Szociális minimáljövedelmet kapnak a rászoruló zuglói családok

freedigitalphotos/Master isolated images

A XIV. kerületi önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén egyhangúlag támogatta Karácsony Gergely (PM) polgármester javaslatát.

A kormány megint az oktatásról tárgyal az egyházakkal

A köznevelés egyházakat érintő aktuális kérdéseiről egyeztetett a történelmi egyházak képviselőivel a felelős államtitkár csütörtökön.

Bencsik szerint is "Valami elromlott"

Bencsik András Demokrata-beli mai vezércikkében azokat a szavakat is leírta: kellett a veszprémi pofon.

Harrach: súlyos becsületsértés a Simicskó István elleni vád

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője szerint méltatlan a szülei vagyoni helyzete kapcsán frakciótársukat ért támadás.

hirdetés

Elmű-Émász: részletfizetést vagy halasztást kérhetnek a nehéz helyzetbe került ügyfelek

Az Elmű-Émász társaságcsoport általános szabályai szerint részletfizetést, esetleg halasztást kérhetnek azok az ügyfelek, akik a DRB bankcsoport bankjainál megszabott kifizetési limit miatt két hónapon belül nem tudják rendezni villanyszámlájukat.

Lazítanak a háztartásigépcsere-program szabályain

A korábban megjelölt háztartási nagygéptől eltérő energetikai mutatókkal rendelkező gép is beszerezhető, és több idő biztosított a hűtők, fagyasztók megvásárlására.

IM: érthetetlenek a Kúria aggályai

Az Igazságügyi Minisztérium (IM) érthetetlennek tartja a Kúria alkotmányossági aggályait a polgári perrendtartásról szóló törvény módosításával kapcsolatban.

Bár tudjuk, hogy állami nyugdíjból nem fogunk megélni, mégsem takarékoskodunk

A magyar lakosság 71 százaléka véli úgy, hogy az állami nyugdíj nem lesz elegendő a megélhetéshez, ennek ellenére több mint 60 százaléka nem rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással, és nem is tervezi annak felhalmozását.

Fidesz: gazdaságunk stabil lábakon áll

Bővül a magyar gazdaság, a bankok elszámoltatásával pédául további ezermilliárd forint kerül majd vissza a családokhoz.

Szigetszentmiklósi ítélet: a bíróság kritizál, az ügyészség visszautasít

Visszautasítja a Pest Megyei Főügyészség a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás ügyében a Budapest Környéki Törvényszék által a vádhatóság felé megfogalmazott kritikákat.

Rogán: itt az új szocialista brókerbotrány

A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arra is emlékeztetett, hogy Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején Antali Károly, a Buda-Cash felügyelőbizottságának elnöke kormánybiztosként felügyelte a MÁV átalakítását.

MNB: a kártalanítást kérelmezni kell, és kizárólag forintban történik majd

A Befektető-védelmi Alap (Beva) automatikusan nem intézkedik a kártalanításról: a Buda-Cash befektetőinek egy erre szolgáló formanyomtatványon kell majd benyújtaniuk kártalanítási kérelmüket az alaphoz, a kifizetések pedig kizárólag forintban történnek.

Óvodai férőhelyek: 2,5 milliárdos keret bővítésre

Az NGM felhívására a kérelmeket március 23-ig lehet benyújtani, és már működő óvodaépület átalakítására, bővítésére vagy új óvoda létesítésére pályázhatnak a települési önkormányzatok.

Nagyon sok az influenzás beteg, felmérik az ellátási kapacitást

Az országos influenzajárvánnyal összefüggésben az országos tisztifőorvos körlevelet küldött a kórházak vezetőinek, illetve az Országos Mentőszolgálatnak, ebben folyamatos jelentést kér az üres intenzívágyak és a szabad lélegeztető gépek számáról.

Tesco: 50 alatti az elbocsátandó munkatársak létszáma

Félrevezetőnek és valótlannak minősítette a több száz munkatársa elbocsátásáról szóló híreket a Tesco-Global Áruházak

Buda C(r)ash - helyzetjelentés

Folyamatosan frissülő tartalom a brókercég összeomlásával kapcsolatos eseményekről.

Megkezdődött a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyének tárgyalása

A vádirat, valamint az első-, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlott vallomásainak ismertetésével megkezdődött a 2013-ban halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyének tárgyalása csütörtökön a Székesfehérvári Törvényszéken.

A Tesco újabb 206 dolgozó elbocsátását jelentette be

A Tesco a korábbi csoportos létszámleépítési bejelentését kiegészítve újabb 206 munkavállaló elbocsátását jelentette be, amiről szerdán megszületett a megállapodás a helyi szakszervezetek és a munkaadó között.

Reklámadó: Lázár János a jövő héten számol be a módosításról

Lázár János szerdán levélben kérte Rogán Antalt arra, hogy a jövő hétre hívja össze a gazdasági bizottság ülését, hogy a testület megvitathassa a reklámadó módosításának lehetőségeit.

Hárommillió forintos pénzbüntetésre ítélték Benedek Fülöpöt

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Benedek Fülöpöt - aki jelenleg az OTP Bank egyik ügyvezető igazgatója - és társait hűtlen kezeléssel vádolták amiatt, hogy csaknem egy évtizede közpénzből finanszírozták Szilvásy György lesencefalui nyaralója elé ültetett szelídgesztenyefák beszerzését és elültetését.

Buda-Cash: a brókerház ügyfeleinek értékpapírjai és pénze a Beva által biztosított

A kártalanítási eljárást a Beva a Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolásának elrendelése esetén indítja meg.

ELTE karriernap a megváltozott esélyekért

freedigitalphotos.net/arztsamui

Megváltozott munkaképességű hallgatóknak szervez karriernapot az Eötvös Loránd Tudományegyetem március 3-án.

Tartós élelmiszert gyűjtenek jövő vasárnaptól a katolikus templomokban

A már hagyományossá vált nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtéssel egy ősegyházi hagyományt elevenít fel a katolikus egyház, hiszen az első század keresztényei a kenyértörésre vitték magukkal a szegényeknek szánt adományaikat.

Beutazási tilalom: nem lesz parlamenti vizsgálóbizottság

freedigitalphotos.net/cescassawin

Nem alakul parlamenti vizsgálóbizottság az amerikai beutazási tilalom kivizsgálására, miután az igazságügyi bizottság - az országgyűlési törvényre hivatkozva - csütörtökön nem vette tárgysorozatba ellenzéki képviselők kezdeményezését.

Helyi és körzeti rádiókkal kapcsolatban döntött a médiatanács

A médiatanács közzétette a Kazincbarcika 88,8 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét, és bírságot szabott ki a Szent István Rádió - Tokajra.

Hárommillió forintos pénzbüntetésre ítélték Benedek Fülöpöt

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Hárommillió forintos pénzbüntetésre ítélték Benedek Fülöpöt, az agrártárca volt államtitkárát első fokon a Szilvásy György egykori titokminiszter részére beszerzett gesztenyefák ügyében csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

100 ezer forintos bírság helytelen korhatár-besorolás miatt

A médiatanács határozata szerint a Hír TV szilveszteri Paletta című műsorában elhangzottak - a szexuális erőszakkal kapcsolatban - nem sértették meg az emberi méltóságot, de a műsorszám korhatár-besorolása túl alacsony volt, ezért 100 ezer forint bírságot szabott ki a médiaszolgáltatóra.

Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Vasárnap két román és egy roma települési nemzetiségi választást is tartottak volna, ám ezek a választások jelöltek hiányában elmaradnak.

Megkezdődött a halálra éheztetett agárdi kisfiú ügyének tárgyalása

2013. áprilisában hunyt el Agárdon egy másfél éves gyermek, mert hónapokon keresztül alig adtak neki enni és inni. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Meghalt a szegedi H1N1-es beteg

freedigitalphotos.net/koko-tewan

Ő az idei influenzaszezon első halálos áldozata.

Teherautós okozta az osztrák házaspár halálát

Vádat emelt az ügyészség azzal a 44 éves teherautó-soförrel szemben, akinek hibájából egy másik autós halálra gázolt egy osztrák házaspárt tavaly áprilisban Várvölgynél.

Vizsgálják az ORÖ pénzköltését

freedigitalphotos.net/anankkml

Annak ellenére indított vizsgálatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) részvételével zajló Híd a munka világába program gyanús pénzköltései miatt, hogy a Miniszterelnökség korábban azt közölte, csak a program befejezése után ellenőrzik a pénzek útját.

A szabadkereskedelmi egyezmény hatásairól tárgyal a parlament

A képviselők az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) hatásairól tárgyalnak az Országgyűlés mai ülésén.

Buda-Cash: már vizsgálják, milyen kár érte az embereket és az államot.

MTI Fotó: Sallmayer Gábor

Munkabizottságot hozott létre a kormány.

Visszautasítja az Átlátszó állításait Simicskó István

Az Átlátszó.hu szerdai cikke szerint Simicskó Istvánnak egy, szüleinek további négy lakása van ugyanabban a néhány éve épült siófoki lakóparkban.

A nap témája: ma éppen ki a g3ci?

Fotó: screenshot

Mára is jutott egy Simicska-balhé: durva párbeszéddé fajult a Célpont-stáb felmondása. A Hírtévé tulajdonosának minden szavát felvették, de vállalja a kijelentéseit.

A Célpont leköszönő stábjának videójáért kijárna az Arany Mikrofonállvány Díj

A Demokratikus Koalíció elnöksége alapította meg az Arany Mikrofonállvány Díjat. A Hír TV-t mai napon otthagyó Célpont című műsor stábja mai videóüzenetével esélyes indulóvá lépett elő.

Előzetesben a személyes adatokkal visszaélő kaposvári ügyvéd

freedigitalphotos.net/sakhorn38

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság szerdán azt a kaposvári ügyvédet, akit az ügyészség azzal gyanúsít, hogy segítők révén visszaélt közlekedési baleset sértettjeinek adataival.

Két és fél milliárd forint óvodák bővítésére

Összesen 2,5 milliárd forint értékben hirdet pályázatot hirdet a települési önkormányzatok, illetve társulásaik által fenntartott óvodák kapacitásbővítésére a nemzetgazdasági miniszter.

Párbeszédet kezd a határon belül és kívül élő magyar fiatalokkal a kormány

freedigitalphotos.net/adamr

A Rólad szól! elnevezésű program első, keddi budapesti állomásán Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azt mondta, céljuk az, hogy meghallják azokat a kérdéseket, felvetéseket, problémákat, amelyek a fiatalokat foglalkoztatják.

Egymillió forintra bírságolták a debreceni Nagyerdőben cserjeirtást végző céget

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség vizsgálata szerint az érintett területen sem a védett növényzetet, sem a védett állatállományt nem érte természeti kár.

Hajléktalanok segélyezéséről is döntöttek

freedigitalphotos.net/Mantas Ruzveltas

A fővárosban élő hajléktalanok rendkívüli települési támogatásáról szóló rendeletről döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

11 új járat indul a Liszt Ferenc repülőtérről a következő hónapokban

Tizenegy új, többnyire déli, délnyugati irányba induló közvetlen járat indul a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a következő hónapokban.

Speciális kávéház lehet a volt Vörösmarty moziból

freedigitalphotos.net/khunaspix

Megváltozott munkaképességű, ezen belüli is fogyatékos emberek foglalkoztatását biztosító speciális kávéházat, valamint kulturális központot alakíthatnak ki a budapesti volt Vörösmarty mozi épületében.

Öt színház vezetőjének megválasztásáról döntöttek

Mind az öt színház esetében a jelenlegi vezető töltheti be továbbra is posztját.

Növekednek egyes kitüntetésekkel járó pénzjutalmak

freedigitalphotos.net/adamr

Növekednek egyes fővárosi kitüntetésekkel járó pénzjutalmak, illetve a díszpolgári címmel pénzbeli elismerés is jár ezentúl a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében.

IM: felületes és egyoldalú az Amnesty-jelentés

Felületesnek és egyoldalúnak tartja az Igazságügyi Minisztérium (IM) az Amnesty International Magyarországról szóló jelentését, amely a tárca szerint nem ismeri vagy elhallgatja a magyar kormány által az egyes ügyekben tett intézkedéseket.

Alapjogokért Központ: számos tévedést tartalmaz az Amnesty International jelentése

freedigitalphotos.net/taesmileland

Az AI által leírtakkal ellentétben Magyarországon a hatalmi ágak egymástól elválasztva működnek, ezt a korábbi alkotmányhoz hasonlóan az alaptörvény deklarálja legmagasabb szinten.

A magyarországi cégek szerint általános a korrupció

Az immár a negyedik, egymást követő évben elkészített vizsgálat ugyanakkor azt mutatta: a cégek zöme ezen általános érzület ellenére nem tartja komoly veszélyforrásnak a korrupciót, ami azt jelzi, hogy nincsenek igazán tisztában a kockázatokkal.

Református zsinat: Szabó Istvánt választották a lelkészi elnöki tisztségre

MTI/Sóki Tamás

Szabó Istvánt, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét választotta a Magyarországi Református Egyház (MRE) új összetételű zsinata a testület lelkészi elnökévé szerdán Budapesten.

A főváros 490 új P+R parkolót finanszíroz Kelenföldön

A Fővárosi Közgyűlés szerdán egyetértését adta ahhoz, hogy 1,4 milliárd forint értékben nyílt közbeszerzést írjanak ki egy új, 490 férőhelyes felszíni P+R parkoló építésére a MÁV használaton kívüli kelenföldi vasúti vágányain.

Tapolcai választás: a fideszes jelölt adta le elsőként az aláírásokat

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Az induláshoz szükséges 500 ajánlás négyszeresét gyűjtötte össze a Fidesz-KDNP április 12-ei tapolcai időközi országgyűlési választáson induló képviselőjelöltje. Fenyvesi Zoltán szerda délelőtt adta le az íveket tapolcai választási irodán.

Albán győztes a Terror Háza Múzeum videopályázatán

Egy albán fiatal nyerte a terror Háza Múzeum videoversenyét, amelyre az elnyomás, a kommunizmus és a szabadság témakörében lehetett legfeljebb egyperces kisfilmmel pályázni.

710 ezer honosítási kérelem, 670 ezer állampolgársági eskü

freedigitalphotos.net/dan

Az új állampolgárok 66 százaléka erdélyi, 17 százaléka vajdasági, 14 százaléka kárpátaljai magyar.

Komárom megérzi a Nokia hiányát: nem lesz geotermikus hőerőmű

Komárom lemond a hőellátást biztosító geotermikus erőmű megvalósításáról és visszaadja a beruházásra elnyert 465 millió forintos támogatást, mert nem tudja biztosítani a projekt 700 millió forintos önrészét.

Kiterjesztik a fizetős parkolás területét az I. kerületben

freedigitalphotos/adamr

A Fővárosi Közgyűlés szerdán úgy döntött, hogy a kerületnek a főváros tulajdonában lévő területein is bevezetik a díjfizetést.

BKK: az áruházakat érintő buszok ünnepnapi menetrend szerint közlekedhetnek

Március 15-től vasárnaponként - az üzletek nyitva tartását érintő új szabályozás miatt - a BKK nagy alapterületű, városszéli áruházakat kiszolgáló buszjáratain az ünnepnapi közlekedési rend lép életbe a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tervei szerint.

PM: elfogadhatatlan a szigetszentmiklósi ügy

MTI/Marjai János

A Párbeszéd Magyarországért meggyőződése szerint a gyermekek bántalmazására nincs kifogás, ami pedig a szigetszentmiklósi ügyben történt, az elfogadhatatlan.

Döntött a Fővárosi Közgyűlés: energetikai felújítás, közvilágítás

Jóváhagyta a Városháza épületenergetikai felújítását szerdán a Fővárosi Közgyűlés, a projekt uniós támogatással, több mint 370 millió forintból valósulhat meg idén.

Mi lesz a körzet nélküli háziorvosok sorsa?

freedigitalphotos/cooldesign

A FAKOOSZ szerint a készülő alapellátási törvényben mindenképpen rendezni kell a területi ellátási kötelezettséggel (körzettel) nem rendelkező háziorvosok helyzetét.

Egy "kicsit" megszámolnának bennünket a félidőben

"Kis népszámlálást", mikrocenzust javasol tartani 2016 októberében - a 2011-es előző és a 2021-ben esedékes következő népszámlálás félidejében - a Miniszterelnökséget vezető miniszter a népesség személyi, családi és lakásviszonyairól.

Budapest, a pórázon rángatott város

FB/Önkormányzati TV esemény

Az MSZP szerint a Fővárosi Közgyűlés idei költségvetésében elismeri, hogy Budapest "pórázon rángatott", pénzügyi önállósággal nem rendelkező városként működik.

Kivonuló barkácsáruház: mi lesz a garanciális termékekkel?

Biztos jó a nyárra vásárolt fűnyíró? Működik a fúrógép? Ezeket is érdemes még most ellenőrizni, a bauMax ugyanis 2015 második negyedévében vonul ki Magyarországról, ezt korábban már közölte a barkácsáruház.

Menjünk-e magyar katonákkal az Iszlám Állam ellen

freedigitalphotos/olovedog

Rövid időn belül újra egyeztetni fog a kormány a parlamenti pártokkal arról, van-e realitása annak, hogy Magyarország növelje katonai szerepvállalását az Iszlám Állam elleni harcban.

Budapesten még mindig rossz a levegő minősége

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) szerdai adatai szerint már sehol sem egészségtelen, de néhány helyen - köztük a fővárosban - még kifogásolt a levegő minősége a levegő szálló por (PM10) koncentrációja miatt.

Csökkenő számban, de folyamatosan áramlanak a menekültek

freedigitalphotos/Tina Phillips

Nyolcvanhét határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megye déli részén kedden.

Mégsem szűnik meg a méltányossági ápolási díj

A támogatás márciustól beolvad az önkormányzatok által nyújtható új segélybe, a tartósan beteg hozzátartozójukat otthonukban ápolók esetében az továbbra is ápolási díjnak minősül majd, így szolgálati időnek számít, és egészségügyi ellátásra is jogosít.

Madárinfluenza Békés megyében

freedigitalphotos.net/Simon Howden

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki egy Békés megyei baromfitelepen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) állategészségügyi diagnosztikai igazgatósága.

Megállapodás a közmédia és a Terror Háza között

Együttműködik a közmédia és a Terror Háza Múzeumot is fenntartó Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány a Szovjetunióba hurcoltak idei emlékévének dokumentálásában, bemutatásában.

Több adathoz férne hozzá a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ

freedigitalphotos.net/franky242

A rendőrség bűnügyi célból kezelt adataihoz, valamint az előzetes utasadatokhoz biztosítana hozzáférést a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központnak egy belügyminiszteri javaslat.

Több pénz jut szociális ellátásra

Márciustól korszerűsödik a szociális ellátórendszer, amely egyúttal igazságosabbá, átláthatóbbá válhat; a múlt évihez képest 3,3 milliárddal megemelték, összesen 35 milliárd forintra az állami támogatási keretet.

Április 1-től létrejönnek a pedagógiai oktatási központok

freedigitalphotos.net/dan

A pedagógiai oktatási központok ellátási területükön biztosítják a pedagógiai-szakmai szolgáltatásokat és koordinálásukat.

Két új miniszteri biztos márciustól az Emmi-nél

Két új miniszteri biztos kezdi meg munkáját az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) március 1-jétől: Cseri Miklós a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Erdély tájegységének megvalósításáért, valamint a szabadtéri múzeumok és tájházak szakmai megújításáért, Fekete Péter pedig a nemzeti cirkuszművészeti stratégia kidolgozásáért lesz felelős.

Europol: egész Európára fenyegetés a terrorizmus

freedigitalphotos.net/cbenjasuwan

A terrorizmus és a Közel-Keleten harcoló európai szélsőséges fegyveresek Európa minden országára nézve súlyos fenyegetést képviselnek - közölte Robert Wainwright, az Europol igazgatója kedden, a budapesti székhelyű Európai Rendőrakadémián tett látogatása alkalmával.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.