Változhat a SZÉP-kártya rendszere

MTI/Beliczay László

Egyelőre még nem áll rendelkezésre előterjesztés a kártyarendszer átalakításával kapcsolatban.

Megnyitották a Nyugati pályaudvart

Hétfőn üzemkezdettől ismét megindult a menetrend szerinti forgalom.

Százezer gyermek üdülhet az Erzsébet-táborokban az idén

A programot az Erzsébet-utalvány által kitermelt eredményből finanszírozzák.

A Herman Ottó Intézet új feladata a természetvédelem és a környezetügy

Az intézet legrégebbi felelősségi területe az agrárszakképzés, amelyhez 1994. óta számos feladat társult.

hirdetés

Jobbik: gyökeres fordulatra van szükség a népesedéspolitikában

freedigitalphotos/stockimages

A Jobbik válságosnak ítéli a magyarság demográfiai folyamatait, ezért gyökeres fordulatot sürget a hazai népesedéspolitikában.

Nélkülöző gyerekeket támogat a DK

Összesen mintegy két tucat helyszínen szervezeteik naponta egy étkezést biztosítanak több száz nélkülöző gyereknek, illetve ingyenes programokat szerveznek nekik.

Mindenre van megoldás - MSZP: a népszavazásig legyen minden üzlet vasárnap piac!

Illusztráció: freedigitalphotos/ma.hu

Az MSZP felszólítja a települések jegyzőit, hogy a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazásig minden üzletet, amely ezt igényli, nyilvánítsanak piaccá ugyanazokkal a feltételekkel, mint ahogy az a CBA balatonfenyvesi és balatonakali boltjai esetében történt.

A kiskunhalasiak szerint kezd eluralkodni a félelem városukban

Egy hete működik Kiskunhalason az az előállító tábor, amelyet a volt katonai laktanya területén állítottak fel. Az ide érkező illegális bevándorlók miatt a városban sokan félnek, főleg a debreceni zavargások óta.

Rétvári: a nyári fesztiválok reklámja Magyarországot is népszerűsíti

freedigitalphotos/stockimages

Az, hogy minél több külföldi hirdetési felületen jelennek meg a nagy nyári fesztiválok, nem csupán a rendezvényeket, hanem Magyarországot, illetve a Balatont is népszerűsítik.

A magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

A magyar turistáknak csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást, miközben már napi néhány száz forinttól elérhető volna a szolgáltatás.

Kerítéseket döntenek le, fóliasátrakat vágnak szét a déli határ mentén az illegális határsértők

MTI Balogh Zoltán

A lehető legrövidebb úton próbálnak eljutni a lakott területekre, eközben az útjukba kerülő akadályokat sem kerülgetik, egyszerűen átgázolnak rajtuk.

3600 fogyatékossággal élő embert "kiváltanak"

Egy jövőre kezdődő uniós program keretében elhagyhatják a nagy szociális gondozó intézményeket; ellátásukat kisebb otthonokban szervezik meg, egyénre szabott szolgáltatásokat kapnak, és az arra alkalmas emberek önállóbban élhetnek majd.

Ma szedik a péterfilléreket

freedigitalphotos/Simon Howden

A Magyar Katolikus Egyház vasárnap tartja a péterfillérek gyűjtését templomaiban országszerte. A felajánlott adományokat Ferenc pápa karitatív céljaira fordítják.

Emmi államtitkár: egyre több hátrányos helyzetű fiatal tanul tovább

Tavaly 816 fiatal vett részt az Út a diplomához programban, 11 százalékuk kistelepülésről jelentkezett.

Középiskolás tábort szervez a Rákóczi Szövetség

freedigitalphotos.net/arztsamui

Idén is megrendezi középiskolás táborát Sátoraljaújhelyen július 6-12. között a Rákóczi Szövetség.

Az LMP internetes konzultációt indít a kivándorlásról

A párt saját honlapján közzétett kilenc kérdésre azoktól vár választ, akik már külföldre távoztak, továbbá azoktól is, akik itthon maradtak, de megértik a kivándorlók döntését.

Egyre több a problémás gyerek

freedigitalphotos.net/arztsamui

Százezerrel esett vissza országosan a hátrányos helyzetű gyermekek száma 2010 és 2013 között, mégis több tízezerrel emelkedett a problémás diákok száma.

Elővigyázatosságból új fertőző osztály nyílik

Egyelőre nincs rá szükség, de elővigyázatosságból új fertőző osztály nyílik Szentesen, miután egyre több bevándorló érkezik az országba.

Pályázatot írnak ki a Városliget közpark funkciójának erősítésére

freedigitalphotos.net/dan

A Liget-projekt kapcsán a zöldfelületekről alakult ki a legnagyobb vita, a kormány célja pedig az, hogy ne csökkenjen a zöldfelületek száma, s a klasszikus közpark funkció erősödjön.

Áder üdvözletet küldött Obamának a függetlenség napja alkalmából

Áder János köztársasági elnök üdvözletet küldött Barack Obama amerikai elnöknek július 4-e, az amerikai függetlenség napja alkalmából, és ebben megerősítette Magyarország elkötelezettségét a két ország közös értékei mellett.

A Kúria megváltoztatta az NVB három határozatát

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) a férfiak kedvezményes nyugdíjba vonulásával, az ingyenes gyermekétkeztetéssel és a hozzátartozói vagyonnyilatkozatok nyilvánosságával összefüggő népszavazási kezdeményezésekre vonatkozó határozatát a Kúria.

Budapest Pride - Megkezdődött a fesztivál

Megkezdődött a Budapest Pride fesztivál péntek este Budapesten, a megnyitón a szervező Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke azt hangsúlyozta: ahhoz, hogy valódi mozgalomként erősödhessen tovább a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség, teljes spektrumát figyelembe venni, senkit nem hátra hagyni.

Zarándokház épül a Mária-út szabolcsi szakaszán, Nyírszőlősön

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Zarándokház épül a közép-európai kegyhelyeket összekötő, az ausztriai Mariazelltől a romániai Csíksomlyóig tartó Mária-út Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán, a Nyíregyházához tartozó Nyírszőlősön.

Magosz: ne csak bérlők, tulajdonosok legyenek a gazdák a földeken

Hosszútávon tervezni elsősorban a tulajdonnal tud az ember.

Állami támogatás a kiemelt nyári fesztiváloknak

freedigitalphotos/pakorn

Idén összesen 150 millió forinttal támogatja a kormány a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztiválokat, míg a Nagyon Balaton 337 milliós állami támogatást kap.

Maximalizálták a Magyarországon foglalkoztatható nem uniós állampolgárok számát

Ez a szám nem haladhatja meg az előző évben bejelentett munkaerőigények havi átlagát.

Friedler Ferenc lett a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese

Wikipedia/Pannon Egyetem

A kinevezés 2015. július 1-jei hatállyal, 5 éves időtartamra szól.

Új sportterápiás épület a miskolci gyermekrehabilitációs osztályon

A csaknem félmilliárd forintos beruházást pénteken adták át.

Deutsch Tamás a VOLT Fesztiválon konzultált

InternetKon

Fontos és lényeges beszélgetni a fesztiválokon is az internet-konzultációról - mondta a digitális fejlesztésről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Sopronban.

Határzár - Pontosításokat fogadott el a törvényalkotási bizottság

Jogtechnikai, nyelvhelyességi pontosításokat tartalmazó módosító indítványokat fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága pénteken az ideiglenes biztonsági határzár létesítésével, valamint a migrációval összefüggő törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz.

A Volán-társaságok kötelezővé tették a légkondicionáló használatát

freedigitalphotos.net/dan

A társaságok kötelezővé tették a légkondicionáló használatát az azzal felszerelt autóbuszban, pályaudvaron, utasváróban.

Átadták a zirci kormányablakot

Átadták a 35 millió forintból kialakított zirci kormányablakot pénteken, ez Veszprém megyében a 7., országosan pedig a 112. ilyen létesítmény.

Fókuszban a mindennapos testnevelés teljessé tétele és a riói olimpia

freedigitalphotos.net/Toa55

Idén szeptembertől több mint egymillió gyerek fog naponta sportolni, a cél azonban az, hogy a számuk másfél millióra nőjön és ehhez rendelkezésre álljon a megfelelő létesítményrendszer.

Elhunyt Szabad György

Életének 91. évében elhunyt Szabad György Széchenyi-díjas akadémikus, aki 1990 és 1994 között volt az Országgyűlés elnöke.

25 nagykövetség a Budapest Pride mellett

freedigitalphotos.net/Photokanok

Huszonöt nagykövetség a 20. Budapest Pride fesztivál alkalmából pénteken közös közleményben támogatásáról biztosította a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket, valamint a békés és törvényes keretek közötti önkifejezésüket.

Magyar hadifoglyoknak és polgári áldozatoknak állítottak emlékművet Moldovában

Az 1945-48 között Moldovában meghalt magyar hadifoglyoknak és polgári áldozatoknak állítottak Chisinauban emlékművet, amelyet Hende Csaba honvédelmi miniszter Viorel Cibotaruval, a moldovai védelmi tárca vezetőjével együtt avatott fel pénteken.

Orbán: rossz politikával többszörösére gerjeszthető a népvándorlás

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor miniszterelnök szerint rossz politikával a jelenlegi népvándorlás a többszörösére gerjeszthető, ezért ő határozott határvédő politikát képvisel.

Bérkiegészítés az egészségügyi dolgozóknak az év második felében

Megjelent a kormányrendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben arról, hogy bérkiegészítést kapnak az egészségügyi dolgozók az év második felében.

Prőhle Gergely: Magyarország helyzete nem könnyebb Olaszországénál

freedigitalphotos.net/adamr

A menekültügyet tekintve Magyarország helyzete nem könnyebb, mint Olaszországé az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint.

Cáfolja a téves HIV-értesítőket a vérellátó

freedigitalphotos/dan

A Pestisracok.hu szerint több száz véradóval közölték tévesen, hogy HIV-fertőzött. Az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese a Híradónak azt mondta:akiknél felmerül a HIV-fertőzés gyanúja, azokat rögtön behívják, nem várnak három hónapot az újabb teszttel.

Rétvári: A mágneses lepedők, csodamatracok és lézeres agystimulátorok ideje lejárt!

Ügyfélszolgálatot kell fenntartaniuk a jövőben az árubemutatóval egybekötött termékértékesítést folytató vállalkozásoknak, és az ilyen cégek nem nyújthatnának fogyasztói hitelt - javasolja a Kereszténydemokrata Néppárt csaló termékbemutatók visszaszorítását célzó előterjesztése, amelyet csütörtökön nyújtanak be az Országgyűlésnek.

Lezárult a Buda-Cash vagyonvizsgálata, pénz és értékpapírok is hiányoznak

freedigitalphotos/ Ambro

Értékpapírok és pénzeszközök hiányát állapította meg a Buda-Cash lezárult vagyonvizsgálata - közölte a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) a honlapján csütörtökön.

Wáberer György miniszterelnöki megbízott lett

A magyar logisztika és közúti fuvarozás fejlesztésének elősegítésével összefüggő feladatokat látja el miniszterelnöki megbízottként.

Itt a Liget-projekt első szakasza

MiLigetünk Facebook

Döntött a kormány a Liget-projekt első szakaszáról - közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, ahol arról számolt be, hogy kertészeti-tájépítészeti ötletpályázatot írnak ki a Városliget közparkfunkciójának helyreállítása érdekében, továbbá számos épületet felújítanak, és újak is épülnek.

Lázár János 50 százalékkal emelné a legalacsonyabb jövedelmű közszolgálati dolgozók bérét

Az ebbe a kategóriába tartozó járási hivatali vagy kormányhivatali dolgozók 80-100 ezer forintot keresnek, cél, hogy az ő esetükben mielőbb béremelés legyen.

Az MNB tájékozódást és óvatosságot javasol a Görögországba irányuló átutalások esetén

freedigitalphotos.net/adamr

A Magyar Nemzeti Bank tájékozódást és óvatosságot javasol a Görögországba irányuló pénzutalások esetére.

Elítélték a nagykanizsai piarista iskola volt tanárát, de csak öt évre tiltották el

Jogerősen másfél év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és öt évre eltiltotta a tanári hivatástól a Nagykanizsai Járásbíróság azt a 36 éves paptanárt, aki a nagykanizsai piarista iskolában két diákhoz is megpróbált szexuális céllal közeledni.

Tescós rablás: új eljárás

freedigitalphotos.net/adamr

Az elsőfokú ítéletet megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte és új eljárásra utasított a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön az egy évtizede a budaörsi Tescónál lezajlott lövöldözés, egy kettősgyilkosság és több másik súlyos, fegyveres bűncselekmény ügyében.

Megtartják szombaton a 33. Balaton-átúszást

A meteorológiai előrejelzés, illetve a balatoni vízirendészet vezetőjének véleménye alapján a szervezőbizottság úgy döntött, az eredetileg tervezett időpontban, szombaton megtartja a 33. Pek-Snack Balaton-átúszást.

Kidobta a 9 hónapos gyermeket a teraszra

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség azzal a 41 éves férfival szemben, aki élettársa 9 hónapos kisfiát babakocsival együtt kidobta kőbányai lakásuk teraszának kövezetére, majd ezután a nő 2 éves gyermekét is bántalmazta.

HÖOK-elnök: a gólyatábor-szervezés kérdéseivel folyamatosan kell foglalkozni

Szerinte nem jó döntés, hogy két olyan karon is elmarad az idei gólyatábor, ahol korábban erőszakos cselekmény történt.

Szerbiai és montenegrói embercsempészeket ítéltek el Szegeden

freedigitalphotos.net/sakhorn38

A Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárásában másfél év, illetve két év négy hónap börtönbüntetéssel sújtott első fokon három szerb és egy montenegrói állampolgárt, akik 36 határsértőt próbáltak meg Röszke közeléből Budapestre és Ausztriába szállítani.

Önkéntesek segítik a bevándorlók ellátását Szegeden

Az egyik közösségi oldalon szerveződött önkéntesek csoportja segíti a menedékkérők ellátását Szegeden a vasútállomásnál, elsősorban azok szorulnak támogatásra, akik az utolsó vonat budapesti vonat indulása után érkeznek a pályaudvarra és kénytelenek ott éjszakázni.

Felmentették az egykori Katonai Biztonsági Hivatal megvádolt dolgozóit

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Felmentette első fokon a romagyilkosságokkal összefüggésben hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás vádja alól a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa az egykori Katonai Biztonsági Hivatal (KBH) három tábornokát és egy alezredesét.

A lépcsőzetes béremelés a rezidensprogramban kezdődik

A szakorvosképzés július elsejétől hatályos programjával mutatható be a leginkább, "milyen lépéssorozatot kell megtenni ahhoz, hogy utána egy igényeknek megfelelő bérszínvonal tudjon kialakulni" lépcsőzetesen.

Tízszer szúrta barátjába a kést

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki tavaly nyáron leszúrta barátját dulakodás közben Környén.

Szijjártó: néhány hónap alatt épül meg a kerítés

Néhány hónapot vesz igénybe a magyar-szerb határra tervezett ideiglenes határzár kiépítése.

Szinte lehetetlen kiutasítani az országból a bevándorlók nagy részét

freedigitalphotos.net/franky242

A hatóságok rendelkezéseit rendre felülírják a bírósági ítéletek.

Rétvári: segély helyett egyre többen élnek munkából

A közfoglalkoztatási programnak köszönhetően egyre többen dolgoznak.

Magasabb jövedelemre számíthatnak a betegágy mellett dolgozók

freedigitalphotos.net/arztsamui

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága számára kiemelten fontos, hogy javítsa az egészségügyi ágazatban dolgozók élet- és munkakörülményeit. Ennek érdekében 2015. július 1-jével több intézkedést is bevezetett.

Marad a tényleges életfogytiglan

A tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés jogintézménye az alkotmányos jogrend része - mondta ki a legfőbb bírói fórum a jogegységi határozatban.

Vidus Gabriella az RTL Magyarország új vezérigazgatója

freedigitalphotos.net/adamr

Pályafutását ügyfélkapcsolati menedzserként kezdte a TV2/MTM-SBS társaságnál 1997-ben, majd 2000-ben csatlakozott az RTL Klubhoz.

Az egészségügyi dolgozók bérfejlesztését követelték a József nádor téren

Több szakszervezeti vezető is felszólalt szerda délután a budapesti József nádor téren azon a demonstráción, amelyen több százan követeltek bérfejlesztést és jobb munkakörülményeket az egészségügyi dolgozóknak az Őszintén az Egészségügyről akciószövetség szervezésében.

Fokozott ellenőrzést rendeltek el Debrecenben

freedigitalphotos.net/TeddyBear(Picnic)

Térfigyelő kamerákat szereltet fel az önkormányzat a debreceni befogadóállomás mentén húzódó Sámsoni úton, így a migránsok minden lépését nyomon követhetik a közterületen.

A szerb-magyar jószomszédi viszony a következő években is fennmaradhat

A migrációs kérdés, "a modern kori népvándorlás" kezelése, vagyis a magyar határőrizet helyreállítása sem olyan tényező, amely eltávolíthatná egymástól Magyarországot és Szerbiát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. által szervezett szerdai magyar-szerb üzleti fórumon, Budapesten.

Nézőpont: pártokon átívelő téma lett az illegális bevándorlás elutasítása

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

A megkérdezettek háromnegyede (76 százaléka) szerint "problémát jelent Magyarország számára" az illegális bevándorlás, és még a baloldali pártok szimpatizánsainak is közel 60 százaléka tartja problémának a jelenséget.

Béremelést követelt több ezer ápoló a Parlament előtt

Béremelést követelt több ezer egészségügyi dolgozó a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) által szervezett demonstráción, szerda délután a fővárosi Kossuth téren.

Migráns gyerekeket segített az Ökumenikus Segélyszervezet

MTI Fotó: MÖSZ / Kiss Tamás

Migráns gyerekeket segített a Magyar Evangélikus Egyház egymillió forintos adományából az Ökumenikus Segélyszervezet, amely szerdán adta át a nagyfai ideiglenes befogadó központban lévők számára a gyerekápolási cikkeket.

Kifizette az állam a BKV adósságállományát

Az idei költségvetés módosításával június 19-én lépett hatályba a jogszabály, amellyel június 30-án megtörtént a BKV Zrt. konszolidációja.

Felfüggesztette az NFM a mosógépcserét a nyugat-dunántúli régióban

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggesztette szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a mosógépcsere-pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban.

"Kiengedik" az egészségügyi dolgozók mozgóbérét

Július 1-jétől magasabb jövedelemre számíthatnak a betegágy mellett dolgozók.

Máris mindenki a CSOK-ot akarja

freedigitalphotos/Stuart Miles

Már több mint 40 ezren érdeklődtek a korábbi szocpolt felváltó családi otthonteremtési kedvezmény (csok) iránt és 1500 ügyfél már időpontot is egyeztetett az FHB valamelyik bankfiókjánál.

Fidesz: százezrek léphetnek egyet előre

Több százezer ember boldogulását segíti a július 1-jével - azaz szerdán - életbe lépett újabb béremelés, új típusú családi támogatás és foglalkoztatási adókedvezmény.

Kósa: jelentős eredmény az uniós álláspont megváltoztatása

MTI

Az Európai Uniónak változtatnia kell "teszetosza, sehová nem vezető, semmilyen" álláspontját menekültügyben, e téren pedig már "jelentős eredmények vannak".

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Vérhiány: a Facebook segített, a polgármester nem kért protekciót!

freedigitalphotos.net/adamr

A XV. kerület polgármestere, Hajdu László segítségkérő kiáltását szerkesztőségünk a Facebookon olvasta. Azért kért segítséget egy hete csütörtökön, mert nem tudták megoperálni megfelelő vér hiányában.

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

Itt a keret, amelyen keresztül nézve élettel teli, spontán és szerethető a hétköznap, a város, a pillanat!

Budapest in Love: szerelmes főváros a mindennapi emberek tolmácsolásában - szenzációs videóval. Mert tele van a város szerelemmel!

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.