmus és a rendiség a sajátja.

Lezsák: Szent István megőrizte a magyar hagyományokat

"Szent István úgy csatolta Magyarországot a nyugati latin kereszténység táborához, hogy amit lehetett, megőrzött a korábbi magyar hagyományokból."

Lázár: Szent István napja az építkezésről szól

"Szent István napja, Magyarország születésnapja, a magyar állam megszületésének szimbolikus dátuma az építkezésről szól."

hirdetés

Az ünnepre való tekintettel felfüggesztették demonstrációjukat a miskolci romák

A miskolci, úgynevezett számozott utcák két ingatlanjából bírósági végrehajtással költöztettek ki augusztus 5-én lakókat, azóta tüntetnek romák a Szent István téren és a számozott utcák térségében.

Áder: érdekeinket magunknak kell képviselnünk

MTI/Koszticsák Szilárd

"Az elmúlt ezer év nemzedékeinek sorsa azt taníthatta, hogy nekünk, magyaroknak az igazságunkat, az érdekeinket magunknak kell képviselnünk, és érdekeink gyakran csak mások érdekeivel együtt érvényesülhetnek."

Hende: csak elkötelezett, jól kiképzett honvédek képesek tenni a hazájukért

"Tudnunk kell azt is, hogy csak a nemzet által szeretett és az állam által megbecsült honvédség lehet sikeres".

Szakadó esőben vonták fel a nemzeti lobogót

MTI/Koszticsák Szilárd

A Himnusz hangjaira, katonai tiszteletadás mellett, szakadó esőben felvonták Magyarország nemzeti lobogóját a Parlament előtti Kossuth Lajos téren szerda reggel, az augusztus 20-i állami ünnepen.

Szijjártó: a demokráciát nem tőlünk kell félteni

"A demokráciát és az európai értékeket egészen biztosan nem tőlünk, közép-európai szabadságszerető népektől kell félteni, hiszen mi nagyon sokat harcoltunk és küzdöttünk azért, hogy demokráciában, az európai értékek szerint élhessük az életünket. Ezért pedig tisztelet illeti a közép-európai nemzeteket, köztük a magyart."

John Kerry üdvözölte a magyarokat Szent István napja alkalmából

Fotó: Wikipédia

"Az én családom mindig is kötődni fog Magyarországhoz."

Navracsics: Közép-Európa értékrendje mindig a Nyugathoz kötődik

"Szent István európai megoldásokat vett át, nem automatikusan másolva, hanem a magyar hagyományokhoz alakítva hozta létre az államot, amely így tartós maradt."

Semjén: számítunk rátok és ti is mindig számíthattok ránk

"Az egész magyarságnak tudnia kell, bárhol is él a világban, hogy Magyarország és a magyar kormány mögöttük áll."

Ökumenikus istentisztelet az ünnep előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak az augusztus 20-i állami ünnep előestéjén kedden Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban.

Lezsák: Szent István rendszerváltó király volt

Fotó: Wikipédia

"Szent István óta tucatnyi, akkor erős állam és nép végleg elenyészett, és államférfiúi tehetség kellett ahhoz, hogy az akkori háborúskodó Európában szilárd, erős államalakulat jöjjön létre."

Orbán: szabadságharcos nép vagyunk

"Ez egy szabadságharcos nép, csak a szabadság rendjében érzi magát jól."

Szeptembertől Budapesten az Európai Rendőrakadémia

Wikipedia CEPOL

Aláírták az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) új székhelyéről szóló megállapodást, az intézmény Budapesten, a VI. kerületi Ó utcában lesz majd, legalább tíz évig.

Igény van a civil hálóra

Mintegy 260 millió forint értékben, 27 szervezettől, 43 pályázat érkezett a Magyar Nemzeti Bankhoz, a pénzügyi fogyasztóvédelmi civil háló támogatási programra.

Változatlan a kényszerértékesítésre kijelölt lakások száma

Freedigitalphotos hywards

A második negyedévben a jelzáloggal, 90 napon túli tartozással terhelt 114 781 lakóingatlanból 6320-at jelöltek ki a bankok kényszerértékesítésre.

Szeptember végéig nem közlekedik a fogaskerekű vasút

Csütörtöktől várhatóan szeptember 26-ig nem közlekedik a fogaskerekű vasút, a Városmajor utcai, a Béla király úti és a Karthauzi utcai híd felújítása miatt.

Még nem lehet megvonni a kivándorlás mérlegét?

"A kivándorlás bérekre, termelékenységre, növekedésre és fenntarthatóságra gyakorolt hatásainak egyenlegét egyelőre nehéz megvonni."

Magyarország tortájának felvágásával nyitották meg a Magyar Ízek Utcáját

MTI Fotó: Kovács Attila

Felvágták a Somlói revolúciót, az ország idei cukormentes tortáját, a Csokis kalandot és a Magyar Honvédség Tihanyi fehércsokoládé tortáját.

Francia rakéták védik majd a magyar légteret

A Mistral légvédelmi rakétarendszer 2016 és 2018 közötti képességnövelő bővítéséről kötött szerződést a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatala az MBDA France képviselőivel kedden Budapesten.

Orbán Tusványoson felmondta közös értékeinket?

"Az álnemzeti Orbán-rendszer ellentétes a nemzeti érdekkel, és szemben áll mindazzal, ami az európai hagyományban érték."

"168 milliót tulajdonítottak el Biatorbágyon" - helyreigazít az MTI

Valótlan az "illetéktelenek" is.

Schmuckék tovább castingolhatnak - Árok Kornélból nem lesz Tarlós-utód

A párt budapesti elnöksége és a választmány augusztus 21-én ismét tanácskozik, ahol elfogadják az új főpolgármester-jelölt személyét.

Önállóan indul az MSZP Debrecenben és Hajdú-Biharban

"Az esélytelenek nyugalmával".

Eladták a déli Klotild-palotát is (nem az MNB a vevő)

Az Özyer Group 1948-as alapítása óta családi kézben lévő, dinamikusan fejlődő vállalatcsoport, amely hét szálloda tulajdonosa.

A budapestivel együtt 140 - engedélyezett - tűzijáték lesz az országban

207 olyan ünnepi rendezvényt tartanak országszerte, amelyek megtartását a hatályos jogszabályok engedélyhez kötik, ebből 73-ra a szervezők több mint 1000 látogatót várnak.

Augusztus 20.: folynak az előkészületek - csak zivatar ne legyen!

Csak zivatar környezetében lehetnek viharos széllökések. Így, ha a fővárosban nem lesz zivatar, semmi sem akadályozza a tűzijáték lebonyolítását.

Elhunyt az Antall-kormány energetikáért felelős helyettes államtitkára

Az MDF alapítói közt volt 1987-ben, később a százhalombattai szervezet elnöke lett. 1988-tól a párt országos választmányának tagjaként, majd ügyvezetőjeként tevékenykedett.

A Mazsihisz még nem döntötte el, tárgyal-e a kormánnyal

"Mély csalódás" volt számukra az elmúlt háromnegyed év, a kormány emlékezetpolitikája, a zsidó szervezetek véleményének, kéréseinek figyelmen kívül hagyása miatt.

Elkezdődött az új szekszárdi ivóvízbázis kiépítése

A munka a Szekszárd melletti Bogyiszlón épülő vízműtelep munkaterületének átadásával indult el.

Hivatalosan jövő hétfőtől kezdődik az egyébként permanens kampány

Nem minősül választási kampánynak a választási szervek tevékenysége és az állampolgárok közötti személyes kommunikáció.

Egy híján 120-an tesznek honvédtiszti esküt 20-án

Az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának katonai alapképzésére idén tizenháromszoros volt a túljelentkezés.

"Alkotmányos keretek, békés eszközök, érvek a magyarságért"

"Óvatosságra int, hogy Ukrajnában nemzetiségi problémák miatt dördültek el először a fegyverek, de nem hagyhat alább a kitartás a magyarság megmaradása iránti küzdelemben."

Megérkezett Irakba a magyar segélyszállítmány első része

freedigitalphotos.net/adamr

A magyar kormány mintegy 70 ezer eurós sürgős humanitárius segélyt nyújt a keresztény közösségeknek és a kurdisztáni hatóságoknak.

Másfél millió dollárral támogatja hazánk az afgán biztonsági erőket

A magyar költségvetésből 2015-től 2017-ig évről évre félmillió dollárral támogatják az afgán biztonsági erőket, a segítség 80 százalékát az afgán hadsereg, 20 százalékát a rendőrség kapja.

Sziget-mérleg: méhen kívüli terhesség, tályogok, túladagolás

Fotó: freedigitalphotos.net/photostock

A Sziget Fesztivál ideje alatt 155 beteget láttak el a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegellátó Centrumában.

Fidesz: az államadósságot "a bukott baloldal" duplázta meg

"A bukott baloldali kispártok voltak azok, akik megduplázták az államadósságot" - közölte a Fidesz azt követően, hogy az ellenzéki pártok bírálták a legfrissebb államadósság-adatokat hétfőn.

Devizahitelek: nagy roham a Törvényszéken - újabb 27 kereset

Fotó: freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Többek között az OTP Bank, az ERSTE Bank, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank, a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, az MKB Bank és az UniCredit Bank beadványa érkezett meg a mai napon.

Indul a felnőtt juhászképzés - százan kezdik az első kurzust

Hazai felnőtt juhászképző tanfolyamok indításáról írt alá megállapodást a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség három egyetem mezőgazdasági karával hétfőn a debreceni Farmer Expón.

Már igényelhető a Diákhitel az új tanévre

Fotó: FB/Diákhitel

E héttől újra igényelhető mindkét Diákhitel-konstrukció a 2014/15-ös tanévre, ezek keretében akár a 2%-os kamatú hitelhez is juthatnak az önköltséges képzésben résztvevő hallgatók, az igénylést pedig online felületekről is el lehet indítani.

Budapesten is működésbe lép a vegyvédelmi riasztórendszer

A katasztrófavédelem rendszere abban az esetben riasztja a lakosságot, ha egy ipari üzemből veszélyes anyag kerül a levegőbe.

Kertész Imre és Rubik Ernő kapja meg idén a Szent István Rendet

Az elismerést olyan személyiségek kaphatják, akiknek nemzetközi elismertsége vitathatatlan, és szerte a világban öregbítik Magyarország hírnevét.

Andrássy úti tűz: elkezdték bontani a tetőt

A bontási munkálatok alatt felvonulási területként a Szív utcában a gyalogosjárdát és egy közlekedő sávot, valamint az Andrássy út és a Kodály körönd érintett szakaszait fogják használni.

Ingyen mehetnek a kenyérünnepre a Sóstói Múzeumfalu látogatói

Az intézmény gabonaházában 12 órától elevenítik fel a kézi aratás nehéz munkafolyamatait, majd a szárazmalomnál mutatják be az őrlést, a lisztkészítést.

Zabaron nagyon fázhattak: megdőlt a napi hidegrekord

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 24 és 27 fok között valószínű, este 14-20 fok lesz.

Lelőtt maláj utasszállító - egy magyar C-17-es is segített a hollandoknak

A Nehéz Légiszállító Ezred (Heavy Airlift Wing, HAW) egyik C-17-es nehéz szállító-repülőgépe július 31-én Hollandia kérésére érkezett az ukrajnai Harkovba.

Megkezdődik a választási értesítők kézbesítése

Az értesítőket a pénteki, augusztus 15-i névjegyzéki állapotnak megfelelően nyomtatták ki, azok kiküldésével az iroda a Magyar Postát bízta meg.

Felér egy tudományos fokozattal a nemzetközi szövetség életműdíja?

Mocsai Lajos 1978 óta tanít a Testnevelési Főiskolán, és docensi fokozata van, ami az új szabályok szerint már elég a pályázat beadásához.

Százezernél is több külföldi szavazhat a választáson

Mintegy 107 ezer, nem magyar, de magyarországi lakóhellyel rendelkező európai uniós állampolgár is szavazhat az október 12-ei önkormányzati választáson, ehhez regisztrációra sincs szükségük.

Ökumenikus istentiszteletet tartanak kedden

Az ünnepi istentiszteleten a római katolikus, református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és ortodox egyház főpásztorai működnek közre.

Átfogó lakáspolitikai koncepciót sürget az LMP - a közüzemi vízszolgáltatás biztosításáért

Elfogadhatatlannak nevezték, hogy "a 21. században bárki is úgy éljen saját lakásában, hogy az utca végén lévő közkútra kelljen járnia ivóvízért".

Zöldenergia-fejlesztéseket adtak át Kaszaperen

Alternatív energiaforrások segítik az iskola, az óvoda, az orvosi rendelő és a művelődési ház energiaellátását is.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.