Rákkeltő szennyvízzel szennyezte a talajt a hevesi autómosó

freedigitalphotos.net/winnond

Hosszabb időn át mérgező, rákkeltő vegyületeket is tartalmazó, olajos mosólével szennyezte a földet és a felszín alatti vizeket egy budapesti székhelyű autómosó tulajdonosa Hevesen.

Cáfol a mentőszolgálat: nincs halálos eljárás

A Népszabadság napilap ma cikket jelentetett meg a magyarországi életmentés gyakorlatáról, mely hamisan sugalmazza, hogy az Országos Mentőszolgálat által évek óta alkalmazott, életmentő módszer öt beteg halálát okozta.

Cinóber-gyilkosság: vádat emelt a főügyészség

Előre kitervelt emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség a Cinóber-gyilkosság ügyében. A vád szerint Jozef R. P. Tamás és F. Attila megbízására végzett Domák Ferenccel 1996-ban.

Újra másodfokon tárgyalják a sukorói ügyet

A Kúria eljárásjogi szabálysértés miatt hatályon kívül helyezte kedden a Fővárosi Ítélőtábla részítéletét, és a másodfokú bíróságot új eljárásra kötelezte a sukorói kaszinókoncesszió késedelmi kötbér ügyében.

hirdetés

Budapesten is megkezdődik a szúnyogirtás

freedigitalphotos.net/dan

Ezen a héten Budapesten is megkezdődik a szúnyogirtás az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) irányításával a központi szúnyoggyérítési program keretében.

A digitális világban a gyerekek már jobban eligazodnak, mint a szüleik

A négymillió magyar háztartás egynegyedét, egymillió háztartást érint a gyermekek biztonságos internetezése.

Biztonságpolitikai szakértő: szervezett embercsempészet zajlik

freedigitalphotos.net/franky242

Szervezett embercsempészet zajlik a szerb-magyar határon, és a szerb rendőrök nem akadályozzák a migránsokat.

Nem szállíthatnak illegális migránsokat a taxisok

De hogyan vizsgálják meg az utas hovatartozását?

Közigazgatási perrendtartási miniszteri biztost neveztek ki

freedigitalphotos.net/adamr

Miniszteri biztossá nevezte ki az igazságügyi miniszter Füzi-Rozsnyai Krisztinát, aki a közigazgatási perrendtartással összefüggő jogszabályok előkészítésével kapcsolatos feladatokat irányítja és hangolja össze.

Öt beteg halálát okozhatta az új lélegeztetési eljárás?

A 2013 októberében bevezetett eljárásban olyan injekciót adnak a lélegeztetésre szoruló betegnek, amely leállítja a spontán légzést azért, hogy megkönnyítse a mentőtiszt számára a mesterséges lélegeztetéshez szükséges tubus behelyezését.

Megújítanák a gyógyszerészképzést

freedigitalphotos.net/vitasamb2001

Nagyobb teret adna a gyakorlati oktatásnak a patikusképzésben a Magyar Gyógyszerészi Kamara, emellett szükségesnek tartja a jogi és számviteli alapismeretek tanításának erősítését.

Alapjogokért Központ: az új szabályok adnak értelmet a kerítésnek

Az Alapjogokért Központ szerint a menekültügyi szabályozás hétfőn elfogadott módosításai alapvetően alkalmasak arra, hogy a vonatkozó kérelmekkel összefüggő eljárásokat hatékonyabbá és gyorsabbá tegyék, azonban a törvénycsomag új rendelkezéseit csak a tervezett "déli határzárral" együtt érdemes értelmezni.

Olimpia 2024 - A parlament támogatja a pályázati szándékot

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Támogatja az Országgyűlés a 2024-es nyári olimpia és paralimpia budapesti megrendezésére vonatkozó pályázati szándékot.

Tizennyolc év fegyház a mikepércsi emberölésért

Tizennyolc év fegyházra ítélt a Debreceni Ítélőtábla hétfőn egy férfit, aki két éve Mikepércsen késsel többször megszúrta és olyan erővel bántalmazta idős ismerősét, hogy belehalt sérüléseibe.

Megválasztották a jegybank felügyelőbizottságát

freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Az Országgyűlés hétfőn megválasztotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságát (fb), amelyet így keddtől a Fidesz jelöltje, Papcsák Ferenc kormánypárti parlamenti képviselő vezet.

Költségtérítés kérhető a közérdekű adatok kiadásáért

Előzetes költségtérítést állapíthat meg a közfeladatot ellátó szerv a közérdekűadat-igénylés teljesítéséért az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény, továbbá egyes más törvények módosítása alapján.

Létrejön az alkalmazott tudományok egyeteme, lesz hallgatói kompetenciamérés

freedigitalphotos.net/dan

Az egyetemen kívül létrejöhet új intézményi kategóriaként az alkalmazott tudományok egyeteme, több helyen lehetnek közösségi képzőközpontok, megjelenik a hallgatók kompetenciamérése, bevezetik a mesteroktató kategóriát, valamint változnak a hallgatói átsorolás feltételei is.

Törvényben szabályozta az online kaszinójátékot a parlament

Az Országgyűlés hétfőn megalkotta az online kaszinójáték részletes törvényi szabályait.

Elfogadták az egészségügyi alapellátási törvényt

freedigitalphotos.net/dan

A törvény kimondja, hogy az alapellátás továbbra is önkormányzati feladat marad. Az alapellátás nyújtását érintő jogviszony megváltoztatásáról szóló döntéshozatal során a települési önkormányzat kikéri az alapellátást végző orvos, védőnő véleményét.

Gyorsulhat a szélessávú internethálózatok fejlesztése

A szélessávú internetkapcsolat biztosításához szükséges beruházások felgyorsulását célozza az elektronikus hírközlési szolgáltatások és infrastruktúra fejlesztésének, kiépítésének ösztönzéséről, a jogszabályi háttér akadálymentesítéséről szóló törvénymódosítás, amelyet hétfőn fogadott el a Ház.

Csökkentették az állami vezetők juttatásait

Wikipédia/Egrian

Csökkentette a parlament az állami vezetőknek járó juttatásokat hétfőn.

Elfogadták az e-kártya bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokat

Elfogadta a parlament az e-kártya bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokat hétfőn.

Rövidülnek a menekültügyi eljárások

freedigitalphotos.net/franky242

A menekültügyi eljárások rövidítéséről döntött hétfőn a parlament. A képviselők az államhatárról szóló törvényt is módosították a tervezett határzárral kapcsolatban, közérdekű használati jogot adva a magyar államnak a schengeni külső határokon a határvonaltól számított tízméteres sávon belül.

Dombrádi honosítási visszaélések: kilenc ember ellen emeltek vádat

Befejeződött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság által indított nyomozás, június 23-án az ügyészség kilenc ember ellen közokirat-hamisítás és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Kisvárdai Járásbíróságon.

Gyorsított eljárásban ítélték el a rendőrökre támadó nigériait

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Gyorsított eljárásban 6 hónap, 1 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy nigériai férfit, aki rendőrökre támadt egy VIII. kerületi lakásban.

A családjára gyújtotta a házat - vádemelés

Vádat emelt a Nógrád Megyei Főügyészség egy 37 éves férfi ellen, aki édesanyjára és testvéreire gyújtotta a házukat tavaly novemberben Mátraverebélyen. Az ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

Enyhítették a miskolci emberkereskedők büntetését

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Emberkereskedelemmel, kitartottsággal, prostitúció elősegítésével és gyermekpornográfiával vádolt négy ember büntetését enyhítette személyenként egy-egy évvel a Debreceni Ítélőtábla.

Regionális lett a tisztigyógyszerészet rendszere

Megyei szintű helyett július 1-jétől öt régió mentén, területi felosztásban működik a gyógyszerárusító helyeket ellenőrző tisztigyógyszerészet rendszere.

NATO-parancsnok: Magyarország egy erős szövetséges

Wikipedia/Anonmoos

"Magyarország egy erős szövetséges, amely emelte védelmi költségvetését, fejlesztette képességeit, és készen áll arra, hogy részt vegyen a térség biztonsági megerősítő intézkedéseiben."

Határzár: szavazáskor kiderül, ki bevándorláspárti és ki nem

A Fidesz szerint a migrációval összefüggő törvények szavazásakor egyértelműen kiderül majd, ki bevándorláspárti és ki nem. Az MSZP szerint a Fidesz-kormány képtelen megvédeni Magyarország és az unió határait, a KDNP úgy látja, nem lehet más felelős döntést hozni, mint a határzár megépítése a szerb-magyar határon.

A vezetők egyelőre kimaradnak a közszolgálati béremelésből

freedigitalphotos/stockimages

Jövőre 25 milliárd forintot szánnak a közszolgálati dolgozók felmenő rendszerben történő béremelésére.

Vasárnapi pihenőnap - Az MSZP bírósághoz fordul az NVI elnökének döntése miatt

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke nem a párt vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos népszavazási kérdését terjeszti a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elé.

Változhat a SZÉP-kártya rendszere

MTI/Beliczay László

Egyelőre még nem áll rendelkezésre előterjesztés a kártyarendszer átalakításával kapcsolatban.

Megnyitották a Nyugati pályaudvart

Hétfőn üzemkezdettől ismét megindult a menetrend szerinti forgalom.

Százezer gyermek üdülhet az Erzsébet-táborokban az idén

freedigitalphotos.net/adamr

A programot az Erzsébet-utalvány által kitermelt eredményből finanszírozzák.

A Herman Ottó Intézet új feladata a természetvédelem és a környezetügy

Az intézet legrégebbi felelősségi területe az agrárszakképzés, amelyhez 1994. óta számos feladat társult.

Jobbik: gyökeres fordulatra van szükség a népesedéspolitikában

freedigitalphotos/stockimages

A Jobbik válságosnak ítéli a magyarság demográfiai folyamatait, ezért gyökeres fordulatot sürget a hazai népesedéspolitikában.

Nélkülöző gyerekeket támogat a DK

Összesen mintegy két tucat helyszínen szervezeteik naponta egy étkezést biztosítanak több száz nélkülöző gyereknek, illetve ingyenes programokat szerveznek nekik.

Mindenre van megoldás - MSZP: a népszavazásig legyen minden üzlet vasárnap piac!

Illusztráció: freedigitalphotos/ma.hu

Az MSZP felszólítja a települések jegyzőit, hogy a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazásig minden üzletet, amely ezt igényli, nyilvánítsanak piaccá ugyanazokkal a feltételekkel, mint ahogy az a CBA balatonfenyvesi és balatonakali boltjai esetében történt.

A kiskunhalasiak szerint kezd eluralkodni a félelem városukban

Egy hete működik Kiskunhalason az az előállító tábor, amelyet a volt katonai laktanya területén állítottak fel. Az ide érkező illegális bevándorlók miatt a városban sokan félnek, főleg a debreceni zavargások óta.

Rétvári: a nyári fesztiválok reklámja Magyarországot is népszerűsíti

freedigitalphotos/stockimages

Az, hogy minél több külföldi hirdetési felületen jelennek meg a nagy nyári fesztiválok, nem csupán a rendezvényeket, hanem Magyarországot, illetve a Balatont is népszerűsítik.

A magyarok csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást

A magyar turistáknak csupán 30-40 százaléka köt utasbiztosítást, miközben már napi néhány száz forinttól elérhető volna a szolgáltatás.

Kerítéseket döntenek le, fóliasátrakat vágnak szét a déli határ mentén az illegális határsértők

MTI Balogh Zoltán

A lehető legrövidebb úton próbálnak eljutni a lakott területekre, eközben az útjukba kerülő akadályokat sem kerülgetik, egyszerűen átgázolnak rajtuk.

3600 fogyatékossággal élő embert "kiváltanak"

Egy jövőre kezdődő uniós program keretében elhagyhatják a nagy szociális gondozó intézményeket; ellátásukat kisebb otthonokban szervezik meg, egyénre szabott szolgáltatásokat kapnak, és az arra alkalmas emberek önállóbban élhetnek majd.

Ma szedik a péterfilléreket

freedigitalphotos/Simon Howden

A Magyar Katolikus Egyház vasárnap tartja a péterfillérek gyűjtését templomaiban országszerte. A felajánlott adományokat Ferenc pápa karitatív céljaira fordítják.

Emmi államtitkár: egyre több hátrányos helyzetű fiatal tanul tovább

Tavaly 816 fiatal vett részt az Út a diplomához programban, 11 százalékuk kistelepülésről jelentkezett.

Középiskolás tábort szervez a Rákóczi Szövetség

freedigitalphotos.net/arztsamui

Idén is megrendezi középiskolás táborát Sátoraljaújhelyen július 6-12. között a Rákóczi Szövetség.

Az LMP internetes konzultációt indít a kivándorlásról

A párt saját honlapján közzétett kilenc kérdésre azoktól vár választ, akik már külföldre távoztak, továbbá azoktól is, akik itthon maradtak, de megértik a kivándorlók döntését.

Egyre több a problémás gyerek

freedigitalphotos.net/arztsamui

Százezerrel esett vissza országosan a hátrányos helyzetű gyermekek száma 2010 és 2013 között, mégis több tízezerrel emelkedett a problémás diákok száma.

Elővigyázatosságból új fertőző osztály nyílik

Egyelőre nincs rá szükség, de elővigyázatosságból új fertőző osztály nyílik Szentesen, miután egyre több bevándorló érkezik az országba.

Pályázatot írnak ki a Városliget közpark funkciójának erősítésére

freedigitalphotos.net/dan

A Liget-projekt kapcsán a zöldfelületekről alakult ki a legnagyobb vita, a kormány célja pedig az, hogy ne csökkenjen a zöldfelületek száma, s a klasszikus közpark funkció erősödjön.

Áder üdvözletet küldött Obamának a függetlenség napja alkalmából

Áder János köztársasági elnök üdvözletet küldött Barack Obama amerikai elnöknek július 4-e, az amerikai függetlenség napja alkalmából, és ebben megerősítette Magyarország elkötelezettségét a két ország közös értékei mellett.

A Kúria megváltoztatta az NVB három határozatát

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) a férfiak kedvezményes nyugdíjba vonulásával, az ingyenes gyermekétkeztetéssel és a hozzátartozói vagyonnyilatkozatok nyilvánosságával összefüggő népszavazási kezdeményezésekre vonatkozó határozatát a Kúria.

Budapest Pride - Megkezdődött a fesztivál

Megkezdődött a Budapest Pride fesztivál péntek este Budapesten, a megnyitón a szervező Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke azt hangsúlyozta: ahhoz, hogy valódi mozgalomként erősödhessen tovább a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség, teljes spektrumát figyelembe venni, senkit nem hátra hagyni.

Zarándokház épül a Mária-út szabolcsi szakaszán, Nyírszőlősön

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Zarándokház épül a közép-európai kegyhelyeket összekötő, az ausztriai Mariazelltől a romániai Csíksomlyóig tartó Mária-út Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán, a Nyíregyházához tartozó Nyírszőlősön.

Magosz: ne csak bérlők, tulajdonosok legyenek a gazdák a földeken

Hosszútávon tervezni elsősorban a tulajdonnal tud az ember.

Állami támogatás a kiemelt nyári fesztiváloknak

freedigitalphotos/pakorn

Idén összesen 150 millió forinttal támogatja a kormány a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztiválokat, míg a Nagyon Balaton 337 milliós állami támogatást kap.

Maximalizálták a Magyarországon foglalkoztatható nem uniós állampolgárok számát

Ez a szám nem haladhatja meg az előző évben bejelentett munkaerőigények havi átlagát.

Friedler Ferenc lett a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese

Wikipedia/Pannon Egyetem

A kinevezés 2015. július 1-jei hatállyal, 5 éves időtartamra szól.

Új sportterápiás épület a miskolci gyermekrehabilitációs osztályon

A csaknem félmilliárd forintos beruházást pénteken adták át.

Deutsch Tamás a VOLT Fesztiválon konzultált

InternetKon

Fontos és lényeges beszélgetni a fesztiválokon is az internet-konzultációról - mondta a digitális fejlesztésről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Sopronban.

Határzár - Pontosításokat fogadott el a törvényalkotási bizottság

Jogtechnikai, nyelvhelyességi pontosításokat tartalmazó módosító indítványokat fogadott el az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága pénteken az ideiglenes biztonsági határzár létesítésével, valamint a migrációval összefüggő törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz.

A Volán-társaságok kötelezővé tették a légkondicionáló használatát

freedigitalphotos.net/dan

A társaságok kötelezővé tették a légkondicionáló használatát az azzal felszerelt autóbuszban, pályaudvaron, utasváróban.

Átadták a zirci kormányablakot

Átadták a 35 millió forintból kialakított zirci kormányablakot pénteken, ez Veszprém megyében a 7., országosan pedig a 112. ilyen létesítmény.

Fókuszban a mindennapos testnevelés teljessé tétele és a riói olimpia

freedigitalphotos.net/Toa55

Idén szeptembertől több mint egymillió gyerek fog naponta sportolni, a cél azonban az, hogy a számuk másfél millióra nőjön és ehhez rendelkezésre álljon a megfelelő létesítményrendszer.

Elhunyt Szabad György

Életének 91. évében elhunyt Szabad György Széchenyi-díjas akadémikus, aki 1990 és 1994 között volt az Országgyűlés elnöke.

25 nagykövetség a Budapest Pride mellett

freedigitalphotos.net/Photokanok

Huszonöt nagykövetség a 20. Budapest Pride fesztivál alkalmából pénteken közös közleményben támogatásáról biztosította a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LMBT) közösségeket, valamint a békés és törvényes keretek közötti önkifejezésüket.

Magyar hadifoglyoknak és polgári áldozatoknak állítottak emlékművet Moldovában

Az 1945-48 között Moldovában meghalt magyar hadifoglyoknak és polgári áldozatoknak állítottak Chisinauban emlékművet, amelyet Hende Csaba honvédelmi miniszter Viorel Cibotaruval, a moldovai védelmi tárca vezetőjével együtt avatott fel pénteken.

Orbán: rossz politikával többszörösére gerjeszthető a népvándorlás

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor miniszterelnök szerint rossz politikával a jelenlegi népvándorlás a többszörösére gerjeszthető, ezért ő határozott határvédő politikát képvisel.

Bérkiegészítés az egészségügyi dolgozóknak az év második felében

Megjelent a kormányrendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben arról, hogy bérkiegészítést kapnak az egészségügyi dolgozók az év második felében.

Prőhle Gergely: Magyarország helyzete nem könnyebb Olaszországénál

freedigitalphotos.net/adamr

A menekültügyet tekintve Magyarország helyzete nem könnyebb, mint Olaszországé az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint.

Cáfolja a téves HIV-értesítőket a vérellátó

freedigitalphotos/dan

A Pestisracok.hu szerint több száz véradóval közölték tévesen, hogy HIV-fertőzött. Az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgató-helyettese a Híradónak azt mondta:akiknél felmerül a HIV-fertőzés gyanúja, azokat rögtön behívják, nem várnak három hónapot az újabb teszttel.

Rétvári: A mágneses lepedők, csodamatracok és lézeres agystimulátorok ideje lejárt!

Ügyfélszolgálatot kell fenntartaniuk a jövőben az árubemutatóval egybekötött termékértékesítést folytató vállalkozásoknak, és az ilyen cégek nem nyújthatnának fogyasztói hitelt - javasolja a Kereszténydemokrata Néppárt csaló termékbemutatók visszaszorítását célzó előterjesztése, amelyet csütörtökön nyújtanak be az Országgyűlésnek.

Lezárult a Buda-Cash vagyonvizsgálata, pénz és értékpapírok is hiányoznak

freedigitalphotos/ Ambro

Értékpapírok és pénzeszközök hiányát állapította meg a Buda-Cash lezárult vagyonvizsgálata - közölte a felszámolást végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) a honlapján csütörtökön.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Vérhiány: a Facebook segített, a polgármester nem kért protekciót!

freedigitalphotos.net/adamr

A XV. kerület polgármestere, Hajdu László segítségkérő kiáltását szerkesztőségünk a Facebookon olvasta. Azért kért segítséget egy hete csütörtökön, mert nem tudták megoperálni megfelelő vér hiányában.

Szabad a CSOK? Július 1-jét követően megváltoznak a szabályok!

freedigitalphotos.net/photostock

A jogszabályváltozás dzsungelében a ma.hu olvasóinak Ónodi Viktória perfekt mérlegképes könyvelő, pénzügyi tanácsadó segít eligazodni annak érdekében, hogy minél többen élhessenek a kiváló ingyenes családtámogatási formával.

Itt a keret, amelyen keresztül nézve élettel teli, spontán és szerethető a hétköznap, a város, a pillanat!

Budapest in Love: szerelmes főváros a mindennapi emberek tolmácsolásában - szenzációs videóval. Mert tele van a város szerelemmel!

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.