Navracsics: "nem vagyok még hivatalos jelölt" az EU-biztosi tisztségre

freedigitalphotos.net/adamr

Navracsics Tibor megerősítette, hogy "valóban szóba került", de leszögezte, hogy hivatalos jelölés még nem történt.

Botulizmus - egri kistermelő állította elő a megbetegedéseket okozó termékeket

A júniusi botulizmus megbetegedések előidézésében érintett termékeket a június óta vizsgált egri kistermelő állította elő.

Augusztusban befejeződhet a volt Ipari Minisztérium épületének bontása

A héten elkezdődött a volt Ipari Minisztérium lebontásának utolsó szakasza és a tervek szerint hamarosan megkezdődhet a terület műszaki átadás-átvételi eljárása is.

Háromezer gyermek a napközis Erzsébet-táborokban

Háromezer, hátrányos helyzetű kistérségben élő gyermek vesz részt az idén a napközis Erzsébet-táborokban.

hirdetés

Ingatlanpanama a Nemzetvédelmi Egyetemen

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt három ember ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség az egykori Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolai Kara két ingatlanának eladása miatt.

Tarlós kiállt Benkőek mellett: "elfogadhatatlan egyes taxisok eljárása"

A főpolgármester közleményében emlékeztetett: az utóbbi időben több esetben inzultáltak taxisok utasokat, illetve járókelőket.

Mérsékelten bár, de már nem fogy a magyar

Fotó: freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Mérséklődött népességfogyás üteme 2014 első öt hónapjában, miután többen születtek és kevesebben haltak meg, mint az előző év azonos időszakában.

Tarlós: a főpolgármesteri hatáskörök alakulása a döntő

A főváros első embere a hétfői alkotmánybírósági döntésre reagálva elmondta, őt jobban érdekli, hogyan alakulnak a főpolgármesteri hatáskörök az önkormányzati törvényben.

Ünnepi programok: lezárások és forgalmi változások ma Budapesten

Fotó: freedigitalphotos.net/renjith krishnan

Jelentős forgalmi változások várhatók ma délelőtt a nándorfehérvári diadal emléknapja és a XII. Duna Ünnepe rendezvényei miatt Budapest belvárosában, egy időre a Lánchidat is lezárják.

Önkormányzati 2014 - Elemzők: a kormánypártok érvelését fogadta el az Ab

Az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn a kormánypártok érvrendszerét elfogadva hagyta lényegében változatlanul az önkormányzati választásokat érintő törvénymódosításokat.

Amerikai antiszemitizmusügyi megbízott: a Holokauszt Emlékközpont érték

MTI/Máthé Zoltán

A 21. században is tapasztalható antiszemitizmussal szembeni küzdelem alapvető formája a történelem megismerése, és "erre kitűnő hely a Páva utcai központ".

Fegyházbüntetés a magukat rendőrnek álcázó fegyveres rablóknak

Fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn egy tizennégy emberből álló bűnözői csapat tagjait, akik magukat rendőrnek kiadva fegyverrel raboltak ki jó anyagi körülmények között élő embereket.

Kormányzati ügy lett a gyilkos focikapu

freedigital/panuruangjan

Soron kívüli intézkedést rendelt el a Zala megyei kormánymegbízott egy 10 éves kisfiú tragikus balesete kapcsán, mely során ráborult egy fém futballkapu, és meghalt.

Hazaengedték az utolsó lépfenés beteget is - gyógyultan

Az utolsó beteget - ő volt az első, akit lépfenefertőzés gyanújával kórházba vittek - hétfőn bocsátották haza jó általános állapotban.

KIK: az országos fordító iroda fordította az emlékmű-feliratokat

Fotó: Radnóti Zoltán blogja

A német megszállás áldozatai emlékművén található feliratok magyar nyelvről négy idegen nyelvre fordítását az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) végezte. Ám ha valóban hibás, újravésik helyesen, mondta a kancelláriaminiszter.

Orbán Viktor: a nemzet fájdalma

A német megszállás áldozatainak emlékműve arra hivatott, hogy kifejezze azt a fájdalmat és megpróbáltatást, amelyet szabadsága elvesztése miatt a magyar nemzet érzett és elszenvedett, mondta a kormányfő.

Zabáljuk az áramot a hőség miatt - fullra járatva a légkondi

Fotó: freedigitalphotos.net/Keerati

Megnőtt az áramfogyasztás a hőség miatt; az idei nyár eddigi legnagyobb csúcsterhelése az előzetes adatok alapján hétfőn várható, 6007 megawatt értékkel.

FINA: Magyarország a világ vizes sportjának középpontja

Magyarország kész otthont adni a juniorok nyíltvízi úszó világbajnokságának augusztusban - hétfői megbeszélésen fogadta Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetközi úszóélet vezetőit.

Lázár a szoborról, kinevezésről, útiköltségeiről is beszélt

Fotó: MTI/Kovács Anikó

Nem lesz avatóünnepsége a német megszállás áldozatai emlékművének, nem ünnepel a kormány. A mai sajtótájékoztatón az elmúlt időszak nagy port felvert témái kerültek terítékre.

Külföldi vélemények a szoborállításról: "Az egész társadalommal van valami baj..."

A budapesti Szabadság téri, a német megszállás áldozatainak emlékére készített emlékmű felállításáról cikkezett egy cseh és egy lengyel újság.

Hibás a - héber nyelvű - felirat a megszállási emlékművön

A "korbán" szó valóban "áldozat"-ot jelent, csak éppen önmagában használva a Szentélyben bemutatandó állatáldozatot jelenti... Ami nem igazán elegáns az emberekre nézve.

Megvert Omega-tagok és szóvivő - a szövetség elítéli a taxisok erőszakos cselekedeteit

A szövetség kezdeményezi a kormányhivatalnál és a szakminisztériumoknál a kormányrendelet megújítását.

Évi 8,5 milliárd forintja bánja a biztosítónak, hogy depressziósok vagyunk

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár tájékoztatása szerint évente átlagosan félmillió beteg jut tb-támogatott depresszióellenes gyógyszerhez.

Átcsúszik a következő évre a devizahitelek forintosítása

Varga Mihály szerint a devizahitelek forintosításáról szóló jogszabály benyújtása november végén, december elején várható, így a forintosítás 2015-ben történhet meg.

8,1 milliárdjába kerül az OTP Jelzálogbanknak az árfolyamrés

Az egyoldalú szerződésmódosítások miatti összeg 68,6 milliárd forintot tehet ki, de ebben a kérdésben a bank élni kíván perindítási jogával.

Emlékmű - szabálysértési feljelentéseket tett a rendőrség

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A rendőrség három emberrel szemben tett szabálysértési feljelentést a budapesti Szabadság téri, a német megszállás áldozatainak emlékére készített emlékmű felállítása ellen tiltakozók közül.

Tojásokkal hajigálták a megszállási emlékművet

Civilek és politikusok tiltakoztak vasárnap a budapesti Szabadság téri, a német megszállás áldozatainak emlékére készített emlékmű felállítása ellen.

Ha balközép lesz a városvezetés, annyi a megosztó emlékműnek!

Az Együtt-PM tűrhetetlennek tartja, hogy az Orbán-kormány nem csupán figyelmen kívül hagyta a széleskörű társadalmi felháborodást és tiltakozást, de az éj leple alatt állította föl a történelemhamisító emlékművet.

"Szegény" Áder! A bíróság szerint megsértették a jó hírnevét

Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK politikusa a per tárgyát jelentő Index-interjúban az első Orbán-kormány működéséről és az egyéni meggazdagodásról beszélt.

A holokauszt meghamisításától a történelem szemétdombjáig

"Arra, amit tett, sohasem lesz felmentés, Orbán rezsimje a történelem szemétdombján végzi". (Az MTI a hír alapjául szolgáló eseményről nem tudósított - a szerk.).

Szabadság, tér: az éj leple alatt "csempészték" a helyére a megszállás emlékművét

Sokak szerint az emlékmű a magyar állam felelősségéről kívánja elterelni a figyelmet, összemossa az áldozatokat és az elkövetőket.

Telt ház lehet mindenütt - siessen, ha strandolna!

A BGYH korábbi közlése szerint a jegyárak az idén nem változtak, és számos - például családi, nyugdíjas - kedvezmény is elérhető.

Ha iszik és teker, önmagán kívül mást nem veszélyeztet?

A KRESZ módosítását a KIK szerint az indokolja, hogy a biciklisták esetében az önveszélyességen túl nem áll fenn a közveszélyesség lehetősége.

Vajon ma nyer vagy nyel? Kihúzták az ötöslottót

Sokak mumusa, mások szerencseszáma, a hírhedt 13-as is a szerencsés kisorsoltak közé tartozik ezen a héten.

MSZP: nem hallgatta meg a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatóját a parlamenti bizottság

Levélben fordult a belügyminiszterhez a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke azt tudakolva, hogy a tárcavezető javaslatára valóban kinevezték-e Szabó Hedviget a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójává.

Búvárruhában gyalogolták át a Balatont

Fotó: FB/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

Az úszók mellett és alatt gyalogolt a honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred, valamint a II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred egy-egy alakulata Révfülöp és Balatonboglár között szombaton.

LMP - a vezetőségben minden a régi

Újra Szél Bernadettet és Schiffer Andrást választotta a párt társelnökévé az LMP országos kongresszusa, amelyet szombaton egy budapesti szállodában tartottak.

MSZP-tisztújítás - Megválasztották az alelnököket

Fotó: Facebook/MSZP

Alelnök lett Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes, Márton Roland, székesfehérvári MSZP-elnök és Ujhelyi István európai parlamenti képviselő.

Megválasztották Tóbiás Józsefet az MSZP elnökének

A pártelnöki posztért egyetlen jelöltként induló politikus 263 szavazatot kapott a szombati rendkívüli tisztújító kongresszuson Budapesten.

Az LMP főpolgármester-jelöltje

Wikipedia Szél Bernadett

Országos és fővárosi kongresszust is tart a hétvégén az LMP, ezeken megválasztják a párt új elnökségét és főpolgármester-jelöltjét is.

Javult a fővárosi hajléktalanellátás

Naponta csaknem 8 százalékkal több meleg ételt osztottak szét a fővárosi népkonyhák 2013-ban, mint egy évvel korábban, és nőtt a nappali melegedők, illetve az oda befogadott emberek száma is.

Fövenyes strandot avattak Fonyódon

Wikipedia balaton

A Balaton leghosszabb fövenystrandját alakították ki Fonyód Sándor-telepi strandján egy 345 millió forintos uniós támogatású projekt részeként.

Mentők: húsz százalékkal több riasztás a fővárosban

Húsz százalékkal több riasztást kaptak a mentők pénteken egy átlagos naphoz képest a fővárosban.

Az Eszterháza-központhoz kerül a nagycenki kastély és fertőrákosi Püspöki palota

Wikipedia nagycenki kastély

A fertődi Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont kulturális és turisztikai szerepének erősítése érdekében a nagycenki Széchenyi Kastély és emlékmúzeum, valamint a fertőrákosi Püspöki palota működtetésének és vagyonkezelői jogának átadásáról döntött a kormány a központ javára.

170 millió a Lakiteleki Népfőiskola felújítására

Mintegy 170 millió forinttal támogatja a kormány a Lakiteleki Népfőiskola épületeinek rekonstrukcióját.

Két év van a felújításra, aztán a Várba költözik Orbán és csapata

Wikipedia Budai vár

A Miniszterelnökség két éven belül a Várba költözik.

Egységesítették a fuvarozókra több szabályszegésért kiszabható bírságot

Ha a fuvarozás több szabályát is megszegi a fuvarozó, illetve a gépkocsivezető, akkor az előbbi legfeljebb 2,2 millió, míg a járművezető maximum 800 ezer forintra bírságolható.

Kiderült, miért született sok sérült gyerek a 60-as években

Freedigitalphotos Jomphong

Az 1960-as években gyermekek ezrei jöttek a világra sérülten, mivel édesanyjuk nyugtatót szedett a várandósság alatt.

Ihat ÉS vezethet - módosult a KRESZ!

Alkoholfogyasztás után is lehet kapaszkodni a kormányba, anélkül, hogy megbüntetne a rendőr. Persze azért van egy feltétel...

Kunszentmiklóson esővíz öntötte el a Sétáló utcát

Freedigitalphotos winnond

Negyven centiméternyi esővíz öntötte el a Sétáló utcát Kunszentmiklóson.

Új főigazgatója van a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnak

Szabó Hedviget nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgatójává, miután felmentette posztjáról Boda József korábbi főigazgatót.

Kihirdették a devizahiteleseket megsegítő első törvényt

A törvény semmisnek mondja ki az árfolyamrést, és ehelyett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hivatalos devizaárfolyamának alkalmazását írja elő.

Kevesebb politikai hír volt a második negyedévben

freedigitalphotos.net/imagerymajestic

A második negyedévben, amelyben az országgyűlési és európai parlamenti (EP) választás is zajlott, kevesebb politikai hír jelent meg a híradókban, mint az első negyedévben.

Navracsics: Magyarország kész bármilyen módon segíteni

"Magyarország kész bármilyen módon segíteni a malajziai légitársaság lezuhant utasszállítójával kapcsolatos hiteles és független nemzetközi vizsgálatot."

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.