Zombor: egy rendkívül súlyos és rettegett betegség előzhető meg az ingyenes HPV-oltással

freedigitalphotos.net/Praisaeng

"Egy rendkívül súlyos és rettegett betegség, az egyik leggyakoribb nőgyógyászati daganatos megbetegedés és halálok előzhető meg a hetedik osztályos lányok ingyenes HPV elleni védőoltásával."

Rogán: negyedével is csökkenhetnek az átlagos adós terhei

Rogán Antal szerint még a forintosítás nélkül is a negyedével csökkenthetnek egy átlagos devizahiteles terhei a bankokat elmarasztaló jogerős ítéleteket követően az elszámolási törvény nyomán.

Környezeti nevelés fogyatékkal élők számára is

Fogyatékkal élő embereket is bevonva mutatja be természet- és környezetvédelmi programját a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete és az Ösvény Oktatóközpont az újpesti városnapokon.

Kiadvány készült a magyarországi hospice ellátásról

Az intézeti és az otthoni hospice ellátás magyarországi rendszeréről készített szakmai füzetet az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).

hirdetés

Az Emmi szerint a tankönyvek úton vannak az iskolákba

Sajtóinformációk szerint a pedagógusok néhány nappal a tanévkezdés előtt még nem kapták meg példányaikat az új tankönyvekből. Most akkor mi igaz?

Ebola-láz: útmutatót állított össze az egyetemeknek az ÁNTSZ

Ezekben a hetekben több felsőoktatási intézménybe is érkeznek hallgatók az Ebola-járvány által érintett országokból, jellemzően Nigériából. A járványügyi kockázat kezelésére útmutatót állított össze az ÁNTSZ, melyben hangsúlyozzák, hogy tünetmentes, a kockázati csoportba nem tartozó személyekkel szemben semmilyen megszorító intézkedést, így elkülönítést sem szabad alkalmazni

Már 77 jelöltet vettek nyilvántartásba

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Az ajánlásgyűjtés második napján már 77 jelöltet vettek nyilvántartásba a választási bizottságok: 9 polgármesterjelöltet, 11 egyéni listás jelöltet és 57 egyéni választókerületi jelöltet.

Az Erste Bank perében is halasztottak

Szeptember 10-re halasztotta az Erste Bank Hungary kontra magyar állam devizahiteles perben az elsőfokú ítélet kihirdetését a Fővárosi Törvényszék a kedden megkezdődött perben.

Devizahitelek: halasztás a Raiffeisen ügyében is

MTI/Illyés Tibor

Szeptember 10-re halasztotta az ítélet kihirdetését a Fővárosi Törvényszék a Raiffeisen Bank magyar állam ellen indított perében, egyúttal végzéssel elutasította a felperes bank azon indítványát, hogy az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bírósághoz forduljanak a per tárgyában.

Bölcskei: újra a diákoké az egykori debreceni Református Főgimnázium

"Újra a gimnazistáké és az általános iskolásoké lesz az egykori debreceni Református Főgimnázium, a diákok hétfőn már a megújult iskolaépületben kezdhetik meg a tanulást."

Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

MTI/Honéczy Barnabás

Megkezdte a rászorulóknak gyűjtött tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet az Iskolakezdés együtt! elnevezésű jótékonysági program keretében, de a 250 forintos felajánlásokat a 1353-as adományvonalon továbbra is várják.

Megújult a kormányzati ügyfélvonal

A 1818-as telefonszámon hívható központot Pintér Sándor belügyminiszter adta át kedden Budapesten.

Devizahitelek: újabb elhalasztott döntés

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

Szeptember 10-re halasztotta az ítélet kihirdetését az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. magyar állam elleni devizahiteles perében a Fővárosi Törvényszék kedden.

Devizahitelek: hosszas iratismertetéssel kezdődött az Erste pere

A bank keresetében a bírósági eljárás felfüggesztését és az Alkotmánybírósághoz (Ab), illetve az Európai Unió bíróságához való fordulást indítványozta.

Wetzel: 2018-ra egymillióan szerezhetnek magyar állampolgárságot

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Kormányzati prioritás, hogy 2018-ra egymillióan szerezhessék meg a magyar állampolgárságot és élhessenek az ezzel együtt járó joggal.

Hosszú nap a devizahiteles-perekben: sorra napolt a bíróság

A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (Takarékbank) állam ellen indított devizahiteles perében is szeptember 9-re halasztotta a döntést a Fővárosi Törvényszék.

Csökkent az árverezésre ítélt ingatlanok száma

Fotó: freedigitalphotos.net/iosphere

A harmadik negyedévben 2775 lakóingatlant jelöltek ki kényszerértékesítésre a bankok az előző negyedévi 4612 után.

142 pénzintézetnek kell visszafizetnie a jogszerűtlenül behajtott költségeket

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) befejezte a teljes hitelintézeti szektort érintő díjemelési vizsgálatsorozatát, ennek során összesen 1,86 milliárd forint bírságot szabott ki és 142 intézménnyel szemben hozott intézkedést. A pénzintézetek több ezer fogyasztó számára térítették, illetve térítik vissza a jogszerűtlenül megfizettetett díjat, költséget.

A bíróság elutasította az OTP csoport kereseteit, a cégek újra benyújtják

Fotó: freedigitalphotos.net/Naypong

A bíróság különböző formai okokból elutasította az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank, a Merkantil Bank és az OTP Ingatlanlízing kereseteit, a pénzintézetek ezeket módosított formában ismét be fogják nyújtani.

Jogerősen is életfogytiglan a volt feleségét halálra késelő állatorvosnak

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinak az életfogytig tartó fegyházbüntetését, aki több mint száz késszúrással megölte volt feleségét, és súlyosan megsebesítette annak élettársát tavaly májusban Pécsett.

A PTE nyilatkozatot kér az Ebola-országokból érkező hallgatóktól

Fotó: pte.hu

A Pécsi Tudományegyetemre (PTE) 48 hallgató érkezik a tanévkezdésig Afrika Ebola-fertőzéssel érintett országaiból. Az egyetem felkészült a hallgatók fogadására.

Zalában az LMP-nek két polgármesterjelöltje van

Zalaegerszegen önálló polgármesterjelöltet indít, Nagykanizsán civilekkel közös jelöltet támogat, megyei listát azonban nem állít Zalában a Lehet Más a Politika párt.

Több mint 242 milliárd forint állami vagyon van a vízművek kezében

Fotó: freedigitalphotos.net/Mister GC

Ennyit kezelnek a többségi állami tulajdonú, regionális vízműtársaságok - derül ki az Állami Regionális Vízművek Közművagyon Értékelő Konzorcium által végzett vizsgálatból.

Tanévnyitó szakmai konferenciák megújult formában

Idén megújult keretek között: három egymást követő napon, az ország három helyszínén, de ugyanazzal a programmal rendeznek szakmai tanévnyitó konferenciákat.

Több tízezer liter ásványvizet vontak ki a forgalomból

Fotó: NÉBIH

12 különböző ásványvíz forgalmazását tiltotta meg és kötelezte a gyártókat a termék visszahívására a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága. Pseudomonas és nitrition volt határérték felett a kivont tételekben.

49 éve polgármester - és újra nekifut Veresegyház első embere

Újraindul posztjáért a Pest megyei Veresegyház 1965 óta hivatalban lévő polgármestere az októberi önkormányzati választáson.

Nyílt napokon mutatkozik be a Kello kibővített kínálata

Fotó: FB/Könyvtárellátó Kft.

Kétnapos, ingyenes rendezvényen mutatja be megújult arculatát és kibővített termékkínálatát pénteken és szombaton a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) Budapesten.

Kölcsönözzön ne csak recepcióst, de komplett recepciót

Az elmúlt néhány hónap a munkaerő kölcsönzés dinamikus bővülését hozta. A létszámstop és a bővülő termelési igények közötti ellentmondás feloldásának egyik megoldását kínálja a kölcsönzött munkaerő.

Szenzációsan rossz jegesvideóval kampányol Falus Ferenc

Fotó: FB/Falus Ferenc Budapest új főpolgármestere

Pár napja a közösségi követőit kérdezte a főpolgármester-jelölt, bevállalja-e a politikuskörökben most már kötelező kihívást jelentő Ice Bucket Challange-et. Bevállalta.

Nem az nyugszik alatta, kinek neve a sírkövön áll - most helyreteszik

Az első világháborúban elesett katonák felcserélt sírköveit állítják vissza eredeti helyükre a kaposvári Hősök temetőjében.

Tanszercsomagokkal segítenek a rászorulókon

Fotó: freedigitalphotos.net/Mister GC

Önkéntesek - köztük Wolf Kati, Katus Attila, valamint a Segélyszervezet iskolakezdési segélyprogramját támogató Herlitz Hungária és Magyar Posta munkatársainak - bevonásával kedden kezdi meg az első tanszercsomagok összeállítását és kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet.

Diákhitel Központ: hűen a nyereségcél nélküliséghez

A hallgatói hitelrendszert működtető Diákhitel Központ (DK) Zrt. 2014 első fél évét nulla forint mérleg szerinti eredménnyel zárta, a társaság az első hat hónapban bruttó 8,9 milliárd forint hitelt folyósított.

Kocsis Máté az első nyilvántartásba vett polgármesterjelölt

Fotó: FB/Dr. Kocsis Máté

Nyilvántartásba vették az első polgármesterjelöltet az október 12-i önkormányzati választásra: a fővárosi, VIII. kerületi választási bizottság Kocsis Mátét (Fidesz-KDNP) vette nyilvántartásba hétfő délután.

Vesztegetés gyanújával nyomoz a rendőrség honosítási kérelmek ügyében

Hivatali vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt nyomoz a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság több ember, köztük a Szekszárdi Járási Hivatal egyik kormánytisztviselője ellen.

Devizahitelek: az MKB ügyében is elhalasztották a döntést

MTI/Szigetváry Zsolt

Szeptember 9-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését az MKB Bank Zrt. kontra magyar állam devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék hétfőn, hasonlóan a nap során a K&H ügyében született döntéshez.

Devizahitelek: az eljárás felfüggesztését és Ab-hoz fordulást kért az MKB

Az MKB Bank Zrt. az eljárás felfüggesztését, és az Alkotmánybírósághoz (Ab), illetve az Európai Unió Bíróságához fordulást indítványozta a hétfőn a Fővárosi Törvényszéken megkezdődött újabb devizahiteles perben.

Devizahitelek: újabb bankok és pénzintézetek adtak be kereseteket

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A rendelkezésre álló határidő utolsó napján, hétfőn még 9 bank és 15 pénzintézet fordult bírósághoz a devizahiteles szerződések ügyében.

Manipulált felvételekkel zsarolhatják Kiskunfélegyháza polgármesterét

Rendőrségi feljelentést tesz Kiskunfélegyháza fideszes polgármestere, mert - mint mondta - manipulált hangfelvételekkel zsarolják, és arra próbálják rávenni, hogy lépjen vissza az indulástól az októberi önkormányzati választáson.

Csütörtökön hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárokat

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

Ekkor dől el, hogy a több mint 9500 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Semjén: a kormány támogatja a külhoni magyarság autonómiatörekvéseit

Soha nem követeltek olyat, amire ne lenne példa Európában, vagy ami ne lenne általános. Az autonómia a közösség szintjén emberi jognak számít.

Elhalasztották az ítélethozatalt a K&H devizahiteles ügyében

MTI/Bruzák Noémi

Szeptember 9-re halasztotta az elsőfokú ítélet kihirdetését a K&H Bank kontra magyar állam devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

Felére csökkenti a zöldhulladék gyűjtésére szolgáló zsákok árát az FKF

Jelenleg 100 ezer zsák van raktáron, az FKF további 200 ezret szerez be, s 220 ezer háztartást érint az akció, aminek lényege, hogy a zsákokat féláron biztosítják az érdeklődőknek.

Devizahitelek: Alkotmánybírósághoz fordulna a K&H

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

A K&H Bank az eljárás felfüggesztését, és az Alkotmánybírósághoz (Ab), illetve az Európai Unió Bíróságához fordulást indítványozta a hétfőn a Fővárosi Törvényszéken megkezdődött újabb devizahiteles perben.

A magyar-orosz vegyesvállalatokra is vonatkozik az importtilalom

Nincsenek kivételezett helyzetben a Magyarországon működő magyar-orosz vegyesvállalatok sem az embargó szempontjából a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint.

55-59 évesek figyelem! Adategyeztetésbe kezd a nyugdíjbiztosító

Fotó: freedigitalphotos.net/stockimages

Az 1955 és 1959 között születettek nyugdíjjogosultsági adatainak egyeztetését kezdi meg az ügyfelekkel az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság.

Megint egy bank járt rosszul - vesztett a perben a Milton

A Fővárosi Törvényszék elutasította a Milton Hitelezési Zrt. keresetét, amelyben az egyoldalú kamatmódosítást lehetővé tevő szerződési feltételek tisztességtelenségével kapcsolatos vélelem megdöntésére indított a társaság, a magyar állam ellen.

Emmi: 18 600 édesanya kapott pluszjuttatást a gyed extrával

Fotó: freedigitalphotos.net/papaija2008

Az év első felében 18 600 édesanyához, illetve családjához érkezett többletjuttatás a gyed extrával. És más hatások is érvényesülnak.

Eldöntötték: indulhat a hármas metró életrelehelése

Döntött a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén a 3-as metró felújításával kapcsolatos feladatok végrehajtásáról, köztük a szükséges hitelfelvétel előkészítéséről.

Önkormányzat 2014 - Kezdődik az ajánlásgyűjtés

Fotó: freedigitalphotos.net/jannoon028

Mától kaphatják meg a választási irodáktól a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásának aláírásgyűjtése.

A tankjaink Csehország területére mennek

A Magyar Honvédség által korábban értékesített 58 T-72-es harckocsit szállítanak Csehországba.

Szijjártó: a Kolozsvári Magyar Napok a magyar-román együttműködés egyik hírnöke

freedigitalphotos.net/adamr

"Ebben az új világrendben az a célunk, hogy Közép-Európa, köztük a magyarok és románok az új világrend nyertesei közé tartozzanak".

MSZP: a Fidesz kudarca a 3-as metró ügye

"A Fidesz kudarcának a bizonyítéka, hogy a 3-as metró felújítása még mindig húzódik, miközben stadionépítésre, és más presztízsberuházásokra szívesen áldoz a kormány."

Hétfőn kaphatják meg először a nemzetiségiek adatait a jelölőszervezetek

A jelölőszervezetek a következő két alkalommal (a választást megelőző 35. és 13. napon) már csak a választási kampányra ezt kifejezetten le nem tiltók adatait kaphatják meg.

Idén 1,7 milliárd forint jutott nyári diákmunkára

Volt, ahol az egy hónapra eső munkabér 76 125 forint volt.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.