Rig Lajos kedden veheti át megbízólevelét

freedigitalphotos/David Castillo Dominici

Jogerőssé vált az április 12-ei tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután a vasárnap 16 órai határidőig nem érkezett jogorvoslati kérelem.

Kormányellenes tüntetést tartottak Budapesten

A civilek által ellenzéki pártok támogatásával szervezett demonstráción felszólalók a "kormányzati szinten jelentkező korrupció ellen" emelték fel szavukat.

Gyurcsány: biztos, hogy nem az Altus

A gazdaságfejlesztési operatív program kifizetései felfüggesztésének semmi köze az Altus Zrt. európai uniós megbízásához a DK elnöke szerint.

Az LMP szigorítaná a pénzügyi szektor szabályozását

Az ellenzéki párt a kormányoldal által kezdeményezett, a brókerbotrány okait feltárni hivatott vizsgálóbizottságnak is feladatul szabná, hogy javaslatot tegyen erre.

hirdetés

Csepreghy: Biztos, hogy az Altus?

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára azt kéri az Európai Bizottságtól (EB), gondolja újra, hogy Gyurcsány Ferenc ellenzéki politikus cégét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t bízza-e meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.

MSZP: a balatoni üzletek a szezonban vasárnap is lehessenek nyitva!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul adjon felmentést a balatoni üzleteknek május 1-je és szeptember vége között a vasárnapi zárva tartás alól.

Megkezdődik a nemzetközi börtönmissziós imahét

Ma a fogvatartottak és a börtönmisszió vasárnapja van, ezen a napon az elítéltekért, a szabadultakért, családjukért, gyermekeikért, az áldozatokért és a börtönmisszióért imádkoznak.

5 és 20 milliárd forint közötti lehet a Kun-Mediátor által okozott kár

A Kft. károsultjait képviselő ügyvéd szerint az összeg attól függ, hogy végül hányan tesznek feljelentést, hányan jelentenek be hitelezői igényt az illegális pénzügyi tevékenységet végző cég ellen.

Itt vannak a milliárdokat érő számok

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:

Minden magyart sikerült kimenekíteni Jemenből, aki ezt kérte

Szombatra virradóra az utolsó olyan magyarokat is sikerült evakuálni Jemenből, akik ezt kérték. A kimenekített két család hat tagja éjjel fél egykor megérkezett a jordániai Ammanba.

Balog: áldozat nélkül nincs siker, nincs áldás

Az emberi erőforrások minisztere a felújított miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséje utáni ünnepségen szólalt fel szombaton.

Megalakult a Kárpát Haza Önkéntes Tűzoltóegyesület

Az egyesült tagjai megvalósítják azt a nemzetegyesítést, amely a kormánynak a nemzeti együttműködés rendszerében célja és feladata.

Duális felsőoktatási képzést indítana Salgótarjánban az Óbudai Egyetem

A főiskolai képzés úgy kezdődne 2017 szeptemberében, hogy a gyakorlati tudást a duális képzésben részt vevő helyi vállalkozásoknál szereznék meg a hallgatók, az elméletit az Óbudai Egyetem képzésein.

Fiatalok önkéntes munkáját segítő honlap indul

A fiatalok a legelkötelezettebbek az önkéntes munka iránt, a portál célja, hogy összekössék azokat, akik szívesen végeznének önkéntes munkát az őket fogadni kész szervezetekkel.

Elektronikus személyi: Péterfalvi szerint nem csökkenhet az adatvédelem

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint nem csökkenhet az adatvédelem szintje a bevezetésre kerülő új elektronikus személyi igazolvány kapcsán, nem fordulhat elő, hogy a kártyán szereplő adatokat univerzálisan kezeljék.

Kun-Mediátor: furcsa, hogy senkinek nem szúrt szemet az óriási pénzmozgás

Ha egy utazási irodának jelentős összegű bankszámla-forgalma van, ami többszörösen meghaladja az éves mérlegét, annak szemet kellett volna szúrnia a károsultak ügyvédje szerint.

Útdíj - Módosítaná a rendeletet az MSZP

MTI/Büki László

Az MSZP határozati javaslatot nyújtott be az útdíjrendszer módosítása érdekében, hogy a D1-es és a D2-es kategória összekeverése miatt megbüntetett autósok kapjanak méltányosságot.

Csepreghy a támogatott projektek felgyorsítását javasolja a pályázóknak

A nyertes pályázók lehetőségeik szerint gyorsítsák fel projektjeik végrehajtását, mert ha kicsúsznak a saját maguk által vállalt határidőből, elesnek a támogatástól.

Megjelent a DRB-károsult önkormányzatok támogatásáról szóló rendelet

freedigitalphotos/Ambro

A DRB-bankcsoportnál számlával rendelkező önkormányzatok támogatására 1,92 milliárd forint egyszeri átcsoportosításáról döntött a kormány.

A jegybank visszavonta a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét

A felügyeleti biztos jelenlegi adatai alapján a Quaestor Értékpapír Zrt. jelentős volumenű, mintegy 150 milliárd forint értékű értékpapírral nem tud elszámolni.

Csökken a szakok száma a felsőoktatásban

freedigitalphotos.net/dan

A kormány célja, hogy a szakok számának csökkentésével megteremtse a képzés, valamint a gazdasági és társadalmi elvárások közötti összhangot, javítva az oktatás, a foglalkoztatás és a gazdaság versenyképességét.

Romagyilkosságok: hatályon kívül helyeztetné az elsőfokú ítéletet az elsőrendű vádlott védője

Eljárási hibák miatt hatályon kívül helyeztetné a romagyilkosságok ügyében hozott elsőfokú ítéletet az elsőrendű vádlott védője, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerint viszont erre nincs ok.

Egészségügyi törvényeket módosítana a kormány

freedigitalphotos.net/cescassawin

A kilenc törvényt módosító jogszabálytervezet - egyebek mellett - bevezetné az engedélyezés előtti gyógyszerrendelést.

2020-ig 15 milliárd forint egészségügyi prevencióra

Az a cél, hogy a kormányzati támogatással induló prevenciós programok eredményeképpen 10 százalékkal kevesebb ember haljon meg népbetegségekben.

Sokaknak megváltás: tébéfinanszírozást kaphat a Dévény-módszer

freedigitalphotos/artur84

A jövőben finanszírozná az egészségbiztosító a Dévény Anna gyógytornász által kidolgozott és évek óta sikeresen alkalmazott gimnasztika-módszert.

Majálisoznak és demonstrálnak: kellemeset a hasznossal

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) valamint a kormány intézkedései ellen fellépő civil szervezetek együtt majálisoznak és demonstrálnak május 1-jén Budapesten.

Vasárnapi mentességet kérnek a balatoni önkormányzatok

freedigitalphotos/stockimages

Kérik, hogy a kiemelt üdülőkörzet május elejétől szeptember végéig mentességet kaphasson a kereskedelmi vállalkozások, üzletek vasárnapi kötelező zárva tartása alól.

Mit akar a magyar internetnemzet?

Az InternetKon-biztos szerint a polgárok határozott állami cselekvést várnak azért, hogy az internetezés feltételeit Magyarországon javítsák.

Az MSZP és az Együtt is tiltakozik a Raoul Wallenberg szakközépiskola megszüntetése miatt

freedigitalphotos/adamr

Közleményükben elfogadhatatlannak minősítették az iskola "szétverését", és támogatásukról biztosították a pedagógusok és a szakszervezet harcát az "értelmetlen, szakszerűtlen" döntés ellen.

Mégiscsak technikai az az uniós felfüggesztés

Az EB-alelnök szerint a gazdaságfejlesztési operatív program kifizetéseinek felfüggesztése technikai jellegű intézkedés, és amint a magyar hatóságok megoldották a kifogásolt dolgokat, feloldják az intézkedést.

Központi forintosítás is lehet a devizaalapú autóhiteleknél

freedigitalphotos/Stuart Miles

Rendszerszintű forintosításra is sor kerülhet a devizaalapú autóhitelek és személyi kölcsönök esetében, ha nem sikerül rávenni a bankokat, hogy maguktól váltsák forintra a jelenleg jelentős árfolyamkockázatnak kitett hiteleket.

A posztos rendőr nagyobb béremelése a társadalmi megbecsülést jelzi

A rendvédelmi dolgozók új életpályamodelljében az utcán szolgálóknál és az aktív állományúaknál nagyobb, az irodai dolgozóknál, vezetőknél pedig mérsékeltebb lesz a béremelkedés.

Kun-Mediátor - A karcagi önkormányzat nem károsult

MTI/Máthé Zoltán

A polgármester szerint a város nem tartott pénzt a pénzügyi szolgáltatóként tevékenykedő utazási irodánál.

EKSZ: Aláírásgyűjtés a BKV-vezér ellen

Méltatlan tárgyalások, nulla béremelés: megelégelte a hónapok óta tartó eredménytelen bértárgyalás-sorozatot a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet.

Hamarosan pontosan kialakulnak a Liget projekt elemei

freedigitalphotos.net/adamr

Nincs veszélyben az elképzelés, hogy 2016 első felében a Liget projekt többi elemeivel együtt elkezdődhessen az építkezés a Városligetben.

Kórházi betegek adatai kerültek ki az internetre

Csaknem egymillió kórházi beteg adatai kerültek ki az internetre, amelyeket bárki elérhetett, bár a táblázatok neveket nem tartalmaztak.

Köveket helyeztek el a Dohány utcai zsinagóga kertjében az áldozatok emlékére

MTI/Máthé Zoltán

Köveket helyeztek el a holokauszt áldozataira emlékezve Budapesten, a Dohány utcai zsinagóga kertjében az Emanuel-emlékfánál csütörtök este.

Átadták a Fővárosi Törvényszék Tölgyfa utcai épületét

Átadták a Fővárosi Törvényszék új épületét csütörtökön a II. kerületi Tölgyfa utcában, ahová a szervezet hat egysége költözik.

Az áldozatokra emlékeztek a Cipők a Duna-parton emlékműnél

MTI/Marjai János

A "nyíltan náci" gondolatokat valló országgyűlési képviselők lemondatására szólította fel Vona Gábort, a Jobbik vezetőjét a Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Szövetségének elnöke azon a megemlékezésen, amelyet a holokauszt-emléknap alkalmából rendeztek a Cipők a Duna-parton emlékműnél csütörtökön Budapesten.

Colleen Bell: a holokauszt volt az emberiség történetének legtragikusabb időszaka

Az emberiség történetének legtragikusabb időszakként emlékezett a holokausztra a népirtás emléknapján, csütörtökön Budapesten, a Páva utcai emlékközpontban az Amerikai Egyesült Államok nagykövete.

Polgármester: racionális döntés lenne a II. kerületben létrehozni az új kórházat

freedigitalphotos.net/dan

"A helyi ellátásért felelős Szent János Kórház - adottságai és állapota miatt - dolgozói erőfeszítései ellenére sem tudja maradéktalanul teljesíteni a feladatát. Ez szakterülettől függően 400 ezer-1 millió embert érint."

Támogatta a miskolci közgyűlés az úgynevezett seriffrendszer bevezetését

Támogatta a miskolci közgyűlés csütörtökön az úgynevezett seriffrendszer bevezetését: minden választókerület kap egy-egy önkormányzati rendészt.

M4-es autópálya - Lázár: a kormány kíváncsi arra, valóban vizsgálódott-e az OLAF

freedigitalphotos.net/adamr

Egy birtokukban lévő levélre hivatkoznak.

A PSZ megtámadja a Raoul Wallenberg Szakközépiskolát megszüntető kormánydöntést

Megtámadja a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a kormánynak azt a döntését, amely szerint jogutódlással megszűnne a fővárosi Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola. Ha a kormány nem vonja vissza döntését, akkor a szakszervezet bírósághoz fordul.

Tapolcai választás - Végleges eredmény: Rig Lajos a győztes

MTI Fotó: Varga György

A választási bizottság csütörtöki határozata alapján a mandátumot 10 608 szavazattal Rig Lajos (Jobbik) kapta.

A Jobbik a kancellárokról kérdezi az egyetemeket

A Jobbik közérdekű adatigényléssel fordul az egyetemekhez a kancellárok tevékenységével összefüggésben.

Kun-Mediátor - Húszmilliárd forint is lehet a kár a jogi tanácsadó szerint

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Csak olyan összegről lehet feljelentést tenni a károsultaknak, amelynek a forrását igazolni tudják.

Csepreghy Nándor: átalakították a pályázati rendszert

Az átalakítás egyik legfontosabb célja, hogy koncentrálják a források felhasználását, és világos fókuszokat fogalmazzanak meg a vállalkozások számára.

Uniós felfüggesztés: Csepreghy lemondását követeli az Együtt

freedigitalphotos.net/adamr

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár lemondását követeli az Együtt az uniós gazdaságfejlesztési pénzek kifizetésének felfüggesztésével összefüggésben.

Zalaegerszegnél kezdik az M9-es építését

Zalaegerszeg nehezen megközelíthető település, a kormány ezért két döntést hozott a város polgármesterével megállapodva.

Pult alól kínálta a befektetést a karcagi utazási iroda - nem védi az ügyfeleket az OBA

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Itt egy utazási iroda a gyanú szerint gyakorlatilag a pult alól kínált pénzügyi termékeket, amire semmiféle jogosultsága nem volt, ebből következően a magyarországi garanciaalapok sem az Országos Betétbiztosítási Alap, sem a Befektetési-védelmi Alap kártalanítása erre a tevékenységre nem vonatkozik.

Holokauszttagadás miatt marasztaltak el egy nőt Szegeden

Holokauszttagadás miatt gyorsított eljárásban marasztalt el jogerősen egy 61 éves helybéli nőt csütörtökön a Szegedi Járásbíróság.

Beintettek a facsemeték az ónos esőnek a Börzsönyben

freedigitalphotos.net/adamr

A tavaly decemberi ónos eső mintegy 50 ezer hektárnyi területen okozott jégtöréseket Észak-Magyarország erdeiben.

Gigaszívás: a pénzügyi rendszernek évi 20 milliárdba kerülhetnek a brókerbotrányok 6-8 évig

A devizás személyi kölcsönökkel együtt 500 milliárdos hitelállományról van szó, közel 290 ezer szerződéshez kapcsolódóan.

Kétszer annyi hajléktalan él vidéken, mint Budapesten

freedigitalphotos.net/adamr

Ebben az évben is kétszer annyi fedél nélkül élő embert talált a felmérés a vidéki városokban (2488-at), mint Budapesten (1201-et).

M4-es autópálya: meg kell szüntetni a támogatási szerződést a kormány szerint

A projekt keretében építették volna meg az M4-es autópálya Abony-Fegyvernek közötti szakaszát és egy új Tisza-hidat.

Nincs fedezet a cafeteria kifizetésére az egri kórházban

freedigitalphotos.net/adamr

Az egri Markhot Ferenc Kórház költségvetésében nincs fedezet a cafeteria kifizetésére, mivel 1,2 milliárd forint kifizetetlen szállítói tartozást kezel az intézmény, és ennek összege folyamatosan emelkedik.

Tanúként hallgatták meg a volt MVM-vezért Kiss Ernő perében

Kiss Ernő ellen a Központi Nyomozó Főügyészség tavaly októberben nyújtott be vádiratot folytatólagosan, vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt.

Kun-Mediátor - Zárva tart a cég összes irodája

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Zárva volt szerdán a Kun-Mediátor Kft. törökszentmiklósi és debreceni irodája is, a vállalkozás budapesti fiókjában nem válaszoltak a telefonhívásokra, ám a törökszentmiklósi, utaztatással foglalkozó fiók dolgozóit el lehetett érni a honlapon megadott telefonszámokon.

Kun-Mediátor - Károsult utasokról egyelőre nem tudni

Egyelőre nem érkezett bejelentés a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. esetlegesen károsult utasaitól a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalhoz (MKEH).

Tapolcai választás: sértetlennek találta a külképviseleti urnákat az NVB

MTI Fotó

A vasárnapi tapolcai időközi országgyűlési választáson 8 külképviseleten szavaztak összesen 11-en.

Romagyilkosságok: az elsőrendű vádlott védőjének kifogásait is ismertették

Megkezdődött a másodfokú büntetőper a romák sérelmére évekkel ezelőtt elkövetett gyilkosságsorozat ügyében szerdán a Fővárosi Ítélőtáblán. A tárgyaláson ismertették az ügyészségi álláspontot, majd az elsőrendű vádlott védőjének három beadványát is.

A Kehi nem függesztette fel a győri ETO Park hitelnyújtásának vizsgálatát

gyor.hu

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal 2012 márciusában leállította a győri ETO Park beruházáshoz a Quaestornak nyújtott hitel vizsgálatát.

A KDNP tiltakozik a csömöri holokausz-emlékmű megrongálása miatt

"Felháborítóak az ilyen és ehhez hasonló cselekmények, amelyek nem tisztelik a fasizmus és a nácizmus ártatlan áldozatainak emlékét."

Fidesz: egyetlen fillért sem hagyunk veszni

freedigitalphotos/Idea go

A Fidesz-frakció arra kéri a kormányt, tegyen meg mindent azért, hogy "a szocialisták szabálytalan pályáztatási gyakorlata miatt" Brüsszellel kialakult technikai vita ne hátráltassa a most kifutó gazdaságfejlesztési programok végrehajtását.

A társasházak energetikai korszerűsítésére április 30-tól lehet pályázni

A pályázatban 5-60 lakásos épületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást, pályázni a forráskeret kimerüléséig lehet majd.

MUOSZ: elfogadhatatlan a médiamunkások bántalmazása

freedigitalphotos/hin255

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) az újságírók, fotóriporterek, operatőrök és az őket segítő munkatársak elleni támadások büntetőjogi szankcióinak szigorítását kezdeményezi.

Az MTVA vezetője a rendőrséghez fordult a Borsa-ügyben

Bejelentést tett a balatonfüredi rendőrkapitányságon Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója Borsa Miklós televíziós műsorvezető bántalmazása miatt

Kun-Mediátor - Jogi segítséget ígértek a károsultaknak

freedigitalphotos/renjith krishnan

A legfrissebb adatok szerint 200-nál több károsultról tudnak, ám ez a szám percről-percre nő.

Ötvenezer forintos alapjövedelemért kampányol a PM

A felnőtteknek havi 50, a gyermekeknek havi 25, míg a várandós kismamáknak havi 75 ezer forintos alapjövedelmet garantálna a Párbeszéd Magyarországért.

Alánkvág egy kissé az EB a 10 százalékos keretkorrekcióval

freedigitalphotos/graur razvan ionut

Az Európai Bizottság (EB) felfüggeszti a gazdaságfejlesztési operatív program első három prioritástengelyét, ahová az innovációs pályázatok, gazdaságfejlesztés, üzleti infrastruktúra fejlesztése tartozik.

16 millió megítélt forint Marian Cozma családjának

A Cozma-ügyben 16 millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg - nem jogerős - ítéletében a Fővárosi Törvényszék szerdán a hat éve Veszprémben meggyilkolt kézilabdázó, Marian Cozma családjának az őket ért feldolgozhatatlan traumáért.

Nagy bajban vannak az orvostechnikai beszállítók

freedigitalphotos/adamr

A válsághelyzet mielőbbi megoldása érdekében levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz a szektort képviselő érdekvédelmi szervezetek.

A nyugati értékvilághoz tartozást erősíti a magyar katonai segítség

A Magyar Atlanti Tanács (MAT) elnöksége üdvözli az Országgyűlés keddi döntését, amellyel az megadta a felhatalmazást magyar katonák kiküldésére az Iszlám Állam elleni közös nemzetközi katonai fellépéshez.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.