Az Együtt-PM-nek tetszenek az új európai vezetők

"Donald Tusk jelentős érdemeket szerzett a gazdasági válságkezelésben, versenyképesség megszerzésében is, amely egyike a fontos európai ügyeknek."

Kósa Lajos baloldali vágyálma - esete a magas lóval

"Falus úgy veszített, hogy még nem is volt kampány."

Amerikai harci gépek is akcióban a dzsihádisták ellen

Az iraki hadsereg a légierő támogatásával délről közelíti meg Amerlit, a hadsereggel szövetséges síita milíciáknak pedig több ezer tagja északról.

Őszköszöntő és Diákcsemege enyhíti a tanévkezdés gondolatát

A most induló tanév 181 napból áll, a nappali tagozatos középiskolákban és szakiskolákban 180 tanítási nappal kell számolni.

hirdetés

Ördögi számok az ötöslottón

Fotó: archív

Három golyóbis is a hatvanasok közül került ki. Ki nyert ma?

Egységes törvénybe foglalják a természetvédelem és a vadgazdálkodás szabályozását

Az új jogszabály 2016-ban léphet életbe.

Hofi Géza Színházzal kampányol a DK

Fotó: FB/Hofi Géza

Ellenzéki győzelem esetén Hofi Géza Színház létesül Kőbányán.

NGM: Magyarországon egyre több nő dolgozik

Az európai uniós tagállamok közül ismét Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség, azon belül az állástalan nők aránya.

Energiacímkét kapnak a porszívók szeptembertől

Fotó: freedigitalphotos.net/John Kasawa

Egy uniós előírás szerint a porszívókat is csak energiacímkével lehet forgalomba hozni szeptembertől, a hűtőgépekhez vagy a mosógépekhez hasonlóan.

270 milliós költségvetési csalásért lábperecet kapott

Házi őrizetbe helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság szombaton azt a Frankfurtból hazahozott hódmezővásárhelyi férfit, aki ellen még 2013-ban adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot költségvetési csalás gyanúja miatt.

Varga: tisztességtelenül jártak el a bankok

Fotó: FB/Varga Mihály

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a pénzintézetek által az állammal szemben indított, a napokban zajló devizahiteles perek állása is azt mutatja, hogy a bíróság szerint is tisztességtelenül jártak el a bankok az ügyfeleikkel szemben.

Negyvenéves a két tanítási nyelvű oktatás Magyarországon

Idén 40 éves Magyarországon a két tanítási nyelvű oktatás, ami a jelenleg baptista fenntartású, óbudai Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban indult el.

Így buszozik hétfőtől

Wikipedia 7e busz

Hétfőtől a tanítási időszakban érvényes rend szerint közlekednek majd a járatok, de új buszjáratot is indítanak - 110 vonalon lép életbe valamilyen változás.

Vasárnaptól ismét közlekednek a 3-as villamosok az északi szakaszon

A Budapesti Közlekedési Központ átadja a vonal Erzsébet királyné útja és az Ecseri út közötti részét.

Vigyázat, mustárgáz!

Wikipedia mustárgáz

Nem csak a szírek támadnak a vegyifegyverrel, de hazánkban is résen kell lenni az előttünk álló hetekben!

Magyar-román katasztrófavédelmi fejlesztés

Közös európai uniós pályázati támogatással katasztrófavédelmi infrastrukturális fejlesztést valósít meg Csenger és a romániai Lázári önkormányzata.

A helység, ahol egyetlen szavazattal is nyerni lehet

Wikipedia Iborfia

Vajon hol van az ország legkisebb lélekszámú, önálló testületet működtető települése?

Kezdődik a csornai járóbeteg-rendelőintézet építése

A jövő héten megkezdődik a Csornai Margit Kórházban új központi járóbeteg-rendelőintézet építése.

Tippeljen, hányan kezdik a tanévet az ország legkisebb iskolájában!

Komlóskán, az ország legkisebb nemzetiségi általános iskolájában szeptember elsején újra megkezdődhet a tanítás, többek között ruszinul is tanulnak majd a nebulók, ahogy lovagolni és úszni is.

Újra járnak a vonatok

Wikipedia vonat

Helyreállt a menetrend a záhonyi és a békéscsabai vasútvonalon.

Hétfőn kezdődik az iskola

A 2014/2015-ös tanévben mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát.

Odacsaptak idén a parlagfűnek

Wikipedia parlagfű

Közel 500 hektáron már elrendelték a közérdekű védekezést.

Tanszerekkel a rászoruló diákokért

Több mint kétmillió forint értékű tanszeradománnyal támogatja a rászoruló diákokat a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Folytatódik Az iskola rendőre program

freedigitalphotos.net/anankkml

Szeptember elsejétől mintegy 2800 oktatási intézményben majdnem 2200 rendőrrel folytatódik Az iskola rendőre program, amely a kisiskolások biztonságos közlekedését segíti

Kilenc újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba az NVB

Kilenc újabb jelölőszervezetet vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki ülésén az október 12-i választásokra, hetet a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására, kettőt a nemzetiségi választásra.

Több friss gyümölcsöt kaptak a gyerekek

freedigitalphotos.net/Bill Longshaw

Több friss gyümölcs, zöldség, hal és teljes kiőrlésű pékáru került a gyerekek asztalára az óvodákban és az iskolákban az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) koordinálásával tavaly végzett ellenőrzés eredménye szerint, mint a korábbi években.

Nyilvántartásba vették a Fidesz debreceni polgármesterjelöltjét

A Fidesz valamennyi debreceni önkormányzati képviselőjelöltjének szükséges ajánlásait leadta pénteken a helyi választási irodának, a párt polgármesterjelöltjét pedig már nyilvántartásba is vették.

50 elítélt szerzett szakképesítést két börtönben

MTI/Komka Péter

Ötven elítélt szerzett kertfenntartó, illetve parkgondozó OKJ-s szakképesítést két börtönben, Balassagyarmaton és Baracskán.

Orbán részt vesz az EU-csúcson: terítéken az ukrán helyzet és az uniós posztok

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Brüsszelbe utazik, ahol részt vesz az Európai Unió állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóján.

Újabb devizaper, újabb halasztás

freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Szeptember 5-re halasztotta az ítélethirdetést az FHB Jelzálogbank Nyrt. magyar állam elleni devizahiteles perében a Fővárosi Törvényszék pénteken.

Devizaperek: a CIB ügyében is halasztottak

Szeptember 12-ére halasztotta a bíróság a döntést a CIB Ingatlanlízing Zrt. magyar állam ellen indított devizahiteles perben a Fővárosi Törvényszék pénteken.

Nálunk képzik a nyugat-balkáni országok közbeszerzési szakértőit

freedigitalphotos.net/adamr

A Miniszterelnökség szervezésében pénteken zárul az a rendezvénysorozat, amelynek keretében hat nyugat-balkáni ország és Törökország 56 szakértőjét oktatták a csalás, a korrupció és az EU pénzügyi érdekeit sértő más jogellenes tevékenységek hatékony megelőzésére.

A KKM óvatosságra inti az Izraelbe utazókat

Izrael egész területe a Golán-fennsíkkal együtt az utazás és ott tartózkodás szempontjából a fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek kategóriájába tartozik.

Már több mint ezer jelöltet vettek nyilvántartásba

A www.valasztas.hu adatai szerint 151 polgármesterjelöltet, 443 egyéni listás jelöltet és 613 egyéni választókerületi jelöltet vettek nyilvántartásba.

Devizaperek: elbukott az Alba Takarékszövetkezet is

Elutasította az Alba Takarékszövetkezet magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

Elrajtolt a 19. Magyar Borok Útja Rali

A szervezők ügyelnek a biztonságos közlekedésre, ezért a résztvevőket többször megszondáztatják, és sebességellenőrzéseket is tartanak majd.

Korózs Lajos lapátra tenné Matolcsyt

"Kontroll nélkül szórja a pénzt". "Mit fognak ezek az alapítványok tanítani? Hogyan kell közpénzt lopni, vagy hogyan kell kreatívan könyvelni?"

Önkormányzat 2014: 13600 híve már van Tarlósnak

A választási iroda vezetője 13 ezer 600 budapesti választópolgár ajánlását vette át; a főpolgármester-jelöltté váláshoz egyébként 5000 érvényes ajánlásra van szükség.

Orbánnak 3000 milliárdos fegyvere lenne Ukrajna függetlensége mellett!

Arra is felszólították a Orbán Viktort, hogy függessze fel a bővítés előkészítését mindaddig, amíg orosz csapatok tartózkodnak Ukrajnában.

Újra saját jogon lesz tanévnyitó az egykori "téef"-en

Az ideiglenes vezető, Sterbenz Tamás egyben a menedzsment tanszékvezetője is. Az ősz folyamán a szenátus megválasztja a Testnevelési Egyetem új rektorát.

Megállapodás a lett-magyar katonai együttműködés fejlesztéséről

Magyarország és Lettország katonai együttműködésének fejlesztéséről írt alá megállapodást a két ország védelmi minisztere, Hende Csaba és Raimonds Vejonis csütörtökön Budapesten.

380-an indulnak országszerte az MLP színeiben

37-en polgármesterjelöltként méretik meg magukat. Szerinte ez rendkívül magas szám, és büszkék arra, hogy fiatal pártként szép eredményeket értek el.

Négyezer diák iskolakezdését támogatja a Katolikus Karitász

freedigitalphotos.net/Serge Bertasius Photography

A támogatás keretében az iskolás gyereket nevelő rászoruló családok diákonként 5000 forint értékű vásárlási utalványt, valamint iskolatáskákat, sportszereket és tanszereket kapnak.

A Rongyos Gárdára emlékezett a Jobbik Farkasréten

"A Rongyos Gárda tagjai cselekedeteikkel és megingathatatlan hazaszeretettel szolgálnak példával, és azt üzenik ma is, hogy a haza és a nemzet védelme mindenek felett áll."

Ismét maximális teljesítményen üzemel a kettes blokk

A kettes blokk beépített kapacitása - a másik háromhoz hasonlóan - 500 megawatt.

KKM: kizárólag a politikai rendezés fogadható el Ukrajnában

A kijevi magyar nagykövetségen és más ukrajnai külképviseleteken keresztül folyamatosan figyelemmel kísérik és értékelik a helyzetet.

HVG: többségbe kerülhet a kisebbségi - magyar - tulajdonos

"A kisebbségi tulajdonosok a vételi tárgyalások elindításáról szóló döntésükkel kifejezték hosszú távú elkötelezettségüket a kiadó és termékei iránt."

Elhunyt Eötvös Gáborné, a Fővárosi Nagycirkusz egykori igazgatója

Eötvös Gáborné artista pályafutását követően, 1971-től, a Fővárosi Nagycirkusz új épületének megnyitásától 15 éven át volt az intézmény igazgatója.

Veszélyes játékfegyverek forgalomban

Freedigitalphotos sakhorn38

Azért vonták vizsgálat alá a játékfegyvereket, mert az elmúlt két évben több, a biztonsági előírásoknak nem megfelelő ilyen játékot találtak.

Majdnem mindenki bejutott a pótfelvételin

Freedigitalphotos singkham

Döntöttek a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokról, a több mint 9500 pótfelvételiző közül mintegy 7300-an kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Átadták az egymilliomodik SZÉP-kártyát

Ma már minden negyedik munkavállaló rendelkezik SZÉP-kártyával, a költés 80 százaléka vidéken történik, ahol hozzájárul a munkahelyteremtéshez.

Újabb halasztás - ezúttal az UniCredit ügyében

MTI/Bruzák Noémi

Szeptember 11-re halasztotta a határozat kihirdetését az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. magyar állam elleni devizahiteles perében a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

Bemutatta Győr megyei listáját az MSZP

Az MSZP szerint a helyi önkormányzatok komoly gátat jelenthetnek a kormányzat politikájával szemben.

Szijjártó: a norvég európai ügyi miniszter figyelmen kívül hagyja a tényeket

freedigitalphotos.net/adamr

"Ha egy Európai Unión kívüli ország minisztere nyilvánosan kezdi félteni az Európai Uniót egyik tagjától, elvárható volna, hogy tiszteletben tartsa a legalapvetőbb európai értékeket. Vagyis illene tájékozódni és illene tiszteletben tartani a tényeket".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.