Szombaton kezdődik a hajléktalanok téli ellátása

Fotó: freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A krízisidőszak végéig, jövő tavaszig a rászorulóknak mintegy ezerötszázzal több férőhely áll rendelkezésére.

Embermentő magyarokról tartanak konferenciát

Megismerni és felismerni - embermentő magyarok üzenete a XXI. századnak címmel kezdődött konferencia a Tom Lantos Intézettel közös szervezésben a Külügyi és Külgazdasági Intézetben, csütörtökön Budapesten.

12 év fegyház az újszülöttjét megölő börcsi nőnek

Jogerősen 12 év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a nőt, aki tavaly júliusban a kerti vécében szülte meg, majd abba lapáttal belenyomta gyermekét a kisalföldi megyeszékhelyhez közeli Börcsön.

Az FHB Ingatlanlízing is vesztett másodfokon

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, jogerősen elutasította csütörtöki tárgyalásán az FHB Ingatlanlízing Zrt. állammal szembeni keresetét, amelyben az egyoldalú szerződésmódosítási feltételei tisztességtelenségének törvényi vélelmét kívánta megdönteni.

hirdetés

Másodfokon is pert vesztett a CIB Lízing

Másodfokon is pert vesztett a CIB Lízing Zrt., az eljáró Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett határozatában helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely szerint tisztességtelenek a pénzintézet általános szerződési feltételei.

Internetadó - Ez a sarc lesz a végső?

Nem vonják vissza az internetadót, jelentette ki Németh Szilárd rezsibiztos. Belebukhat-e a Fidesz?

Halloween: ijesztő programok a Vadasparkban

Megnyílik "a rettegés háza" is, ahol "nemszeretem" állatokkal, kígyókkal, békákkal, csótányokkal, lisztkukacokkal lehet közelebbi barátságba, akár testközelbe is kerülni.

Devizaperek: az Erste Bank felülvizsgálati kérelmet nyújt be

Az Erste Bank Hungary Zrt. felülvizsgálati kérelmet kíván benyújtani a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú jogerős döntése ellen, amellyel az elutasította a hitelintézet magyar állam elleni devizahiteles kereseti kérelmét.

Oxigénhiány okozta a tömeges halpusztulást

A vizsgálati eredmények szerint oxigénhiány okozta szeptember végén a tömeges halpusztulást Somogyudvarhely tórendszerének egyik felében, ahol emiatt jelenleg is horgászati tilalom van érvényben.

Hét és fél, illetve kilenc év börtön az algériai késes rablóknak

2013. május 20-án éjszaka támadtak rá egy hazafelé tartó ikerpárra a Mátyás király utcában: K. Mohamed az egyik lány nyakához kést szorított, S. Ahmed a másik lányt földre rántotta és kétszer ököllel arcul ütötte. Egyikőjük válláról a táskát tépték le, másikuk kezéből a telefont csavarták ki, majd futásnak eredtek.

A magyarok jelentős része fizetősnek tartja az egészségügyet

A lakosság több mint 70 százaléka szerint a hálapénzre azért van szükség, mert nélküle rosszabb ellátást kapnak, a magyarok kétharmada fizetősnek tartja az egészségügyet, azzal, hogy ha legálisan megvásárolhatóak lennének az egészségügyi szolgáltatások, szóba sem kerülne a hálapénz.

Az illegális határátlépők jelentős része hazánkon keresztül jut el Ausztriába

2013-ban 352 elfogott embercsempészből 71 magyar, 31 török, 29 osztrák, 23 német és 17 szerb állampolgárságú volt.

Huszonhárom településen kell időközi önkormányzati választást tartani

Ezeken a településeken a teljes választási eljárás az elejéről kezdődik, azaz új jelöltek is indulhatnak a választáson.

10 év fegyház a nevelt lányait molesztáló tatabányai férfinak

A vádlott éveken keresztül zaklatta a lányokat, akik közül az egyik az első alkalommal még a 12. életévét sem töltötte be. Folyamatosan pszichikai nyomást gyakorolt rájuk, azzal vette rá őket a hallgatásra, hogy kidobja őket az erkélyről, és úgysem hinne nekik senki.

Október végén lejárnak a tavalyi diákigazolvány-matricák

Az előző évben kapott diákigazolvány-matricák október 31-ig érvényesek, ezért a kedvezmények igénybevételéhez a diákoknak a hónap végéig be kell szerezniük az új matricákat.

Tizenegy településen kell megismételt önkormányzati választást tartani

Körülbelül 250 jogorvoslat érkezett az eredményt megállapító döntések ellen, tizenegy településen kell megismételt választást tartani, és még hat települési eredmény ellen van folyamatban jogorvoslat.

Jogerősen veszített a Erste Lakáslízing

A Fővárosi Ítélőtábla szerdai tárgyalásán másodfokon, jogerősen elutasította az Erste Lakáslízing Zrt. keresetét, amelyben az egyoldalú szerződésmódosítási feltételei tisztességtelenségének törvényi vélelmét kívánta megdönteni.

Már Békés megyében is megjelent a kéknyelv-betegség

A Békés megyei Nagyszénás közelében, egy hobbiállattartó kisgazdaságban is kimutatták a kéknyelvfertőzést. A gócponttól számított 2 kilométer sugarú körben szerda délutánra elrendelték a légi szúnyogirtást.

A gyertyagyújtás veszélyei

A statisztikák azt mutatják, hogy az ünnepek idején megnő a tűzesetek száma. A balesetek leggyakoribb oka - olvasható a közleményben -, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében felejtik, a lángok pedig a különböző textíliákon (függönyön, asztalterítőn) keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire is.

Befejeződtek az őszi írásbeli érettségik

A tanév rendjében meghatározott tíz nap alatt 122 helyszínen mintegy nyolcezer érettségiző több mint tízezer vizsgát tett. A jelentkezők ebben a vizsgaidőszakban hatféle, azaz "rendes", szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító érettségi közül választhatnak.

Jelentős kár a Fidesz-székházban

Jelentős kárt okoztak a vasárnapi erőszakos tüntetők a vandalizmusukkal a Fidesz Lendvay utcai székházában.

Állami kórházban nem lehet majd magán-egészségügyi ellátást nyújtani

A jövőben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) magánellátást nem fog finanszírozni.

Meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat a temetők

Az Új köztemetőben és a Fiumei úti sírkertben péntektől vasárnapig ingyenesen igénybe vehető mikrobuszok segítik a közlekedést.

Devizaperek: jogerős a Santander elleni ítélet is

Az érthető megfogalmazás követelményének nem felel meg az olyan megfogalmazás, ami gazdasági következményeit illetően nem egyértelmű.

Devizaperek: másodfokon is veszített az Argenta

Másodfokon is veszített az Argenta Credit Pénzügyi Szolgáltató Zrt. a magyar állam ellen a devizahiteles perben szerdán a Fővárosi Ítélőtábla előtt.

Ismerőse gyermekeivel fajtalankodott - jogerősen tíz évet kapott

A vádlott az eljárás során és az utolsó szó jogán szólva is tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Internetadó: nincs elegendő bizonyíték a gyorsított eljáráshoz

A bíróság rendes eljárásban tárgyalja az őrizetbe vett tüntetők ügyét

Internetadó: jegyzőkönyvvel kötnék az ebet a "liberális baloldali" karóhoz

Arra a kérdésre, hogy pártpolitikához köthetők-e az őrizetbe vett emberek, az MSZP-s elnök azt mondta: erre nincs adat.

A statisztika szerint még közelebb vagyunk a teljes foglalkoztatáshoz...

A munkanélküliek 50,2 százaléka egy éve, vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 19,5 hónap volt.

A korrupciós vád ellen tiltakozik, az amerikai kitiltásról hallgat a NAV

A NAV azt szeretné, ha a sajtó a feketegazdaság elleni fellépés eredményeiről is beszámolna (be is számol - a szerk.).

3 milliárd forintért kap tűzifát több mint 2000 önkormányzat

A támogatott önkormányzatok 36 ezer 65 mázsa barnakőszenet és 157 ezer 323 köbméter tűzifát vásárolhatnak.

Gombafertőzéseknek ellenálló búza- és kukoricafajtákat nemesítenek Szegeden

Gombafertőzéseknek ellenálló búza- és kukoricafajták nemesítésén dolgoznak a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. szakemberei több kutatóintézettel és mezőgazdasági céggel együttműködve, a 740 millió forintos összköltségű projektet az unió is támogatja.

Kevesebbet költ fűtésre a kardiológiai intézet

Elkészült a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főépületének energetikai korszerűsítése, az intézménynek ezentúl kevesebbet kell költenie fűtésre.

Elkészült az új abdai Radnóti-szobor

Elkészült a tavaly november közepén egy eltévedt autós által ledöntött abdai Radnóti-szobor részletekig hű mása.

Csokiadó, lépésadó, Felcsút-adó? - Ismét tüntettek az internetadó ellen Budapesten

A Himnusz közös eléneklésével zárult a hatalmas tömegeket vonzó újabb internetadó elleni tüntetés.

Új kilátót adtak át a Pilisben

Tizenhét méter magas új kilátót alakítottak ki a Dunántúli-középhegység legmagasabb pontján, a Pilis-tetőn. A Boldog Özséb-kilátót kedden adták át a nagyközönségnek.

A katolikus egyház tevékenysége a zsidó emberekért

Konferencián idézték fel a katolikus egyháznak a holokauszt idején a zsidó emberekért kifejtett tevékenységét kedden Budapesten.

Szekszárdon négy szavazókörben meg kell ismételni a szavazást

A Pécsi Ítélőtábla megsemmisítette kedden Szekszárd négy szavazókörében az október 12-i önkormányzati választás eredményét, és a szavazás megismétléséről döntött; az ismételt szavazást november 9-ére tűzte ki.

Tüntetés az internetadó ellen - percről percre

A kormány által bevezetni tervezett internetadó ellen kezdődött újabb tüntetés Budapesten, az V. kerületi József nádor téren kedd este. A felszólalók a törvényjavaslat visszavonását követelték, majd a budai Clark Ádám térre indultak a tiltakozók.

Szenvedélybeteg-gondozó nyílt Pécsen és Kaposváron

Alkohol- és gyógyszerfüggők kezelésére szenvedélybeteg-gondozó nyílt Pécsen és Kaposváron, Pécsváradon pedig a rehabilitációs otthon újult meg.

Internetadó - egy embert elengedtek, a többi gyanúsítottat bíróság elé állítják

Az internetadó elleni vasárnap esti budapesti tüntetésen őrizetbe vett hat ember közül egy embert szabadon engedtek, a többi gyanúsítottat viszont szerdán bíróság elé állítják.

Hat és fél évre enyhítették a szekszárdi emberkereskedő büntetését

Az id. Petrovics Sándor által vezetett csoport 2009 és 2011 között nehéz körülmények között élő nőket vásárolt meg, és nemegyszer veréssel kényszerített prostitúcióra Szekszárd mellett, Hidaspetrén és németországi, ausztriai, svájci bordélyházakban.

Átadták a Budapest Környéki Törvényszék új ügyfélcentrumát

A Hungária körúti ügyfélcentrum megnyitásával több mint 20 millió forintos bérleti díjat is megtakarított a törvényszék.

Tizenhárom csongrádi gazdaságban mutatták ki a kéknyelv-betegség vírusát

Tizenhárom gazdaságban, összesen 36 jószágnál mutatták ki a kéknyelv-betegség vírusát Csongrád megyében, a leölt, illetve kényszervágott állatok esetében a gazdáknak minden alkalommal állami kártalanítás jár.

Önkormányzat 2014: minden maradt Pest megyében is

Pest megyében a bírósági fellebbezések elbírálása után sem változtak a választási eredmények.

Vesztett a Summit Pénzügyi Zrt. is másodfokon

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett jogerős határozatában helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék Summit Pénzügyi Zrt. ügyében hozott elsőfokú ítéletét, amelyben elutasította a pénzügyi intézmény magyar állam elleni, devizahitelekkel kapcsolatos keresetét, és kötelezte, hogy fizessen meg az alperes részére 635 ezer forint másodfokú perköltséget.

Azt szeretnék, ha egyre több gyermek születne Magyarországon

Az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó összes ágazat költségvetése nőhet a jövő évben.

"A kormány jól tenné, ha felismerné a válságot"

Az internetadó a bírálók szerint az 1990-es évekbe rúgná vissza a magyar digitális gazdaságot.

Önkormányzat 2014: Békés megyében lezárult az összes jogorvoslati eljárás

Hat, Békés megyét érintő, az október 12-i önkormányzati választással kapcsolatos jogorvoslati ügyben hozott határozatot a Szegedi Ítélőtábla. Ezzel a megyében az összes jogorvoslati eljárás lezárult.

Kábelkommunikációs szövetség: a módosított tervezet sem elfogadható

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség (MKSZ) semmilyen formában nem tartja elfogadhatónak az internetadó bevezetését, annak módosított tervezetét is elutasítják, és felkérik a kormányt, hogy vonja vissza a javaslatot.

Szövetkeznek a magyar közösségi gazdálkodók

Együttműködésről állapodtak meg hazai termelők a közösségi mezőgazdaság további fejlődése, az oktatás, a forrásteremtés, a lobbitevékenység, a tapasztalatcsere és a fiatal illetve kezdő gazdálkodók segítése érdekében.

Másodfokon is pert veszített a Sberbank

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla elutasította a Sberbank magyar állam elleni, devizahitelekkel kapcsolatos keresetét és a pénzintézetet arra kötelezte, hogy az alperesnek fizessen meg 595 650 forint plusz áfa fellebbezési eljárási díjat.

Fenyegetés Miskolcon: a biztonsági kamera rögzítette a történteket

Az MSZP miskolci székháza előtt kedd hajnalban történteket az épület biztonsági kamerája rögzítette, a párt elvárja a rendőrségtől, hogy minél hamarabb kerítse kézre "a brutális állatkínzást elkövető embereket" - sokkoló kép!

Növelte az elítéltek mozgásterét az Alkotmánybíróság

Az Ab megsemmisített egy fogvatartottak elhelyezésére vonatkozó rendelkezést, amely lehetővé tette, hogy a cellákban még az egy ember számára minimálisan előírt mozgásteret se biztosítsák.

Kegyelemben részesülhetnek a tényleges életfogytiglanra ítéltek

Különleges kegyelmi eljárást vezetne be a tényleges életfogytiglanra ítéltek számára a büntetés-végrehajtási törvény javasolt módosítása - ismertette az igazságügyi miniszter kedden az Országgyűlésben.

Eltérően értékelték a vasárnapi tüntetést a nemzetbiztonsági bizottság tagjai

A vasárnap este a fővárosban tartott internetadó elleni tüntetésről kapott tájékoztatást kedden az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága. A testület tagjai eltérően értékelték a zárt ülésen elhangzottakat.

Új adók jöhetnek a helyi önkormányzatoknál is

Bővül a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere, a helyi adók mellett úgynevezett települési adókat vezethetnek be, ezen túlmenően a módosítások az adóelkerülés megakadályozását, a jogalkalmazás egyszerűsítését és a jogértelmezés segítését célozzák.

Népszerű a tűzifa-rezsicsökkentés

Alig három hét alatt már 26 ezer köbméter tűzifát értékesítettek az állami erdészeteknél a 10%-kal olcsóbb tűzifából.

Őszi szünet: továbbra is teltházzal pörögnek a szállodák

A hosszú hétvégi teltházas üzemet követő napokban is magas a foglaltság a Pest megyei szállodákban, köszönhetően az őszi iskolai szünetnek és annak, hogy sok hotel kínál gyerekprogramokat is.

Az új adószabályokról kezdenek vitát a képviselők

Fotó: freedigitalphotos.net/hywards

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a kormány jövő évi adóváltoztatási javaslatait, amelyekkel a kabinet fenntartaná a családi adórendszert, a vállalati különadók sorába pedig bevezetné az internetadót.

Teljessé vált a magyar mentőhelikopter-állomány korszerűsítése

A két utolsó, a szentesi és a debreceni bázis légi járműveinek cseréjével teljessé vált a gépállomány korszerűsítése, ezzel Magyarország megfelel az unióban október 29-tól életbe lépő szabályozásnak.

Határozatot fogadtak el az Allergia-parlagfű kerekasztal működtetéséről

A bizottság egyhangúlag elfogadta, hogy bejelentkeznek az adótörvény-javaslat részletes vitájába a jövedéki adó szabályozásával kapcsolatos részhez.

Most a török turisták veszik ostrom alá Magyarországot

Az arány a szállodákban eltöltött vendégéjszakáknál is hasonlóan alakult, itt 150,4 százalékos növekedés tapasztalható.

Száz jordán diák vesz részt a pécsi egyetem előkészítő kurzusán

A Stipendium Hungaricum-ösztöndíjas fiatalok 600 órás kurzuson vesznek részt.

"Fáklyázás" keltett riadalmat Szada közelében

Fáklyaként égetik el a magyar-szlovák gázvezetékből egy technológiai folyamat során kiszorított mintegy 200 ezer köbméter szennyezett gázt Szadánál, az előre bejelentett "fáklyázás" sokakban riadalmat keltett.

Kutyaházakra gyűjtenek civilek a menhelyeken élő állatoknak

freedigitalphotos.net/Bob Love

Több száz gazdátlan kutya megmentésére indított kampányt a Vigyél Haza Alapítvány és a Hangya Közösség: a hideg beállta előtt a szervezetek 500 kutyaházat szeretnének eljuttatni az erre legjobban rászoruló állatoknak.

Elkezdődött a Tisza-tó apasztása a téli vízszintre

Elkezdődött a Tisza-tó téli időszakra meghatározott és jövő tavaszig érvényben lévő vízszintjének beállítása; a két lépcsőben, várhatóan december elejéig tartó művelet során több tízmillió köbméter vizet engednek le a 124 négyzetkilométer vízfelületű tározóból.

Kétmilliárd forintnyi útdíjbírság alól mentesülhetnek a fuvarozók

freedigitalphotos.net/graur razvan ionut

Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében elengedik azokat a bírságokat, amelyeket az elektronikus útdíj bevezetési időszakában még gyakorlatlan fuvarozókra téves bevallás miatt róttak ki.

Lázár elrendelte a nyelvvizsgák felülvizsgálatát

Bűncselekménnyel okozott károkozásnak minősül, ha a bíróság jogerősen megállapította, hogy a közszolgálati tisztviselőt hamis vagy hamisított nyelvvizsgát felhasználva alkalmazták, és ennek alapján állapították meg besorolását, nyelvpótlékát. Ha ez bebizonyosodik, mód van ez utóbbi visszakövetelésére.

Nem ismétlik meg a szavazást Hevesen

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Jogerőssé vált a hevesi önkormányzati választás eredménye, miután a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a megyei területi választási bizottságnak (tvb) az új szavazás kiírását kérő beadványokat elutasító határozatait.

Elhalasztották az ítélethirdetést a CIB Bank perében

November 7-re halasztotta a határozat kihirdetését a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla hétfőn a CIB Bank Zrt. devizaperében.

Megérkezett hozzánk az Emirates első járata

MTI/Máthé Zoltán

Megérkezett Budapestre a dubaji Emirates légitársaság első járata, amelyet a szokásoknak megfelelően vízsugárral köszöntöttek hétfőn a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Alkotmánybírósághoz fordul az ítélőtábla a K&H perében

Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a K&H Bank Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perében, amelyet egyben az Ab határozatáig felfüggeszt.

Négy év alatt 50 százalékkal emelnék a katonák illetményét

MTI/Mohai Balázs

A pedagógusok és az egészségügyi dolgozók után a tűzoltóknál, a rendőröknél, a katonáknál, és a tervek szerint 2016-tól a köztisztviselőknél is bevezetik az illetményfejlesztéssel egybekötött életpályamodellt.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.