Folytatódik Az iskola rendőre program

freedigitalphotos.net/anankkml

Szeptember elsejétől mintegy 2800 oktatási intézményben majdnem 2200 rendőrrel folytatódik Az iskola rendőre program, amely a kisiskolások biztonságos közlekedését segíti

Kilenc újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az NVB

Kilenc újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén az október 12-i választásokra, hetet a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására, kettőt a nemzetiségi választásra.

Több friss gyümölcsöt kaptak a gyerekek

Több friss gyümölcs, zöldség, hal és teljes kiőrlésű pékáru került a gyerekek asztalára az óvodákban és az iskolákban az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) koordinálásával tavaly végzett ellenőrzés eredménye szerint, mint a korábbi években.

Nyilvántartásba vették a Fidesz debreceni polgármesterjelöltjét

A Fidesz valamennyi debreceni önkormányzati képviselőjelöltjének szükséges ajánlásait leadta pénteken a helyi választási irodának, a párt polgármesterjelöltjét pedig már nyilvántartásba is vették.

hirdetés

50 elítélt szerzett szakképesítést két börtönben

MTI/Komka Péter

Ötven elítélt szerzett kertfenntartó, illetve parkgondozó OKJ-s szakképesítést két börtönben, Balassagyarmaton és Baracskán.

Orbán részt vesz az EU-csúcson: terítéken az ukrán helyzet és az uniós posztok

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Brüsszelbe utazik, ahol részt vesz az Európai Unió állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóján.

Újabb devizaper, újabb halasztás

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Szeptember 5-re halasztotta az ítélethirdetést az FHB Jelzálogbank Nyrt. magyar állam elleni devizahiteles perében a Fővárosi Törvényszék pénteken.

Devizaperek: a CIB ügyében is halasztottak

Szeptember 12-ére halasztotta a bíróság a döntést a CIB Ingatlanlízing Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék pénteken.

Nálunk képzik a nyugat-balkáni országok közbeszerzési szakértőit

freedigitalphotos.net/adamr

A Miniszterelnökség szervezésében pénteken zárul az a rendezvénysorozat, amelynek keretében hat nyugat-balkáni ország és Törökország 56 szakértőjét oktatták a csalás, a korrupció és az EU pénzügyi érdekeit sértő más jogellenes tevékenységek hatékony megelőzésére.

A KKM óvatosságra inti az Izraelbe utazókat

Izrael egész területe a Golán-fennsíkkal együtt az utazás és ott tartózkodás szempontjából a fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriájába tartozik.

Már több mint ezer jelöltet vettek nyilvántartásba

A www.valasztas.hu adatai szerint 151 polgármesterjelöltet, 443 egyéni listás jelöltet és 613 egyéni választókerületi jelöltet vettek nyilvántartásba.

Devizaperek: elbukott az Alba Takarékszövetkezet is

Elutasította az Alba Takarékszövetkezet magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Elrajtolt a 19. Magyar Borok Útja Rali

A szervezők ügyelnek a biztonságos közlekedésre, ezért a résztvevőket többször megszondáztatják, és sebességellenőrzéseket is tartanak majd.

Korózs Lajos lapátra tenné Matolcsyt

"Kontroll nélkül szórja a pénzt". "Mit fognak ezek az alapítványok tanítani? Hogyan kell közpénzt lopni, vagy hogyan kell kreatívan könyvelni?"

Önkormányzat 2014: 13600 híve már van Tarlósnak

A választási iroda vezetője 13 ezer 600 budapesti választópolgár ajánlását vette át; a főpolgármester-jelöltté váláshoz egyébként 5000 érvényes ajánlásra van szükség.

Orbánnak 3000 milliárdos fegyvere lenne Ukrajna függetlensége mellett!

Arra is felszólították a Orbán Viktort, hogy függessze fel a bővítés előkészítését mindaddig, amíg orosz csapatok tartózkodnak Ukrajnában.

Újra saját jogon lesz tanévnyitó az egykori "téef"-en

Az ideiglenes vezető, Sterbenz Tamás egyben a menedzsment tanszékvezetője is. Az ősz folyamán a szenátus megválasztja a Testnevelési Egyetem új rektorát.

Megállapodás a lett-magyar katonai együttműködés fejlesztéséről

Magyarország és Lettország katonai együttműködésének fejlesztéséről írt alá megállapodást a két ország védelmi minisztere, Hende Csaba és Raimonds Vejonis csütörtökön Budapesten.

380-an indulnak országszerte az MLP színeiben

37-en polgármesterjelöltként méretik meg magukat. Szerinte ez rendkívül magas szám, és büszkék arra, hogy fiatal pártként szép eredményeket értek el.

Négyezer diák iskolakezdését támogatja a Katolikus Karitász

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A támogatás keretében az iskolás gyereket nevelő rászoruló családok diákonként 5000 forint értékű vásárlási utalványt, valamint iskolatáskákat, sportszereket és tanszereket kapnak.

A Rongyos Gárdára emlékezett a Jobbik Farkasréten

"A Rongyos Gárda tagjai cselekedeteikkel és megingathatatlan hazaszeretettel szolgálnak példával, és azt üzenik ma is, hogy a haza és a nemzet védelme mindenek felett áll."

Ismét maximális teljesítményen üzemel a kettes blokk

A kettes blokk beépített kapacitása - a másik háromhoz hasonlóan - 500 megawatt.

KKM: kizárólag a politikai rendezés fogadható el Ukrajnában

A kijevi magyar nagykövetségen és más ukrajnai külképviseleteken keresztül folyamatosan figyelemmel kísérik és értékelik a helyzetet.

HVG: többségbe kerülhet a kisebbségi - magyar - tulajdonos

"A kisebbségi tulajdonosok a vételi tárgyalások elindításáról szóló döntésükkel kifejezték hosszú távú elkötelezettségüket a kiadó és termékei iránt."

Elhunyt Eötvös Gáborné, a Fővárosi Nagycirkusz egykori igazgatója

Eötvös Gáborné artista pályafutását követően, 1971-től, a Fővárosi Nagycirkusz új épületének megnyitásától 15 éven át volt az intézmény igazgatója.

Veszélyes játékfegyverek forgalomban

Freedigitalphotos sakhorn38

Azért vonták vizsgálat alá a játékfegyvereket, mert az elmúlt két évben több, a biztonsági előírásoknak nem megfelelő ilyen játékot találtak.

Majdnem mindenki bejutott a pótfelvételin

Freedigitalphotos singkham

Döntöttek a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokról, a több mint 9500 pótfelvételiző közül mintegy 7300-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Átadták az egymilliomodik SZÉP-kártyát

Ma már minden negyedik munkavállaló rendelkezik SZÉP-kártyával, a költés 80 százaléka vidéken történik, ahol hozzájárul a munkahelyteremtéshez.

Újabb halasztás - ezúttal az UniCredit ügyében

MTI/Bruzák Noémi

Szeptember 11-re halasztotta a határozat kihirdetését az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. magyar állam elleni devizahiteles perében a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

Bemutatta Győr megyei listáját az MSZP

Az MSZP szerint a helyi önkormányzatok komoly gátat jelenthetnek a kormányzat politikájával szemben.

Szijjártó: a norvég európai ügyi miniszter figyelmen kívül hagyja a tényeket

freedigitalphotos.net/adamr

"Ha egy Európai Unión kívüli ország minisztere nyilvánosan kezdi félteni az Európai Uniót egyik tagjától, elvárható volna, hogy tiszteletben tartsa a legalapvetőbb európai értékeket. Vagyis illene tájékozódni és illene tiszteletben tartani a tényeket".

Folytatódik az energiaár-csökkentés

"Szeptember 1-jétől, hétfőtől folytatódik a rezsicsökkentés, a háztartási villamos energia 5,7 százalékkal lesz olcsóbb, de az árcsökkentés ezzel nem fejeződik be, sőt az ipari energia árát is lejjebb kell szorítani."

Hátrányos helyzetű nők vállalkozóvá válását segítették Salgótarjánban

freedigitalphotos.net/arztsamui

A programban 24 nő vett részt 160 órás, vállalkozói ismereteket adó, illetve a vállalkozói személyiséget kialakító képzésen, és Salgótarján belvárosában, a December 8. téren kialakították a 116 négyzetméteres, akadálymentesített Tám-Pont Szolgáltató Irodát, ahol programokat, tréningeket szerveznek, segítenek például a szakmai önéletrajzok megírásában.

Pár nap múlva önálló intézmény lesz a Testnevelési Egyetem

Várhatóan december közepén léphet hivatalba a Semmelweis Egyetemről leváló és új intézményként létrejövő Testnevelési Egyetem rektora, addig Sterbencz Tamás egyetemi docens irányítja az intézményt.

Külön Budapest-törvényben gondolkodik a Jobbik főpolgármester-jelöltje

MTI/Kovács Tamás

Takarékosabb gazdálkodást tart szükségesnek a fővárosban, a közterület-felügyeleteket pedig Budapest Őrséggé szervezné.

A kerekasztal rendszeres összehívását kérik a zsidó szervezetek

A Zsidó Közösségi Kerekasztal rendszeres, háromhavonkénti összehívását kérik a zsidó szervezetek a kormánytól, továbbá azt, hogy az összehívást a zsidó közösség képviselői is kezdeményezhessék.

Norvég miniszter: Magyarország a múltba tart

freedigitalphotos.net/Sharron Godyear

"A magyar kormány hátat fordít a Nyugatnak 25 évvel azután, hogy Magyarország megnyitotta határait Nyugat felé, és mozgásba lendítette Európa újraegyesítését."

Csárdi: alapvetően át kell alakítani a főváros működtetésének teljes koncepcióját

Főpolgármesterként átalakítaná a főváros irányításának és működtetésének teljes koncepcióját, valamint a közlekedés szervezését az LMP jelöltje.

Száz mozgáskorlátozott ember nyaral a héten Szegeden

MTI/Rosta Tibor

A vakáció alatt a mozgásukban korlátozott emberek "önbizalmat és megerősítést nyerhetnek", kísérőik pedig "családjuk és ismerőseik körében is leszámolhatnak a sérült emberekkel kapcsolatos tévhitekkel, előítéletekkel".

Ma meglesznek a pótfelvételi ponthatárok

A jelentkezők 73 százaléka alapképzést és osztatlan mesterképzést, 18 százalékuk felsőoktatási szakképzést, 9 százalékuk pedig mesterképzést jelölt meg.

Levonták az amerikai zászlót a Táncsics-börtön udvarán - fotók!

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az amerikai tengerészgyalogosok utoljára vonták le az amerikai zászlót a Táncsics Mihály utca 9. szám alatti ingatlan udvarán 2014. augusztus 27-én.

Tervezett javítás a paksi atomerőmű kettes blokkján

Egy tervezett beavatkozás keretében a generátor javítását végzik el a paksi atomerőmű kettes blokkjánál, ennek idejére felére csökkentik csütörtökön a blokk teljesítményét

Napelemek a hegyvidéki önkormányzaton

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Mostantól napelemes rendszerrel állítja elő az áramfelhasználásának felét a hegyvidéki önkormányzat.

A kabinet következő ülésén születhet döntés az elszámolási törvényről

A kabinet szerdai ülésén tárgyalt a devizahitelesek megsegítését szolgáló további lépésekről, így az elszámolást rendező törvény előkészítéséről.

Lemondott Püspökladány fideszes alpolgármestere, nem indul a választáson

Wikipedia püspökladány

Fegyelmi eljárást nem indítanak az ügyben, Kiss Zsigmond ugyanis korrekt módon járt el, vállalta az eset következményeit.

Olcsóbb hídépítési módszer a "betolós" technológia kijavítása

Az alapvető technológia változatlan maradt, a továbbfejlesztésére nyert 130,2 millió forint vissza nem térítendő támogatást a hídtervező Pont-Terv Zrt.

Nem okoz gondot a Semmelweis Egyetemnek a testnevelési kar szeptemberi leválása

Mind az intézmény működése, mind a gazdálkodás szempontjából tényleg tökmindegy?

Két népszavazási kezdeményezést kukázott az NVI elnöke

Egyetért-e Ön azzal, hogy a közjegyzői tevékenység kizárólag állami közszolgálati állás keretein belül legyen gyakorolható? És egyetért-e Ön azzal, hogy az önálló bírósági végrehajtói tevékenység kizárólag állami közszolgálati állás keretein belül legyen gyakorolható?

Figyelmeztetést adott ki a Földhivatal

freedigitalphotos.net/adamr

A földhivatali ügyintézés idegenekre bízása jelentős kockázattal jár!

Ősztől már máshogy jár a vonat Balatonra!

Szeptembertől felújítás miatt módosul a dél-balatoni vasútvonal menetrendje.

Nagykanizsán önállóan indít jelölteket az MSZP

freedigital/panuruangjan

Fodor Csaba polgármesterjelöltként úgy vélekedett, hogy Nagykanizsa olyan baloldali város, ahol sikerül többséget szerezni és leváltani az eddigi városvezetést.

Többségében eddigi képviselőit indítja újra a Fidesz Nagykanizsán

Többségében eddigi közgyűlési képviselőit indítja újra jelöltként a Fidesz-KDNP Nagykanizsán, ahol hétfő délután a szükséges ajánlások több mint kétszeresét már minden jelöltjük leadta a helyi választási irodának.

Leadta az ajánlásokat a Fidesz-KDNP a IX. kerületben

freedigitalphotos.net/Jeroen van Oostrom

Bácskai János, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és a párt önkormányzati képviselőjelöltjei Ferencváros mind a tizenkét választókörzetében összegyűjtötték az önkormányzati választásokon való induláshoz szükséges ajánlások többszörösét és azokat leadták a helyi választási irodában.

"Rakétamentes vakáció"-program izraeli gyerekeknek

Nyolcvan izraeli gyermek és felnőtt látogat Magyarországra a két hónapja tartó rakétatámadások által leginkább sújtott izraeli városokból, kibucokból.

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.