Online számhordozási tudakozót indított az NMHH

freedigitalphotos.net/stockimages

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) online számhordozási tudakozót indított, amelyen keresztül könnyen lekérdezhető, hogy az adott telefonszám melyik szolgáltatóhoz tartozik, és melyiktől hozták el.

Tizenéves testvérek ellen emeltek vádat rablás miatt

Három tizenéves testvér ellen emeltek vádat felfegyverkezve, illetve csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt Miskolcon. A lány az egyik öccsével még 2013-ban támadott meg egy fiatalt, tavaly pedig a két öccse egy fiút rabolt ki.

A hajléktalanrendelet is módosul: több helyen lehet életvitelszerűen tartózkodni

Módosította a fővárosi hajléktalanrendeletet szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, a legjelentősebb változás, hogy a XIV. kerületben nem lesz olyan terület, ahol tilos az életvitelszerű közterületi tartózkodás

Változik a köznevelési törvény - így szedik szét a szakiskolai rendszert

Átalakulnak a 2016/17-es tanévtől a szakképző iskolák: a szakközépiskolák szakgimnáziumok, a szakiskolák pedig szakközépiskolák lesznek. Többek között ingyenessé válik a második szakképesítés megszerzése.

hirdetés

Megszavazták: háromszor több kisgyerek kap ingyenes étkezést, mint eddig

Kiterjesztette a parlament az ingyenes bölcsődei és óvodai étkeztetést szerdán.

Folyamatban van a drónokra vonatkozó szabályok felülvizsgálata

twitter

A pilóta nélküli légi járművek magyar légtérben történő polgári alkalmazásáról szóló szabályozás felülvizsgálatával kapcsolatban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium új szabályok kidolgozását tervezi.

Csodamatrac csoda nélkül - több mint 6 millióra bírságolt a GVH

Megtévesztő tájékoztatást adott a "pulzáló mágnesterápiás készülékről", és valótlan gyógyító hatásokkal népszerűsítette a matracot a Varosetta Kft., ezért a jogsértésért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a kiszabható maximális bírságot rótta ki a cégre.

Százezres minimálbért, 50 százalékos közszféra-béremelést szeretne az MSZP

Az MSZP a nemzeti béremelés programjára tesz javaslatot a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványokkal.

Trafikbűnözés: egy életveszélyes és egy halálos sérülést okoztak a fóliák mögött

Összesen 878 esetben indult büntetőeljárás nemzeti dohányboltban elkövetett bűncselekmény miatt 2013. július 1. és 2015. május 11. között, ezek közül öt járt testi, egy életveszélyes sérüléssel, és egy halálos kimenetelű volt.

Bajban a tej: 8000 litert zárolt a Nébih

freedigitalphotos/Surachai

Két hét alatt országszerte több mint 200 forgalmazó helyen mintegy 300 tételt vizsgáltak a szakemberek, és nyomonkövethetőségi problémák miatt a NÉBIH KÜI munkatársai mintegy 8000 liter tejet zároltak.

DK: a kormányfő veje a fővárosban is megvetheti a lábát

A Demokratikus Koalíció (DK) azt gyanítja, hogy a főváros szerdán elfogadni tervezett közvilágítási tervével Tiborcz István, Orbán Viktor kormányfő veje a fővárosban is "megvetheti lábát".

Lottólázban az ország: 7 millió darab kitöltött ötöslottó-szelvény - és egy sem nyert

freedigitalphotos/cooldesign

Az elmúlt héten már csaknem dupla annyi szelvényt töltöttek ki az 5-ös lottón, mint egy átlagos játékhéten.

Fogy a magyar: kevés a születés, sok a halálozás

A születések száma mintegy 3 százalékkal, a halálozásoké 15 százalékkal nőtt 2015 első három hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest, így a természetes fogyás mértéke 6,5 ezrelékre emelkedett.

Három helyen lesz időközi polgármester-választás vasárnap

freedigitalphotos/adamr

Három településen tartanak vasárnap időközi polgármester-választást: Nyírkátán, Szúcs községben és Udvariban.

Gyurcsány Ferenc: a miniszterelnök politikai értelemben meg akarja ölni a DK-t

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktor miniszterelnök politikai értelemben meg akarja ölni a Demokratikus Koalíciót (DK), de "ez nem fog neki sikerülni".

Orbán: zavarják el, aki rám hivatkozva jelenik meg egy állami cégnél!

MTI Fotó

Orbán Viktor még korábban utasította a fejlesztési minisztert, hogy zavarják el az állami cégektől azokat, akik ott rá vagy családjára hivatkozva jelennek meg.

Távozik a Mediaworks vezérigazgatója

Mihók Attila, a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatója, és a csoporthoz tartozó vállalatok vezető tisztségviselője saját kérésére távozik posztjairól. A Mediaworks keresi a vezérigazgató utódját.

BM: megvan a rendészeti életpályamodell fedezete

freedigitalphotos/Idea go

Az idei költségvetés tartalmazza a rendészeti életpályamodell bevezetéséhez kapcsolódó kiadások fedezetét.

MSZP: elhalasztják a rendőrségi életpályamodell bevezetését

Az MSZP világos választ vár a Belügyminisztériumtól arra, hogy miért halasztják el a következő parlamenti ciklusra a "nagy dérrel-dúrral" bejelentett rendőrségi életpályamodell bevezetését.

Fodrozódik a pannonhalmi szerzetes-ügy

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Győri Rendőrkapitányság a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban tíz éve történt cselekménysorozat ügyében, miután a sajtóból tudomást szereztek arról, hogy a főapátság belső vizsgálatot rendelt el kiskorú veszélyeztetése miatt.

Nébih: nyolc megye tíz településén van érvényben korlátozás fertőző lóbetegség miatt

Az ország nyolc megyéjének tíz településén kellett forgalmi korlátozást elrendelnie a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (Nébih), hogy megakadályozza a lovakra veszélyes úgynevezett fertőző kevésvérűség (FKV) terjedését.

Súlyosbította az érdi ikerpárt elgázoló nő büntetését a másodfokú bíróság

freedigitalphotos/pakorn

Három év hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte jogerősen a másodfokon eljáró Budapest Környéki Törvényszék kedden azt a nőt, aki 2012 nyarán Érden az autójával elsodort egy ikerbabakocsit, és ezzel két kisgyermek halálát okozta.

Jogsegélyszolgálat: közalkalmazottból közfoglalkoztatott lett?

Az LMP jogsegélyszolgálatot indít azok számára, akiket a közszférából bocsátottak el, majd közfoglalkoztatottakkal pótoltak.

Aláírásgyűjtés indult, hogy a Szent János Kórház legyen a fővárosi szuperkórház

freedigitalphotos/adamr

Vagy a Szent János Kórház területén, vagy annak közvetlen közelében épüljön fel a kormány által tervezett új fővárosi központi kórház.

Az Altus Zrt. bepereli Orbán Viktort

Mindezt azért, merta miniszterelnök a múlt héten Strasbourgban skandalumnak nevezte a Gyurcsány Ferenc volt kormányfőhöz köthető Altus Zrt. európai bizottsági megbízását és azt mondta, üzleti megbízatásnak álcázott formában uniós pénzt adnak egy olyan cégnek, amely egyértelműen pártpolitikai célokra is használja ezeket a forrásokat.

Több tízezer nemperes devizahiteles ügyre számítanak a bíróságokon

freedigitalphotos/nuttakit

Erről Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke beszélt, a Fővárosi Törvényszék összbírói értekezletét megelőző sajtótájékoztatón kedden, Budapesten.

OH: szerdán tartják a kompetenciamérést az iskolákban

Ezen a napon a 6., a 8. és a 10. évfolyamon a szokásos tanítás helyett a tanulók az országos mérés feladatlapjait írják meg.

Eleshet az állami támogatástól a DK

freedigitalphotos.net/adamr

A Fidesz országgyűlési frakciója a Demokratikus Koalíciónak (DK) nyújtott költségvetési támogatások felfüggesztését kezdeményezi.

Szijjártó újranyitotta Magyarország malajziai nagykövetségét

Szijártó Péter újranyitotta kedden Kuala Lumpurban hazánk malajziai nagykövetségét és megnyitotta a regionális kereskedelmi képviseletünket is.

Budapesten lóg a legtöbb gimnazista

freedigitalphotos.net/dan

A legtöbb általános iskolás diák Borsodban, a legtöbb szakközépiskolás és gimnazista pedig Budapesten hiányzik igazolatlanul a tanórákról; az iskolakerülők száma öt év alatt a felére apadt.

Energetikai korszerűsítés lesz a Sportkórházban

Több mint 526 millió forintból korszerűsítik az Országos Sportegészségügyi Intézet, a Sportkórház Alkotás utcai épületeit. Az energetikai felújítás során egyebek között szigetelik egyes épületek homlokzatát, felújítják a nyílászárókat, illetve gépészeti korszerűsítés is történik.

Határidő előtt fizette ki a Miniszterelnökség az uniós forrásokat

freedigitalphotos.net/meepoohfoto

A Miniszterelnökség már most teljesítette az éves kifizetési terv május végi célértékét, év eleje óta 725 milliárd forint európai uniós és hazai támogatást utalt ki a pályázatok nyerteseinek.

Tarlós István csatlakozott az államfő klímaváltozás elleni felhívásához

Tarlós István azt mondta, valóban a 24. órában van az emberiség, a természetet nem használja, hanem kihasználja. Szerinte az államfő kezdeményezéséhez a Fővárosi Közgyűlés egésze csatlakozik majd.

Szijjártó Péter három ázsiai országba is ellátogat a héten

MTI Fotó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a héten Ázsiába látogat, a háromnapos utazás során előbb Malajziába, majd Szingapúrba, végül pedig Mongóliába utazik.

Érdemes-e az elszámoló levelek kézhezvétele után egyénileg perelni?

A vélemények megoszlanak, de a csalódottság érthető.

Hatos lottó: három szám fordítva is nyert

freedigitalphotos.net/adamr

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki.

A türelmetlen utasok miatt szabadult el a hullámvasút Budapesten

Beültek az utasok, a fékező, aki tulajdonképpen a "vezető", viszont nem volt ott, a kocsi azonban a súly miatt magától elindult és körbement. Mindenki falfehéren élte át az eseményeket.

A világon egyedülálló látványosság Mohácson

MTI Fotó: Varga György

Az ember csak a közepére áll és menetel benne!

Árvíz: a Murán elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el

A Murán elindult áradás miatt elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el a folyó magyarországi szakaszán, ahol a vízszint egy nap alatt több mint egy métert emelkedett.

Árvíz: Körmendnél már elsőfokú a készültség, Nagybajcsnál is elrendelik

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Körmendnél már órák óta nem nőtt a vízállás, vagyis tetőzött, de elég sokáig nagyon magas vízállásra kell számítani.

Chilében tárgyalt Kövér László

"Chile és Magyarország gazdasági kapcsolatai pozitív tendenciát mutatnak, Mexikó és Brazília után Chile a harmadik legfontosabb partnerünk a latin-amerikai térségben."

Elkészült Európa "tehetségtérképe"

freedigitalphotos.net/dan

A kétéves munkával létrehozott "tehetségtérkép" 31 országból gyűjti össze a tehetséggondozás jó gyakorlatát.

Összesen 32 magyar állampolgárt evakuáltak Jemenből

A Külgazdasági és Külügyminisztérium segítségével 32 magyar állampolgár és több közeli hozzátartozója hagyta el Jement az ott kialakult válsághelyzet miatt.

Csalás vétségének gyanújával nyomoznak az Arcadom ellen

freedigitalphotos.net/anankkml

Három alvállalkozója ügyészségi feljelentést tett a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Arcadom Zrt. ellen csalás miatt, miután bírósági döntéssel sem tudták rákényszeríteni a vállalatot arra, hogy kifizesse őket. A XI. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya az ügyészség döntése nyomán csalás vétségével elrendelte a nyomozást.

A GDP 2019-ben 3 százalékkal bővülhet

A kormány pénteken benyújtotta az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetéshez kapcsolódó középtávú kitekintést: 2019-ben 3 százalékos növekedéssel, 3 százalékos inflációval és 1,5 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol.

MNB: a magáncsődvédelem 20-25 ezer családnak jelent mentőövet

freedigitalphotos/olovedog

De csakis akkor, ha kooperatív az ügyfél.

Autóhitelekkel kapcsolatban reklamálnak a legtöbben

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mellett működő Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központhoz több mint 11 ezer megkeresés, információkérés érkezett a devizahiteles elszámolással kapcsolatban, a Pénzügyi Békéltető Testülethez pedig 323 ügyfél adott be panaszt a legfrissebb adatok szerint.

MVM: nincs gáz - van gáz, lesz gáz!

freedigitalphotos/Ambro

A Magyar Földgázkereskedő Zrt. (MFGK) a következő gázévre összesen 3,75 milliárd köbméter földgázt értékesített az egyetemes földgázszolgáltatóknak, ami várhatóan fedezi a lakosság teljes gázellátását.

BÁH: a vámosszabadi befogadóállomás bővítése nem jelent építkezést

A befogadóképességet a már meglévő szobákban lévő ágyak számának emelésével, a közösségi terekben matracok elhelyezésével, a nyári időszakban pedig sátrakkal növelik.

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják a tatabányai kormányablak munkatársait

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Hivatali visszaélés bűntett gyanúja miatt nyomozást indított a rendőrség a tatabányai kormányablak négy munkatársa ellen.

Lezárult a balmazújvárosi polgármesteri hivatalt érintő nyomozás

Lezárult a Balmazújváros polgármesteri hivatalát érintő, a Központi Nyomozó Főügyészség által vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és más bűncselekmény miatt lefolytatott nyomozás.

Először választottak magyar elnököt a nemzetközi ügyvédi irodai network élére

Dr. Boóc Ádám ügyvéd személyében első ízben lett magyar elnöke egy nemzetközi, több kontinensen jelen lévő ügyvédi irodai hálózatnak.

Corvinus: okirathamisítás miatt feljelentést tett az Emmi

Okirathamisítás miatt feljelentést tett az V. kerületi rendőrkapitányságon az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a hamisított levél miatt, amely a minisztérium fejlécét és főosztályvezetőjének aláírását feltüntetve szólította fel a Budapesti Corvinus Egyetem vezetését, hogy intézkedjen az egyetem feldarabolásával kapcsolatban.

Most mondják meg, ő a magyar miniszterlnök!

screenshot

Orbán Viktor az Európai Unió keleti partnerségi csúcstalálkozóján járt Rigában. A képek tanúsága szerint jól szórakoztak a politikusok, de a magyar miniszterelnököt eléggé félreérthetően kezeli már Merkel is, Junkckertől pedig egyenesen egy "baráti" nyaklevest kap.

Több embert tud majd befogadni a vámosszabadi menekülttábor

A jelenlegi 216 helyett 300 embert tud majd befogadni a vámosszabadi menekülttábor.

Cseh miniszter: nem műszaki hiba okozta a magyar vadászgép balesetét

freedigitalphotos.net/num_skyman

A magyar légierő JAS-39 Gripen típusú vadászgépe kedden délután eddig ismeretlen okból túlfutott a leszállópályáján, a pilóták katapultáltak, jól vannak.

Nem jól tette ki az RTL Klub a karikát - busásan megfizet

A 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategória és 21 óra utáni vetítés helyett 12-es karikával, napközben sugárzott egy "csúnya" filmet a csatorna.

Sokan bukhatják a banki visszatérítést

freedigitalphotos.net/adamr

A felszámolt pénzintézetek ügyfelei rosszul járhatnak.

MNB: a bankok kilencven százaléka bővíti a hitelezését

A növekedési hitelprogramot többféle termékkel lehet kombinálni, uniós támogatásokkal is.

Felsőoktatás: több a női jelentkező, az átlagéletkor 23,6 év

freedigitalphotos.net/adamr

A 2015-ös általános felsőoktatási felvételi eljárás során 105 616-an nyújtottak be jelentkezést valamely felsőoktatási intézménybe.

Törvényességi felülvizsgálatot kért a NEKI az ózdi lakásrendelet miatt

Törvényességi felülvizsgálatot kért a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) az ózdi lakásrendelet több pontjával kapcsolatban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivataltól.

Amerikai nagykövet: fontos szembenézni a múlttal

freedigitalphotos.net/adamr

Rendkívül fontos és nélkülözhetetlen munkát végeznek azok a szakértők, akik a holokauszt feldolgozásával foglalkoznak.

A Cantemus Kórus jóvoltából kapott két defibrillátort Nyíregyháza

Jótékonysági hangversenyek bevételéből vásárolt két új defibrillátort Nyíregyházának a Cantemus Kórus.

Újabb nagyköveti megbízásokról döntött a kormány

freedigitalphotos.net/adamr

Ismét új nagyköveteket nevezett ki, többek portfólióján pedig módosított a kormány.

Pedagógusok tüntettek Budapesten

A felsőoktatási törvény visszavonását, a tankötelezettség korhatárának 18 évre emelését és egy önálló oktatási minisztérium létrehozását követelték többek között annak a demonstrációnak a résztvevői, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) szervezésében tartottak csütörtökön a fővárosban.

Rigai csúcs: regionális gázszállítási megállapodást írnak alá

freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Regionális gázszállítási együttműködésről állapodott meg négy állam, Magyarország, Románia, Bulgária és Szlovákia.

Nyílt levélben kérnek segítséget a miniszterelnöktől a Kun-Mediátor károsultak

Szerintük jól felépített csalássorozatról van szó, ezt a cég több mint egy évtizeden át végzett tevékenysége is alátámasztja, az ügy ugyanakkor jogszabályi problémákat is felvet.

Előzetesben a Hungária Értékpapír Zrt. operatív igazgatója

freedigitalphotos.net/worradmu

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte csütörtök délután a Budakörnyéki Járásbíróság M. Ádámot, a Hungária Értékpapír Zrt. operatív igazgatóját.

Budapestre érkezett az örmény katolikus pátriárka

Az egyházfőt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek hívta meg, a budapesti örmény katolikus közösség kérésének eleget téve. A mostani az első alkalom, hogy magas rangú örmény egyházi vezető érkezik Magyarországra.

Lázár: olcsó gázt, áramot és távhőt biztosít majd a nemzeti közműcég

A következő két hétben olyan megállapodások várhatók, amelyekkel az Első Nemzeti Közműszolgáltató a gáz- után az áramszolgáltatást is megkezdheti a jövő félévben, és a távhőszolgáltatással kapcsolatban is megkezdődtek az egyeztetések.

A cáslavi légi támaszpontra vitték a magyar vadászgépet

A cseh légierő cáslavi támaszpontjára szállították csütörtökön délután a magyar hadsereg kedden balesetet szenvedett JAS-39 Gripen vadászgépét.

Terrorcselekménnyel gyanúsítanak egy kaposvári férfit

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Terrorcselekményre való előkészület miatt gyanúsítottak meg egy kaposvári férfit, az illetőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Nyáron megszűnhet a bírósági végrehajtói kamara

A végrehajtói szakma jogi hivatásrenddé válása érdekében a végrehajtónak és a végrehajtó-helyetteseknek jogi végzettséget kell szerezniük 2022-re.

Pirkadatkor és kora délelőtt indul az embersereg Szeged felé

freedigitalphotos.net/adamr

Főként afgán és szíriai határsértők érkeznek Szeged környékére.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.