"Kiengedik" az egészségügyi dolgozók mozgóbérét

freedigitalphotos/adamr

Július 1-jétől magasabb jövedelemre számíthatnak a betegágy mellett dolgozók.

Máris mindenki a CSOK-ot akarja

Már több mint 40 ezren érdeklődtek a korábbi szocpolt felváltó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt és 1500 ügyfél már időpontot is egyeztetett az FHB valamelyik bankfiókjánál.

Fidesz: százezrek léphetnek egyet előre

Több százezer ember boldogulását segíti a július 1-jével - azaz szerdán - életbe lépett újabb béremelés, új típusú családi támogatás és foglalkoztatási adókedvezmény.

Kósa: jelentős eredmény az uniós álláspont megváltoztatása

Az Európai Uniónak változtatnia kell "teszetosza, sehová nem vezető, semmilyen" álláspontját menekültügyben, e téren pedig már "jelentős eredmények vannak".

hirdetés

Jelentős engedménnyel kínálnak tunéziai nyaralást az utazási irodák

Az egyik magyar internetes oldalon 85 ezer forinttól kínálnak tíznapos nyaralást korlátlan étel- és italfogyasztással.

Mélyrepülésben a vendéglátás a Balatonon

A leginkább szakácsból van hiány. Rövidesen komoly gond lehet a régió vendéglátóiparában.

Harmadával emelkedik a rendőrök és a katonák fizetése

A rendvédelmi és a honvédelmi dolgozói életpályamodellről szóló jogszabályok alapján júliustól 30 százalékkal emelkednek mindkét területen az illetmények.

Több fontos jogszabály is változik július elsején

Használt lakás vásárlására is jár vissza nem térítendő állami támogatás, indul a mosógépcsere-program, a munkaadók adókedvezményt kapnak a mezőgazdasági foglalkoztatottak után és a magyar autósok adatai kiadhatók lesznek a külföldi szabálysértési hatóságnak.

Nemzeti Korrupciós Múzeum néven szervez vándorkiállítást a DK

A Demokratikus Koalíció Nemzeti Korrupciós Múzeum néven vándorkiállítást indít, hogy bemutassa a kormánynak, hol vannak azok a források, amelyekkel segíteni lehet a magyar gazdaságot.

Nemzeti azbesztmentesítési program kidolgozását sürgeti a Levegő Munkacsoport

Magyarországnak még mindig nincs nemzeti azbesztmentesítési programja, miközben az uniós tagországok három kivétellel valamennyien elkészítették és folyamatosan hajtják végre a saját mentesítési programjukat.

Együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter

Az országaikat ért rendkívüli migrációs nyomás megfékezése érdekében szoros együttműködésről állapodott meg a szerb, az osztrák és a magyar belügyminiszter kedden Budapesten; a tárcavezetők egyetértési nyilatkozatban rögzítették mindezt.

Angol nyelvű kötet jelent meg Orbán második kormányzati ciklusáról

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A magyar miniszterelnök és kormányzatának politikája nem könnyen illeszthető be a nyugat-európai jobbközép politikába - hangsúlyozta a The Second Term of Viktor Orbán - Beyond Prejudice and Enthusiasm (Orbán Viktor második ciklusa - előítéleten és lelkesedésen túl) című kötet keddi budapesti bemutatóján a kiadvány egyik szerkesztője.

Elhunyt Peták István

Életének 75. évében elhunyt Peták István, a Magyar Televízió volt elnöke.

Újszülöttjének megölésével vádolt nő pere kezdődött Debrecenben

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Újszülöttjének megölése miatt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel megvádolt hajdúszoboszlói anya pere kezdődött meg a Debreceni Törvényszéken kedden.

Pénteken és hétfőn is rendkívüli ülést tart az Országgyűlés

A kormány péntekre és hétfőre is kezdeményezte az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását.

Jogerősen pert nyert a Helsinki Bizottság a Fidesz ellen

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletben kedden helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, és kötelezte a Fideszt és Hoppál Péter korábbi szóvivőt arra, hogy a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben, valamint a www.fidesz.hu portálon közzétett nyílt levél útján fejezze ki sajnálkozását amiatt, hogy valótlan tényeket állítva megsértette a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) jó hírnevét.

Két hónapot csúszik a kormányzati informatikai rendszer fejlesztésének lezárása

Június vége helyett várhatóan csak augusztus 31-én zárul az európai uniós forrásból finanszírozott Központosított Kormányzati Informatikai Rendszer kiterjesztése (KKIR2) projekt.

Saját módosítást nyújtott be a közbeszerzési törvényhez a költségvetési bizottság

freedigitalphotos.net/cescassawin

Két területen is kivenné a közbeszerzési törvény hatálya alól a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot (MTVA) a parlament költségvetési bizottsága, a törvényjavaslathoz benyújtott bizottsági módosító indítványában.

Édesvízi medúzákat fedeztek fel a Sükösdi tőzegtavak egyikében

Különleges, a hazai vizekben ritkán előforduló, de ilyen helyen még sohasem látott élőlények: édesvízi medúzák (Craspedacusta sowerbyi) felbukkanása tartja lázban vasárnap óta a Sükösdi tőzegtó-rendszer egyikének hasznosítóit és az oda járó vendégeket.

Szita: milliárdokat hozhat Kaposvárnak a Tudás-park

Wikipédia/Egrian

Az önkormányzat legfontosabb gazdaságpolitikai célkitűzése, hogy Kaposváron még több munkahely legyen, és a dolgozók a jelenleginél magasabb bért kapjanak.

Fidesz: tűrhetetlen, ami Debrecenben történt

Tűrhetetlennek és felháborítónak nevezte a debreceni migrációs tábornál előző nap történteket Pósán László, a Fidesz debreceni országgyűlési képviselője kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A DK az Európai Bizottsághoz fordult az infótörvény javasolt módosítása miatt

freedigitalphotos.net/adamr

Az Európai Bizottsághoz (EB) fordult az információszabadságról szóló törvény javasolt, a közérdekű adatok megismerését megnehezítő módosítása miatt Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője.

Rétvári: 144 ezer gyerek kap napi háromszori étkezést a szünidőben

Így a programból egyetlen jelentkező önkormányzat sem maradt ki.

Illegális bevándorlás: az EU elismerte, hogy példátlan nyomás nehezedik Magyarországra

EU

Szijjártó Péter szerint az EU migrációs biztosának látogatása valóban azt mutatja, hogy Magyarország már nincs egyedül, amikor "elképesztő illegális bevándorlási nyomással" néz szembe.

Mavir: befejeződött a tavaly megsérült távvezetékek felújítása

Az átviteli hálózat Gödöllő térségében összesen majdnem 14 kilométer hosszan sérült meg és a helyreállítás 38 távvezeték-oszlopot érintett.

NGM: július 1-jével 44 szakképzési centrum szerveződik

freedigitalphotos.net/adamr

A kormány döntése alapján 2015. július 1-től mintegy 300, 2016. július 1-től pedig további 50 oktatási intézmény kerül majd a gazdasági tárca fenntartásába.

Szeptembertől nem fordulhat elő, hogy egy gyerek nem kap naponta háromszor enni, de...!

Ahhoz, hogy el tudják érni a teljes körű étkeztetés biztosítását, be kellett vezetni a hároméves kortól kötelező óvodáztatást, továbbá ingyenessé kellett tenni a közétkeztetést, amit önbevalláson alapuló jövedelemhatárhoz kötöttek.

Gripen-balesetek: a Kecskeméten megsérült gép remélhetőleg javítható

Lockhead Martin

Az elsődleges szakértői vélemények alapján a honvédelmi tárca abban bízik, hogy a Kecskeméten futóműhiba miatt megsérült Gripen vadászrepülő javítható.

Elfogadhatatlan a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet érintő törvénymódosítás?

A jogszabállyal a kormány támadást indított jelentős magyar felsőoktatási intézményekkel, az ELTE-vel és a Corvinussal szemben.

Behajtott egy boltba egy autós Győrben

freedigitalphotos.net/adamr

Behajtott egy boltba egy autós Győrött. Senkinek nem esett baja a balesetben.

Júliusban huszonöt új busz áll forgalomba Budapesten

25 új, alacsonypadlós, környezetbarát, légkondicionált utasterű busz áll csatasorban a főváros utcáin.

Balog Zoltán: az Emmiben maradnak a jelenlegi államtitkárok

freedigitalphotos/pakorn

Az emberi erőforrások minisztere az egy éves kormányzati munka júliusi értékelése után is a jelenlegi államtitkárokkal akar tovább dolgozni.

Nagyon zsúfoltak a befogadó intézmények

Jelenleg a kapacitás 200 százalékán működnek a bevándorlókat befogadó magyarországi intézmények, ezért folyamatosan bővíteni szükséges a férőhelyeket sátrakkal, konténerekkel vagy akár egy sportcsarnokkal.

Idénymunkára mehetnek a közfoglalkoztatottak

Közfoglalkoztatottakat is lehet alkalmazni egyszerűsített foglalkoztatásban.

Nyáron megszűnik a bírósági végrehajtói kamara

Avégrehajtóknak jogi végzettséget kell szerezniük, pályázat útján elnyerhető kinevezésük pedig határozott idejű, hét évre szóló lesz a bírósági végrehajtásról szóló törvény és hozzá kapcsolódó más törvények módosítása alapján, melyeket kedden szavazott meg az Országgyűlés 147 igen szavazattal, 34 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett.

Vasárnap futnak majd, hogy ne zavarják a közlekedést és a bevásárlást

freedigitalphotos/duron123

Változás várható a hétvégi köztéri rendezvényekkel kapcsolatban, mert amióta az üzletek vasárnap zárva tartanak, a szombati napokra szervezett események még inkább megnehezítik a bevásárlást és a közlekedést.

Ez a magyar honvédség legnagyobb problémája

A "helikopterképesség" teljes hiánya a magyar honvédség legnagyobb problémája a NATO friss elemzése szerint, a tárca dolgozik a helyzet megoldásán.

A rezidensképzésben központi foglalkoztatás és finanszírozás lép életbe

freedigitalphotos/Stuart Miles

A július 1-jén életbe lépő rendelet értelmében valamennyi rezidens illetményét (a jogszabály szerinti járulékokkal együtt) központi költségvetési forrásból biztosítják.

Egyre nagyobb a káosz a Telenornál

Ma van az utolsó nap a július elsejei áremelés előtt, amikor még jelezhetik az ügyfelek, hogy kérnek-e belőle vagy sem. Ha tegnap roham volt, amin nem bírt úrrá lenni a szolgáltató, akkor mára összeomlás várható?

Szerdán ne menjen orvoshoz

freedigitalphotos/Stuart Miles

Július 1-je Semmelweis Nap, a magyar egészségügy napja, egyben az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Így holnap zárva lesznek a háziorvosi rendelők, a fogorvosi rendelők, a szakorvosi rendelők, a védőnői tanácsadók is.

NOE: jelentős segítség az új otthonteremtési program

Az új családi otthonteremtési kedvezmény (csok) egyik legnagyobb előnye, hogy már használt lakás vásárlására és bővítésére is igénybe vehető.

Bevezetheti a családi csődvédelmet a parlament

freedigitalphotos/olovedog

Az Országgyűlés mai ülésnapján összesen tizenkilenc javaslatról dönthet, elfogadhatják például a kereszténydemokraták családi csődvédelemről szóló javaslatát, továbbá módosíthatják a menedékjogi törvényt.

Indul a mosógépcsere-program, elsőként a nyugat-dunántúli régióban

Szerdán indul a mosógépcsere-program, amelyet az Otthon melege program keretében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hirdetett meg, július elsejétől elsőként a nyugat-dunántúli régióban - Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékben - lehet pályázni.

Két hosszúhétvége lesz jövőre

freedigitalphotos/Stuart Miles

Jövőre két hosszúhétvégével tervezhetnek a munkavállalók március 15-e és november elseje miatt, a szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni.

Civilek segítik az elfogott határsértőket a röszkei hangárban

A zöldhatár közelében elfogott emberek először ebbe az épületbe kerülnek, vizet, élelmet kapnak, lepihenhetnek, majd elkezdődik a rendőrségi regisztrációjuk.

Debreceni országgyűlési képviselők: zárttá kell tenni a táborokat

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecen kormánypárti országgyűlési képviselői szerint zárttá kell tenni a hazai befogadóállomásokat.

Lezárták a debreceni tábort

A táborlakók bemehetnek a befogadóállomásra, de onnan csak alapos indokkal engednek ki bárkit is. A helyzet pillanatnyilag nyugodt.

Alapjogokért Központ: a törvénymódosítási javaslatok megfelelnek az uniós jognak

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Számos ponton van lehetőség a hatályos törvények "EU-konform módosítására".

Megkezdődött az Origo értékesítése

Több hírportál értesülése szerint a cégvezetők hétfőn kora délután tartottak erről értekezletet.

Helyesbített a MUISZ: az utazási irodák az utazási szerződés szerint járnak el visszamondás esetén

freedigitalphotos/FrameAngel

A tunéziai utakat szervező irodák az utazási szerződés szerint járnak el visszamondás esetén, a részvételi díjat akkor fizetik vissza, ha nem indul charterjárat az adott úticélra.

Hidat feszítenek Csallóköz és Szigetköz közé

A tervek szerint már 2017-ben megkezdődhet annak, a gyalogos és kerékpáros forgalomra szolgáló új Duna hídnak az építése, amely a szlovákiai Csallóköz egyik települését Doborgazt (Dobrohost) kötné össze a szigetközi Dunakilitivel.

Ajánlatuk átgondolására kérik a minisztériumot az elutasított dohánycégek

Fotó: Facebook NAV

Ajánlatuk újbóli átgondolására kéri a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot az a három dohányipari vállalat, amely ajánlatot tett arra, hogy vállalná a magyarországi dohány-kiskereskedők ellátását, de a tárca ezt elutasította.

Megrohamozták a Telenort az ügyfelek

A Telenornál visszahívást kérhetnek az ügyfelek, a Telekomnál júliusban nyilatkozhatnak a díjszabás módosítással kapcsolatban. A Telenor közösségi oldalán áramlanak a panaszos kommentek.

Csiba Péter az MVM új elnök vezérigazgatója

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése Csiba Pétert nevezte ki a társaság elnök-vezérigazgatójának, aki június 30-tól látja el az elnöki feladatokat, a vezérigazgatói pozíciót viszont - a közgyűlési döntés értelmében - később tölti be.

Ne görög görög-, hanem magyar görögdinnyét vásároljunk

A jövő héttől már nagy mennyiségű magyar dinnye kerül a piacra, ezért a Földművelésügyi Minisztérium (FM) arra kéri a vásárlókat, hogy ne Görögországból származó, hanem magyarországi dinnyét válasszanak.

Liberálisok: Magyarországon is engedélyezzék az azonos neműek házasságát!

freedigitalphotos/master isolated

A Liberálisok elnöke, a független parlamenti képviselő Fodor Gábor törvényjavaslatban kezdeményezte, hogy a magyar jog is engedélyezze az azonos neműek házasságát.

Július 1-jével indul az új otthonteremtési program

A korábbi "szocpolt" felváltó állami támogatást már az egygyermekes családok is kérhetik, továbbá azok is, akik gyerekeket vállalnak, akár örökbefogadással.

A görög válság minket nem dönt romba

freedigitalphotos/Stuart Miles

Varga Mihály szerint a görög válság legújabb eseményei csekély hatással vannak a magyar gazdaságra, a görög gazdaság kereskedelmi kapcsolatai Magyarországgal viszonylag mérsékeltek, a külkereskedelmi áruforgalomnak mindössze 0,4 százalékát adják.

Bemutatták az új vízügyi stratégiát, a Kvassay tervet

Bemutatták a vízgazdálkodás minden területére kiterjedő új vízügyi stratégiát, a Kvassay Jenő Tervet hétfőn Budapesten, a stratégiát várhatóan év végén terjesztik a kormány elé.

Bohózatba fordult a Lánchíd Palota ügye

Ma.hu

Újabb tárgyalást tartott a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiuma az állami tulajdonú Eximbank-MEHIB által székházként kibérelt Lánchíd Palota ügyében. Vettük a fáradtságot és végigültük a tárgyalást.

Tunézia: eltekintenek a kötbértől az utazási irodák visszamondás esetén

Aki nem akar utazni, annak jogszabály alapján kötbért kellene fizetnie, ennek ellenére a tunéziai utakban érintett négy utazásszervező a történtek miatt "nem ezt a magatartást gyakorolja".

Balog Zoltán: növelnénk a nemzetközi diák- és kutatói mobilitást

Facebook Diákhitel

A meglévő ösztöndíjprogramok - Erasmus+, CEEPUS, Stipendium Hungaricum, Campus Hungary - folytatása mellett egy új, rugalmas ösztöndíjrendszer létrehozását tervezik.

Vizsgálóbizottságot hoztak létre a Gripen-balesetek ügyében

Vizsgálóbizottságot hozott létre a honvédelmi tárca a Gripen-balesetek ügyében, a testületnek július 31-ig kell jelentést tennie a balesetek lehetséges kiváltó okairól.

Hende: a honvédelmi közalkalmazottak keresete is emelkedik júliustól

freedigitalphotos.net/worradmu

Nemcsak a katonák, hanem a honvédelmi ágazatban dolgozó közalkalmazottak keresete is emelkedik július elsejétől.

Két év börtönre ítéltek egy szerbiai embercsempészt Szegeden

Gyorsított eljárásban két év letöltendő börtönbüntetéssel sújtott első fokon a Szegedi Járásbíróság egy szerbiai férfit, aki 11 szír állampolgárt szállított volna Mórahalomról Bécsbe.

Jogerős életfogytiglan a battonyai gyilkosoknak

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla hétfőn azt a két férfit és egy nőt, akik Battonyán évekig kínoztak egy fiatal lányt, aki végül 2010 nyarán belehalt a bántalmazásba.

Idén nyártól megújulnak az ELTE gólyatáborai

Az intézmény vezetése a hallgatói önkormányzattal közösen részletesen megvizsgálta a korábbi szervezési gyakorlatot, és hosszú távú erőszak-megelőzési, áldozatsegítési koncepciót dolgozott ki.

Ügyészségi vizsgálatot kértek Gaskó gazdálkodása miatt

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Ügyészségi vizsgálatot kért a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás volt elnöke, Gaskó István alatti gazdálkodása miatt a szervezet elnöki jogköreit ideiglenesen betöltő Bárány Balázs, aki emellett rágalmazásért büntető feljelentést is tett Gaskó ellen.

Magyarországon lehet a pápa és a pátriárka találkozója?

Hilarion volokalamszki metropolita, a moszkvai patriarchátus külügyi vezetője szerint hazánkba is találkozhatna a keleti és nyugati kereszténység legfőbb vezetője.

Csehország sátrakat küld Magyarországra

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Csehország ötven darab nagyméretű sátrat küld Magyarországra, hogy ezzel segítsen a bevándorlók elszállásolásában.

Szavazásokat készítenek elő a képviselők

Kedden elfogadni tervezett előterjesztések utolsó vitáit tartja az Országgyűlés mai ülésén, amelyen interpellációk is lesznek.

A Kliktől az NGM-hez kerülnek a szakképző iskolák

freedigitalphotos.net/dan

Több jogszabály is változik a köznevelésben július 1-től, például ekkor kerülnek a szakképző iskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) fenntartásába.

Nyílt napot tartottak Londonban a Gyere haza, fiatal! program keretében

Nyílt napot tartottak vasárnap Londonban a külföldön élő magyaroknak a Gyere haza fiatal! program keretében Londonban.

Már most megkezdődött a felkészülés a téli hajléktalanellátásra

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

Kiírták az erre vonatkozó tendereket, és az első körben csaknem 200 millió forintra pályázhatnak a hajléktalanellátásban részt vevő szervezetek.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Vérhiány: a Facebook segített, a polgármester nem kért protekciót!

freedigitalphotos.net/adamr

A XV. kerület polgármestere, Hajdu László segítségkérő kiáltását szerkesztőségünk a Facebookon olvasta. Azért kért segítséget egy hete csütörtökön, mert nem tudták megoperálni megfelelő vér hiányában.

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

Itt a keret, amelyen keresztül nézve élettel teli, spontán és szerethető a hétköznap, a város, a pillanat!

Budapest in Love: szerelmes főváros a mindennapi emberek tolmácsolásában - szenzációs videóval. Mert tele van a város szerelemmel!

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.